WM Hotel 雖然鄰近西貢市中心,但一來一回都要大概3️⃣0️⃣分鐘,平時黎到西貢都無乜可能會過黎,所以就利用今次Staycation 機會,盡量享用呢度嘅設施同美食~下午茶係Cafe@WM hotel 食左個afternoon tea set,未有咁快肚餓,見呢間餐廳有得玩桌球🎱、高爾夫球🏌🏻、足球機等,就入黎呢度玩返陣再食野啦!🌖Mussels Pot 鮮茴香忌廉煮藍青口配烤多士 $168青口份量十足,粗略估計有十五至二十隻,唔腥無沙;忌廉汁係濃稠同味道方面都恰到好處,唔會太濃太膩,用黎點麵包真係好正,唯一可惜麵包份量太少,要眼白白望住忌廉汁被收走🥺🥺。🌗Le Foie Gras Burger 香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡配薯條 $185掛住食青口遺忘左個漢堡😅,凍左嘅關係所以鵝肝有陣羶味🙈,無花果醬質感類似果凍,呈完整片狀,個人覺得粒狀比較合適,方便𣊬間融化於舌頭上,令漢堡鹹中帶甜,增加左層次感;薯條新鮮炸起,配上另加$20嘅黑松露芝士醬🧀令人一口接一口;另加嘅醬料份量足,每條薯條都蘸滿醬,唔洗就住就住嘅感覺真係好好😬。🌕Tiramisu Pancake $135甜品擺盤精美,

🌕Tiramisu Pancake $135
甜品擺盤精美,各款水果色彩繽紛令人胃口大開;梳乎厘班戟空氣感十足,提拉米蘇醬味道適中,就咁食已經夠甜夠濕潤,咖啡糖漿嘅存在顯得有點多餘;燕麥同松子仁增加咬口,令口感更加豐富。

2022-09-01
2022-09-12 82 瀏覽
環境一流,好似去咗沖繩咁樣好開心,但係服務好差。最初幾個女仔好興奮咁喺門口已經開定錄影,點知一開門係乜嘢都冇㗎,book 前酒店講好咗會準備生日氣球點知好surprise 呀~ 壽星女仲安慰返我轉頭,因為酒店房內電話長期冇人聽,開住speaker 係咁打成個鐘...最後要自己行落lobby先搵到人處理。然後發生咗早餐事件,經理為咗補償又知我地生日,就送咗個生日蛋糕俾我地影相。本來以為個蛋糕好睇唔好食,意想不到超好食,完全估佢唔到。如果佢啲服務有改善嘅話,我都會想再去。因為真係唔似香港常見嘅環境,渡假feel好chill。

2022-09-07 97 瀏覽
M square 下班的夜晚坐上半個小時的小巴過來西貢吹吹海風,這家隱世餐廳位於新開的WM酒店樓下,環境非常舒適愜意,裝修以藤木園林為主題,非常清新簡約。Sour Cream Works Chips 酸忌廉牛油果醬薯條炸的酥脆,裹上厚厚一層的牛油果酸忌廉醬,配上零星的番茄粒,清新又滿足。Buttermilk Chicken Salad溫泉蛋和羅馬生菜原來這麼配,戳開溫泉蛋,金黃的蛋液流出來浸潤了整份沙拉,配上香嫩的烤雞扒,新鮮的牛油果,香脆的煙肉,佐以蛋黃沙律醬,非常新鮮開胃。Buttermilk Chicken Waffle剛剛出鍋的香脆的炸雞有兩個巴掌那麼大,配上兩塊 香氣撲鼻的窩夫,沾上蜜糖芥末醬,大快朵頤,原始的幸福感的來源。Le Foie Gras Burger 熱騰騰的漢堡裡夾上了一層香煎鵝肝,一層安格斯牛肉漢堡肉,一層芝士和無花果醬,一口下去,有鵝肝的軟糯,安格斯的鹹香,芝士的香滑,層次豐富,一口盡享多重美味。西貢海濱少見的高質素小資高性價比西餐廳,加上還有很多娛樂設施,像桌球和遊戲機,店員介紹還有高爾夫模擬器可以預約遊玩,很適合朋友聚會。
M square

