2023-01-30 27 瀏覽
阿仔學踢波都學咗一年,上網搵吓有冇足球 cafe,見到佐敦恆豐中心有間叫lockeroom cafe,近近地去試吓!入到去,地方好寬敞,好舒服,仲好乾淨!周邊放咗好多球鞋,球衣,公仔,玩具。。全部都同足球有關,仔仔勁興奮,見到守龍門嘅公仔,又要影相😂😂Menu好整齊,好清晰!好易揀到想食嘅嘢!(真係好怕啲Menu太有特色,有時睇10分鐘都唔知睇咗啲乜😂)🍽️卡邦尼配蘭王溫泉蛋 $138因為小朋友食,店員話可以改煎蛋🍳,仲叫我試吓手工特寬麵❤️嚟到店員問你要唔要芝士,芝士係即時刨比你,呢樣嘢已經好加分!個卡邦尼汁好好味,個手工特寬麵好軟身,但好有咬口👍🏻👍🏻兩母子爭住食👍🏻👍🏻👍🏻🍽️All day breakfast $128 🌟🌟🌟🌟呢個係必食,首先試個蛋,出面啲炒蛋好味一定多油,呢間個蛋好滑好香,但一啲都唔油!松露炒野菌不得了,好香,入口味道唔會好濃,本來唔係松露控嘅阿仔都追住食!仲有個蕃茄同沙律菜,好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻蒜蓉竹炭多士放最後食,打算太飽就未必食,點知都超好食吖,食晒😍😍😍☕️ Tiramisu Coffee $58杯coffee一到,阿仔已經「嘩」咗一聲,好靚!入面有啲啫喱,所

🍽️卡邦尼配蘭王溫泉蛋 $138

🍽️All day breakfast $128 🌟🌟🌟🌟

☕️ Tiramisu Coffee $58
杯coffee一到,阿仔已經「嘩」咗一聲,好靚!入面有啲啫喱,所以好特別!咖啡易入口,就算少飲咖啡嘅我都覺得好飲❤️❤️

🍰疏乎厘班戟 $98
因為係疏乎厘班戟,所以只係半空氣感,食完會飽架,所以大家記得留啲肚去食😋😋

總結我同仔仔都超鍾意呢間cafe,無論地方,食物味道同服務都超讚👍🏻👍🏻👍🏻仲即刻推介比啲波友添❤️❤️❤️

2023-01-30
下午茶
2023-01-27 25 瀏覽
喺佐敦地鐵站附近嘅足球主題餐廳🍴,入面環境舒服😌,亦都有好多經典香港足球⚽️嘅波衫,食物質素仲好高添😋。🍔美國安格斯漢堡伴粗薯條($118)漢堡麵包有用牛油烘底🥯,咬落去仲脆嘅,漢堡扒肉汁豐富,肉味好濃,旁邊有芝士醬可以點薯條或者配包😌,薯條有咬口🍟,一路食一路點茄汁食,值得推薦!😋🍝香煎北海道帶子配南瓜忌廉汁特寛麵($158)份量睇落好少嘅寛麵,其實食得好飽,帶子爽甜厚肉😋,南瓜汁同帶子味道幾夾🎃,食落唔會話太滯😉,成個麵味道都好清甜又有口感😌,好好食😋!🥤黃牌($58)以足球術語命名嘅特色飲品,有熱情果、芒果🥭等等嘅梳打飲品,酸酸甜甜,味道唔錯😆。

🍔美國安格斯漢堡伴粗薯條($118)

🍝香煎北海道帶子配南瓜忌廉汁特寛麵($158)

