呵呵我又帶新朋友去「更衣室」食飯啦最愛的阿仙奴更衣室——Lockeroom Dining美味的dinner set 、有波睇、有得傾計好爽好正 先來是套餐的沙律可愛的波碟上就是沙律醋加入菜菜子之中更開胃好食   甘筍湯香滑清甜,配蒜香包食更令人想快D食主菜 和朋友心心相印大家都想吃意大利扁麵於是各自點一份一起SHARE不同的口味 波士頓龍蝦意大利扁麵 (加配鵝肝)波士頓龍蝦半隻非常新鮮每口都是鮮香的蝦味與肉汁肉感既彈牙又鮮甜非常好食鵝肝濃香,入口即融香滑美味真心好吃意粉掛汁效果好特別美味   燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵肉眼已切好上台口感香,肉多汁,非常好食我加點黑椒,令充滿蒜香的扁麵加了更多香氣微辣惹味香口極度誘人 一邊睇波,一邊食飯吹水時飲杯凍檸茶是交朋友的好地方! 小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆抵食:★★★★☆

呵呵

我又帶新朋友去「更衣室」食飯啦

最愛的阿仙奴更衣室——Lockeroom Dining

美味的dinner set 、有波睇、有得傾計

好爽好正

先來是套餐的沙律

可愛的波碟上就是沙律醋

加入菜菜子之中更開胃好食

甘筍湯

香滑清甜,配蒜香包食

更令人想快D食主菜

和朋友心心相印

大家都想吃意大利扁麵

於是各自點一份

一起SHARE不同的口味

波士頓龍蝦意大利扁麵 (加配鵝肝)

波士頓龍蝦半隻非常新鮮

意粉掛汁效果好

特別美味

燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵

肉眼已切好上台

口感香,肉多汁,非常好食

我加點黑椒,令充滿蒜香的扁麵加了更多香氣

微辣惹味香口

極度誘人

一邊睇波,一邊食飯

吹水時飲杯凍檸茶

是交朋友的好地方!

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆

2023-01-16 53 瀏覽
就係身邊有位足球迷朋友⚽️🥅,專登上黎locker room Dining食晚餐🎉餐廳係阿仙奴主題,充滿足球狂熱餐廳*睇得出老闆係忠實fans🎉🎉show曬所有珍藏出黎當踏入餐廳既綠色仿草地即刻覺得要開波🤭我地安排左坐教練席😍私隱度高👍🏼岩曬傾密計想🤣坐記得打黎book定啦叫左低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁豬扒肉質爽嫩,好厚肉👍🏼慢煮烹調保持肉汁勁想講,配菜好好食尤其紫薯泥❤️甜甜的黑松露薯角好香脆👍🏼燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵扁麵軟硬度剛好👍🏼每條都掛汁,肉眼牛扒五成熟,滿牛味🤤意粉和三色椒滿蒜香味*好食😋餐飲補差價叫左紅棗茶同水果茶😍餐廳整體食物質素係good,場內氣氛又好👍🏼下次再黎🎉🎉

