大西北𝒲𝑒𝑒𝓀𝑒𝓃𝒹放空好地方!元朗呢間𝒸𝒶𝒻𝑒位置隱世 全白色嘅木系裝修~店內擺滿盆栽 而且全天窗設計☁️採光度十足 好似入左一個小溫室咁 感覺好𝚙𝚎𝚊𝚌𝚎𝚏𝚞𝚕好舒服 ( o˘◡˘o)♥ 𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 $①⓪⑧牛油果他他酸種多士 // 炒滑蛋 // 煙三文魚 // 雜莓 // 沙律菜擺盤賞心悅目~雖說輕盈版 但份量都足 女生會飽啦 味道整體不錯♥ 帶子明太子醬意粉 $①①⑧帶子微微煎過 口感彈牙 意粉掛汁𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 醬汁亦幾濃郁♥ 𝙉𝙪𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $④⑥♥ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $④⓪好幾款特色咖啡嘅賣相都好吸晴 仲有啲似𝕔𝕠𝕔𝕜𝕥𝕒𝕚𝕝 兩杯拿鐵都調得不錯 奶味唔會過重 但入口厚滑香醇~慢慢嘆再抬頭望下藍天 不知不覺就半日ʕ≧ᴥ≦ʔ

♥ 𝙇𝙞𝙜𝙝𝙩 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 $①⓪⑧

♥ 帶子明太子醬意粉 $①①⑧
帶子微微煎過 口感彈牙 意粉掛汁𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 醬汁亦幾濃郁

♥ 𝙉𝙪𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $④⑥
♥ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $④⓪
2023-11-15 33 瀏覽
最近發現元朗有家新開張的純白田園風cafe,作為屯馬線居民當然不能錯過。店舖主要部分為純白玻璃屋,內設冷氣,即使在炎炎夏日亦不用擔心。除了環境適合打卡外,食物水準亦很不錯😍煙三文魚芝士牛油果他他牛角包配沙津律 $88份量充足,牛角包外酥脆內鬆軟,沙律菜新鮮,非常適合當假日的第一餐。香煎帶子明太子醬意粉 $108帶子煎得恰到好處,明太子醬沾滿每條意粉,並加入黑胡椒,更顯惹味。Honey cake $48充滿香甜蜂蜜味的蛋糕令人一試難忘,濕潤的蛋糕與忌廉梅花間竹地疊着,最上方放上堅果碎,口感層次豐富,甜而不膩。RAINS LIKE SHXT BUT OKAY $48菠蘿香茅檸檬梳打,味道清甜,帶點泰式風情,修長的杯子十分適合拍照。Nutella Latte $40榛子味濃郁,與咖啡香味十分合襯。

煙三文魚芝士牛油果他他牛角包配沙津律 $88

香煎帶子明太子醬意粉 $108

Honey cake $48

RAINS LIKE SHXT BUT OKAY $48

Nutella Latte $40
榛子味濃郁,與咖啡香味十分合襯。
2023-11-12 292 瀏覽
Weekend brunch同老公去元朗呢間清新cafe食返個brunch…Cafe以白色簡約為主,令人好舒服,而且餐廳內仲以很多唔同既綠色植物佈置,很有原野綠色既感覺。令人好舒服。感覺好似坐左係大自然下,感受著陽光,嘆返個美味茶點一樣。呢間餐廳都好歡迎大家帶埋寵物都用餐,環境舒服,親善既餐廳。食物以輕食、包類、意粉、蛋糕為主。我們點了一杯凍檸茶。點了一客帶子明太子醬意粉。意粉以滿滿既明太子醬拌勻,吃起來好creamy…好惹味,超讚。明太子醬又香又惹味,拌意粉一流。仲有兩粒又厚切又彈牙既帶子。另一款點了煙三文魚芝士牛油果他他牛角包配沙律。相當之豐盛,看到滿滿的煙三文魚跟牛油果他他,令到每啖都食到滿滿又香又creamy的食材。煙三文魚跟牛油果口感味道都好夾。而且牛角包都烤得脆脆的,做到外脆內鬆軟,十分好味呀。仲配了很多清新爽脆新鮮的沙律菜,整個菜式都好fresh,好好味呢。仲點了一客蜜汁香辣雞翼。即叫即焗,雞翼熱辣辣又多汁又好味,帶有甜甜的蜜味跟少少微辣,相當出色,超惹味呢。坐係咁舒服既環境食返個brunch…相當chill and relax….難怪中午時分都已經有無數食客一來過嘆返個

