2018-10-08
mini friday食物質素不嬲都有保值,原來觀塘分店既午餐仲有semi lunch buffet,我今日就同朋友黎左試下。一入到餐廳就見到自助餐區,首先會有沙律區,除左沙律菜之外仲有粟米,蕃茄仔,青瓜,芝士碎等。而醬汁亦有4款選擇,一定可以自製一個岩自己既沙律。行過少少就會有一張長枱,首先有兩款餐湯同埋一d炸物小食,羅宋湯同忌廉粟米湯都好飲。隔離就係重點既即煮意粉區,有長通粉同意大利粉揀,亦都有白汁同茄汁。配料亦都有三色椒,蜆肉,洋蔥,牛肉等等。即煮嘅意粉熱辣辣點樣到會好味。都主菜部份,朋友要咗炭燒美國肉眼扒伴紅酒汁。牛扒燒得啱啱好,外層有蕉蕉地炭香,內層仍然係粉紅色,多汁嫩滑。而我就要左香蒜忌廉汁意大利龍利魚柳。魚柳超大塊,而且亦都係外脆肉嫩。兩碟主菜嘅配料都用咗番薯茸,甜甜地又好味又健康。食自助餐點少得甜品區,雖然只有三款,分別係朱古力冬甩,慕絲蛋糕同雜果啫喱,味道唔算好大驚喜,但都係好食的。總括嚟講,平民化嘅價錢可以食到semi buffet真係幾好。
行過少少就會有一張長枱,
首先有兩款餐湯同埋一d炸物小食,羅宋湯同忌廉粟米湯都好飲。
都主菜部份,朋友要咗炭燒美國肉眼扒伴紅酒汁。
而我就要左香蒜忌廉汁意大利龍利魚柳。