當踏入餐廳既綠色仿草地即刻覺得要開波🤭

叫左低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁
豬扒肉質爽嫩,好厚肉👍🏼慢煮烹調保持肉汁

勁想講,配菜好好食尤其紫薯泥❤️甜甜的
黑松露薯角好香脆👍🏼

燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵

餐飲補差價叫左紅棗茶同水果茶😍
餐廳整體食物質素係good,場內氣氛又好👍🏼
下次再黎🎉🎉

Lockeroom Dining | 足球為主題既餐廳餐廳掛滿左好多波衫 有d波衫仲有簽名 老闆真係好鐘意足球裝修都係以足球為主題 鄧係以紅色為主碟都係足球場同埋足球 幾搞鬼好多都帶曬一家大細黎餐廳食即使足球為主題 但係西餐食物質素都係高🔶套餐有沙律+餐湯+餐包沙律: 沙律菜 + 意大利黑醋 黑醋酸酸地有新清感覺餐湯: 餐湯每日唔同 今日係南瓜甘荀湯 湯味濃郁 而且食材食鮮餐包: 蒜蓉多士 蒜蓉味濃郁 熱辣辣上黎 配埋湯一齊飲🔶燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁牛肋排有三大塊 牛肋排牛肉味道濃 牛味味好正筋膜位就比較痴骨 食起上黎會比較花功夫黑松露薯角 份量都好多舊 炸到卜卜脆 香濃薯味🔶燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵肉眼牛扒大約係8成熟 唔會煮到過熟 仲有微微既血紅色仲配有一個番茄 燒得好好味 微乾 濃縮左番茄味道意大利扁麵煮得岩岩好 有少少咬口 唔會過煮配埋個蒜香汁 成個麵都好夾🔶即製梳乎厘班戟 (跟餐加有7折優惠)梳乎厘真係即叫即做 見到店員係廚房用工具即場整 由麵粉開始廚房都見到有整甜品既機 感覺好專業上碟真係熱辣辣 鬆化軟綿綿 蛋味好香 入口即化仲有兩大舊 幾抵食🔶熱奶茶 熱檸茶 🥤☕️個杯係花
Lockeroom Dining | 足球為主題既餐廳

肉眼牛扒大約係8成熟 唔會煮到過熟 仲有微微既血紅色
仲配有一個番茄 燒得好好味 微乾 濃縮左番茄味道
意大利扁麵煮得岩岩好 有少少咬口 唔會過煮
配埋個蒜香汁 成個麵都好夾

🔶即製梳乎厘班戟 (跟餐加有7折優惠)
梳乎厘真係即叫即做 見到店員係廚房用工具即場整 由麵粉開始

即製梳乎厘班戟都好得 鬆化而軟綿綿
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓

付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 AE Apple Pay Google Pay 微信支付 OpenRice Pay
2023-01-08 52 瀏覽
1. 慢煮黑毛豬豬鞍(90/100)黑毛豬有豬味就梗㗎啦,用慢煮嘅烹調方法可以保留肉汁,非常juicy嫩滑,好食!2. 鹹蛋黃雞翼(96/100)滿滿嘅鹹蛋黃,一啲都唔慳,非常邪惡,但係非常好食,雞肉嫩滑多汁,必食推介!3. 孜然沙嗲串燒(95/100)牛豬雞各兩串,三種肉都好嫩滑,燒到剛剛好,好香口,除咗有沙嗲汁,仲有泰式香草辣汁,好好食!最後想讚下個跟餐嘅蒜蓉包,真係好好食,個包外脆內鬆軟,蒜蓉味又夠!
1. 慢煮黑毛豬豬鞍(90/100)

2. 鹹蛋黃雞翼(96/100)

3. 孜然沙嗲串燒(95/100)

2022-12-22 56 瀏覽
最近世界盃🤫我都去食呀下球主題餐廳助興下先🤣🤣一入到去已經覺得成個環境好靚,老闆着住球衣工作🥳而且擺設好有心思,螢光幕仲播住足球比賽!食物的擺盤上的好有趣🥳用獎杯來裝住小食哈哈🤣今次我哋叫咗兩個set Dinner,抵食之餘份量都好多🥳我揀咗三文魚柳配蠔,三文魚煎得好香脆而且薯蓉調味都非常好。朋友揀咗西冷牛扒配意粉🥰意粉食落好香調味,西冷牛扒熟度啱啱好,加左48$鵝肝食落入口即溶❤️不錯!🏠 Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓

2022-12-17 61 瀏覽
呢日小編收工後,約左好閨蜜們去油麻地試下呢間餐廳😚餐廳環境唔錯👍,位置寬敞🛋,我地臨窗而坐,望著窗外車水馬龍🛎,心情大好💕我地每人都叫左一份set dinner🤭,估唔到食物質素都好唔錯🥰🔥炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖肉汁 1️⃣9️⃣8️⃣當時揀呢個餐嘅時候仲擔心蜜糖搭配牛肋排會唔會好奇怪🤭,會唔會增加左🥩嘅油膩感😆。點知上菜後先知道原來自己唸多左😄蜜糖嘅甜味恰到好處地中和左牛肉嘅油脂感。炭烤味不重,吃起來反而覺得口感幾fresh,牛肋排並唔厚身,所以肉質唔會覺得柴🥰,但有個小缺點就係,都幾多筋,所以對於🦷牙口無咁好嘅人,呢款菜未必啱你喔🤭🤭推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝2️⃣2️⃣8️⃣呢款菜喺小編心目中係今晚最佳🤭,黑毛豬嘅肉質好juice😍,雖然豬肉好厚身,但一啲柴嘅感覺都🈚️🥰💕再搭配保雲蘇增加左食物嘅層次感,食再多都唔覺得膩,越食到最後越覺得好味😍推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝2️⃣4️⃣8️⃣鵝肝嘅油脂味唔夠香,口感唔夠綿密🤔,應該會有人鍾意呢種唔heavy 嘅感覺🤭,但小編就麻麻地鵝肝🫣。咬落塊🥩牛肉味好突出。而且感覺比一般嘅肉眼排牛嘅味道稍強烈🤭,肉質唔柴係佢

🔥炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖肉汁 1️⃣9️⃣8️⃣

🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝2️⃣2️⃣8️⃣

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝2️⃣4️⃣8️⃣
鵝肝嘅油脂味唔夠香,口感唔夠綿密🤔,應該會有人鍾意呢種唔heavy 嘅感覺🤭,但小編就麻麻地鵝肝🫣。咬落塊🥩牛肉味好突出。而且感覺比一般嘅肉眼排牛嘅味道稍強烈🤭,肉質唔柴係佢哋嘅基本,鍾意牛肉味重嘅朋友就唔好錯過喇🥰

🧀脆炸流心低卡芝士吉列美國大雞脾1️⃣8️⃣8️⃣
呢款🍗就好啱又怕肥又想食嘅小仙女🤭,採用低卡芝士融合左雞脾肉質嘅鮮嫩👍,豐富返口感,唔會覺得單調但又啱啱好。淡淡的芝士味唔會搶左重點,大有錦上添花嘅感覺🌸

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️

呢次聚餐一聚就係3個鐘,坐到人地差唔多收工😄😄大家一齊傾生活工作遇到嘅事😄,無論開心或唔開心,拎出黎講都已經變得唔重要了,最緊要嘅係當下大家吃🉐️開心,傾🉐️開心嘅美好心情💕👍。我唸今晚就係活在當下呢4個字最好的詮釋吧🌹
(對了,佢地嘅餐包同南瓜湯都好優秀😍😍🥳)

2022-12-12 49 瀏覽
今日去油麻地「Lockeroom Dining」食晚餐裝修好有特色,餐具係足球主題,仲有個大螢幕播世界盃,好適合一班球迷一路食飯一路睇波座位寬敞,有好多座位都可以睇到出面街景,氣氛一流前菜有是日餐湯同兩塊蒜蓉麵包南瓜湯味道濃郁,浸外脆內軟既蒜蓉包食十分開胃焗威靈頓牛柳自細就聽過呢味功夫菜但係一直無特登去食內外總共三層,分別係酥皮,蘑菇泥同牛柳本身酥皮脆口鬆化,牛柳亦都相當嫩滑,即使隔住兩層皮烤焗都唔會有過生既情況發生旁邊既配菜亦都不負預期,種類同口感都足夠豐富卡邦尼溫泉蛋意粉經典而美味,意粉係個人鍾意既彈牙口感醬汁又香又惹味,食多一碟都仲得Menu 仲有好多選擇,非常值得係世界盃期間約三五波友一同聚餐
今日去油麻地「Lockeroom Dining」食晚餐
座位寬敞,有好多座位都可以睇到出面街景,氣氛一流