🥤黃牌($58)
2023-01-19 72 瀏覽
自從世界盃之後,不知不覺變成⚽️足球狂熱,所以見到呢一間足球做主題嘅餐廳Lockeroom Cafe,咁就一定要嚟試吓啦🍽️好正呀❤️,呢間餐廳每一個角落都有唔同嘅足球擺設(仲有公仔) 👍啱晒我咁鍾意打卡嘅人,座位又闊落,坐得舒服,👍真係男女老幼都啱👦🏻👧🏻至於食物方面,都有驚喜😍紫薯奶昔💜好靚….Fancy Purple 充滿少女風嘅奶昔,味道特別,紫薯味濃郁又creamy ,用紫薯來做奶昔,感覺又健康D。Offside 越位🍹好特別嘅名,一杯冇酒精嘅cocktail,充滿接骨木花同埋桃嘅味道,好fresh 👍美國安格斯漢堡伴粗薯條(熔岩芝士)🍔$118 好抵食真係好大份,有粗薯條、洋蔥圈、菇類同埋茄汁豆,當然仲有主角漢堡包,漢堡包煎到到外脆內軟,漢堡扒juicy 得來又嫩滑!啲熔岩芝士加埋漢堡包,簡直絕配😋Dessert:Apple Crumble with Oats🍎一個好健康嘅甜品,原隻蘋果外殼(入邊有啲煮熟咗嘅蘋果)幾特別,加埋啲燕麥,仲有雪糕。呢個甜品又健康又好食!

至於食物方面,都有驚喜😍

紫薯奶昔

Offside 越位🍹

美國安格斯漢堡伴粗薯條(熔岩芝士)🍔$118 好抵食

Dessert:

Apple Crumble with Oats🍎

2023-01-19
2023-01-18 38 瀏覽
佐敦恆豐酒店附近有㗎Lockeroom 喺basement ,門口掛咗好多波衫,小弟係超級球迷當然入去試吓裝修好有氣氛,呢啲座位好似球場咁比較多都係阿仙奴嘅野,老闆應該係阿仙奴球迷有今年大熟大勇嘅smith Rowe亦都有好多經典球星,阿仙奴有柏金,竟然有我最鍾意嘅意大利隊,呢件可能係柏魯加講返食物先好多野食,除咗一般Cafe有嘅cake , all day breakfast,都有主食,今晚食set dinner,頭盤係蜜糖柚子燒八爪魚足沙律,清新爽甜,好fresh好開胃另一頭盤黑松露野菌煮韓國年糕,感覺完全唔同,呢個配搭好特別,黑松露好香又creamy,年糕彈牙,出奇地夾呀餐湯係蘑菇湯,唔係罐頭嚟㗎,真係食到粒粒蘑菇打出來,香氣撲鼻而來主菜到,先來茄汁菠菜苗雞柳意大利飯,店員會問你要唔要芝士,我梗係要啦,估唔到佢唔係用芝士粉,係成隻芝士攞出嚟刨,芝士配上意大利飯無得頂,茄汁醒胃菠菜又嫩另一主菜係芝士忌廉汁克蝦柳大啡菇意粉,呢個意粉係冇得頂,好彈牙,當然都要配埋芝士,汁又creamy最好味係啲蝦,好新鮮彈牙,隻隻飽滿最後飲埋個餐飲,呢度一定要再嚟,下次試吓佢啲cake 同特別咖啡或者

