/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黃店推介望住海景嘆個包 可能係最平價嘅海景餐廳😂 除左海景 店內仲有其他公仔俾人打卡最正係個巨型黃色toast打卡卡位😂😂好搶眼Toast抵食夾大件 絕對唔係輕食連🦦都飽到捧住個肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)☀︎︎ 椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟝Not joking 塊雞大過我手掌 仲要新鮮炸起熱焫焫焫焫焫着我個口 勁酥脆juicy再加埋個椒麻辣粉真係好evil塊雞已經夠大再要加滑蛋真係包你夠P (雖然fat都一樣多)當做cheay meal都好fair☀︎︎ 軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟠平時最怕就係啲細隻無肉又霉dur dur嘅軟殼蟹但今次呢隻軟殼蟹就大大嚿而且實淨唔會炸到一pat野咁真係會食到有蟹肉!!不過我就嫌個包太多牛油有啲膩😂☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)☀︎︎ 泰柑桔鹹檸檬梳打 (+$𝟙𝟘)☀︎︎ 惹味雞搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)雞搥醃得好入味!!💬 比起egg toast另一熱門店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我覺𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道無咁豐富 其他配菜同sauce較少 不過勝在唔洗排隊 而且足料
/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /

꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黃店推介

望住海景嘆個包 可能係最平價嘅海景餐廳😂
除左海景 店內仲有其他公仔俾人打卡
最正係個巨型黃色toast打卡卡位😂😂好搶眼

Toast抵食夾大件 絕對唔係輕食
連🦦都飽到捧住個肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

☀︎︎ 椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟝
椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司

Not joking 塊雞大過我手掌
仲要新鮮炸起熱焫焫焫焫焫着我個口
勁酥脆juicy再加埋個椒麻辣粉真係好evil
塊雞已經夠大再要加滑蛋真係包你夠P (雖然fat都一樣多)
當做cheay meal都好fair

☀︎︎ 軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $𝟞𝟠

平時最怕就係啲細隻無肉又霉dur dur嘅軟殼蟹
但今次呢隻軟殼蟹就大大嚿而且實淨唔會炸到一pat野咁
真係會食到有蟹肉!!
不過我就嫌個包太多牛油有啲膩😂

☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)
☀︎︎ 泰柑桔鹹檸檬梳打 (+$𝟙𝟘)
☀︎︎ 惹味雞搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)
雞搥醃得好入味!!

💬 比起egg toast另一熱門店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我覺𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道無咁豐富 其他配菜同sauce較少 不過勝在唔洗排隊 而且足料! 佢哋嘅QR code落單仲可以即時用電話俾錢埋單 非常方便👍🏻

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦8/10 👱🏻‍♀️8.2/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Life Toast (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ
📌 Life Toast (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街28號地舖
#cty_黃店
#cty_荃灣
#cty_銅鑼灣
椒麻脆辣雞滑蛋紙盒吐司
2021-08-21 72 瀏覽
知道呢間喺荃灣新開,個賣相又幾好所以咪去試吓!叫咗兩份signature套餐加紫菜薯條!但係兩份都超級鹹😥😥個軟殼蟹toast就正常但其他嘢都好鹹!頭頭以為淨係面嗰浸,但係食多一陣之後係鹹到食唔到!超級失望! 😰👎🏻

2021-08-21 92 瀏覽
今(21-8-2021 Sat)同老公睇完電影”鬼同你住”後係2點幾,老公要食tea,咁我哋嚟呢間啦,我哋去到都仍有位,睇完menu,發覺都唔係太輕盈,我哋要咗:3. $78.00嘅慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐雞胸切薄片,一咬落去,溫泉蛋蛋黃流晒出嚟,成個多士嘅味道都係清淡.4. 海苔薯條薯條粗身熱騰騰,正常外脆內軟又唔太鹹.1. $68.00嘅黑松露大啡菇滑蛋套餐炒蛋真係好滑,呢個味道同樣係清淡.2. 加$10.00要香辣雞粒我食吓,好彩唔算太辣,ok.而內裡雖然唔係好juicy,但都唔會太乾.餐飲就要咗汽水.

3. $78.00嘅慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐
慢煮雞胸牛油果溫泉蛋

蛋黃流晒出嚟嘅溫泉蛋
4. 海苔薯條
薯條粗身熱騰騰,正常外脆內軟又唔太鹹.

1. $68.00嘅黑松露大啡菇滑蛋套餐
黑松露大啡菇滑蛋
炒蛋真係好滑,呢個味道同樣係清淡.

