LIFETASTIC嘅🍉西瓜蛋糕🍰相信人人都聽過,連唔太鐘意食西瓜嘅我都試過今次屋企附近開新店,原來除咗不同口味生果蛋糕之外,仲有lunch set dinner set🍽️🥣餐湯呢日係蘑菇忌廉湯,質地濃稠,好好飲🥑香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬三文魚煎到皮脆,豐富Omega 3,健康又好食,仲有水波蛋、健康良脂嘅牛油果,成件事健康晒😆🍝招牌明太子蟹肉北海道帶子意大利粉+$50睇樣就知多汁juicy,有啲紫洋蔥、菇菌,帶子煎得焦香,大粒又☕️軟滑!絕對唔會太熟!好食🤤🥭芒果柚子蛋糕💰$85/原價最欣賞蛋糕唔會太甜,蛋糕層生果層一樣層層分明,整得好仔細,值得一試😋☕️Mocha☕️Latte🥣餐湯+主菜+飲品💰$148🥣餐湯+主菜+甜品+飲品💰$188🚩LIFETASTIC BISTRO (PopCorn 1) (將軍澳) @lifetastic.official 📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1地下G19號舖

🥣餐湯
呢日係蘑菇忌廉湯,質地濃稠,好好飲

🥑香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬

🥣餐湯+主菜+飲品💰$148
🥣餐湯+主菜+甜品+飲品💰$188

📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1地下G19號舖
2023-05-13
10 分鐘 (堂食)
2023-05-10 53 瀏覽
相約好耐無見既朋友去將軍澳PopCorn商場既🌈🌟LIFETASTIC BISTRO 食lunch 🍽️🍴Lunch menu幾抵,價錢已包餐湯及飲品,仲可以優惠價加蛋糕🥧🍰餐湯: 甘筍湯🥕份量大,入口幼滑, 甘筍健康清新。主菜: ❤️香煎三文魚🐟班尼迪蛋🥚配芥末牛油醬三文魚煎得好靚, 勁juicy,班尼迪蛋流心, 仲有香滑薯蓉同烤蔬菜🌽🥕🥦。🦀招牌明太子蟹肉北海道帶子意大利粉🍝帶子香口嫩滑,蟹肉意粉彈牙。☕熱朱古力咖啡(+$5轉燕麥奶)拉花好靚,香濃美味😍🌼洋甘菊茶放鬆心情,一大壺可以慢慢歎下。🍎焦糖蘋果蛋糕 +$40味道香甜,層次感豐富。

餐湯: 甘筍湯🥕

份量大,入口幼滑, 甘筍健康清新。

主菜:

❤️香煎三文魚🐟班尼迪蛋🥚配芥末牛油醬

🦀招牌明太子蟹肉北海道帶子意大利粉🍝

帶子香口嫩滑,蟹肉意粉彈牙。

☕熱朱古力咖啡(+$5轉燕麥奶)

拉花好靚,香濃美味😍

🌼洋甘菊茶

放鬆心情,一大壺可以慢慢歎下。

🍎焦糖蘋果蛋糕 +$40

味道香甜,層次感豐富。

2023-05-10
好姐妹黎咗我屋企玩通宵👯‍♀️訓醒就想落街食返個brunch 之前有食過lifetastic 嘅蛋糕但係未試過主食所以就黎嘆返個Brunch 同咖啡☕️.💫BRUNCH MENU{SOUP + MAIN + DRINK $148SOUP + MAIN + DESSERT + DRINK $188}.🌟精選餐湯今日嘅餐湯係南瓜湯🎃非常creamy 濃郁同暖胃作為一日嘅第一啖湯覺得好舒服☺️.🌟半隻龍蝦配麻辣海鮮汁意大利粉 +$50我對龍蝦實在冇乜抵抗力🦞呢個意粉有足足半隻龍蝦 仲已經起埋肉完全唔使落手食好貼心😙而且麻辣得黎又唔會太辣 蓋過晒蕃茄同其他食材嘅味道😉.🌟帆立貝墨汁意大利飯意大利飯有傳統嘅煙韌度而且粒粒都有墨汁包住🦑帆立貝亦都好大隻 味道新鮮👍🏻.🌟芒果柚子蛋糕相信好多人都食過呢度嘅西瓜蛋糕🍉所以今次試下新嘢點左呢款竹炭糯米餅底配上粒粒芒果🥭同柚子味道好夾清新得黎又唔會太甜 加上係無麩質蛋糕大部人都可以食到😋.🌟Mocha / Flat White 食brunch 唔少得飲返杯靚咖啡☕️兩款都有精緻嘅拉花 而且好香牛奶味🥛一邊食蛋糕一邊飲咖啡好滿足
好姐妹黎咗我屋企玩通宵👯‍♀️