感覺好似坐左係大自然下,感受著陽光,嘆返個美味茶點一樣。

呢間餐廳都好歡迎大家帶埋寵物都用餐,環境舒服,親善既餐廳。

食物以輕食、包類、意粉、蛋糕為主。
凍檸檬茶

我們點了一杯凍檸茶。

蜜汁香辣雞翼

難怪中午時分都已經有無數食客一來過嘆返個chill lunch….
2023-11-12
凍檸檬茶
蜜汁香辣雞翼
在元朗雞地買些日用品,見到青山公路旁有新開的咖啡店,感覺悠閑舒適,一於入內一探究竟。玻璃天幕下嘆著冷氣享受陽光,別具情趣。星期日的真締,就是悠閑地享受一頓豐富的brunch;這道燒牛肉沙律 $108 選材新鮮,調味得宜,以黑醋汁帶出沙律菜的鮮甜味,吃著簡單,感覺到直接的幸福。另外一道FULL BREAKFAST $138 則是充滿華麗的豐盛感,也是偏愛的菜式。香滑的明治牛乳炒蛋是早餐的最佳選擇;經典配搭香腸、煙肉、炒蘑菇和串蕃茄,提供所需蛋白質,最啱小妹這類愛吃怕肥的;以雜莓及沙律作調劑,中和肉類的油膩,好食又健康。帶點特色的是蜜糖希臘乳酪和酸種麵包,酸酸甜甜的像是甜品卻又不是甜品。凍朱古力 $42;濃濃的朱古力及香滑的忌廉,永恆的絕配,味道唔太甜,優點是也!Long Black $34 來咖啡店當然要試試招牌咖啡,無添加的香濃不苦澀,值得推介。

玻璃天幕下嘆著冷氣享受陽光,別具情趣。

2023-11-09 30 瀏覽
.純白Cafe in (元朗)feat. @littlehidecafe_pillowtalk .來到元朗國 一定要chill下來到呢間非常賞心悅目嘅Cafe..打打卡 飲飲啡.1.紐西蘭牛柳沙律 $78.份量唔算太多 尤其因為嗰碟比較大..就更加覺得好似比較細份..但呢個價錢都make sense..因為好多Cafe嘅牛柳沙律都接近或者超過 $100.牛柳燒得好味.. 係高質嘅.. 牛味出.. 口感都唔會好韌..配上柚子醋沙律.. 好開胃…亦幾適合diet嘅人.2.香煎帶子明太子意粉 $108.明太子幾濃郁..要讚!帶子都火候啱啱好!意粉口感都適中..醬汁係偏傑身嘅..所以就要睇大家鍾意咩派.. 有啲係鍾意濕潤type..佢偏傑身嘅!味道good嘅🫰.3.Berry Berry Berry $52.點可以唔叫嗰打卡嘢飲..即刻令嗰畫風更加靚🤣但原來唔係得嗰樣!好清爽 & 莓感出帶點薄荷葉的點綴 好有係海邊飲杯特飲嘅感覺.當日店員姊姊對我家主子超級friendly.. 感覺好舒服 & 溫馨🫂推薦大家去坐坐 食食 影影阿門
純白Cafe in (元朗)
來到元朗國 一定要chill下
來到呢間非常賞心悅目嘅Cafe..
打打卡 飲飲啡
1.紐西蘭牛柳沙律 $78
但呢個價錢都make sense..
因為好多Cafe嘅牛柳沙律都接近或者超過 $100
亦幾適合diet嘅人
2.香煎帶子明太子意粉 $108
明太子幾濃郁..要讚!
帶子都火候啱啱好!意粉口感都適中..
醬汁係偏傑身嘅..
所以就要睇大家鍾意咩派.. 有啲係鍾意濕潤type..
佢偏傑身嘅!
味道good嘅🫰
3.Berry Berry Berry $52
點可以唔叫嗰打卡嘢飲..
即刻令嗰畫風更加靚🤣
但原來唔係得嗰樣!
好清爽 & 莓感出
帶點薄荷葉的點綴 好有係海邊飲杯特飲嘅感覺
推薦大家去坐坐 食食 影影
阿門
2023-11-09 173 瀏覽
來到元朗的綠洲,在一個小小的角落裏,藏着一間精緻的咖啡店。明媚的早上,我朋友來到這裏享受假日美好的時光。「藜麥蜂蜜薄荷雜莓希臘乳酪杯」$68。這杯杯裡結合了藜麥、蜂蜜、薄荷、雜莓和希臘乳酪,每一口都是對味蕾的一次驚喜!藜麥的口感紮實而帶點嚼勁,蜂蜜的甜度剛剛好,薄荷的清香讓整個口腔都感到清爽,雜莓的酸甜與希臘乳酪的濃郁完美結合。All day breakfast」$138。包含了明治牛乳炒蛋、香腸、煙肉、串茄、炒蘑菇、酸種包、希臘乳酪、雜莓及沙律。每一樣食材都經過精心的烹調,讓我一口接一口都感受到不同的味道。炒蛋鮮嫩多汁,香腸和煙肉的香氣四溢,串茄的酸甜味道與炒蘑菇的鮮香交織在一起,酸種包的鬆軟口感配上濃郁的希臘乳酪,再加上新鮮的雜莓和沙律,味道平衡。BERRY BERRY BERRY$52。這杯飲品以草莓、藍莓、蜂蜜和蘋果汁為基底,口感鮮果濃郁,微微的甜味中帶著蜜糖的香氣。ROSE LATTE$46。這杯玫瑰拿鐵散發著迷人的花香,喝起來香濃順口,讓人感到放鬆和愉悅。LITTLE HIDE CAFE by Pillowtalk (元朗)🚗元朗鳳攸北街9A號昌威大廈地下28號舖#美味絕倫