前菜有是日餐湯同兩塊蒜蓉麵包
南瓜湯味道濃郁,浸外脆內軟既蒜蓉包食十分開胃

焗威靈頓牛柳
自細就聽過呢味功夫菜但係一直無特登去食
內外總共三層,分別係酥皮,蘑菇泥同牛柳本身
旁邊既配菜亦都不負預期,種類同口感都足夠豐富

卡邦尼溫泉蛋意粉
經典而美味,意粉係個人鍾意既彈牙口感
醬汁又香又惹味,食多一碟都仲得

2022-12-08
📌 Lockeroom Dining (譽發廣場) - 旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓🗓(7/12) 星期三 ⏰ 下午7點左右 💈特式:最近世界杯熱潮席捲各地,無論你支持那一個國家隊,都會離不開大家熱愛足球嘅心,同埋值得尊敬嘅嗰份體育精神,所以我今日就同大家搵左間足球主題嘅餐廳,大家一齊融入世界杯嘅氛圍之中啦,ole ole ole ole......🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日係晚市時間去幫襯,見到menu都有好多款dinner set可供選擇,由最平$168去到$328都有,當中包埋沙律/餐湯/餐包/餐飲,任君選擇,等我同大家講下足球味道先。沙律/餐湯/餐包 - 沙律好新鮮,配料每日都會唔同,今次就有沙律菜/青蘋果/西芹/合桃,配埋提供嘅意大利黑醋,感覺好fresh。餐湯都係會每日唔同,今日就係甘筍濃湯,好香滑,亦有濃郁甘筍味。餐包今日就係蒜蓉多士,上枱熱辣辣,好香蒜蓉味,沾埋甘筍湯好夾,仲好味。燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁 - 上枱份量都好大碟,牛肋排都幾重肉味,肉質亦都做得好淋,就連骨邊個d筋膜位都好容易咬得開,配菜就有咸蛋黃炸薯角,炸薯角上枱時仲熱到辣嘴,咸蛋
🗓(7/12) 星期三 ⏰ 下午7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁 - 上枱份量都好大碟,牛肋排都幾重肉味,肉質亦都做得好淋,就連骨邊個d筋膜位都好容易咬得開,配菜就有咸蛋黃炸薯角,炸薯角上枱時仲熱到辣嘴,咸蛋黃味好重好香,入口仲會食到一粒粒咸蛋碎,個蜜糖燒汁亦都做得好好,蜜糖同燒汁兩個味道都食得出,唔會比某一方搶晒d味。

香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁 - 三文魚柳好厚身,亦煎得好香,d皮煎到脆卜卜,三文魚味好濃好濃,雖然佢已經有配左一個好濃郁嘅蠔醬,但配埋一齊都無掩蓋到個陣三文魚味,另外配菜仲就有一個黑松露薯蓉,黑松露好多味道亦好濃,而且個薯蓉唔會好淋,仲會咬到好多薯仔顆粒。

佢地餐廳有自己Home Made嘅甜品,跟餐加仲有7折優惠,咁就梗係要試下啦。

即製梳乎厘班戟 - 呢個梳乎厘即叫即做,上枱熱辣辣香噴噴,食落好fluffy,好似食緊雲朵咁,蛋味亦好香,好好食。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - Dinner set包左一杯咖啡或茶,如果跟餐轉餐牌上其他無酒精飲品亦會有半價優惠,另外如果跟餐加$50就可以轉一杯紅酒或白酒,大家可因應自己嘅喜好選擇。

