2020-12-08 105 瀏覽
身為一個港島西的人 絕不會放過附近特色的食肆! 早些日子看到這家龍蝦的介紹 就一直念念不忘想來試! 剛好朋友生日就豪氣了一下 只可惜2人一桌限聚令期間 就不能試上太多~店舖面積其實不算太大 入店一條吧枱可對住open kitchen開餐,室內約7張2人枱左右~ openrice供預約座位 還是提意先預約吧!其實餐牌內容不多。。 全部都印在枱面上的餐桌紙上 簡單易明的~當什麼都想食的時候 眼前一亮 看到seafood tower (1-2人份)! 就什麼也不用考慮了! 問了一下侍應姐姐可否夠2人食,就提議多叫一份pasta~ (後話: 說真 tower真的不太夠,但多一份pasta 說剛好又好像多了一點點。)全冷盤的Seafood Tower以三層架上~第一層: 煙三文魚4件,蝦8隻第二層: 6隻生蠔, 1堆藍殼青口最底層: 1瓶蟹肉醬,1隻開邊原隻龍蝦就讓我簡單每種說一下吧蝦皮清甜很薄皮!不錯!薄到有些能直接吃掉 🤪三文魚算厚肉的!生蠔跟青口倒是一般 沒有給人食後很大感想 🤔重點推介絕對係最下層!這個整瓶子滿滿是蟹肉醬 配以多士享用超級美味。。 很滿足!然後一定就是一人一半龍蝦 非常清

全冷盤的Seafood Tower以三層架上~
Seafood  Tower

第一層: 煙三文魚4件,蝦8隻

第二層: 6隻生蠔, 1堆藍殼青口

最底層: 1瓶蟹肉醬,1隻開邊原隻龍蝦

就讓我簡單每種說一下吧
蝦皮清甜很薄皮!不錯!薄到有些能直接吃掉 🤪
三文魚算厚肉的!

生蠔跟青口倒是一般 沒有給人食後很大感想 🤔

重點推介絕對係最下層!
這個整瓶子滿滿是蟹肉醬 配以多士享用
超級美味。。 很滿足!

然後一定就是一人一半龍蝦 非常清甜
彈牙! 正! 但龍蝦身一向無乜肉食,所以要好努力的拆擁有大大舊肉既龍蝦鉗!

最後再補一個熱盤龍蝦芝士通粉! 通粉內有好多龍蝦肉! 很甜得鮮 私心推介!
Lobster  Mac  &  cheese

超級飽! <完> 🤣🤣
2020-12-07
Seafood  Tower
Lobster  Mac  &  cheese
2020-12-03 67 瀏覽
位於西環的Lobster Shack,由扎根在香港七年的波蘭人開設。餐廳的龍蝦菜式,味道獨特又有外國風味,很推薦大家來試一試唷~這天再次光顧,為品嚐全新推出的菜單,實在令我感到很興奮呢! Lobster Croquettes $168 長大後很愛吃可樂餅,酥脆的炸皮包裹著幼滑薯蓉和餡料,令人無法抗拒呀! 三大件圓滾滾的全新可樂餅,炸至啡黄色,賣相吸引。外層炸皮猶如中式煎堆,有煙靭感覺,非常特別! 內裡的餡料豐富,有龍蝦肉、法式龍蝦薯仔湯和芝士,鹹香美味,值得一試! Boston Clam Chowder $118 Lobster Mac & Cheese $248 嘩嘩嘩! 是邪惡無比的龍蝦芝士通心粉呀! 一般來說,Mac & Cheese都跟肥膩畫上等號,但主廚製作的通心粉,不但不油膩,而且味道輕柔清爽,醬汁有奶香,帶微微的芝士味,怕胖的朋友也可大口大口吃下肚啦。 Surf & Turf Burger $248 龍蝦牛肉漢堡包,海陸兩地雙重夾擊,滋味無窮呀! 大大儂漢堡包,由厚重牛肉漢堡扒、龍蝦沙律、洋蔥、生菜等組成,搭配辣蛋黄醬和自家製邪惡茄汁,是重口味之選呀。
位於西環的Lobster Shack
,由扎根在香港七年的波蘭人開設。

這天再次光顧,為品嚐全新推出的菜單,實在令我感到很興奮呢!