裝修好有氣氛,呢啲座位好似球場咁

比較多都係阿仙奴嘅野,老闆應該係阿仙奴球迷

有今年大熟大勇嘅smith Rowe

講返食物先

最好味係啲蝦,好新鮮彈牙,隻隻飽滿

最後飲埋個餐飲,呢度一定要再嚟,下次試吓佢啲cake 同特別咖啡或者奶昔
  • 芝士忌廉汁克蝦柳大啡菇意粉
2023-01-15 27 瀏覽
今次嗌咗兩個晚市套餐,套餐包咗前菜、餐湯同飲品👯‍♀️🔖芝士忌廉汁虎蝦柳大啡菇意粉💰178呢款意粉上枱嘅時候,店員會幫忙刨上一啲芝士碎🧀令到芝士嘅香味更濃郁🤓意粉煮嘅時間控制得啱啱好,由於有忌廉汁嘅關係,所以都好creamy㗎😆至於虎蝦柳方面就有3隻,爽口彈牙🦐重點係個大啡菇,好juicy☺️正啊😙💫推薦指數: 8.5/10🔖低溫燒三文魚柳蘆筍配檸檬荷蘭汁💰198三文魚柳經低溫烹煮,質感鮮嫩,仲保持到肉汁🥰外皮香脆,都幾出色😇配菜方面除咗有蘆筍之外,仲有烤南瓜、車厘茄同紫薯蓉~ 紫薯蓉入面會有一粒粒嘅紫薯粒,真材實料啊🍠💫推薦指數: 8/10🔖黑松露野菌煮韓國年糕💰/ (套餐包咗)呢個前菜真係好出色!黑松露味好香,年糕口感又煙韌😋如果主菜都有呢款選擇就好啦🤭💫推薦指數: 10/10🔖蜜糖柚子燒八爪魚足沙律💰/ (套餐包咗)由於呢個沙律有柚子醋嘅關係,食落去酸酸地,感覺好清新又開胃🌱八爪魚足大大塊,口感Q彈🐙💫推薦指數: 7.5/10
今次嗌咗兩個晚市套餐,套餐包咗前菜、餐湯同飲品👯‍♀️

🔖芝士忌廉汁虎蝦柳大啡菇意粉
💰178
💫推薦指數: 8.5/10

🔖低溫燒三文魚柳蘆筍配檸檬荷蘭汁
💰198
💫推薦指數: 8/10

🔖黑松露野菌煮韓國年糕
💰/ (套餐包咗)
💫推薦指數: 10/10

🔖蜜糖柚子燒八爪魚足沙律
💰/ (套餐包咗)
💫推薦指數: 7.5/10
2023-01-14 28 瀏覽
中學係佐敦補習已經見到周圍有好多美食 今次同👦🏻來左佐敦嘅足球主題餐廳食dinner 啱曬鍾意睇波嘅佢 仲有打卡位 大家都可以帶鍾意足球⚽️個朋友或者伴侶過來食嘢🥳✿ 法國牛肝菌配有機大啡菇手工意粉 ✿ [$148]餐湯係白蘿蔔湯 好開胃 飲落去冇負擔 好清新同健康嘅感覺 意粉有得揀扁意粉同手工特寬麵 我地揀左工特寬麵🍝 有啲咬口 又唔會去到硬 有兩個大啡菇 keep 到入面啲汁 唔會乾爭爭👍🏻 菇同菌嘅味道好香 未食已經聞到個香味 份量好多👍🏻✿ 美國安格斯漢堡伴粗薯條 ✿ [$118]依個漢堡包係食過數一數二好食嘅漢堡🍔 安格斯嘅肉質唔會係好鬆 而係比較實 又juicy 包食落去係甜甜哋 好鍾意佢個包 薯條🍟方面唔係干身嘅 外脆內軟 好正 炸洋蔥圈好脆🤤 哩個價錢又有份量又有質素 算抵食👍🏻✿ 法式焦糖燉蛋 ✿ [$78]本身以為係薄薄嘅焦糖燉蛋 哩個嘅厚度係平時嘅3倍 係便硬少少嘅版本 蛋味比較出 伴碟仲有士多啤梨🍓 藍莓🫐 同杏仁餅 飯後甜品 滿足🥳地址➸佐敦彌敦道216-228號恒豐中心地下16號舖★好食指數★:4/5★服務態度★:4/5★人均★:150-200★有加一★

✿ 法國牛肝菌配有機大啡菇手工意粉 ✿ [$148]