🚗元朗鳳攸北街9A號昌威大廈地下28號舖

#美味絕倫 #藜麥薄荷杯 #AllDayBreakfast #豪華早餐 #BERRYBERRYBERRY #鮮果飲品 #ROSELATTE #浪漫花香
2023-11-08
$70 (早餐)
2023-11-09 21 瀏覽
放假相約朋友去元朗踩單車,發現係單車徑旁邊開左一間好靚純白色田園風既cafe,勁吸睛!橫掂踩到攰攰地餓餓地,抖一抖醫下肚先😛Light Breakfast $108有明治牛乳炒蛋、煙三文魚、牛油果他他、酸種包配雜莓及沙律🥗好中意個酸種包,配上牛油果他他感覺夠哂清新,炒蛋亦相當滑溜👍🏻蜜汁香辣雞翼 $42雞翼煮得剛剛好,皮脆肉嫩,微辣,熱辣辣食勁好味!😋Tiramisu $48香濃既咖啡味,濃郁幼滑既mascarpone cheese,正!🥰Flat White $40 + Dirty $44餐廳既純白風格夠哂唯美,玻璃屋採光仲要特別靚岩哂打卡🥰食物又有質素,下次要著得靚靚再黎過😆

Light Breakfast $108
有明治牛乳炒蛋、煙三文魚、牛油果他他、酸種包配雜莓及沙律🥗

蜜汁香辣雞翼 $42
雞翼煮得剛剛好,皮脆肉嫩,微辣,熱辣辣食勁好味!😋

Tiramisu $48

Flat White $40 + Dirty $44

• 蜜汁香辣雞翼
  • Light  breakfast
2023-11-08 15 瀏覽
黎到元朗估唔到係咁繁忙既馬路邊都會有呢間清泉🤍純白色既裝修搭配埋唔同既綠色植物🪴感覺好似係一間溫室入面咁,真係好特別🍂而秋天既感覺就更加適合去呢到食野啦。🐒Light breakfast💰$108👉🏻明治牛乳炒蛋,煙三文魚,牛油果他他配酸種包,雜莓及沙律佢另外都有款再豐富啲既all day breakfast,但我就對佢地既牛油果他他配酸種包好有興趣🥑於是就都係揀左呢個Light breakfast🍳佢個份量都足夠,特別係個明治牛乳炒蛋無expect係咁大份😍。🐒香煎帶子明太子醬意粉💰$108另外都嗌左個十分多人嗌既香煎帶子明太子醬意粉🍝基本上好似每枱都有一個🤣我都唔執輸跟人嗌啦,佢地既明太子醬好香,粒粒明太子都有均勻咁分佈係意粉入面🐟十分滿足。🐒Long Black(Hot)💰$34🐒Salted Caramel Latte(Hot)💰$44

🐒Light breakfast💰$108
👉🏻明治牛乳炒蛋,煙三文魚,牛油果他他配酸種包,雜莓及沙律

🐒香煎帶子明太子醬意粉💰$108

🐒Long Black(Hot)💰$34
3K
2023-11-07 17 瀏覽
Yoho附近又有新Cafe開左,咁順路梗係要去試下,地點原來在獸醫同單車舖旁,記得呢個位之前都係開cafe。店面細細原來入面都幾多枱,用上純白木系裝修,仲有天然光,好似置身户外咁。食品同飲品選擇同一般咖啡廳差不多,而小店只有一個廚,一位咖啡師同一位店員,就不要太心急,好好享受下慢活😌⭐香草醬煙三文魚意粉用上大量的橄欖油煮成的,十分香口,意粉有咬口,煙三文魚鹹香,簡單又好味。⭐Light Breakfast 輕量版全日早餐,酸種包配上蕃茄沙沙,沙律菜爽脆新鮮,仲有勁滑的炒蛋🥚⭐Mocha凍的朱古力咖啡,味道平衡,有啡香又有朱古力甜美,濃郁好飲。⭐Latte 熱latte有靚靚拉花,奶泡厚身香滑,啡香不苦澀,高質靚啡☕小店無加一,客人早上不多,可以慢慢坐嘆下啡。