Lobster Croquettes $168

Boston Clam Chowder $118

Lobster Mac & Cheese $248

Surf & Turf Burger $248

2020-12-01
2020-11-28 84 瀏覽
我其實幾鐘意食海鮮,但香港食海鮮性價比高嘅地方真心唔多~今次推介呢個西環龍蝦專門店真心出色,所有龍蝦菜式都係選用加拿大波士頓龍蝦(小知識:大部分波士頓龍蝦都係產自加拿大,而唔係美國),新鮮高質之餘,性價比仲要夠高!。Surf & Turf Burger $248 - 頂級juicy牛肉漢堡配咗大量龍蝦肉同煙燻芝士,多重口感之外仲要勁夾,個包做到小小脆完全唔hea,好啱配埋佢哋嘅自家手工啤,試咗必定唔會後悔!!。Lobster Mac & Cheese $248 - 邪惡到癲咗!佢將通心粉連同車打芝士一齊焗,除左面頭一大塊龍蝦肉,意粉入面都有好多龍蝦肉,超足料同埋勁Heavy,但真心好食,同埋一個人未必食得晒。講小小龍蝦嘅營養價值~首先佢高蛋白質來源,而且熱量唔高,減肥人士或健身人士食多啲都唔會話好大件事~而佢嘅微量元素例如鈣/磷/鐵都比蝦更高,對維持肌肉同神經健康好有用。最後佢嘅脂肪都偏少,飽和脂肪更少,其實對減少壞膽固醇都有正面作用

2020-11-28 76 瀏覽
最近工作忙碌,收工之後同朋友去咗西營盤搵好嘢食,減減壓,chill一chill❤️今次我哋揀咗一間西餐廳,係專門食龍蝦嘅🤤🤤。我哋叫咗個crab cake🤤,啖啖滿佈蟹肉,蟹肉搣得好乾淨完全冇蟹殼👍🏻,味道都非常鮮👍🏻好香脆,而且外表炸到金黃色好吸引,入面仲有啲三色椒加強了口感,好好食❤️。另外,既然黎到間個名叫lobster既餐廳,當然要叫返個grilled lobster 🦞黎食,龍蝦燒得好香,陣陣碳香味💕,而且薯條🍟炸得好香脆,值得推介✅,龍蝦肉質好紮實🤪。最後叫左lobster Mac & cheese🤤好邪惡啊,未上枱已經聞到香味,拉斯感覺好勁🧀好鬼正😋,龍蝦份量都唔少,如果俾我揀成餐飯我覺得呢個最好食😍😍下次一定唔會再返嚟食佢😋。
最近工作忙碌,收工之後同朋友去咗西營盤搵好嘢食,
減減壓,chill一chill❤️今次我哋揀咗一間西餐廳,
係專門食龍蝦嘅🤤🤤

我哋叫咗個crab cake🤤,啖啖滿佈蟹肉,
蟹肉搣得好乾淨完全冇蟹殼👍🏻,味道都非常鮮👍🏻
好香脆,而且外表炸到金黃色好吸引,入面仲有
啲三色椒加強了口感,好好食❤️

陣陣碳香味💕,而且薯條🍟炸得好香脆,值得推介✅,
龍蝦肉質好紮實🤪

最後叫左lobster Mac & cheese🤤
好邪惡啊,未上枱已經聞到香味,拉斯感覺好勁🧀
好鬼正😋,龍蝦份量都唔少,如果俾我揀成餐飯我覺得
呢個最好食😍😍
下次一定唔會再返嚟食佢😋