🍽環境:餐廳佈置好友足球氣氛,尤其係而家正正是世界杯期間,個氣氛特別濃厚,餐廳內每一個位置佈置得好有特式同好靚,除左掛滿好多波衫外,就連地面都舖滿草地,餐具亦都同足球主題有關聯,睇得出餐廳嘅用心之處,我成餐飯都有不停張望去欣賞佢哋餐廳嘅佈置,搞到我好忙。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務態度非常好,亦都睇得出佢地都好鐘意足球,見到佢地同客人都有好多互動,令到成個餐廳氣氛都好融洽。

💰💸價錢:今日叫左兩個dinner sets,另外再加左份甜品,埋單就大約$500左右,因應返佢個set dinner都包左好多食物,質素亦都好好,加上優美嘅用餐環境同極之方便嘅地利位置,我覺得價錢都好合理。

🐲💬總結:香港以足球做主題嘅餐廳並唔多,反而西方國家會比較多,但佢地多數都係類似酒吧形式,會比較嘈吵,好似今次呢間真係可以舒舒服服坐低食野嘅西餐廳就少之又少,所以我建議大家都可以支持下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
甘筍濃湯/蒜蓉多士
燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁
香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁
即製梳乎厘班戟
世界盃狂熱嘅氣氛下,平時唔睇波嘅我都會留意吓,所以嚟呢間足球主題餐廳應吓景🤩,周圍掛滿波衫,裝修同餐具都圍繞足球主題,幾特別又適合打卡~晚市跟咗沙律、餐湯、蒜蓉包、仲有嘢飲,粟米湯好耐冇飲過,雖然望落平平無奇但飲落幾好味!! 🔘燒肉眼牛扒蒜香意大利扁面牛扒已經切開方便食用,肉質粉嫩令胃口大開,軟熟得來有少少咬口,扁意粉好掛汁軟硬度剛剛好!! 🔘香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁三文魚厚身夠肥美,外皮煎到香脆,一梳梳魚肉又食到滿滿嘅魚油,配搭沙律菜同薯蓉,整個餐食落清爽唔算太Heavy!! 🔘即製梳乎厘班戟梳乎厘真係即叫即整,因為見到店員起勢發蛋,製成品幾靚夠厚身鬆軟有空氣感,仲印咗餐廳名喺上面,叫晚市套餐可以七折享用甜品!! 最後嘆埋杯咖啡茶,味道正正常常咖啡杯幾靚,但同個主題好似有啲格格不入😆😆

🔘燒肉眼牛扒蒜香意大利扁面

🔘香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁

🔘即製梳乎厘班戟

2022-12-05 51 瀏覽
以往去Lockeroom Dining,都會係以阿仙奴球迷身份入場。今次正值世界盃賽期,餐廳搖身一變成為眾多國家隊嘅「第二主場」,餐牌亦都比以往更新咗唔少。餐廳內依然保留球迷特色擺設,唔同嘅係佢哋亦都開放世界盃賽事直播,想同波友聚下又唔想去酒吧,可能呢度都會係另一選擇。💚 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁芝士焗波龍好惹味,雖然唔算大隻但配意粉都好夠食。加上白松露汁本身好香口,整體唔錯。💚 低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁豬鞍扒慢煮後肉質好腍同好多汁,不過紅酒汁略嫌唔太夠味。但配菜嘅薯角亦都surprisingly好食,好脆同埋唔油。💚 朱古力心太軟除咗沙律、餐湯同飲品之外,叫套餐仲可以有優惠價 7折加甜品。心太軟即叫即焗,而且上碟時亦都會配上一塊朱古力,見住塊朱古力溶化真係好治癒🤣 加埋凍冰冰嘅雪糕無得頂味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌗環境: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑------------📍 Lockeroom Dining油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓------------#tiufufoodie在油麻地 #hkfood #hkiger #hkfoodie #h

💚 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁

------------
📍 Lockeroom Dining
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
------------

