2022-05-10 13 瀏覽
估唔到喺大圍都會有一間食意大利菜嘅餐廳🇮🇹唔止環境靚 食物嘅擺盤都好靚✨依家重開番晚市 同朋友/情侶嚟chill吓就最適合Pizza Margherita 意大利傳統三色手製薄餅$148薄餅係薄批底 食落脆卜卜🤤番茄加芝士簡單嘅配搭就最好食🍅酸酸地 食晒都唔會溜呀😍香煎珍寶刺身帶子 帶子好大隻爽口彈牙 配埋個檸檬牛油汁 有驚喜喎🥳更加帶出到帶子嘅鮮甜味😋炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒 12oz $288成個擺盤真係好靚 仲有啲食用花💗個豬扒口感一啲都唔鞋 面頭微焦 好香炭燒味🔥再加埋面頭啲蕃茄蓉 食落更加惹味呀😚底仲有好多薯條 好大份 男仔食都一定夠飽肚呀🍟

香煎珍寶刺身帶子

炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒 12oz $288
2022-05-10 13 瀏覽
嗰日咁啱同朋友經過見到呢間意大利餐廳🍴就坐低入去試吓 估唔到又唔錯喎😋Pizza Margherita 意大利傳統三色手製薄餅$148意大利Pizza最鍾意就係食呢個配搭😍每塊Pizza上面都有一細舊番茄同芝士 食落唔會好溜🥰再加埋佢係偏薄脆嘅批底 好脆身 口感幾正 仲有少少似餅乾🍪意大利傳統四式芝士手製薄餅 $168嚟到梗係要試埋第二款pizza😎雖然佢成個都係芝士 但係都完全唔溜喎🤤超濃郁嘅芝士味 鹹香十足 芝士控必試‼️炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒 12oz $288個豬扒用左炭燒嘅方法嚟整 食落出奇地唔鞋 幾嫩滑 而且燒到面頭微窿 陣陣炭燒味🔥配埋面頭啲蕃茄蓉 酸酸地 成個味昇華左😚底下面海量薯條 都好夠脆🍟

意大利傳統四式芝士手製薄餅 $168

炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒 12oz $288
2022-04-12 183 瀏覽
放假就係要瞓到飽飽 再去食個brunch 呢都大圍嘅呢間m3 italian 餐廳裝修非常有架調好有氣氛egg Benedict 水波蛋生熟度煮得啱啱好 仲係非常流心 上面加上酸酸甜甜又creamy嘅荷蘭醬 成個配搭好夾 下面係鹹香嘅巴馬ham

1K
早兩個月請家人食鐵板燒後,想起好久沒帶他們食生蠔~~在openrice search了一輪後,就揀了M3 Italian,見其評價不錯啊!約7pm左右到達,店內人客不多,晚一點才陸續增加,8時多離座,就已有客人在店外候位,所以預先訂座比較好。店內佈滿聖誕裝飾,甚有氣氛,座位亦寬敞舒適。生蠔有兩款可選,分別是法國滿月生蠔及愛爾蘭美人魚生蠔N2,生蠔還可以配白酒﹑氣酒或啤酒成為套餐。我們選了稍為便宜的愛爾蘭美人魚生蠔N2 (6隻),隻隻生蠔都大隻,象牙色的蠔肉飽滿,海水味適中,帶甜味之餘又會回甘,蠔肉肥美Creamy,好食~~~前菜是法式生牛肉他他,有特意加點花作裝飾用,若盛器沒那麼卡通化,感覺會高級一點。牛肉他他細滑香軟得來又帶點咬口,配香脆多士一起吃,口感豐富。牛肉他他份量比多士略多一點,如有多一塊多士,應該能分配得恰好。點選薄餅﹑意粉﹑意大利飯或任何主菜,均可加$88,升級至套餐。套餐是從餐湯﹑餐飲及甜品中,3揀2。餐湯除了有黑松露野菌忌廉湯,還有是日餐湯,周打蜆忌廉湯。兩款都有選,周打蜆忌廉湯味道幾乎淡如水,又稀,難飲!黑松露野菌忌廉湯稍微好一點點,有微微黑松露香,野菌的味道都有,
愛爾蘭美人魚生蠔N2 (6隻)
法式生牛肉他他
黑松露野菌忌廉湯,周打蜆忌廉湯
點選薄餅﹑意粉﹑意大利飯或任何主菜,均可加$88,升級至套餐。套餐是從餐湯﹑餐飲及甜品中,3揀2。餐湯除了有黑松露野菌忌廉湯,還有是日餐湯,周打蜆忌廉湯。兩款都有選,周打蜆忌廉湯味道幾乎淡如水,又稀,難飲!黑松露野菌忌廉湯稍微好一點點,有微微黑松露香,野菌的味道都有,但稱不上香濃,味道獨立,不夠融和。
法國鵝肝芝士pizza
法國鵝肝芝士pizza,薄底pizza焗得夠香脆。每一片pizza都吃得到鵝肝,鵝肝香軟,配上pizza的黑醋醬汁與火箭菜,帶點酸爽感,不覺肥膩之餘,反倒有點開胃!除了充滿鵝肝香氣與黑醋的酸甜外,還帶一份芝士香,好食!!
黑松露野菌闊條麵配日本北海道帶子
黑松露野菌闊條麵配日本北海道帶子,有4粒又大又厚身的帶子,略煎,不會煮得太熟,帶子仍能保持香軟質感。闊條麵軟硬適中,帶點黑松露香與雜菌香,忌廉汁夠creamy,好吃又不會太膩滯!但價錢稍稍偏貴一點。
拿破崙忌廉燴意大利飯配烤虎蝦
 拿破崙忌廉燴意大利飯配烤虎蝦,兩隻大虎蝦燒得夠香,質感爽口彈牙。拿破崙汁味道不會太酸,帶點忌廉奶香。意大利飯盡吸醬汁精華,軟硬度恰好。價錢同樣偏貴一點!
炭燒紐西蘭寶雲酥羊架 (4支骨)
炭燒紐西蘭寶雲酥羊架 (4支骨),本以為是有4件,但原來真的是4支骨,切成了2件。網上查看了一下,寶雲酥是南法最傳統的焗羊架方法,「在羊架面層塗上芥末醬、麵包糠和香草來焗香」。就賣相而言,可見的麵包糠不多。縱然如此,羊架充滿炭燒香味,帶點羶香,肉質軟稔易咬,味道不錯。