2020-11-24
  • grilled  lobster
  • Crab cakes
2020-11-27 1071 瀏覽
Let’s chill at @lobstershackhk to forget blue weekdays😉🥂. A relaxed spot to catch up with friends with the latest seafood concept in the heart of Sai Ying Pun. With a colourful fish tank and beautiful handcrafted decors on the wall, just like entering a world of seafood indulgence. .Surf & Turf Burger🍔 - Beef patty, smoked cheddar, lobster salad, devil ketchup, mixed greens, onions and spicy mayoI love the beef patty!! It’s pretty delicious 😋 The taste of beef patty is rich and juicy. Yea pls ha
Surf & Turf Burger🍔
I love the beef patty!! It’s pretty delicious 😋 The taste of beef patty is rich and juicy. Yea pls have a look at the photo which i specially pictured the layer of the burger! With the lobster salad and mixed greens, this combination is a fresh fusion completely!
Lobster Mac & Cheese 🧀
- Cheesy goodness with lobster meat, cheddar cheese and macaroni pasta.
Yo cheese lovers must try this one! No regrets when you see how stringy the cheese melted on macaroni. Lobster meat is mixed into macaroni. Plus a large piece of fresh lobster meat on top of the pasta, it was simply appetizing!.
White fish🍸
- Volka, yuzu juice, grapefruit juice, ginger beer
Oh guys and girls, i like that cute fish shaped glass! It looks great!! Light yellow liquid shined like crystal. What a surprise that they put a piece of fresh lobster meat on top of the cocktail omg!!!! Extremely creative!! It tastes sweet and fresh! Suitable for girls and ofcoz for photo-shoot! haha.
Passion fruit Mojito🍸
Alright I believe Mojito is not special, but, they add passion fruit to upgrade common Mojito into a different version of fruity Mojito! Nice one💯.
Very hearty services and good vibes here! Each dish was presented with detailed explanation 👍🏻
Lobster  mac  &  cheese
White  fish  &  Passion  Fruit  Mojito
Japan  rice  wine
2020-11-25
慶祝紀念
生日
  • Surf  &  turf  Burger
2020-11-26 67 瀏覽
同老公來到位於西環既Lobster Shack,係一間龍蝦主題的海鮮西餐廳。踏入餐廳頓時放鬆起來,餐廳裝修佈局簡單,但卻感到異國風情。店員都非常友善,每道菜上枱時都會細心介紹,又會不時為我們添水。我們選擇了吧枱的位置,對正廚師,享受美食的同時,可以欣賞佢哋嘅烹調技術。餐牌上有9成的食物都是選用了龍蝦作為食材。order後見到廚師係我哋眼前嘅冰箱除出龍蝦,即叫即拆,眼界大開。✨Boston Clam Chowder 奶油香氣四散,濃稠又好吃。真材實料,用麵包來搭配,更是Perfect match!✨Creamy Lobster Linguine龍蝦肉結實超鮮味,意粉彈牙,非常濃郁✨Surf &Turf Burger將牛扒同龍蝦放埋一齊,原來係咁好味,龍蝦嘅鮮甜爽彈配上肉汁豐富嘅牛扒,一啖食落口,簡直係雙重享受!依個絕對係必點之選👍🏻