2. 加$10.00要香辣雞粒
香辣雞粒
黑松露大啡菇滑蛋, 辣雞粒,海苔薯條
餐飲就要咗汽水.
2021-08-21
慢煮雞胸牛油果溫泉蛋
蛋黃流晒出嚟嘅溫泉蛋
黑松露大啡菇滑蛋
香辣雞粒
黑松露大啡菇滑蛋, 辣雞粒,海苔薯條
2021-08-08 228 瀏覽
讚1.食物好,麵包烘得開胃,醬料少少甜夠惹味,炸軟殼蟹唔油膩,望落好似細細份,但食落好夠料2.環境好靚仔,近海果嚿黃色位真係搶眼到不得了彈1.炸雞差,係乾身到咁呢

2.環境好靚仔,近海果嚿黃色位真係搶眼到不得了

1.炸雞差,係乾身到咁呢
2021-08-05 240 瀏覽
☀️🐝今日終於去左life toast食lunch!!期待左好耐~(σ°∀°)σ..:*☆🤍佢哋唔單止個裝修好靚,好打卡able之外,啲嘢食好吸引! (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 🤍今次我同男朋友嗌左慢煮雞肉牛油果溫泉蛋,60蚊!個人覺得個牛油果令成個toast都凍左,味道好重,雞肉都唔少,但唔夠滑。٩۹(๑•̀ω•́ ๑)۶🤍仲嗌左軟殼蟹親子滑蛋,68蚊。我地都覺得呢個好食啲, 軟殼蟹夠脆,都好有蟹膏味,而且個滑蛋都非常滑,唔會老得滯,又唔會太生。(๑ºั╰╯ºั๑)🤍因為其中一個係跟set嘅,所以就有買一個薯條,同一罐可樂,個薯條係紫菜味,幾好食。(。’▽’。)♡🤍我覺得呢間嘢真係唔錯,價錢中規中矩,回頭都頗高,一定會再食!✧٩(ˊωˋ*)و✧🐝🐝
慢煮雞肉牛油果溫泉玉子

薯條,紫菜味

🐝🐝

慢煮雞肉牛油果溫泉玉子
薯條,紫菜味
2021-08-05 124 瀏覽
之前喺雜誌見到呢間韓式吐司,裏面夾嘅餡料好大件,非常吸引,於是搵日去試。我揀咗店舖推薦嘅椒麻脆辣雞滑蛋,因為貪佢寫住有辣❤️店員送到過嚟,我發現個炸雞唔係普通嘅大,係真大過我拳頭👊個吐司本身係$65 ,加$18有罐裝飲品同一個小食,食炸嘢配可樂係常識啦🤪講返嗰吐司🍞先,本身吐司有少少甜味,炸雞🍗炸得啱啱好,啲皮唔會同啲肉分開,雞排亦唔會有太多肥肉🔝👍🏻有大中小辣,我揀咗小辣,因為實在太巨大啦,根本冇可能一口咬落去😆多到我仲要食淨...薯條都炸得啱剛剛好,又唔會硬,店員冇落太多鹽,做得非常好,我認為呢間可以再encore下次食軟殼蟹吐司🍞✊🏻

我揀咗店舖推薦嘅椒麻脆辣雞滑蛋,因為貪佢寫住有辣❤️

2021-07-30
2021-07-28 334 瀏覽
⭐️Life Toast⭐️📍:荃灣海之戀商場1樓1005號舖(銅鑼灣和將軍澳都有分店)⏰:11:00am-9:00pm💰:人均$51-$100⭕️: 現金,八達通,信用卡,Alipay👉🏻軟殼蟹親子滑蛋吐司💰68🌜麵包有烘過 再加上芝士生菜厚蛋買醬汁 外層一啲都唔乾 軟殼蟹好大嚿好滿足 外脆內軟🤤👉🏻黃金紫薯餅💰28👉🏻芝士煙肉薯條 💰58👉🏻椒麻脆辣雞滑蛋吐司💰65🌜💰18 薯條/粟米+飲品🌜💰28香辣雞粒/惹味雞鎚+飲品🌟每一個吐司嘅份量都好足 料都多👍🏻 再加上麵包有烘過 每一份都有芝士、生菜做底料 再加上一個濃厚嘅炒蛋 好足料!如果唔係好大食嘅可能食一個就會好’溜‘🥺 所以唔可以試多幾個!或者兩個女仔可以share一個餐 價錢都唔便宜 相對CP值會低左 個人建議 入到去淨係食吐司就夠 粟米薯條飲品嗰啲好普通😂如果有機會再去 👧🏻🍼想試吓椒麻脆辣雞滑蛋吐司 睇個樣都好似好吸引☺️🌟打卡影相一流📸️🔥 窗邊仲有個打卡位 加上海邊嘅光線好靚 不過就好多人排隊 店舖有多士枕頭和太陽蛋公仔 可以做食物嘅陪襯品🥺#香港美食 #平民美食 #荃灣 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongk
⭐️Life Toast⭐️
📍:荃灣海之戀商場1樓1005號舖
(銅鑼灣和將軍澳都有分店)
⏰:11:00am-9:00pm
💰:人均$51-$100
⭕️: 現金,八達通,信用卡,Alipay