★好食指數★:4/5
★服務態度★:4/5
★人均★:150-200
★有加一★

💛Lockeroom Cafe💛餐廳位於一個比較懷舊嘅商場足球⚽️主題嘅環境及餐點真球迷應該會好enjoy😉☺️最吸引係餐廳專登有個街場觀眾席打卡位🌈全日早餐🥣(炒蛋/煙肉/松露炒野菌/艾文達腸/炒薯粒/蕃茄/蒜蓉竹炭多士/麥果肉)非常大碟足份量非常適合同好友share👍🏻自己一個都應該食唔晒🤣新鮮熱辣 每樣配料都十分健康有益最估唔到係竹炭多士 仲諗住黑孖孖應該一般 但又脆又夠蒜蓉👏🏻另外艾文達腸都好食😋問返店員完來入面混合咗幾款肉口感同味道都更豐富有層次❤️🌈南瓜汁帶子特寬麵🎃南瓜汁夠濃厚夠滑 最鍾意冇顆粒挑選咗特寬麵 更易掛汁唔好睇佢好似好少 但似食咗2碗飯😽大大帶子有3粒 新鮮唔腥👍🏻👍🏻👍🏻另外店員仲會帶埋成舊芝士嚟問要唔要加未叫停都可以繼續落 Nice😂😇🌈紅牌(Cranberry juice/strawberry/grava juice/soda water)淨係個顏色已經好吸引 唔怪得仲叫紅牌仲有以芭樂做基底嘅漸層果汁配埋酸酸甜甜嘅cranberry & strawberry加埋梳打又開胃唔會太甜😉🌈通坑渠 (Peach puree/apple juice/elder flow
💛Lockeroom Cafe💛

淨係個顏色已經好吸引 唔怪得仲叫紅牌
仲有以芭樂做基底嘅漸層果汁
配埋酸酸甜甜嘅cranberry & strawberry
加埋梳打又開胃唔會太甜😉

🌈通坑渠 (Peach puree/apple juice/elder flower syrup)
落單時同店員講要杯通坑渠

PS. 店員非常有善又有禮貌 餐點有質素
推薦大家試試
2022-12-29
2022-12-31 60 瀏覽
位於佐敦的主題咖啡店。適逢世界盃剛落幕,有股莫名的空虛感湧上心頭,下次世界盃要等4年了!得知佐敦新開了一間以足球為主題的咖啡店,可以緩解一下世界盃落幕的空虛感,於是便果斷的訂位了餐廳的主題風格很鮮明,球衣,足球配飾及足球型餐具充斥整間餐廳,足球迷一定會很喜歡;而且餐廳座位十分寬敞舒適,很適合和朋友聊天聚舊✨軟殼蟹大啡菇芝士漢堡配粗薯條 $128軟殼蟹原隻夾在漢堡上,配上洋蔥圈及粗薯條,賣相十分精緻!軟殼蟹十分大隻,炸得香酥焦脆,入口香脆而不油膩,配合麵包的軟香,香氣濃郁!大啡菇柔軟多汁,配合香濃的芝士醬,更是為漢堡錦上添花,非常好吃!✨ 香辣蒜片欖油蝦扁意粉 $188鮮蝦有四大隻,每隻都非常爽口彈牙,肉質鮮甜,火喉剛好,不會像部分坊間的蝦肉意粉般煮得太老而軟糯;蒜片的香氣融合欖油,香香辣辣但不會嗆鼻,扁意粉口感清爽,每一口都非常惹味香口,微辣的口感更使人胃口大開!✨濃縮咖啡湯力水 Expresso Tonic $48濃縮咖啡和湯力水混合的飲品,喜歡的人會很喜歡,但不喜歡的會覺得過於苦澀!而我正是 Expresso Tonic 的愛好者,Expresso及 Tonic的比例調得剛剛好,咖

✨軟殼蟹大啡菇芝士漢堡配粗薯條 $128

✨ 香辣蒜片欖油蝦扁意粉 $188

✨濃縮咖啡湯力水 Expresso Tonic $48
濃縮咖啡和湯力水混合的飲品,喜歡的人會很喜歡,但不喜歡的會覺得過於苦澀!而我正是 Expresso Tonic 的愛好者,Expresso及 Tonic的比例調得剛剛好,咖啡的回甘配上湯力水的檸檬清香,入口時香濃清爽,非常好喝!