西貢嘅WM Hotel係香港其中一間最新嘅度假酒店,近呢幾年香港人冇得去旅行,自然就向呢啲地方出發抖抖氣。身邊好多朋友都去左西貢WM呢一間新酒店staycation之餘仲會去呢間評價不錯嘅M Square食飯。其實我都bookmark左好耐🤫今次就同朋友去食個dinner先啦🤤。。🔘Le Foie Gras Burger 鵝肝安格斯牛肉漢堡 | $185評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 我係好鍾意食Burger,但一般嘅Burger已經滿足唔到我🫢呢款Le Foie Gras Burger除咗用上安格斯牛肉之外仲加入左鵝肝😍❤️香口程度真係難以形容。漢堡中間配上無花果醬,酸酸甜甜又可以中和油膩感,推介!而且Side可以選擇薯條或者沙律㗎🫶🏼。。🔘Mussels Pot | $168評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 記得以前去紐西蘭玩,嗌左個忌廉煮藍青口一試就愛上😍今次入到嚟西貢咁Chill嘅地方即刻嗌返個嚟試下🫢青口有500g,基本上數量非常之多,忌廉汁好香濃,青口沾滿忌廉汁真係好正!餐廳仲會跟埋烤多士俾你,點汁食真係冇得輸🤤❤️。。🔘Honeycomb Butter Pancake🥞 | $125評分:

Le Foie Gras Burger

評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

Mussels Pot

🔘Mussels Pot | $168
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

Honeycomb Butter Pancake

評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 甜品製作時間比較耐,建議大家可以一早order定,準備食完主菜就會叫店員上菜呀🫶🏼事實證明慢工果然出細貨!Pancake好鬆軟,空氣感好重,入口就溶化左咁!大家記得加入埋焦糖牛油同蜂蜜糖漿一齊食,仲要配上新鮮生果添!

Choco Banana Milkshake

🔘Choco Banana Milkshake🍌 | $78
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 朱古力🍫同香蕉🍌天生就係一個好好嘅組合🤤呢杯Milkshake兩者嘅味道非常平均,飲落好香,而且每一啖都有粒粒嘅朱古力碎,飲落香滑又有咬感🫶🏼

🔻食完感覺有點可惜,下次想住埋!完整嘅度假感😍
🔻西貢市中心要行一段路架 / 揸車泊車都方便
🔻餐廳有英超直播,而且仲有各式各樣遊戲俾大家玩!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
Le Foie Gras Burger
Mussels Pot
Honeycomb Butter Pancake
Choco Banana Milkshake
西貢WM Hotel 地下開業無幾耐的西餐廳M Square,即使唔係黎Staycation, 閒日平時黎食午餐晚餐都係好選擇。⚘️入到去就好自然比餐廳超高樓底所吸引住,加埋落地玻璃引進天然光更加覺得悠閒寫意❤️-Pulled Pork and Pineapple Pizza 188Pizza 人手即叫即造,外脆內煙韌的批底,有口感,簡單配上手撕豬肉菠蘿紅洋蔥作餡,手撕豬肉味道帶咸香,菠蘿增加甜酸香味,仲有甜甜的洋蔥,簡單好食。🍕-Le Foie Gras Burger 185香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡伴薯條個burger 餡料好豐富,鵝肝煎的香口食落豐腴軟滑,安格斯牛肉鬆軟帶有香濃牛味,無花果醬有肋解膩,一啖咬落個漢堡到好澎湃好飽滿❤️❤️😊-Cod Fish n Chips 198啤酒粉漿咋大西洋鱈魚配薯條青豆茸他他醬Cod Fiah 炸得超脆身,魚肉雪白帶魚香,薯條炸得金黃,配搭的青豆茸他他醬都好軟滑。-Tiramisu Pancake 135梳乎厘pancake Tiramisu 松子仁咖啡糖霜大愛Tiramisu Pancake,水準同出面米芝蓮名店有得揮🔥🔥震震下夠fluf

Pizza 人手即叫即造,外脆內煙韌的批底,有口感,

簡單配上手撕豬肉菠蘿紅洋蔥作餡,

Le Foie Gras Burger 185
香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡伴薯條

個burger 餡料好豐富,鵝肝煎的香口食落豐腴軟滑,

安格斯牛肉鬆軟帶有香濃牛味,無花果醬有肋解膩,

一啖咬落個漢堡到好澎湃好飽滿❤️❤️😊
Cod Fish n Chips 198
啤酒粉漿咋大西洋鱈魚配薯條青豆茸他他醬

Cod Fiah 炸得超脆身,魚肉雪白帶魚香,

薯條炸得金黃,配搭的青豆茸他他醬都好軟滑。
Tiramisu Pancake 135

梳乎厘pancake Tiramisu 松子仁咖啡糖霜

大愛Tiramisu Pancake,水準同出面米芝蓮名店有得揮🔥🔥震震下夠fluffy 又蛋香滿滿🎉🎉
另外餐廳都供應好多種飲品,
而且仲用上Fever Tree 夠晒抵飲🥰
Ginger Ale 32