自家製法式檸檬塔
自家製法式檸檬塔,檸檬塔的皮充滿奶酥香,酥化,不會太硬實。餡料酸酸甜甜,一陣清新的檸檬香氣。
巴伐洛娃蛋白餅
巴伐洛娃蛋白餅,以烘烤過的蛋白酥為基底,加上打好的鮮忌廉與水果而成。蛋白餅的味道不會太甜,可佐以果醬醬汁,同時令蛋白酥稍微軟化,容易入口。

不論生蠔﹑前菜﹑主食或甜品,水準都不錯,不單單有意大利美食,還充滿美味的法式料理,惟餐湯的質素有進步空間。
2021-12-18
愛爾蘭美人魚生蠔N2 (6隻)
法式生牛肉他他
法國鵝肝芝士pizza
黑松露野菌闊條麵配日本北海道帶子
拿破崙忌廉燴意大利飯配烤虎蝦
炭燒紐西蘭寶雲酥羊架 (4支骨)
2022-01-16 301 瀏覽
大圍雖然有好多餐廳,但係西餐廳就比較少, 今日同朋友就揀選咗呢間試下,我哋食咗西冷牛扒餐,它包了沙律,餐包,南瓜湯和熱奶茶。牛扒我們要了7成熟,外皮少少焦,牛扒裏面嘅肉非常鮮嫩 ,性價比非常高。
2022-01-11 221 瀏覽
意大利餐廳室內裝修到氣氛好好 有少少暗 樓底高 氣派感大豬手都聽得多 而今次係食傳統西班牙燒乳豬 就真係好特別乳豬外皮好脆 真係有d似廣東乳豬果款但佢似係炸過黎芝士薄餅好似平無奇但係出乎意外 佢薄餅底 脆身 令到食起上黎口感好好香辣蒜片大蝦意大利粉蒜味十分出 就係鐘意佢呢種味有少少微辣 食起上黎就更加滋味上面有薄火腿片 好香
意大利餐廳

蒜味十分出 就係鐘意佢呢種味
有少少微辣 食起上黎就更加滋味
上面有薄火腿片 好香
2022-01-06 247 瀏覽
今日係媽咪生日,所以就帶咗佢去呢一間喺大圍嘅m3 Italian!開一個大party,慶祝一下佢生日!叫咗兩份Pizza,呢兩個Pizza都好好食!黑松露野菌芝士薄餅同埋帕爾瑪火腿芝士薄餅!因為呢度嘅薄餅餅底都係好脆,而且好薄!所以絕對係食得晒!同埋我好鍾意呢度嘅火腿,呢度嘅火腿好香!另外仲叫咗一份香辣蒜片大蝦意大利粉,好鍾意食呢度嘅香辣味道,加埋呢度嘅大蝦好好食!意大利粉軟硬適中,所以口感好好!仲有一份M3沙律,呢度沙律真係好大份,而且仲有幾個唔同嘅醬汁可以選擇!加埋新鮮嘅沙律菜!食完之後都幾開胃!最後仲叫咗一款甜品,我自己好鍾意呢一個香草味意大利奶凍!好香好滑嘅奶凍!