✨梳乎厘班戟 $108
班戟賣相很精美,呈上枱時已香氣四溢;班戟質地偏紮實,蛋香非常香濃及綿滑,而且甜度適中,不會太甜,質感及味道都很不錯!如果能配上雪糕便更吸引了!

綜合服務態度,價錢,環境等因素,這間餐廳 CP值超高,真的值得一再回訪!

2022-12-29 26 瀏覽
Lockeroom係香港有幾間店,今次我地去既就係位於恆豐中心既Lockeroom Cafe😗-可能因為恆豐中心平時人流都比較少,所以我平日夜晚去食都唔算好多客,可以慢慢坐同Fd吹下水😛-餐廳係以足球做主題,除左掛左好多波衫之外,我最鍾意佢整左個球賽觀眾席區,好有氣氛!而且佢既杯同碟都係同足球有關,連野飲既名都係😍我地Order左個安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條($128)、溫泉蛋卡邦尼特寬麵($178)、抹茶奶昔($46)同波友($52)🙌先講左個主食先啦,個漢堡餐既賣相好吸引,塊包上面仲印左餐廳Logo🤣咬落去個牛肉好Juicy,D菜好新鮮,夠多醬,最正係個包表面脆脆地好好食😋配料方面有薯條同炸洋蔥圈,可以沾茄汁或者芝士汁嚟食😗兩樣炸野都係啱啱炸起熱辣辣,好脆,個洋蔥都好甜😗個卡邦尼呢可以揀意粉或者特寬麵,我就揀左後者😛個麵咬落口感幾彈牙,唔會太淋,配埋D煙肉、蘑菇、溫泉蛋,口感好豐富💕上菜既時候個員工仲會問我地要唔要芝士,跟住就係我地面前直接拎著一大舊芝士係到刨🤣野飲方面杯抹茶奶昔茶味好濃,加埋D cream之後好香滑,會少左抹茶陣澀味,留返陣香味😗而波友其實係用菠蘿、柚子同檸檬溝出

野飲方面杯抹茶奶昔茶味好濃,加埋D cream之後好香滑,會少左抹茶陣澀味,留返陣香味😗而波友其實係用菠蘿、柚子同檸檬溝出嚟既,陣果味酸酸甜甜好醒神,飲完好開胃!

Overall我地覺得呢間餐廳環境同食物都正,值得Encore😍
2022-12-29 41 瀏覽
係佐敦見到一間足球主題餐廳,餐廳名叫Lockeroom Café, 即係足球更衣室的主題cafe, 周圍都佈滿足球的裝飾,球衣,足球(場)款餐具,仲有個細細地觀眾台,真係好似入左個足球場甘。諗起岩岩完左既世界盃,決定試下依間餐廳食下野同再次感受足球熱。點餐後,店員送上每人一碗南瓜湯, 味道十分濃郁.安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條🍔 ($128)安格斯牛肉,肉味香濃🐂,肉質嫩滑,咬落仲啖啖肉汁。倨包仲有新鮮嘅蕃茄🍅、生菜🥬、芝士係要自己倒落去🧀,旁邊的配菜仲有d沙律同蘑菇, 可以夾落個包一齊食, 令整個包更豐富! 粗薯條, 洋蔥圈炸得好香脆 !牛肝菌大啡菇扁意粉 ($178)店員上菜時會問我地要唔要D芝士粉, 加左芝士粉意粉會更香. 個大啡菇十分JUICY, 牛肝菌亦都好多同好味, 依個意粉唔係好Creamy個類, 但夠清新同健康. 水牛城炸雞翼 ($108)一共有六隻雞翼, 依到的雞翼好似比較大隻, 好厚肉. 每隻雞翼都炸得好香脆, 沾滿著水牛城雞翼醬, 酸酸辣辣, 好惹味!餐廳環境十分舒適寧靜, 好岩約埋朋友一齊食野傾計, 或者同足球發燒友一齊黎黎飲杯野感愛下餐廳的足球氛圍都唔錯!