食brunch 唔少得飲返杯靚咖啡☕️
兩款都有精緻嘅拉花 而且好香牛奶味🥛
一邊食蛋糕一邊飲咖啡好滿足
2023-05-09 36 瀏覽
#fatxtseungkwano ‼️𝐆𝐥𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐅𝐫𝐞𝐞 , 𝐊𝐞𝐭𝐨, 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐧- 𝐟𝐫𝐞𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞𝐬 ‼️•以下是𝑨𝒇𝒕𝒆𝒓𝒏𝒐𝒐𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝒔𝒆𝒕 全包的:𝑺𝒐𝒖𝒑 + 𝑴𝒂𝒊𝒏 + 𝑪𝒂𝒌𝒆 + 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌 •① [ 𝐂𝐚𝐤𝐞 : 青 提 刁 草 蛋 糕 // 朱 古 力 苿 莉 花 蛋 糕 ] |仲記得之前呢間嘢啱啱開,最出名就係佢哋嘅 「 草莓西瓜蛋糕」。而家已經越來越多味道選擇了(🍁•᎑•🍁)兩款比較起來會更加推介 「 朱 古 力 苿 莉 花 蛋 糕 」,上層的茉莉花ᴄʀᴇᴀᴍ味道很清新。「 青 提 刁 草 蛋 糕 」整體的口味就比較單一。呢度個蛋糕層次感會比較高,食落去都會健康啲, 不過其實都幾飽肚~ |𓋪8/10•② [ 𝐌𝐚𝐢𝐧 : 招 牌 明 太 子 蟹 肉 北 海 道 帶 子 意 大 利 粉 // 帆 立 貝 墨 汁 意 大 利 飯 ]|𝐒𝐨𝐮𝐩 :紫薯野菜湯「 招 牌 明 太 子 蟹 肉 北 海 道 帶 子 意 大 利 粉 」份量超多。意粉很掛汁,明太子的辛辣味不重。「 帆 立 貝 墨 汁 意 大 利 飯 」飯粒粒粒分明,墨汁味重。𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 叫了Fʟᴀᴛ
#fatxtseungkwano

而家已經越來越多味道選擇了(🍁•᎑•🍁)
「 青 提 刁 草 蛋 糕 」整體的口味就比較單一。
𓋪8/10

|𝐒𝐨𝐮𝐩 :紫薯野菜湯
意粉很掛汁,明太子的辛辣味不重。
𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 叫了Fʟᴀᴛ Wʜɪᴛᴇ // Lᴇᴍᴏɴ Tᴇᴀ
Lᴇᴍᴏɴ Tᴇᴀ 的茶比起外面的澀身,睇得出係靚茶,不過係偏苦。 |
𓋪7.5/10

LIFETASTIC BISTRO (PopCorn 1) (Tseung Kwan O)
Shop G19, G/F, PopCorn 1, 9 Tong Yin Street, Tseung Kwan O

#LIFETASTIC #LIFETASTIChk #hkcafe #cafehk #cafehopping #PetiteCake #glutenfreehk #HKCakeshop #生酮蛋糕 #生酮甜品 #純素蛋糕 #無麩質蛋糕 #健康蛋糕

#hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食
#food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #將軍澳 #將軍澳美食 #tseungkwano #tseungkwanofood
2023-05-09 27 瀏覽
Lifetastic 係我其中一間最鍾意食既Cake間唔中就會去買2件食下 不過價錢就真係愈黎愈貴 🥹今次我都試左2款口味 分別係 ✨日本富士蘋果伯爵茶蛋糕-期間限定 ($85)既然係期間限定 就一定要試啦 最頂層有一片片新鮮日本富士蘋果 酸酸甜甜 夾層加入左伯爵茶忌廉 散發淡淡的佛手柑清香 底層係蘋果洛神花啫喱 而且洛神花配蘋果嘅組合都好清爽 鍾意茶味既朋友一定要試 🍎☕️ ✨蝶豆花藍莓芝士蛋糕 ($85)賣相好吸引既的蛋糕 蝶豆花既天然色素為蛋糕添上一層紫藍色既浪漫 蛋糕上層係用左蝶豆花汁做啫喱 中層夾雜新鮮微甜藍莓 與芝士忌廉層層相間 層次分明 好少食到帶碟豆花香氣的芝士蛋糕🦋🧀
Lifetastic 係我其中一間最鍾意食既Cake

✨日本富士蘋果伯爵茶蛋糕-期間限定 ($85)

✨蝶豆花藍莓芝士蛋糕 ($85)
2023-05-02
外賣自取
2023-05-08 53 瀏覽
放工一肚氣,諗住食返件靚靚蛋糕降下火,點知中伏。見呢間新開張果陣好多人排隊,趁平日無咩人就去試下,結果…..都幾失望🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️服務係幾好嘅,但件招牌草莓西瓜蛋糕(tea set 包一杯野飲$98)真係名過其實。個樣真係幾靚,好適合打卡用。玫瑰花同啲開心果仁係幾香,啫喱果部分係幾好食。但啲士多啤梨勁酸不特止,仲係一種變壞左嘅up味….西瓜仲要太生太硬,而且唔夠甜。食完好酸嘅士多啤梨再食西瓜,都唔覺得特別甜。朱古力咖啡好普通,拉花仲要好求其。埋單仲要加一盛惠$108,結論係可一不可再。

朱古力咖啡好普通,拉花仲要好求其。

埋單仲要加一盛惠$108,結論係可一不可再。
1️⃣ 紫薯忌廉湯冇諗過咁好飲!口感幼滑,甜甜地,仲好香紫薯味2️⃣ All day breakfast 全日早餐包括牛油果多士,薯餅,雜菌,煙三文魚等等。最鍾意佢哋超滑嘅炒蛋同埋整得好好味又靚嘅燕麥3️⃣ 招牌明太子蟹肉北海道帶子意大利粉帶子既大粒又鮮甜,配上大量既粒粒明太子,口感不但鮮味十足而且十分creamy 4️⃣ 榴槤芝士蛋糕榴槤咪一定超鍾意食,呢一個蛋糕係極重榴槤味,而且當中亦都包含一啲真榴槤果肉,食落口淡淡都非常creamy,榴槤迷必選!5️⃣ 日本富士蘋果伯爵茶蛋糕 成個蛋糕嘅感覺係好清新,除咗蘋果之外中間亦都加咗有佛手柑香味嘅伯爵茶忌廉底層,又有洛神花嘅啫喱,真係食好多個都唔會覺得溜
1️⃣ 紫薯忌廉湯
冇諗過咁好飲!口感幼滑,甜甜地,仲好香紫薯味

2️⃣ All day breakfast

3️⃣ 招牌明太子蟹肉北海道帶子意大利粉

4️⃣ 榴槤芝士蛋糕

5️⃣ 日本富士蘋果伯爵茶蛋糕
2023-05-05 55 瀏覽
🔹帆立貝墨汁意大利飯-很喜歡鮮甜而不腥的墨魚飯 帆立貝味道不會淡而無味 是一個不錯的配搭 雖然份量望落唔大 但係食落都好夠飽 係好味之選❤️🔹牛油果醬蟹肉意大利粉-牛油果同意粉好Match 意粉硬度適中 好香牛油果味 蟹肉份量正常 成個意粉都好fresh 唔錯👍🏻🔹日本富士蘋果伯爵茶蛋糕-期間限定的款式 就一定要試一試😂最頂層有一片片新鮮日本富士蘋果 酸酸甜甜 配上淡淡茶香的伯爵茶味蛋糕 味道平衡很好 食完main coures再食佢都唔會好膩 如果好鍾意茶味蛋糕 就要試下喇~🔹蝶豆花藍莓芝士蛋糕-賣相一流的蛋糕 Cream係碟豆花芝士味 很少食到帶碟豆花香氣的芝士蛋糕 芝士味唔會太濃 配上微甜的藍莓 味道好Amazing 非常建議大家一定要試下 推薦👍🏻👍🏻🔹 Cappuccino & Mocha-兩杯咖啡的香濃同綿密程度都唔錯 而且質地好滑身 有杯靚咖啡襯返靚蛋糕 真是完美的一天❤️餐廳位置雖然係商場內的分域位置 但係有條長電梯檔一檔 私隱度同平時餐廳無分別 而且商場樓底好高 零壓迫感 環境寧靜舒適 係同朋友傾計的好地方🥰價錢都屬於性價比高 嘆完個靚lunch 每人$200有找 而店員
🔹帆立貝墨汁意大利飯