2022-01-05 110 瀏覽
平時我自己都會見到好食嘅餐廳就會save低咗,一有時間就可以過去食飯!今次終於都嚟到我一直safe咗好耐嘅餐廳,就係呢一間係大圍嘅M3 Italian 😍呢一間餐廳可以話係大圍區嘅名物,好多人都有介紹過!自己今次過嚟嘅時候就非常期待!叫咗一份傳統西班牙燒乳豬,呢度嘅乳豬好好食,外皮好脆,而且呢度嘅豬肉非常嫩!好林好香嘅豬肉味道!另外仲叫咗帕爾瑪火腿芝士薄餅,呢度嘅薄餅應該話係其中一個招牌菜之一,好薄嘅餅底,而且加埋上面嘅火腿好好味!仲有一個M3沙律,大大份嘅沙律,而且上面仲有煙三文魚同埋火腿!再加埋幾個唔同嘅醬汁,食沙律都可以食得好高級好滿足!最後就係法式生牛肉他他,呢一個生牛肉好好食,我自己都係第一次試呢個菜式,估唔到係咁特別嘅味道!

喺大圍嘅呢一間M3 Italian 真係好吸引,環境氣氛裝修一流,樓底超級高!而且加埋好多唔同嘅歐陸風情嘅裝修,令到真係好似置身於外國嘅世界咁!氣氛相當唔錯!今次約咗一班朋友過嚟食大餐,真係叫咗好多唔同嘅嘢食!烤焗西班牙伊比利亞T骨豬扒。呢一個T骨豬扒好好食, T骨嘅位置令到呢個豬扒更加林!同埋好多汁好Juicy!帕爾瑪火腿芝士薄餅。呢一個芝士薄餅亦都好出色,薄餅係好薄好脆嘅餅底,上面嘅火腿亦都好香!油脂味道十足!香辣蒜片大蝦意大利粉。呢一個意粉嘅香辣味道好好,加埋呢個蒜片令到成個意粉好惹味!M3沙律。超級豐富嘅沙律,大大份沙律,而且上面仲有煙三文魚同埋火腿!再加埋三款唔同嘅醬汁,真係食得好過癮!最後就係呢一個巴伐洛娃蛋白餅。好特色嘅甜品,好香嘅蛋白味道,而且出面軟林林,入面脆卜卜!口感好好!

今次約咗一班朋友過嚟食大餐,真係叫咗好多唔同嘅嘢食!

2021-12-30 106 瀏覽
個人係好鍾意食西餐嘅人,因為鍾意西餐廳有一種好有情調嘅氣氛,而且係可以慢慢咁享受美食嘅菜式之一!所以今次就嚟咗呢一間喺大圍嘅M3 Italian!!試吓呢度嘅意大利菜!呢一間意大利餐廳真係好好食,我哋今次叫咗呢一個烤焗西班牙伊比利亞T骨豬扒!呢一個豬扒真係好厚同埋好大塊!重點嘅係,厚肉得來又好林!一啲都唔會好硬!而且呢度豬扒嘅味道好濃郁,豬肉嘅味道好香!另外仲叫咗一份傳統西班牙燒乳豬,呢個燒乳豬嘅賣相已經非常吸引,而且乳豬嘅外皮真係好脆!同埋呢度乳豬嘅味道都好滑好香❤️整體來講呢間餐廳我自己好喜歡,好有情調嘅感覺同埋呢度嘅食物質素好好!重點嘅係價錢好合理!非常值得推介

2021-12-30 76 瀏覽
朋友介紹咗我喺呢一間喺大圍嘅m3 Italian 😊雖然係weekday要返工,不過都已經忍唔住要預先book好咗呢間餐廳,收工嘅時候帶埋男朋友過嚟食飯啦😋一去到呢間餐廳嘅時候就已經滿心歡喜,因為呢間餐廳嘅環境裝修真係非常之別具氣氛!同男朋友拍拖聚會真係一流!炭燒美國肉眼扒。呢一份肉眼扒真係好香,用咗攤銷嘅烹調方式,令到呢個肉眼扒鎖住肉汁,所以切落去嘅時候入面嘅肉汁就已經湧晒出嚟,真係好juicy!而且呢個肉眼扒嘅牛肉味道都非常香!另外仲叫咗一份黑松露野菌芝士薄餅,呢一個黑松露嘅味道真係好香濃,鍾意食黑松露嘅一定會好鍾意❤️而且呢度嘅芝士薄餅係好薄既脆餅!所以就算兩個人食都唔會覺得好多!