踏入餐廳頓時放鬆起來,餐廳裝修佈局簡單,但卻感到異國風情。

餐牌上有9成的食物都是選用了龍蝦作為食材。

✨Boston Clam Chowder

✨Creamy Lobster Linguine

龍蝦肉結實超鮮味,意粉彈牙,非常濃郁

✨Surf &Turf Burger

2020-11-24
2020-11-25 62 瀏覽
Lobster shack西營盤hi lobster龍蝦丫,今次 成條黎Grilled Lobster 😍😍😍With garlic fries and salad龍蝦身好食既,但係今次半邊好食爽,半邊蝦肉有啲散。整體味道都好既。原來叫全份,佢未必同一隻。。。。薯條人出現😍今次去比較多人,薯條即炸上黎,係好食既。但係底好多油,未 🐋乾啲油。Fishman breakfast 有蛋,薯餅,牛扒,茄豆 😍,煙肉 un 左啲,salmon, saladEr.. 可一不可再。薯餅好食既。完。最後高能預警。叫左杯咖啡。。估下叫左咩。。係 Flat white.. Um.. Normal Lo.. Er.. 你齋想要咖啡因 OK ge.. Um.. 自己試下。。我下次就會叫翻avocado 奶囉 Lobster 好食,薯條好食。但fisherman ..um... 可能有其他breakfast 好食呢 😂😂😂下次再試Great experience with lobsterGrilled lobster with garlic fries and salad, fries with lobst
Lobster shack
西營盤

hi lobster

龍蝦丫,今次 成條黎
Grilled Lobster 😍😍😍
With garlic fries and salad

Fishman breakfast
Er.. 可一不可再。薯餅好食既。完。

Great experience with lobster
Grilled lobster with garlic fries and salad, fries with lobster is a good match

Fisherman breakfast
That's not a good idea to have a dish without lobster in a restaurant selljng lobster

Better to reserve if u go on Saturday.. And especially when u have a late lunch.. We go there by 145 , lots of ppl. there
  • grilled  lobster
2020-11-25 44 瀏覽
前排食完Red Lobster,超鐘意食龍蝦既呀妹投訴無佢份,唯有搵番間一樣有咁多好評,專食龍蝦既同佢撐枱腳啦😆😆呢到附近有好多呢啲小店,唔鐘意去商場大財團既可以黎發掘一下。店內既佈置好色彩繽紛,牆上既壁畫卡通勁可愛☺️☺️隻碗好靚☺️☺️呢個湯既料好豐富😛店主絕不孤寒,真係會食到龍蝦肉,又唔會太過creamy同飽,飲完湯都唔會減少食正餐既食慾可樂餅最怕既係食完又熱氣又濟,呢個可樂餅食完全唔會咁覺得呀,最好味既係佢既醬汁,芥辣味既沙律醬終於到主菜喇,無理由黎到龍蝦🦞專門店唔食龍蝦架嘛😆 佢既龍蝦都幾有驚喜,平時食凍龍蝦好多時都好韌、咬唔開、無味道,呢度既肉絕對唔會,食落好多汁又唔會乾爭爭,好易咬開,真係食到龍蝦既鮮味🤤店主亦好貼心咁將龍蝦鉗預先敲開,再加埋提供既濕紙巾,令我地食龍蝦完全冇困難!值得一讚既仲有薯條,黎之前見食評話薯條沾左龍蝦汁都唔會淋原來係真架🤣🤣薯條放喺龍蝦下面冇隔住,心諗死喇薯條仲唔淋曬,結果發現仲keep到脆卜卜😍總括黎講,呢間小店都幾唔錯,最好食係原隻龍蝦,店員既服務態度都非常好👍🏻

[Boston Clam Chowder $118]

[Lobster Croquettes $168]

終於到主菜喇,無理由黎到龍蝦🦞專門店唔食龍蝦架嘛😆 [Grilled Lobster $288]

