2018-05-19
今日同朋友喺銅鑼灣附近搵嘢食,行到係f出口亨利中心,見到有好多食肆於是上咗去7樓一間意大利餐廳到食。 入面裝修好有格調,特別係酒櫃嗰一邊,我哋坐低之後有人嗌咗一杯house wine. 之後我哋叫咗兩個前菜 Arancini同 Saltate Gamberi, 之後再叫咗兩個主菜,分別係黑松露野菌闊條麵同烤牛扒安格斯西冷,最後仲叫咗個brownie做甜品。 Saltate Gamberi送上, 入邊有幾隻用蒜蓉炒過嘅虎蝦,佢哋特製嘅醬汁加上烤好嘅意大利香草麵包, 全部味道都好夾,好開胃。 Arancini送上,總共有三粒,每一粒外面都有啲醬,每粒都炸得好香脆,入邊有意大利嘅飯糰同馬蘇里拉嘅芝士,食落去好香口 口感好豐富。 之後係黑松露野菌闊條麵,黑松露味好濃, 闊條麵麵質唔錯,加上嚟味道唔錯,食落唔會膩。 之後係安格斯西冷牛扒,陪上薯條,安格斯西冷牛扒煎得好靚有格仔紋喺上邊,牛扒好新鮮,肉汁鎖曬係入面。 最後係甜品brownie, brownie朱古力味好濃,加上雪糕同佢嘅醬,味道不錯。