🔹牛油果醬蟹肉意大利粉

🔹日本富士蘋果伯爵茶蛋糕

🔹蝶豆花藍莓芝士蛋糕

🔹 Cappuccino & Mocha

價錢都屬於性價比高 嘆完個靚lunch 每人$200有找 而店員服務都相當友善 今次同朋友的用餐體驗相當滿意 下次有機會一定要試埋其他蛋糕😝😝
牛油果醬蟹肉意大利粉
碟豆花藍莓芝士蛋糕
日本富士蘋果伯爵茶蛋糕
牛油果醬蟹肉意大利粉
碟豆花藍莓芝士蛋糕
日本富士蘋果伯爵茶蛋糕
2023-05-05 41 瀏覽
平時都會喺呢度買蛋糕🎂,將軍澳分店而家有埋主食,今次嚟食lunch🍽,都唔錯,幾有驚喜,值得再嚟蘑菇湯🍄係近期飲過最好味嘅蘑菇湯,好足料大大碗,有好多菇菌碎碎,香氣飄逸,味道濃郁😍香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬🐟($128)呢個組合都係第一次嘗試,又出奇地好食👍🏻,三文魚都有一定嘅厚度🐟,有適量嘅鹽同黑椒調味,煎到外脆內軟,夠嫩多汁,將三文魚配埋芥末牛油醬,味道更加豐富。班尼迪蛋都好靚,完美流心❤️,底下仲有好順滑牛油香嘅薯蓉🥔同時蔬🥦蘋果伯爵茶蛋糕🍎(期間限定)(+$40)加$40就可以食到蛋糕,同平時份量一樣,抵食😊,一層一層D layers 好靚❤️❤️❤️,日本富士山蘋果啫喱,雲呢拿忌廉,伯爵茶煉奶忌廉,日本富士山蘋果洛神花啫喱。帶有淡淡茶香,而且洛神花配蘋果嘅組合都好清爽☘️,唔會太甜👍🏻Latte☕️好smooth,唔錯👍🏻

蘑菇湯🍄

香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬🐟($128)
呢個組合都係第一次嘗試,又出奇地好食👍🏻

蘋果伯爵茶蛋糕🍎(期間限定)(+$40)

Latte☕️
好smooth,唔錯👍🏻

平時好少去將軍澳區,咁啱喺附近有啲嘢做,完咗同朋友坐低食個 Brunch 傾吓偈 😽Lifetastic 藏身於商場一角,以深藍色同金色為主調,格調雅致環境寧靜,除咗招牌嘅無麩質蛋糕 🎂 呢間分店仲有鹹食餐點,Brunch Set $188 包括餐湯 + 主菜 + 甜品 + 飲品,性價比不俗。❀ 帆立貝墨汁意大利飯鹹鮮墨魚汁頗 Creamy,飯粒保留半生熟口感;帆立貝鮮甜唔會太韌,惟調味略淡 ☺️❀ All Day Breakfast 除咗豬肉腸、煙肉、薯餅同超嫩滑 Scrambled Eggs 呢啲主要演員 🥓🍳 選用咗較健康嘅食材配搭,好似煙三文魚、炒蘑菇、新鮮沙律菜同燕麥乳酪等等 🥗 唔會過於油膩太大負擔,分量十足 2 人分享都夠食 😋❀ 斑蘭芒果紫米蛋糕My absolute fav combination!!!! 由於同事成日訂,已經食過好多次,斑蘭蛋糕充滿椰香,加上煙煙韌韌嘅紫米夾埋香甜芒果 🥭 幾種熱帶食材層層疊加,好想即刻飛轉 🇹🇭 啪返個芒果糯米飯 ❤️‍🔥 額外提一提,訂原個蛋糕免費送貨,同朋友慶祝生日啱晒 🚛❀ 青提刁草蛋糕大大粒爽脆青提配上富有口感又健康嘅杏仁蛋糕,