#tiufufoodie在油麻地 #hkfood #hkiger #hkfoodie #hkfoodlover #食到油麻地 #油麻地美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #打卡cafe #相機食先 #週末好去處 #好食cafe #香港好去處 #拍拖好去處 #好食西餐 #扒房 #主題餐廳 #打卡餐廳 #世界盃
2022-12-05 49 瀏覽
作為球迷,當然想揾一個地方安心睇波。今晚我就同朋友去咗旺角一間以足球為主題嘅餐廳食dinner🍽️兼睇波。正值世界盃,餐廳絕對能夠提供一個合適氣氛。餐廳佈置富有特色,四週掛滿球衣,而且地面都係用人造草舖設,有去到球場嘅感覺。另外,餐廳嘅紀念品corner同店外嘅牆身佈置都係同阿仙奴有關,可見店主對球隊嘅熱愛情度。我同朋友叫咗2個dinner sets。一個係波士頓龍蝦🦞配白松露忌廉汁、扁意粉🍝,另一個係羊鞍配燒汁。龍蝦味道鮮甜,肉質纖維幼細。意粉配白汁味道濃郁、口感煙韌。羊鞍羶味唔會太重,韌度適中,伴埋香甜紫薯🍠同燒汁,更易入口。成餐飯以王林蘋果🍎金寶芝士🧀蛋糕作結。蛋糕有清香蘋果同濃郁芝士味,食落甜而不膩。🤤😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅波士頓活龍蝦配白汁扁意粉✅香草燒羊鞍配燒汁✅王林蘋果金寶芝士蛋糕✅南瓜湯配蒜蓉包(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $300♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅波士頓活龍蝦配白汁扁意粉
✅香草燒羊鞍配燒汁
✅王林蘋果金寶芝士蛋糕
✅南瓜湯配蒜蓉包

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $300♥
襯住世界盃,當然要比身為球迷既男朋友捉去睇波湊下熱鬧,但齋睇波應該會悶死我,緊係要搵下好野食食下啦, 搵到呢間滿足到我地各自意見既Lockeroom Dining!餐廳內充滿阿仙奴氣氛, 當中亦有唔少親筆簽名球衣,可想而之老闆一定係阿仙奴球迷啦!⚽️🥇🔸咁啱有Oyster 優惠, 叫2杯紅/白酒🍷就可以加$10就有半打生蠔, 蠔質素都ok Creamy!🦪🔸波士頓龍蝦配白松露忌廉汁扁意粉Set 🔸$208龍蝦上面有cheese唔會太差, 白松露忌廉汁配扁意粉好夾, 如果唔想揀扁意粉仲可以揀貝殼粉/意粉🍝🔸燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁Set🔸 $198肉質滑, 份量有4塊Protein好足夠, 幾抵食!🍖

🔸波士頓龍蝦配白松露忌廉汁扁意粉Set 🔸$208

🔸燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁Set🔸 $198
肉質滑, 份量有4塊Protein好足夠, 幾抵食!🍖
2022-11-29 1292 瀏覽
最近世界盃🏆身邊好多朋友都不停議輪足球⚽️盛事!就係咁,勾起細個都有留係屋企睇既回憶😁諗起之前有朋友講過附近有間足球嘅主題餐廳🍴所以心血來潮走去試吓🤭上到去覺得環境比想像中更好,更有氣派👍餐廳掛住好多既球衣、地面鋪滿草地、連餐具都係用足球既設計⚽️我地點左兩個set menu,再加一個甜品😍😍佢哋跟餐既餐包超級驚喜🤩🤩勁高質,而且仲係我最鍾意食嘅提子包😍😍仲有湯同沙律,個器皿都係足球造型波士頓龍蝦配白松露忌廉汁意粉呢個好有驚喜🤩🤩平時出面既龍蝦可能冇咁新鮮、或者唔入味,但係呢度勁新鮮又入味🤤認真好好食,佢哋嘅意粉汁都好正,超濃郁嘅白松露香氣四溢😋😋而且麵條條條掛汁😊推介低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁西班牙黑毛豬鞍扒,肉質爽嫩,而且厚肉,沾上醬汁,更能提高肉質香味,食落層次更豐富👍梳乎厘 梳乎厘即叫即整,上到枱已經聞到陣陣蛋香🤤🤤入口即溶,軟棉無比🥰仲有淡淡檸檬清香,倒上跟配既煉奶,令人回味無窮😋😋📌 Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓#主題餐廳 #足球主題 #高質餐廳 #儀式感滿滿餐廳 #美食推介 #旺角美食 #譽發廣場 #性價