2020-11-21 75 瀏覽
食店: 🦞Lobster Shack🦞龍蝦控注意❗️上次張梁係到食完龍蝦餐後念念不忘🤤尤其係個龍蝦Mac n Cheese😋因為知道有新嘅龍蝦fusion菜🤤所以決定嚟多一次,滿足我哋嘅龍蝦慾望!張梁點餐👦🏻🧒🏻 1)$248《Surf & Turf Burger》《龍蝦和牛漢堡》🦞🐮評分(10分滿分):9️⃣食評💬:首先兩邊包都烘到少少脆已值得加分👍🏼而且非常足料,由底部數上去有特製茄汁醬、超厚嘅免治和牛扒、芝士、生菜、龍蝦肉、龍蝦蛋黃醬,sidedish係新鮮薯條🍟再配上佢哋獨家嘅手工啤酒🍺就係爽!2)$168《Lobster Croquettes》《日式炸龍蝦肉丸》🍘🍘🍘評分(10分滿分):8️⃣食評💬:炸到外層超脆😍入面係龍蝦肉、薯蓉同芝士嘅混合體,底層嗰醬汁係芥末蛋黃醬🤤好夾好正👍🏼食物上枱時經理話呢道菜係扮緊章魚燒🤣又真係幾似!3)$148《Salt & Pepper Squid》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:炸墨魚圈🦑配紅酒醋都好正~外脆內彈牙,食唔停口!4)$70《White Wine》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:食海鮮又點少得白酒呢😝今次啊張都係嗌返上次嗰杯果味較重嘅Pasc
食店: 🦞Lobster Shack🦞

2)$168《Lobster Croquettes》
《日式炸龍蝦肉丸》🍘🍘🍘

3)$148《Salt & Pepper Squid》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:炸墨魚圈🦑配紅酒醋都好正~外脆內彈牙,食唔停口!

4)$70《White Wine》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:食海鮮又點少得白酒呢😝今次啊張都係嗌返上次嗰杯果味較重嘅Pascal Jolivet Attitude🥂白酒令海鮮嘅鮮味更出~飲少少酒又可以放鬆下心情好chill~

#張梁重量級推介
Lobster Shack (西環)📍
西環西營盤第二街6-8號地舖
👉🏼港鐵西營盤站B2出口行2分鐘👈🏼
2020-11-17 230 瀏覽
鍾意食龍蝦🦞或者海鮮嘅朋友仔一定唔可以錯過西環呢間 @lobstershackhk 呀!門口位嘅冰櫃放滿哂一隻隻龍蝦,擺得好吸引,未坐低已經胃口大開啦 😋😋 今次一於食返餐龍蝦盛宴啦Creamy lobster linguine 📍$248意粉唔單止份量多,仲好Creamy同好重芝士味,食落仲仲啖啖龍蝦肉Lobster salad 📍$198食咁多海鮮,都係食返啲菜好啲 😊😊 不過係呢到,連沙律都要有好多好多嘅龍蝦肉呀Lobster Mac & Cheese 📍$248又一邪惡之選 😈 將大量嘅車打芝士同龍蝦肉喺鐵板上面撈勻,再拉一拉絲 🧀🧀🧀 勁想即刻食咗佢Lobster bisque 📍$118龍蝦味好香濃,唔會太creamy,不過個人覺得可以再少啲香料同胡椒粉,因為佢地啲龍蝦夠新鮮,唔洗落太多調味料都得Mussels Pot with Fries 📍$198雖然話呢到你食龍蝦為主,不過呢個搞口真係必食!個白酒同蒜蓉比例好正,食到我地停唔到口,朋友仲要叫啲包黎點哂啲汁 🙈

Creamy lobster linguine 📍$248

Lobster bisque
Lobster  salad
Lobster Mac & Cheese
Mussels Pot with Fries
❀ Lobster Shack #西環 ❀❗️ 召喚龍蝦控 西環海鮮控天堂❗️——————————————————每次經過西環都比呢間餐廳嘅龍蝦招牌吸引,雖然細細間,但內有乾坤。主打龍蝦🦞另外仲有魚蝦蟹、甚至生蠔。負責人話希望讓香港人品嚐到唔同地方嘅海鮮,所以選取香港較為少有嘅加拿大海鮮😯龍蝦係加拿大波士頓龍蝦,生蠔亦都係來自加拿大,價錢相對唔算太貴,質素正常,算係一個輕鬆環境下品嚐海鮮之選。
.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Grilled Lobster🦞$288嚟至必定要試嘅龍蝦!先煎香再略加蒜蓉牛油作調味,保留到龍蝦本身嘅鮮甜,亦夠香😙。不過口感就未算最彈牙紮實,反而係多汁嫩滑,視乎個人喜好。不得不讚佢個薯條🍟炸得好香脆,最神奇係擺喺龍蝦底下索咗啲汁都冇變腍,仲令到薯條冇加鹽都咁好食,平時唔特別鍾意食早嘅我都忍唔住食多幾條。味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ Potted crab🦀$148一大兜嘅啖啖蟹肉嘅沙律醬。加咗少少橙皮、洋蔥,成個醬汁唔膩,超啱搽麵包😚。佢塊面包仲係brochie,非常鬆脆同埋好香牛油🧈!味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ Fresh oyster (6pc)
❀ Lobster Shack #西環 ❀
❗️ 召喚龍蝦控 西環海鮮控天堂❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Grilled Lobster🦞$288
嚟至必定要試嘅龍蝦!
不過口感就未算最彈牙紮實,反而係多汁嫩滑,視乎個人喜好。
味道: 4/5 性價比: 3.8/5
Grilled  lobster

