2023-10-29
唔知幾耐冇踏足過元朗國😂近排見到元朗開左間好隱世又好溫室風嘅cafe,忍唔住過嚟chill下~一入去個感覺幾小清新feel,好純白好舒服😻我地兩個人叫左一份輕食、一個意粉、一個小食同兩咖啡,歎左個好豐富嘅brunch!✨LIGHT - 有好滑嘟嘟嘅明治牛乳炒蛋、卷左朵花形嘅煙三文魚、沙律菜同牛油果他他酸種麵包~滑蛋真係幾正,連埋個煙三文魚放上塊包食,味道同口感都夠晒豐富😋✨慢煮雞胸香草蕃茄意粉 - 份量幾多,軟硬度適中做到幾有咬口👍配菜有三色椒同洋蔥絲,感覺好健康🥰✨芝士焗新薯 - 同我想像中嘅焗薯唔同,呢隻係切好晒一舊舊伴隨奶油芝士一齊焗,都幾特別,口感比較實心爽口,但我自己覺得腍身d就仲正😆✨Coffee - 叫左一杯Cappuccino 同一杯Flat White,兩杯拉花都唔一樣,顏色同味道都係Flat White 濃d,Cappuccino 奶會多d,但得閒嚟歎下咖啡都真係幾chill😎