👉🏻軟殼蟹親子滑蛋吐司💰68
👉🏻黃金紫薯餅💰28
👉🏻芝士煙肉薯條 💰58
👉🏻椒麻脆辣雞滑蛋吐司💰65
🌜💰18 薯條/粟米+飲品
🌜💰28香辣雞粒/惹味雞鎚+飲品

#香港美食 #平民美食 #荃灣 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #生命有限公司 #軟殼蟹滑蛋吐司 #海之戀 #荃灣美食 #lifetoast
2021-07-18
5 分鐘 (堂食)
  • 軟殼蟹親子滑蛋
ɢʏᴍ後夕食🥪🌝見到疑似新店即刻要試🤩見到隔離枱🧒🏻食緊粟米🌽杯食得津津有味又跟埋一份😹.友人同我點一樣的👇🏻慢煮雞胸🥑溫泉🥚芝士吐司🍞跟餐加了粟米🌽杯走牛油+無糖🍋/咸柑桔熱飲佢嘅飲品選擇好適合配土司解膩之餘仲大大杯 好有誠意最鍾意係可以走哂啲邪惡嘢做完ɢʏᴍ食都唔會ɢᴜɪʟᴛʏ 😈.餐廳裝潢好親子ғʀɪᴇɴᴅʟʏ👨‍👩‍👧‍👦燈光好光猛💡✅ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ/櫃檯點餐 上餐快 坐得舒服食嘅時候留意到佢嘅中文店名好有趣💁🏻‍♀️生命有限工司🥸用餐體驗又多了幾分趣味呢人均💲8X
ɢʏᴍ後夕食🥪🌝
人均💲8X
慢煮雞胸🥑溫泉🥚芝士吐司
慢煮雞胸🥑溫泉🥚芝士吐司
2021-07-26 106 瀏覽
🇭🇰 滑蛋吐司專門店「生命有限工司 Life Toast」🤤主打即叫即製的爆餡吐司、香口小食,有多款餡料口味選擇,包括炸軟殼蟹滑蛋、雙重芝士煙肉滑蛋、慢煮雞胸溫泉蛋牛油果❤️位置荃灣西海之戀,望住個海𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕住食裝修簡單可愛風,又可以打卡呃𝚕𝚒𝚔𝚎😂價錢方面,我覺得尚可接受,因為真係好大份單點一個吐司都未必食得哂,更何況叫𝚜𝚎𝚝-ʜᴋ$𝟼𝟾 軟殼蟹親子滑蛋吐司超大隻即叫即炸軟殼蟹,配上𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢滑蛋超級足料 即使仲有其他配料醬汁整體都唔太膩 但真係好大份 食到濟🤭♥ 𝟿/𝟷𝟶-ʜᴋ$𝟼𝟻 椒麻脆辣雞滑蛋吐司同台灣夜士雞扒一樣無得輸🤤🤤🤤肉嫩多汁,仲要比吐司更大塊對一個普通女仔嚟講絕對無可能一個人食得哂椒麻𝚏𝚎𝚎𝚕愈食愈麻 嘴唇只有一種感覺 痹!🥴♥ 𝟿/𝟷𝟶-ʜᴋ$𝟼𝟹 燒牛肩胛洋蔥溫泉蛋吐司甜洋蔥配上鹹牛肉,加埋溫泉蛋一口爆漿😲又甜又咸既感覺新鮮既配搭,不過真係未必岩所有人既口味♥ 𝟽/𝟷𝟶-ʜᴋ$𝟼𝟾 心多多拼盤眼寛肚窄叫多份拼盤,飽到一個點加上已經被吐司搶哂風頭 拼盤就不過不失啦♥ 𝟽/𝟷𝟶-ʜᴋ$𝟹𝟼 (跟餐+$𝟸𝟺) 碟豆花百香果多多顏色夢幻的蝶豆花百香果多多特飲都係
🇭🇰

滑蛋吐司專門店「生命有限工司 Life Toast」🤤

位置荃灣西海之戀,望住個海𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕住食
裝修簡單可愛風,又可以打卡呃𝚕𝚒𝚔𝚎😂
價錢方面,我覺得尚可接受,因為真係好大份
單點一個吐司都未必食得哂,更何況叫𝚜𝚎𝚝