點餐後,店員送上每人一碗南瓜湯, 味道十分濃郁.
水牛城炸雞翼

安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條🍔 ($128)
安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條

牛肝菌大啡菇扁意粉 ($178)
牛肝菌大啡菇扁意粉

水牛城炸雞翼 ($108)

2022-12-28
水牛城炸雞翼
牛肝菌大啡菇扁意粉
2022-12-28 838 瀏覽
同阿仔同一日確診🥲,今日一齊出關😅,點都要出去賀一賀佢🤭。知道佐敦開咗間以足球做主題嘅餐廳⚽️,為咗彌補我地睇唔到世界盃決賽嘅遺憾,一於去試下。餐廳佈置充滿足球嘅特色⚽️,有球衣👕,波鞋👟,手套🧤,足球⚽️,由國家隊到球會,甚至港隊都有。另外餐廳用嘅杯和碟都係同足球有關🥰。適逢聖誕節,餐廳亦充滿聖誕色彩🎄。餐廳細細,但打卡位極多🤗。Menu📔選擇唔多,但就有唔少種類,由All Day Breakfast🥞、Burger🍔、Pasta🍝甚至Steak🥩都有。每種類大約2️⃣~4️⃣款可以選擇。Drink Menu 📘同樣精彩,酒精類🍷、咖啡☕️、奶昔🥤、Mocktail🍹 都有,其中Mocktail 全部以足球術語嚟命名⚽️,非常有趣😂。香辣蒜片欖油蝦扁意粉 $1884️⃣隻蝦非常大隻🦐,全部爽口彈牙😋。蒜片份量非常多,配上橄欖油令意粉非常惹味🤤。整體非常出色,亦唔算太👍。安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條 $128嗰餐非常豐富😃,除咗漢堡薯條外,仲有茄汁豆🥫、非常新鮮嘅沙律菜🥗和好大件,炸得非常香脆嘅洋蔥圈🧅。講返主角,麵包烘得外脆內軟🍔,牛肉🐂煎得剛剛好,非常juicy,最特別係呢度芝士🧀係自己落嘅,熔岩芝士

香辣蒜片欖油蝦扁意粉 $188

安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條 $128
嗰餐非常豐富😃,除咗漢堡薯條外,仲有茄汁豆🥫、非常新鮮嘅沙律菜🥗和好大件,炸得非常香脆嘅洋蔥圈🧅。講返主角,麵包烘得外脆內軟🍔,牛肉🐂煎得剛剛好,非常juicy,最特別係呢度芝士🧀係自己落嘅,熔岩芝士自己鍾意落幾多就多,悉隨尊便,身為芝士控嘅我當然係落哂啦🤣。