Premium Lemonade Origin 32

Espresso Tonic 48

除左環境舒適,呢到嘅娛樂設施都已經足夠我係到留幾個鐘,

臨走時記住出埋去酒店宴會證婚場禮堂打卡啊~我張sc card 影到full 晒啊~
2022-09-05 337 瀏覽
【西貢•M Square】🐝————————————————————————一個人入西貢都唔錯☺️個天靚到冇雲 曬下太陽 吹下海風 又一天西貢新酒店WM hotel樓下之餐廳 #Msquare餐廳環境相當舒適relax樓底高 陽光透過玻璃照射室內 一個小食一杯飲品+一本書🥰🥰望到個人好chill 🍯|Salmon Avocado Smash Sourdough|HKD145酸種麵包。煙三文魚。溫泉蛋。牛油果。乳酪醬見到酸種麵包已經縮窄menu選擇🥰鍾意食包嘅人麵包食落有啖啖的酸味 相比平日麵包開胃塗上滿滿調味的牛油果蓉 唔加其他配料都好食🐟煙三文魚好大塊😋😋溫泉蛋拮開好治癒🥰🥰🍹|PB Choc Banana|HKD78天氣咁熱飲杯milkshake好爽🤗味道甜度好好 最喜歡有啲果仁提高口感M Square除咗有靚景食之外 入面有唔同設施可以睇波⚽️ 又有桌球🎱彈珠機🕹高爾夫球⛳️係到chill足一日冇問題😜‼️建議book位 座位都坐得幾滿 。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰消費 HKD245 (連加一)
【西貢•M Square】🐝
————————————————————————

一個人入西貢都唔錯☺️個天靚到冇雲
曬下太陽 吹下海風 又一天

西貢新酒店WM hotel樓下之餐廳 #Msquare
餐廳環境相當舒適relax樓底高 陽光透過玻璃照射室內
一個小食一杯飲品+一本書🥰🥰望到個人好chill

酸種麵包。煙三文魚。溫泉蛋。牛油果。乳酪醬
見到酸種麵包已經縮窄menu選擇🥰鍾意食包嘅人

‼️建議book位 座位都坐得幾滿

餐廳環境:📸📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰消費 HKD245 (連加一)
  • PB Choc Banana
  • Salmon Avocado Smash Sourdough
1K
2022-09-05 65 瀏覽
近排涼左,要捉住夏天既尾巴,去西貢爬艇仔,爬完就去左WM酒店地下既M SQUARE食飯,食完覺得唔黎staycation都真係可以黎食飯😋餐廳環境休閒舒適,樓底好高,加上大玻璃窗,如果日頭透埋自然光應該仲靚。另外仲有大電視屏幕播放足球或其他體育賽事,最特別係依度仲有個休閒area, 有足球機,桌球,連golf都有得玩❗️但最岩我係兩部街機🤣食完飯我都係度玩左成半個鐘😆Le Foie Gras burger $185麵包有微微烘香,芝士鋪住安格斯牛肉,牛味重又唔乾👍🏻不過鵝肝就搶哂風頭,勁油潤鵝油香到不得了,拎起個包仲會滴油😋仲有特別之處係配襯無花果醬,有果香之餘平衡番整體油膩感,好味🫶🏻依種連皮薯條🍟特別香👐🏻Salami Picante Pizza $ 178上枱先知原來咁大個,有成8塊😆佈滿Salami密集恐懼症人士要注意😂啖啖咸香加厚拉絲芝士,批底香軟,正😋Honeycomb Butter Pancake $125超好味,飽都要食👍🏻Pancake又厚又鬆軟,蜜糖焦糖脆餅絕對不是配角咁簡單,夾埋pancake黎食,口感同味道都立即提昇👍🏻以酒店餐廳黎講野食絕對唔貴,有水準又有野玩,