❀ 帆立貝墨汁意大利飯

All  day  breakfast

❀ All Day Breakfast

❀ 斑蘭芒果紫米蛋糕

❀ 青提刁草蛋糕
大大粒爽脆青提配上富有口感又健康嘅杏仁蛋糕,忌廉中加入香草散發微微清香,店內仲有其他 Vegan、Keto-friendly 甚至係寵物蛋糕選擇,好貼心 ❤️

蝶豆花檸檬湯力

❀ Butterfly Pea & Lemon Tonic|特飲半價
好夢幻嘅紫色 🦋 飲落 refreshing 似無糖 Lime Soda,入面仲有啲 Chia Seeds 感覺好清爽又健康~

❀ Cafe Mocha
雖然係跟餐但一啲都唔 Hea,可可味香醇幾好飲 ☕️

💰 $220 p.p.
📍 LIFETASTIC BISTRO
將軍澳唐賢街 9 號PopCorn 1 地下 G19 號舖
All day  breakfast
2023-04-23
All  day  breakfast
蝶豆花檸檬湯力
All day  breakfast
  • 斑蘭芒果紫米蛋糕
之前同同事食過銅鑼灣分店,今次喺屋企附近嘅將軍澳分店同媽咪食,覺得今次嘅食物更加出色😆我哋叫咗兩個連蛋糕嘅brunch set,真係超級飽🤰🏻🍽️Brunch set餐湯 + 主菜 + 飲品 = $148餐湯 + 主菜 + 甜品+飲品 = $188🥦餐湯:椰菜花湯雖然睇上去全白好似好無味,但事實係佢嘅調味調得幾好,每一啖都飲到椰菜花嘅香,加埋忌廉成個湯好香滑😋🦞主菜:柚子檸檬汁龍蝦沙律見到咁五彩繽紛已經覺得好吸引,食完更加覺得正,因為用咗酸酸甜甜嘅柚子檸檬汁,加埋新鮮嘅沙律菜、羽衣甘藍、香橙同車厘茄,仲有份量都唔少嘅彈牙龍蝦肉,非常清新同開胃🥰⚪️主菜:帆立貝墨汁意大利飯不單止顏色上呢個意大利飯同龍蝦沙律有好大對比,就連味道都走兩極。龍蝦沙律係酸酸甜甜好清新,呢個意大利飯就偏Heavy,因為芝士味非常香濃!不過,兩大隻帆立貝都好新鮮,同埋意大利飯粒粒飽滿,又做到嗰種煙煙韌韌嘅感覺,整體來講幾好食😍💚甜品:斑蘭芒果紫米蛋糕呢度最出名係佢哋嘅無麩質、生酮、純素層式蛋糕,唔係唔試啊?斑蘭味非常香濃,加埋斑蘭椰絲糯米餅底、芒果以及紫糯米,感覺有啲似食緊班蘭芒果糯米飯,非常特別😋🧀甜品:榴槤芝士蛋糕