2021-12-29 57 瀏覽
講到打卡熱點,大圍都有呢一間m3 Italian !呢間餐廳真係好多人介紹過,不過我自己都真係第一次過嚟!😊位置非常方便,喺大圍火車站附近,行幾分鐘就到!對於一個唔熟路嘅人來講都唔會好難搵到!😎而且呢間餐廳嘅店員態度亦都好好,有用心推介食物,值得一讚!👏🏻👏🏻今次我哋就叫咗一份烤焗西班牙伊比利亞T骨豬扒同埋M3沙律!呢一個M3沙律真係好有驚喜,超級多嘅份量,而且呢個沙律入面有火腿同埋煙三文魚!仲有三個唔同嘅醬汁可以選擇,基本上係一個非常豐盛嘅沙律拼盤!而且呢度嘅沙律菜非常新鮮,配合埋呢度嘅醬汁一齊食真係絕配!另外,呢一個西班牙T骨豬扒亦都好好食,豬扒煎得啱啱好,而且呢個豬扒嘅豬肉味道好濃郁!豬扒亦都非常厚身,不過依然係好林!入口嘅口感非常好👍🏻

今次我哋就叫咗一份烤焗西班牙伊比利亞T骨豬扒同埋M3沙律!

而且呢度嘅沙律菜非常新鮮,配合埋呢度嘅醬汁一齊食真係絕配!

2021-12-29 51 瀏覽
今日好難得入到去大圍搵嘢食,平時一般都好少會去到呢個地方,不過今日就係因為專誠想去呢一間m3 Italian 食飯,所以就過咗嚟呢邊!呢間餐廳嘅環境裝修真係幾有風格!好友歐陸風情,而且入面仲設有吧枱,所以令到成間餐廳更加有氣氛!今次我就叫咗一份傳統西班牙燒乳豬,唔好睇小呢一隻乳豬,絕對係好有質素!好香脆嘅外皮,而且乳豬嘅肉真係好嫩!咬入口嘅時候好林,好香!仲有一份黑松露野菌燴意大利飯配法國煎鵝肝,呢個黑松露嘅味道真係好濃郁,一上枱嘅時候就已經聞到,而且上面仲有大大塊嘅煎鵝肝!令到成個賣相就已經非常吸引,鵝肝嘅香味加埋黑松露意大利飯真係非常配合!

2021-12-24 94 瀏覽
最近成日都見到有人喺社交平台介紹呢一間喺大圍嘅西餐廳,所以一直都收藏咗,今日終於都有時間可以同朋友一齊過去食飯啦👏🏻👏🏻自己平時都好少入大圍,好彩呢間餐廳非常方便,喺火車站附近,行幾分鐘就到👍🏻👍🏻👏🏻黑松露野菌燴意大利飯配法國煎鵝肝。好香嘅黑松露意大利飯,意大利飯口感軟硬適中,而且黑松露野菌嘅香味同法國鵝肝嘅油脂混合一齊,真係非常配合!👏🏻黑松露野菌芝士薄餅。呢一份芝士薄餅嘅餅底係非常薄嘅,而且好脆口,所以一啲都唔會覺得好heavy,上面嘅黑松露同埋芝士,簡單嘅配合就令到成個薄餅好好食!👏🏻巴伐洛娃蛋白餅呢一個蛋白餅好特別,好甜嘅蛋白餅,入面係鬆化嘅口感!自己第一次食,覺得好神奇!而且甜得來唔會好漏

👏🏻黑松露野菌燴意大利飯配法國煎鵝肝。

👏🏻黑松露野菌芝士薄餅。

👏🏻巴伐洛娃蛋白餅
2021-12-23 70 瀏覽
今日同屋企人食冬至飯唔少人都諗起食冬至飯都係食啲中式嘅菜式,但係我哋今年就決定一家人去食西式嘅冬至大餐,所以我哋就揀咗呢一間係大圍嘅m3 Italian👍🏻👍🏻見到好多人介紹性價比好高,而且環境幾好,所以就帶埋屋企人過嚟試吓叫咗一個傳統西班牙燒乳豬,呢隻燒乳豬非常慶節,同埋燒得啱啱好,豬皮脆卜卜,乳豬肉好林同埋好滑!仲有黑松露野菌燴意大利飯配法國煎鵝肝,呢個意大利飯好香,成個意大利飯都充斥着黑松露嘅香味,上面嘅法式煎鵝肝亦都係冇得輸!好厚嘅鵝肝,而且入口嘅時候就已經聞到好香嘅鵝肝油脂味道!黑松露野菌芝士薄餅,呢一個薄餅嘅餅底好薄,而且仲要係好脆,所以一啲都唔會好Heavy嘅感覺!加埋甘香嘅黑松露味道,簡直係非常高級嘅享受!叫多咗一個牛肉他他,呢個牛肉他他好香,加埋呢個多士一齊食,口感同埋味道亦都好特別!