Le Foie Gras burger $185

依種連皮薯條🍟特別香👐🏻

Salami Picante Pizza $ 178

Honeycomb Butter Pancake $125

以酒店餐廳黎講野食絕對唔貴,有水準又有野玩,休閒渡假拍下拖一流♥️
2022-09-04 57 瀏覽
今日週末終於有機會入到西貢朝聖W Hotel酒店入面嘅餐廳 環境實在太靚太Chill😍 整體酒店餐廳價錢嚟講唔貴而且好食 打卡亦都一流💯Salami Picante Pizza🍕 $178辣肉腸同芝士嘅份量都非常足!而且係比較薄嘅餅底 所以食落去都非常吹脆口😋 魷魚墨魚汁意粉 & 黑松露蘑菇意粉🍝 $~158呢度好特別 你要問佢今日有啲咩意粉 佢先至會另外比一張Menu你我咁鍾意食意粉冇理由唔叫返兩款試吓佢😍 結果完全冇失望! 份量足夠而且兩碟嘅味道都非常香口完全冇馬虎 秒速食比朋友晒🤣Cajun Prawn Aioli Chip 🍟 $68呢個薯條又係好驚喜 薯條配蛋黃醬然後按top上面再有幾隻鮮蝦 好juicy!
Vanilla milkshake 🍼 $58原本以為係一杯普通嘅Mikeshake點知上面仲會吱咗cream😍 口感非常smooth但稍為甜咗啲啲📍 #M square#hk #food #hkfood #dessert #dinner #lunch #cafe #hkgirl #thailand #cafe #mojito #mikeshake #pasta #ris

Salami Picante Pizza🍕 $178

魷魚墨魚汁意粉 & 黑松露蘑菇意粉🍝 $~158

Cajun Prawn Aioli Chip 🍟 $68

Vanilla milkshake 🍼 $58

📍 #M square

#hk #food #hkfood #dessert #dinner #lunch #cafe #hkgirl #thailand #cafe #mojito #mikeshake #pasta #risotto #tko #美食 #西貢好去處 #美食 #西貢cafe #wmhotel #餐廳 #pizza
2022-09-03 46 瀏覽
💜西貢休閒運動酒吧💟-#Msquare -Salami Picante Pizza($178)手工薄餅係自家烤製,十分香脆,仲加上意大利辣肉腸同埋mozzarella cheese,配搭相當出色🧀-Maple Bacon Cheeseburger($155)漢堡份量十足,肉扒好大塊,中間仲有楓葉醬煙肉同芝士,非常足料🤤-Tiramisu Pancake($135)班戟以空氣咁為主打,見到佢郁吓郁吓已經少女心爆發,口感鬆軟,而且Tiramisu味道濃郁,層次豐富😋-Honeycomb Caramel Milkshake($72)奶昔質地幼滑,焦糖楓糖漿甜而不膩,好creamy,充滿美式風味🇺🇸-好鍾意餐廳嘅氣氛,以運動為主題,牆上嘅電視機可以睇波,又設有桌球枱🎱、足球機⚽️、彈珠台🪩同電子高爾夫球⛳️好適合一家大細嚟玩~-😈 YUMMY指數:8/10
💜西貢休閒運動酒吧💟
#Msquare
Salami Picante Pizza($178)
Tiramisu Pancake($135)
😈 YUMMY指數:8/10
2022-09-02 60 瀏覽
喺WM Hotel入面嘅西餐廳🌟M Square🌟,門口對住西貢嘅打卡熱點WM大禮堂,外望海景正到暈!餐廳走休閒路線,有直播足球賽事⚽️,仲有Golf🏌️‍♀️、足球機、桌球、波子機等玩樂設施,勁Chill!🤩🥗Buttermilk Chicken Salad $138好大碗嘅烤雞扒沙律,內含牛油果🥑、煙肉🥓、溫泉蛋🍳、羅馬生菜🥬,仲有好大條好似Pizza餅底咁嘅Bread Stick!🥖🍔Maple Bacon Cheeseburger $155以楓葉糖漿煎製嘅煙肉,脆口得嚟仲有一份甜美!漢堡扒夠厚身,啖啖肉仲幾Juicy!🍕薯條都幾香脆,唔錯!🍓Strawberry & Custard Waffle $145靚靚嘅甜品窩夫🧇,有新鮮嘅士多啤梨🍓同埋藍莓🫐,仲有大量吉士醬,大滿足!🥰🍺Lion Rock Signature Pale Ale $78本地生啤,入口絲滑,帶果香同埋微甘,So Nice!🍍Pineapple juice $28清甜解渴!