🍽️Brunch set
餐湯 + 主菜 + 飲品 = $148
餐湯 + 主菜 + 甜品+飲品 = $188

🥦餐湯:椰菜花湯

🦞主菜:柚子檸檬汁龍蝦沙律

⚪️主菜:帆立貝墨汁意大利飯

💚甜品:斑蘭芒果紫米蛋糕

🧀甜品:榴槤芝士蛋糕
本身都驚榴槤同芝士呢個配搭好重口味,但個榴槤芝士帶着一絲絲榴槤肉,唔會話太重芝士味,再配上椰絲糯米餅底同椰子片,其實味道來得剛剛好😚

🌹飲品:玫瑰綠茶/朱古力咖啡☕️
呢款玫瑰綠茶無平時啲淨玫瑰花茶陣味咁俗氣,飲落好清香😚 朱古力咖啡拉花靚,朱古力嘅濃同咖啡嘅香配合得好好,唔會好似平時飲嗰啲mocha咁苦,兩款飲品都唔錯👍🏻
2023-04-22
2023-04-24 378 瀏覽
主打無麩質、生酮及純素層式蛋糕的Lifetastic開到去將軍澳,放假去開行街順便入去食個Lunch裝潢以藍色及灰色主調,配以白色餐桌及雲石面座椅,感覺時尚Set Lunch價錢$9️⃣8️⃣-$1️⃣8️⃣8️⃣不等,跟餐湯及餐飲,加$4️⃣0️⃣配件裝蛋糕==========🔹餐湯:番茄雜菜湯入口順滑帶淡淡番茄及奶油香,稀稠度及調味恰到好處==========🔹澳洲草飼肉眼扒配青胡椒燒汁 $188細心的已將牛扒切成細件,約7成熟的牛扒色澤粉嫩,擺盤得體牛扒有濃郁的牛味帶少量筋膜,脂肪比例不高,咬落有嚼勁;蘸上青胡椒燒汁令牛扒更美味配菜有軟嫩翠玉瓜、粟米芯、小番茄及以唐芹扮成紅蘿蔔莖配以半條甘筍推介指數:8.5/10==========🔹三文魚斑尼迪蛋配芥末牛油醬 $128擺盤同樣精緻,三文魚柳配以斑尼迪蛋,墊底的為澳洲西蘭花、甘筍、粟米芯及薯蓉三文魚柳以微鹽及胡椒調味,口感軟嫩不帶腥味斑尼迪蛋嫩滑,切開做到流心效果,配以芥末醬提升味道層次薯蓉軟滑有入口即化感覺,忌廉味道香濃推介指數:8.5/10==========🔹榴槤芝士蛋糕 +$40頂層以椰子片鋪成花形配以一粒覆盆子,之下為榴槤忌廉及芝士忌廉蛋糕口感軟滑
裝潢以藍色及灰色主調,配以白色餐桌及雲石面座椅,感覺時尚
🔹餐湯:番茄雜菜湯
入口順滑帶淡淡番茄及奶油香,稀稠度及調味恰到好處
🔹澳洲草飼肉眼扒配青胡椒燒汁 $188
細心的已將牛扒切成細件,約7成熟的牛扒色澤粉嫩,擺盤得體
推介指數:8.5/10
🔹三文魚斑尼迪蛋配芥末牛油醬 $128
三文魚柳以微鹽及胡椒調味,口感軟嫩不帶腥味
斑尼迪蛋嫩滑,切開做到流心效果,配以芥末醬提升味道層次
薯蓉軟滑有入口即化感覺,忌廉味道香濃
推介指數:8.5/10
🔹榴槤芝士蛋糕 +$40
蛋糕口感軟滑富層次感,榴槤及芝士味道互相輝映,甜度恰好
🔹Caffe Latte
轉燕麥奶+$5
咖啡拉花用心有誠意,咖啡及燕麥奶比例適中,泡沫均勻細緻,甜度很低

🔹Caffe Mocha
朋友點的,拉花同樣精緻,朱古力味道較突出
收取加一服務費
整體用餐體驗感滿意,出品用心有誠意,加上定價合理,店員親切有禮,值得回訪
2023-04-24
  • 三文魚斑尼迪蛋配芥末牛油醬
  • 澳洲草飼肉眼扒配青胡椒燒汁
2023-04-23 39 瀏覽
Lobster Salad with Lemon & Yuzu Dressing龍蝦肉非常多,肉質鮮美,份量十足。檸檬和柚子醬搭配得宜,作為沙律汁充分發揮到作用,口感清爽。一杯香濃的Mocha,顏色深已經反映其濃郁的巧克力及咖啡味道非常不錯👍🏻Char-grilled Australian Wagyu Burger 🍔這款澳洲和牛漢堡賣相巨大,一手處理不能。和牛肉質鮮嫩多汁,炭烤的香氣使其更加美味。搭配一杯剛好的Latte,使整體口感更添豐富。Signature Mentaiko Crab Meat & Hokkaido Scallop 🍝 意大利麵用上新鮮食材,味道豐富多層次。馥郁的Earl Grey French Chocolate以及Espresso TonicMango 🥭 & Pomelo Layer Cake芒果和柚子的果香交織,口感細膩,讓人回味無窮。Assorted Fruit Layer Cake繽紛的水果層次分明,甜而不膩。Brunch menu soup of the day椰菜湯