☞ Potted crab🦀$148
一大兜嘅啖啖蟹肉嘅沙律醬。
加咗少少橙皮、洋蔥,成個醬汁唔膩,超啱搽麵包😚。
佢塊面包仲係brochie,非常鬆脆同埋好香牛油🧈!
味道: 4/5 性價比: 3.8/5
Potted  crab

☞ Fresh oyster (6pc)🦪$198
呢個來自加拿大嘅生蠔海水鹹味會較重。
肉質幾creamy,不過整體size比較細🙈。
味道: 3.9/5 性價比: 3.8/5
Fresh  oyster

整體來講,覺得味道或者烹調手法唔錯🤤但海鮮嘅質素未係最高🙈。但算係勝在價錢相對實惠,可以平平哋過吓海鮮癮。

Grilled  lobster
Potted  crab
Fresh  oyster
2020-11-08 96 瀏覽
Lobster shack西營盤係龍蝦丫Grilled Lobster (half) 😍😍😍With garlic fries and salad 龍蝦身好好食,開邊 grilled 正。龍蝦鉗位肉就散少少,同埋 grilled 既味道冇入到去。建議可以試下佢 lobster tail 如果 afford 得到薯條人出現😍Lobster Mac & cheese😍😍😍Cheddar cheese Macaroni pasta終於試到cheese marcaroni ,有 lobster meat 係入面,都大舊架。。。趁熱食最正Lemon Tart 😍😍😍 leomon tart fan本身係間食龍蝦既叫 lemon tart 冇乜期望好食。但係反而食到吾錯既檸檬 tart 吾似有啲舖係食到有砂糖。佢係滑既,個餅底都好食Avocado Smoothies 🥑+奶😍😍 例牌見到就會叫。好飲喔。佢隻鯨魚加左分兩個人食都好飽。整體都吾錯。會 encore 兩個人食咁樣就 600幾。如果吾想晏就咁 heavy 都可以試下佢 fisherman breakfast 都有部分有 lobater m
Lobster shack
西營盤

係龍蝦丫
Grilled Lobster (half) 😍😍😍
With garlic fries and salad
龍蝦身好好食,開邊 grilled 正。
龍蝦鉗位肉就散少少,同埋 grilled 既味道冇入到去。
薯條人出現😍

Lobster Mac & cheese😍😍😍
Cheddar cheese Macaroni pasta

Lemon Tart
😍😍😍 leomon tart fan

Avocado Smoothies 🥑+奶
😍😍 例牌見到就會叫。好飲喔。佢隻鯨魚加左分

兩個人食都好飽。整體都吾錯。會 encore
兩個人食咁樣就 600幾。如果吾想晏就咁 heavy 都可以試下佢 fisherman breakfast 都有部分有 lobater meat
2020-11-07 63 瀏覽
一入黎就好鐘意呢度佢好暗,入到去牆上都係海洋生物,好似置係係海底世界!隻碟係雞泡魚、鹽🧂係鯨魚,杯都有蟹,細細嘅地方,啲枱都係藍色似貝殼,睇得出放左好多心機佈置。食左個龍蝦芝士通粉,好香芝士味,通粉煙煙韌韌,好好咋,少少龍蝦肉,正常味道!一個烤龍蝦,都唔錯,但唔係新鮮龍蝦差少少,但佢個薯條我就鐘意,好大條👍
一入黎就好鐘意呢度
佢好暗,入到去牆上都係海洋生物,
好似置係係海底世界!