本地生啤,入口絲滑,帶果香同埋微甘,So Nice!

🍍Pineapple juice $28
清甜解渴!

2022-09-02 52 瀏覽
WM Hotel係近來西貢嘅當紅地標酒店入面亦有唔少高質餐廳當中⛪️教堂仲係個打卡熱點餐廳主打各式Burger同西式小食甜品同飲品都相當精緻餐廳仲有🎱桌球同足球機玩真係又有得食又有得玩😍餐廳內仲有唔少電視播住足球岩晒足球⚽️愛好者去🔸 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗣𝗼𝘁 $𝟭𝟲𝟴🔸 𝗠𝗮𝗽𝗹𝗲 𝗕𝗮𝗰𝗼𝗻 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 $𝟭𝟱𝟱🔸 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟯𝟱🔸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟴🔸 𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗢𝗿𝗲𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 $𝟳𝟮藍青口份量好多,每隻都開哂口好新鮮,用埋鮮茴香忌廉去煮非常香,食落鮮甜彈牙,仲配埋一大條烤過嘅包,真係好惹味🤤個包仲要非常鬆軟呀!Burger🍔嘅配料非常豐富,包括安格斯🥩牛肉、楓葉漿煙肉🥓同埋芝士,睇落簡單但食落好好味,好有層次感,牛肉juicy嫩滑😋Tiramisu Pancake🥞雖然係厚pancake,不過食落好鬆軟,咬開中間仲有好creamy嘅提拉米蘇醬,配埋燕麥松子仁同埋咖啡糖漿一齊食中和左個甜度👅咖啡仲帶回甘!兩杯奶昔賣相都好靚,口感好香滑,帶濃郁嘅朱古力味。呢個炎熱嘅天氣飲真係一流👏🏻
WM Hotel係近來西貢嘅當紅地標

🔸 𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗢𝗿𝗲𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 $𝟳𝟮

2022-08-28
  • 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗣𝗼𝘁
  • 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲
最近好多朋友都想去旅行風嘅staycation位於西貢WM酒店地下嘅M Square🍽集合休閒、運動、娛樂、遊戲、食飯、飲嘢於一身嘅餐廳😍裝修舒服簡約🌱餐廳可以打桌球🎱同埋體驗哥爾夫球⛳️仲有唔同嘅體育頻道直播📺ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ $158酸種麵包幾有咬口煙肉🥓脆卟卟炒滑蛋軟滑香口🍔ʟᴇ ғᴏɪᴇ ɢʀᴀs ʙᴜʀɢᴇʀ $185香煎鵝肝入口即溶安格斯牛肉啖啖肉好足料加埋無花果醬同芝士簡直係完美配搭ᴘᴇᴀɴᴜᴛ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ʙᴀɴᴀɴᴀ ᴡᴀғғʟᴇ $125朱古力蛋糕粒可可味濃稠焦糖香蕉🍌暖在心窩夫🧇非常鬆軟ᴍɪɴᴛ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ $65奶昔係呢間餐廳嘅特色滿滿美式風情揀咗薄荷朱古力質地香滑
最近好多朋友都想去旅行風嘅staycation
位於西貢WM酒店地下嘅M Square🍽
集合休閒、運動、娛樂、遊戲、食飯、飲嘢於一身嘅餐廳😍
裝修舒服簡約🌱

滿滿美式風情
揀咗薄荷朱古力
質地香滑
2022-09-01 36 瀏覽
假日難得嚟到西貢, 梗係要搵間返鋪頭Chil下,呢間餐廳位於WH Hote, 雖然位於酒店裏面但係價錢非常親民, 裏面仲有得chill住玩桌球、 高爾夫球、彈珠遊戲 足球機等等。餐廳樓底非常高而且環境好闊落,今次就叫咗個Le Foie Gras Burger,香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡, 漢堡包大大個!牛肉漢堡肉汁非常多而且鵝肝大大嚿兩個人share都好足夠Betty’s French Toast 多士煎得好香口,而且配上雜果醬、鮮忌廉、開心果餅碎同埋楓葉糖漿、雪糕, 多士好鬆軟再配埋其他配料就更加好食
Tiramisu PancakePancake 好厚身非常軟熟, 再淋上Tiramisu醬, 好好味呀🥰整體嚟講唔算太貴,而且樓底高,坐得好舒服仲有好多嘢玩,啱晒一家大細、朋友、情侶過嚟啊!