⭐香草醬煙三文魚意粉

⭐Light Breakfast

⭐Mocha
凍的朱古力咖啡,味道平衡,有啡香又有朱古力甜美,濃郁好飲。

⭐Latte

小店無加一,客人早上不多,可以慢慢坐嘆下啡。
2023-11-05
2023-11-07 6 瀏覽
去踩單車前,我地係附近搵食,我地去左LITTLE HIDE CAFE by Pillowtalk 。餐廳裝潢以純白為主調,入面以白色玻璃屋設計,採光度十足,搭配一些綠色植物,簡約清新,坐得舒適。Light Breakfast 賣相吸引,食材豐富,有明治牛乳炒蛋、煙三文魚、牛油果他他、酸種包配雜莓及沙律,煙三文魚砌成一朵小花,味道鹹香,牛油果他他配搭洋蔥和蕃茄,味道清新。Full Breakfast 一樣材料豐富,有明治牛乳炒蛋、香腸、煙肉、串蕃茄、炒蘑菇、酸種包、希臘乳酪、雜莓及沙律。明治牛乳炒蛋炒得滑溜溜,蛋香味濃郁,酸種麵包外脆內軟,加上雜莓和沙律菜,清新又開胃。Dirty 咖啡味濃郁,後韻又帶著順口的奶香。

Light Breakfast

Full Breakfast

Dirty
咖啡味濃郁,後韻又帶著順口的奶香。
2023-11-05 9 瀏覽
朋友們都讚這間新開的cafe,即來試下!喜歡這小店的白色格調和寧靜,感覺慢活寫意💕.來cafe緊係嘆杯靚咖啡,無令我失望香濃細滑 ,朋友再encore多一杯cappuccino ☕️我的rose latte散上玫瑰色🌹瓣,咖啡加上花香,正👍🏻.蘑菇醬煙肉意粉🍝簡單的菜式竟然煮得咁好食好驚喜,意粉硬度剛好,好多蘑菇相當足料,白汁口味入口creamy,加上蒜香和香草味道,出色👍🏻.Light all day breakfast我地都大讚👍🏻靚靚擺盤賣相一流,煙三文魚玫瑰花造型好用心,炒蛋細滑有質素,伴碟雜菜生果滿清新,牛油果他他包外脆內軟,上面鋪上牛油果蓉、車厘茄、洋蔥,係我呢排食過最好食嘅toady😋.想食得健康再點多碟燒紐西蘭牛柳沙律,滿滿沙律菜開心🥰牛柳淋身煮得剛好👍🏻.環境舒服滿有誠意的小店,一定會再來!

環境舒服滿有誠意的小店,一定會再來!
有白紗、植物及透明花燈做裝飾透光度高而且冷氣都好足兩款特色梳打飲品都好靚😍好似一幅畫 「BERRY BERRY BERRY特飲」採用新鮮草莓🍓藍莓🫐蜂蜜蘋果汁🍎好夏日嘅顏色😍柚子香橙特飲🍊加入青檸汁好fresh🍽️Full Breakfast顏色繽紛好岩打卡,多款食材有牛奶滑蛋、厚切煙肉、蜂蜜希臘乳酪、酸種麵包 等等🤎Tiramisu口感都好順滑濃郁,另一款玫瑰蛋糕都好吸引(可惜當日賣晒)食完發現身後有棵怕羞草🌿摸下佢幾好玩😆
有白紗、植物及透明花燈做裝飾