📍西營盤龍蝦主題餐廳 -- Lobster Shack🦞🤪講起龍蝦主題餐廳,西營盤呢到有間主打龍蝦嘅小店,上星期小編就約埋朋友一齊嚟刷餐勁嘅🤤🤘------------------------------⭐️Creamy Lobster Linguine ($248)意粉份量好多,非常creamy,每條意粉都掛滿醬汁💕入面仲混入咗大量鮮甜嘅龍蝦肉,啖啖滿足🤤------------------------------⭐️Lobster Roll with Salad ($248)麵包用牛油煎過,食落好香,口感鬆軟😋龍蝦沙律份量頗多,龍蝦肉爽口鮮甜,惟沙律嘅調味略為鹹咗少少🙈伴碟嘅薯條頗香脆,沙律菜新鮮,整體不俗👍------------------------------⭐️Seafood Chowder($98)飲落好鮮~入面仲有蜆肉同蒜蓉包👍小編覺得如果質感再濃厚啲會更出色呢!------------------------------⭐️Blueberry Smoothie($68)外形好有心思~飲落好fresh,口感滑身,味道亦唔會太甜👍------------------------
📍西營盤龍蝦主題餐廳 -- Lobster Shack🦞🤪
⭐️Seafood Chowder($98)
⭐️Blueberry Smoothie($68)
外形好有心思~飲落好fresh,口感滑身,味道亦唔會太甜👍
⭐️Lobster Lemonade ($68)
飲落酸酸甜甜,仲好夠氣🤤
整體嚟講食物唔錯,份量夠多,用餐環境舒適有氣氛👍不過定價就略為高,可能間唔中先會再試🙈
賣相:7.8/10
前往方法:西營盤站B2出口
2020-10-22
  • Lobster  roll
2020-10-18 105 瀏覽
辛苦左成個星期 係時候嘆番吓啦呢間位於西環第二街嘅Lobster Shack係一眾海鮮同龍蝦迷嘅首選之一🤘🏻🤘🏻呢度有各式各樣用龍蝦作為材料嘅食物首先我哋食咗呢度嘅蟹餅 用料十足每一啖都有蟹肉絲 裏面仲有好豐富嘅餡料分別有少少香葉同埋辣椒粒調味 過口癮質感有啲似可樂餅 味道很不錯龍蝦芝士焗通粉 非常邪惡的一個主菜熱騰騰的鐵盤盛載着熔岩級的芝士加通粉奶黃色芝士拉絲與一粒粒的通粉完美混合每一口也是龍蝦肉 感覺非常實在🤩🤩鐵扒龍蝦 大概有400至450g 一睇就知分量十足 而且賣相極度吸引!龍蝦開邊配上羅勒葉 仲有凱撒沙律作伴碟另外再加黃金炸薯條 非常有風味龍蝦肉夠爽彈 而且感覺新鮮結實😁😁再加上一杯House white 作點綴配搭為這場龍蝦盛宴加插了完美的伴奏🎵
辛苦左成個星期 係時候嘆番吓啦

熱騰騰的鐵盤盛載着熔岩級的芝士加通粉

奶黃色芝士拉絲與一粒粒的通粉完美混合
每一口也是龍蝦肉 感覺非常實在🤩🤩
鐵扒龍蝦 大概有400至450g
一睇就知分量十足 而且賣相極度吸引!

龍蝦肉夠爽彈 而且感覺新鮮結實😁😁
再加上一杯House white 作點綴配搭