搭配一杯剛好的Latte,使整體口感更添豐富。

意大利麵用上新鮮食材,味道豐富多層次。

Mango 🥭 & Pomelo Layer Cake

芒果和柚子的果香交織,口感細膩,讓人回味無窮。

Assorted Fruit Layer Cake
繽紛的水果層次分明,甜而不膩。

Brunch menu soup of the day
椰菜湯
2023-04-23 28 瀏覽
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ  🌼 Lobster Salad with Lemon & Yuzu Dressing龍蝦肉質鮮美,與檸檬和柚子醬搭配得恰到好處,口感清爽。點了一杯香濃的Mocha,其濃郁的巧克力及咖啡口味相得益彰👍🏻🌼 Char-grilled Australian Wagyu Burger 🍔這款澳洲和牛漢堡肉質鮮嫩多汁,炭烤的香氣使其更加美味。搭配一杯剛好的Latte,使整體口感更添豐富。🌼 Signature Mentaiko Crab Meat & Hokkaido Scallop 🍝 這道精緻的意大利面以明太子蟹肉和北海道帶子為主要食材,味道豐富多層次。此外,我們還品嚐了馥郁的Earl Grey French Chocolate以及Espresso Tonic,為味蕾帶來了無窮的驚喜❤️ 🌼 Mango 🥭 & Pomelo Layer Cake芒果和柚子的果香交織,口感細膩,讓人回味無窮。另一款則是Assorted Fruit Layer Cake,繽紛的水果層次分明,甜而不膩。Brunch menu soup of the day是椰菜湯。⭐️ Deal下載
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🌼 Mango 🥭 & Pomelo Layer Cake

⭐️ Deal

下載lifetastic 有new member 優惠

🌈服務

⭐️ 員工有禮貌,而且鋪位相對細,少啲人就無咁嘈 👍🏻

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

2023-04-18 31 瀏覽
༺LIFETASTIC BISTRO༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ LIFETASTIC BISTRO𖠚ᐝ 餐湯+主菜+甜品+飲品($188)⚑ 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場地下G19號舖 ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.2/10☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬三文魚煎得好脆,肉質嫩滑,而且魚肉唔會好散魚肉,又唔會好油😆 班尼迪蛋熟度啱啱好,芥末牛油醬都好fresh! 底部仲有薯泥,質地好綿密~評分:7.3/10➳ 澳洲草飼肉眼扒配青胡椒燒汁(+$50) 肉眼扒熟度大概7成,唔會好韌!牛味都有,肉質幾嫩~ 燒汁嘅味道都唔錯🥳評分:7.3/10➳ 招牌西瓜草莓蛋糕整體感覺輕盈清新🥰層次分明,每層口感都唔同~上層有士多啤梨啫喱🍓中間嘅cream玫瑰味唔強/好假,下層西瓜清爽🍉底部以杏仁餅底取代蛋糕,冇咁膩,口感都特別啲😆評分:7.4/10➳ 斑斕芒果紫米蛋糕斑斕味都幾出,唔會好假😚同芒果幾夾🥭紫米煙銀,食食下有啲似芒果糯米飯咁🤣呢個蛋糕雖然有cream,但都唔膩~而且層次同樣分明~評分
༺LIFETASTIC BISTRO༻
➳ LIFETASTIC BISTRO
𖠚ᐝ 餐湯+主菜+甜品+飲品($188)

➳ 香煎三文魚班尼迪蛋配芥末牛油醬
評分:7.3/10

➳ 澳洲草飼肉眼扒配青胡椒燒汁(+$50)

➳ 招牌西瓜草莓蛋糕
評分:7.4/10

➳ 斑斕芒果紫米蛋糕
評分:7.3/10

Lunch set 包埋餐湯、甜品、飲品,當日餐湯喺紫薯粟子湯🍠🌰只有淡淡紫薯味,幾creamy, 有少少似忌廉湯~ 飲品都有各款咖啡,味道都唔錯☕️

另外仲有一款lunch set喺唔包飲品,會平啲$148~但其實單買一個蛋糕都$78,加埋都幾抵😚

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳位置比較開揚,店員服務都唔錯,並會主動加水~