仲有湯同沙律,個器皿都係足球造型

波士頓龍蝦配白松露忌廉汁意粉

低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁

梳乎厘

旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓

#主題餐廳 #足球主題 #高質餐廳 #儀式感滿滿餐廳 #美食推介 #旺角美食 #譽發廣場 #性價比高 #世界盃 #足球盛事 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily #Internatiinalfoodiesunite #foodie #hkblogger
2022-11-23
  • 即製梳乎厘班戟
  • 低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁
  • 波士頓龍蝦配白松露忌廉汁意粉
2022-11-29 49 瀏覽
波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵 $208香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $268如果你係阿仙奴球迷咁就一定要去下呢間餐廳 入面放滿左阿仙奴嘅波衫、紀念品 成個地方以球場為主題 連地板都係綠色扮草地 但就算對足球無興趣 當佢係普通西餐廳咁食都無問題 2份main都會各跟一份餐湯、包、沙律同免費熱飲 估唔到嘅係連個包都好好食 龍蝦白松露忌廉汁意大利扁麵聞落好香 白松露同焗過嘅芝士味出晒黎 雖然波士頓龍蝦係半隻份量但蝦身連鉗都勁大舊而且啖啖肉 肉質亦唔差 意大利扁麵份量適中 加左好多忌廉汁所以比較漏 另外個肉眼就黎大過塊面 可能佢本身有番咁上下厚度 叫左五成熟生生地有啲位食落都會有啲韌 不過肉汁尚算足夠加埋本身啲黑椒汁調味整體係唔錯的 鵝肝焦糖色既外表帶有少少甘香 煎得外脆內綿密 細細舊過下口癮又唔會好滯 雖然阿仙奴唔關世界盃事 但都可以去下呢間足球主題餐廳應下景 食下呢個四年一度大事嘅氣氛

波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵 $208
香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $268

2022-11-28 35 瀏覽
適逢世界盃將至⚽️,同朋友貪得意搵咗呢間以足球為主題嘅餐廳,意外地有景又有美食!入面有個大屏幕直播住世界盃賽事,不過最令我同朋友享受嘅係分比我哋嘅卡位,非常有私隱度,傾密偈一流🤭紫薯沙律 用玻璃樽裝沙律幾有趣~小貼心嘅點係會將dressing分開上 ,方便想減油嘅小伙伴☺️南瓜湯+提子麥包南瓜湯味道都好不錯喔!清甜又唔咸~香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁 $208魚皮煎得非常香脆,三文魚柳肉質都好香嫩又唔油膩~伴碟嘅薯蓉有驚喜! 係帶有少少薯仔粒嘅薯蓉,牛油味十足,好好食!牛肋牌配蜜糖燒汁$198肉質都好嫩滑多肉汁,煎到啱啱好唔會痴骨,分量都比想像中多,食到我哋好滿足~同場加映香煎鵝肝!好耐冇食過鵝肝啦!佢哋煎到個表面微脆,入口即溶,呢個質素都係加48蚊,性價比好高🥰🥰總括而言成餐飯都食得我哋好滿足, 今次意外收穫呀~一定有第二次🥰🥰已經想趁世界盃期間再約多啲friend上去一齊一路睇波一路据扒!Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓

紫薯沙律

南瓜湯+提子麥包
南瓜湯味道都好不錯喔!清甜又唔咸~

香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁 $208

牛肋牌配蜜糖燒汁$198

Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)