波友(Mocktail) $52
菠蘿汁🍍+柚子蓉🍊+檸檬汁🍋+雪碧,整體味道非常之夾,有種好清涼清新嘅感覺🥰,搭上漢堡,堪稱絕配😍。

總括而言,餐廳打卡位多,又坐得舒服,店員🙎‍♂️🙎‍♀️唔多但服務一流,非常勤力。整體食物出色,飲品又充滿特式。餐廳近港鐵站,咁方便,下次一定再試埋其他嘢😊。
2022-12-27
  • 波友
2022-12-26 18 瀏覽
約左食Christmas dinner , 煙三文魚火雞柚子醋沙律 配搭柚子醋好味。湯是蟹肉南瓜忌廉湯,這個適合不太受creamy 的人,如果完全無cream,純南瓜湯仲會加分。主菜點了蝦肉釀雞卷松露醬、寶雲酥三文魚柳 伴碟是栗子🌰 兩款主菜都不錯 以定價$368 加一 ,三百幾元的聖誕4道菜 市場上應該不多。甜品改了Souffle,非常出色,比起日本過江龍的都不失色,飲品都轉了聖誕特飲 「黃牌」,不太甜,是適合女生!總括來說 沙律,Souffle 同 drinks 非常打卡。聖誕難得抵食之選
  • Souffle
最近世界盃又再興起足球熱潮⚽️,講到足球,又點可以唔提下依間以足球為主題嘅餐廳😆!餐廳充滿足球球衣,連杯都係足球,仲見到有隻碟係足球場添🤣!今次同🐻一齊去感受下足球嘅熱流,因為啱啱新開張,所以餐廳會送咖啡或者甜品一客🤭。-🍴軟殼蟹大啡菇芝士漢堡配粗薯條🦀🍔🍟($128) - 一上菜嗰吓,好啲嚇親!好大碟🤩!漢堡有生菜🥬、蕃茄🍅、大啡菇🍄同隻半軟殼蟹🦀!可能會奇怪點解會少咗芝士,迷底終於解開,答案就係隔離🤭,有一個細兜仔裝住濃濃嘅芝士醬🧀,芝士醬唔止可以放係漢堡,仲可以沾隔離嘅薯條🍟同洋蔥圈🧅添,仲可以拉絲添,啱晒啲芝士控🤤!食到膩膩地,可以食下沙律🥗清一清,又可以再食過!-🍴香辣蒜片欖油蝦扁意粉🦐🍝($188) - 因為也米😍同🐻都怕辣,最後我哋叫咗小辣🌶️,唔食辣嘅朋友都可以叫走辣㗎🙈!意粉用欖油爆香蒜片、指天椒粒,混合洋蔥絲同羅勒葉,好香😙!上面仲有4隻大大隻嘅蝦🦐。辣辣地好惹味,配埋蒜片一齊食,令到香味係口腔爆發💥!-🍴餐湯(跟餐) - 今次係蕃茄湯🍅,蕃茄味好濃,唔會好似水咁稀,應該有落到忌廉,令口感更加豐富👍🏻。-🍴紫薯奶昔🥛($46) - 係夢幻嘅紫色💜,好靚!飲品上面有忌廉同
🍴紫薯奶昔🥛($46) - 係夢幻嘅紫色💜,好靚!飲品上面有忌廉同紫薯粉,也米😍有諗過紫薯味會唔會好淡,不過奶昔飲完發現紫薯味都幾重,帶啲紫薯獨有嘅香味😋!
🍴精緻甜品(新開張優惠) - 餐廳送嘅特濃朱古力蛋糕,朱古力🍫真係好重,口感結實,食落有少少似生朱古力,蛋糕上面仲有朱古力醬,成功為依一餐飯畫上一個句號。
2022-12-21
  • 軟殼蟹大啡菇芝士漢堡配粗薯條
2022-12-20 49 瀏覽
放工放佐敦唔知食乜。見恒豐地下有間足球主題cafe,啱晒世界杯,一於睇下佢乜料。呢間cafe有兩個出入口,可以喺彌敦道入或者恒豐中心入都得。⚽️香辣蒜片欖油蝦扁意粉蝦仁爽口彈牙,大大隻,絕對沒有偷工減料。意粉有咬口。成個蒜辣汁唔會太辣太濃味,清清淡淡又一餐。⚽️南瓜汁帶子特寬麵特寬麵好厚實,而且帶著咬勁,非常掛汁。帶子大大粒,煎得啱啱好,唔會靭。南瓜汁清甜,好啱口味喜歡清新嘅朋友。兩款麵都可以加即磨芝士,店員俾你自己選擇份量,香氣撲鼻。總結,食物清新唔重口,店員勤力收碟快,係繁忙日常嘅放鬆之選!