透光度高而且冷氣都好足

兩款特色梳打飲品都好靚😍好似一幅畫
柚子香橙特飲🍊加入青檸汁好fresh

食完發現身後有棵怕羞草🌿摸下佢幾好玩😆
2023-10-31 119 瀏覽
💖 LITTLE HIDE CAFE by Pillowtalk (元朗)✨元朗鳳攸北街9A號昌威大廈地下28號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日買餸之前俾我發現咗有呢一間新Cafe喺元朗開業啦,純白色嘅田園風露天得來又要有冷氣👀實在好爽👅怕曬嘅靚女們都可以去打卡了👅-煙三文魚芝士牛油果他他牛角包配沙律🥐 $78超巨型牛角包大家一定唔可以錯過,當中嘅夾心為煙三文魚同埋牛油果🥰感覺好清新。旁邊仲有沙律菜🤩,沙律菜更配埋一粒西柚☺️,一啲都唔Heavy 㗎👍🏻-香煎帶子明太子醬意粉🍝 $118明太子醬份量剛剛好,令到每條意粉都好掛汁😌帶有少少香辣嘅味道令到成個麵更加惹味‼️帶子煎至金黃,令人食慾大增😏-LYCHEE ROSE CHEESE CAKE🍰 $52玫瑰Fans又出動🙈我平時其實唔係咁鍾意食芝士蛋糕😩但係為咗玫瑰我願意一試。食落口嘅第一啖已經聞到玫瑰嘅嘅花香,芝士好香滑,帶有少許黏口😍都幾唔錯㗎。面頭仲有一層荔枝果凍🥰甜甜的🤩-LYCHITO🌿 $52荔枝我自己都係好喜愛嘅,今次呢一杯佢配埋少許薄荷葉🪴清新得來帶點香甜。-ROSE LATTE🍹 $46我男朋友就一定要飲咖啡,佢知

✨元朗鳳攸北街9A號昌威大廈地下28號舖

-煙三文魚芝士牛油果他他牛角包配沙律🥐 $78

-香煎帶子明太子醬意粉🍝 $118

-LYCHEE ROSE CHEESE CAKE🍰 $52

-LYCHITO🌿 $52

-ROSE LATTE🍹 $46
我男朋友就一定要飲咖啡,佢知道我鍾意玫瑰味所以佢都慢慢逐漸同化👀叫親咖啡都會叫玫瑰味👅這樣一定是愛的表現💋

2023-10-31
10 分鐘 (堂食)
2023-10-31 12 瀏覽
以白色作為主調的玻璃屋設計,舒適簡潔,感覺寧靜舒服。燒紐西蘭牛柳沙律 $78牛柳份量多,牛味濃,燒得香口可口。配上甜甜酸酸的醬汁,好清新好開胃。生酮之選!煙三文魚牛油果牛角包 配沙律 $78牛角包烘得香脆,配上滿滿的三文魚及牛油果蕃茄蓉,小朋友吃得很滿足。Expresso Tonic $42咖啡的果酸香味及苦澀味配上tonic water是絕配。口感順滑,味道豐富。蘋果汁 $38非咖啡的飲品選擇都很多。同行小朋友表示很滿意。

以白色作為主調的玻璃屋設計,舒適簡潔,感覺寧靜舒服。

燒紐西蘭牛柳沙律 $78

煙三文魚牛油果牛角包 配沙律 $78

Expresso Tonic $42

蘋果汁 $38
非咖啡的飲品選擇都很多。同行小朋友表示很滿意。

• 紐西蘭燒牛柳沙灘
  • Expresso  tonic
  • 三文魚牛油果牛角包
鄰居介紹有間新開既Cafe有個天窗位好有型叫我地去打下卡仲要係Pet friendly就更加要支持下!👍🏾裝橫以白色為主再加入綠色小植物, 好有小清新感覺, 而走到餐廳最入有個室內既露天天窗, 光線可以完全射入室內, 好靚🤩而佢地既食物都唔錯, 我地就叫左以下幾款😆1/ 香草醬三文魚意粉🍝 $108意粉彈牙而且非常creamy帶有微微既香草味! 而三文魚超級多, 食到最尾仲可以一羹羹咁大啖食😋2/ Full breakfast🍳 $138有齊煙肉, 炒蛋, 蕃茄, 磨菇, 沙律, 士多啤梨, 香腸, 麵包同配有蜜糖既希臘乳酪, 有齊哂所有營養而且食得好滿足😋最緊要係樣樣味道都好特出👍🏾3/ 青蘋果疏打🍏 $40淡淡既青蘋果色, 好清新既感覺而飲落令人refresh🤩4/ 抹茶拿鐵 $52估唔到既係呢杯拿鐵原來加左蜜糖, 整個感覺唔同哂但又非常之夾👍🏾

而佢地既食物都唔錯, 我地就叫左以下幾款😆

1/ 香草醬三文魚意粉🍝 $108

2/ Full breakfast🍳 $138

3/ 青蘋果疏打🍏 $40
淡淡既青蘋果色, 好清新既感覺而飲落令人refresh🤩

4/ 抹茶拿鐵 $52