2023-06-12
Popcorn商場嘅Lifetastic有堂食,可以坐係度慢慢嘆住食蛋糕~佢地嘅Brunch menu有兩個價錢: 🔻餐湯 + 主菜 + 飲品 $148🔻餐湯 + 主菜 + 飲品 + 甜品 $188Lifetastic 個蛋糕咁出名,依家跟餐只係 +$40就食到,一定要叫埋!🍠紫薯忌廉湯顏色好夢幻,紫薯味道濃厚而口感細滑☀️全日早餐相當之豐富,有酸種黑麥包、煙肉、紐綸堡香腸、煙三文魚、脆炸薯餅、牛油果、炒雜菇、穀物乳酪杯、雜菜沙律同炒蛋,勁多款食物,顏色色彩繽紛,令人感覺好滿足!🍝墨汁XO醬大蝦意大利粉大蝦有4隻,肉質爽彈,而每條意粉都掛滿墨汁,炒得乾身,口感煙韌,加入XO醬味道帶點鮮香。☕️意式泡沫咖啡拉花好靚,而咖啡味道口感濃厚順滑,同all day breakfast真係prefect match!🍰草莓西瓜蛋糕必食呢款招牌cake! 蛋糕層次分明,好IGable,士多啤梨同西瓜中間夾著玫瑰忌廉,蛋糕面頭仲鋪滿食用花,有一種既新鮮又驚喜嘅感覺🍰芒果柚子蛋糕香甜芒果同清新柚子互相融合,夾層有竹炭餅底,仲食到粒粒柚子同芒果肉,味道層次豐富🐱原來佢仲有寵物蛋糕,全部賣相都好精緻,分別要咗可
🔻餐湯 + 主菜 + 飲品 $148
🔻餐湯 + 主菜 + 飲品 + 甜品 $188
🍠紫薯忌廉湯
顏色好夢幻,紫薯味道濃厚而口感細滑
☀️全日早餐
🍝墨汁XO醬大蝦意大利粉
☕️意式泡沫咖啡
🍰草莓西瓜蛋糕
🍰芒果柚子蛋糕
🐱原來佢仲有寵物蛋糕,全部賣相都好精緻,分別要咗可麗露同冬甩造型!我家主子非常俾面,成個食哂,似乎幾鍾意,之後同主子慶祝生日又多個選擇!