⚽️香辣蒜片欖油蝦扁意粉

⚽️南瓜汁帶子特寬麵

兩款麵都可以加即磨芝士,店員俾你自己選擇份量,香氣撲鼻。

2022-12-19 428 瀏覽
阿仙奴主題餐廳係網上一直都好大回響✨個個食過都話好好味!今日行過佐敦尖沙咀一帶,見到佢開咗新分店🥰餐廳入邊裝修到成個足球更衣室咁👀仲有阿仙奴好多足球球衣、吉祥物公仔、足球元素嘅餐具☺️而家正值世界盃,係餐廳真係感受到足球熱呀❤️‍🔥溫泉蛋卡邦尼特寬麵上枱嘅時候店員問需唔需要加芝士~確定我地要之後就會即時刨芝士落去個麵度🤩溫泉蛋非常動L,一拮開就流橙黃色嘅蛋黃出黎!入邊有好多煙肉同雜菇,特寬麵煮嘅時間啱啱好,夠晒煙靭!成個卡邦尼好滑身又好香蛋香味~夠哂正宗!安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條🍔呢個漢堡餐好豐富,有新鮮嘅沙律菜同茄汁豆!又有好多條炸到金黃色、好有薯仔味嘅粗薯條🍟麵包塗上牛油、烘到表面脆卜卜,入邊好軟熟!新鮮嘅西生菜同蕃茄片好新鮮好濕潤!安格斯牛肉漢堡扒肉味香濃夠Juicy,一邊食一邊流肉汁出黎!最特別嘅係熔岩芝士係自己落架❣️芝士倒落去個刻好治癒呀💕Nutmeg 通坑渠(Peach Puree, Apple Juice & Elder Flower Syrup)呢度嘅Mocktail都係用咗足球嘅術語來命名!今次叫咗通坑渠,飲落好香桃同蘋果嘅味道仲有好多新鮮嘅薄荷葉!成杯飲品好Fresh
阿仙奴主題餐廳係網上一直都好大回響✨個個食過都話好好味!
今日行過佐敦尖沙咀一帶,見到佢開咗新分店🥰

餐廳入邊裝修到成個足球更衣室咁👀

仲有阿仙奴好多足球球衣、吉祥物公仔、足球元素嘅餐具☺️

而家正值世界盃,係餐廳真係感受到足球熱呀❤️‍🔥

溫泉蛋卡邦尼特寬麵

上枱嘅時候店員問需唔需要加芝士~
確定我地要之後就會即時刨芝士落去個麵度🤩
溫泉蛋卡邦尼特寬麵

溫泉蛋非常動L,一拮開就流橙黃色嘅蛋黃出黎!
入邊有好多煙肉同雜菇,特寬麵煮嘅時間啱啱好,夠晒煙靭!
成個卡邦尼好滑身又好香蛋香味~夠哂正宗!

安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條🍔
安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條

呢個漢堡餐好豐富,有新鮮嘅沙律菜同茄汁豆!
又有好多條炸到金黃色、好有薯仔味嘅粗薯條🍟
安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條

麵包塗上牛油、烘到表面脆卜卜,入邊好軟熟!
新鮮嘅西生菜同蕃茄片好新鮮好濕潤!
最特別嘅係熔岩芝士係自己落架❣️

芝士倒落去個刻好治癒呀💕

Nutmeg 通坑渠

呢度嘅Mocktail都係用咗足球嘅術語來命名!
今次叫咗通坑渠,飲落好香桃同蘋果嘅味道
仲有好多新鮮嘅薄荷葉!成杯飲品好Fresh💖

另外仲送左每人一碗好濃郁嘅南瓜忌廉湯🥣
南瓜忌廉湯

同埋好幼滑嘅特濃朱古力蛋糕🤩
特濃朱古力蛋糕

Lockeroom Cafe (佐敦)
佐敦彌敦道216-228號恒豐中心地下16號舖
南瓜忌廉湯