Betty’s French Toast

2022-08-31 39 瀏覽
黎到西貢食野,WM酒店入面餐廳就夠哂relax! 環境超光猛舒適,場入面每張枱都好大,而且同隔離左右都有一定距離,仲有桌球枱等等。食物選擇都幾多❤️✨Buttermilk chicken salad ($138)✨Cod Fish n Chips ($198)✨Wild Wings ($88)✨Honeycomb Butter Pancake ($125)✨Flat white ($48)叫左一碟沙律,配料超豐富😍 有烤雞扒,牛油果,煙肉,溫泉蛋 &羅馬生菜,蛋黃沙律醬。健康有營,雞扒烤得幾正,加埋牛油果同温泉蛋好有驚喜!另外叫左一份炸魚薯條同炸雞翼。啤酒粉漿炸大西洋鱈魚配薯條,青豆茸,他他醬,魚柳好嫩滑,外皮好脆身帶少少啤酒既麥味,超級好味!雞翼應該係新鮮即炸,有美式雞翼既感覺,炸粉唔多,皮脆內嫩,點埋唔同醬汁有唔同既風味~最後仲揀左個甜品,係我最愛既soufflé pancake! 點都要試下😍 厚班戟,焦糖牛油,楓葉糖漿,水果,好鬆軟有空氣感,而且蛋味都好濃郁,推介大家食埋個甜品再去玩😛

✨Cod Fish n Chips ($198)
✨Wild Wings ($88)
✨Flat white ($48)

📍 難得好天 藍天白雲 同朋友一齊郊野樂悠悠😂 西貢除咗海鮮大排檔之外 仲有好多高質西餐廳位於WM 酒店中有間隱世Cafe 木系園林裝修 好有度假Feel 環境闊落光猛 樓底又高 空間感十足 決定去試下先!🌀松露炒蛋大啡菇配酸種麵包呢款無論食物定擺盤都有驚喜用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物 賞心悅目底層有兩片酸種麵包 外皮酥脆 內層濕潤鬆軟 口感煙韌有嚼口➰放上滿滿的切粒大啡菇 用上黑醋微微炒香菇味濃烈而且超Juicy 可以算係我大啡菇排名No.1~黑松露炒蛋口感滑溜 見到有原片黑松露 加分! 🌀酸忌廉牛油果醬薯條直立式放置粗薯條 表面淋上牛油果醬同酸忌廉潵上切粒番茄及洋蔥 食落幾清新唯一美中不足嘅係 放耐少少薯條底部會浸淋咗 所以記住趁熱食🌀 士多啤梨窩夫配吉士醬窩夫上層吱滿雲呢拿籽吉士醬 奶油入口幼滑 而且奶香十足士多啤梨夠新鮮 酸酸甜甜 食落中和咗吉士醬嘅甜味呢個waffle 我會再encore! 🌀 Affogato咖啡配雪糕 總有種說不出的和諧 一苦一甜 生活也不過是如此Espresso烘焙味重 偏濃偏苦 雪糕奶味偏濃 混合後可說是perfect match!
📍
難得好天 藍天白雲 同朋友一齊郊野樂悠悠😂
西貢除咗海鮮大排檔之外 仲有好多高質西餐廳
環境闊落光猛 樓底又高 空間感十足 決定去試下先!

🌀松露炒蛋大啡菇配酸種麵包
呢款無論食物定擺盤都有驚喜
用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物 賞心悅目
放上滿滿的切粒大啡菇 用上黑醋微微炒香
菇味濃烈而且超Juicy 可以算係我大啡菇排名No.1~
黑松露炒蛋口感滑溜 見到有原片黑松露 加分!

🌀酸忌廉牛油果醬薯條
直立式放置粗薯條 表面淋上牛油果醬同酸忌廉
潵上切粒番茄及洋蔥 食落幾清新
唯一美中不足嘅係 放耐少少薯條底部會浸淋咗 所以記住趁熱食

🌀 士多啤梨窩夫配吉士醬
窩夫上層吱滿雲呢拿籽吉士醬 奶油入口幼滑 而且奶香十足
士多啤梨夠新鮮 酸酸甜甜 食落中和咗吉士醬嘅甜味
呢個waffle 我會再encore!

🌀 Affogato
咖啡配雪糕 總有種說不出的和諧 一苦一甜 生活也不過是如此