ʜᴋ$𝟼𝟾 軟殼蟹親子滑蛋吐司
超大隻即叫即炸軟殼蟹,配上𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢滑蛋
超級足料 即使仲有其他配料醬汁
整體都唔太膩 但真係好大份 食到濟🤭
♥ 𝟿/𝟷𝟶

ʜᴋ$𝟼𝟻 椒麻脆辣雞滑蛋吐司
同台灣夜士雞扒一樣無得輸🤤🤤🤤
肉嫩多汁,仲要比吐司更大塊
對一個普通女仔嚟講絕對無可能一個人食得哂
椒麻𝚏𝚎𝚎𝚕愈食愈麻 嘴唇只有一種感覺 痹!🥴
♥ 𝟿/𝟷𝟶

ʜᴋ$𝟼𝟹 燒牛肩胛洋蔥溫泉蛋吐司
甜洋蔥配上鹹牛肉,加埋溫泉蛋
一口爆漿😲又甜又咸既感覺
新鮮既配搭,不過真係未必岩所有人既口味
♥ 𝟽/𝟷𝟶

ʜᴋ$𝟼𝟾 心多多拼盤
眼寛肚窄叫多份拼盤,飽到一個點
加上已經被吐司搶哂風頭 拼盤就不過不失啦
♥ 𝟽/𝟷𝟶

ʜᴋ$𝟹𝟼 (跟餐+$𝟸𝟺) 碟豆花百香果多多
顏色夢幻的蝶豆花百香果多多特飲
都係個句 呃𝚕𝚒𝚔𝚎一流
ʜᴋ$𝟹𝟼 (跟餐+$𝟸𝟺) 紅西柚香橙
怕肥怕太甜,唔想揀多多系列
清新口感,味道酸酸甜甜既岩哂你
解膩唔錯既選擇😋
ʜᴋ$𝟸𝟸 (跟餐+$𝟷𝟶) 泰柑桔鹹檸檬
正常發揮😂😂😂

生命有限工司 Life Toast
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖
—————————————————————
2021-07-23 188 瀏覽
之前行海之戀商場經過見到間好令岩晒打卡既餐廳 原來係食生命吐司既 佢本身係銅鑼灣都有一間 但一直都未有機會食到 今次開係荃灣夠晒近 就可以去試下喇 餐廳設計左好多個好令既打卡位俾客人打卡 再加埋坐窗口位望出去係海 有太陽曬入餐廳既話影相會更加令 我地大約夜晚六點鐘去到餐廳 當時個天仲未開始黑 仲有啲光線可以打卡影相 望一望餐廳 都有好幾款吐司選擇 仲有好多小食 不過大部分都係炸野為主 佢地既吐司應該係軟殼蟹同埋炸雞扒係必食 見到人地食真係好大舊好大份 岩晒打卡 但我地就唔想食太熱氣 本身小食已經係炸 咁我地就揀左兩個吐司套餐 兩個套餐都會跟一款小食 再加錢就有飲品 我地揀左一個燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋吐司同埋慢煮雞胸牛油果溫泉蛋吐司 首先講一講個吐司先 食落係熱辣辣 咬落去係脆卜卜既聲 仲有好香牛油味 仲甜甜地 塊麵包已經好好食 牛肩胛食落好淋身 好多肉汁 好juicy 牛既份量仲要幾多下 洋蔥好大舊食落好甜 另外慢煮雞胸有三大塊 食落肉質好嫩 唔會話好鞋身 牛油果好新鮮 雞胸加牛油果呢個配搭俾人感覺好健康 吐司入面仲有一塊新鮮既生菜 食落冇咁漏小食揀左一個係海苔薯條同埋一份牛油粟米 呢兩

小食揀左一個係海苔薯條同埋一份牛油粟米 呢兩個就冇乜特別 海苔薯條食落唔覺有海苔 好似一份普通既薯條咁 牛油粟米食落就甜甜地咁 正正常常

飲品揀左熱既桂花烏龍茶 係茶包黎 飲落冇乜味 但就好香桂花烏龍味 另外叫左杯荔枝薄荷氣泡特飲 其實即係荔枝薄荷梳打 飲落好重荔枝味 甜甜地 唔覺有薄荷味 但又唔會話好甜 飲落幾清新

整體黎講 餐廳環境好令 岩晒打卡 食物都幾好味 值得一試
本身有間喺銅鑼灣,相比之下呢間有超級大海景😍so ig-able以黃色做主調,周圍有好可愛嘅蛋蛋🍳同麵包咕𠰠🍞再加埋鮮艷嘅黃色牆同窗邊大卡位,Jenny真係有突如其來的心跳感覺😚𝙁𝙤𝙤𝙙🥪軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $68到手嘅時候超厚一份,暖笠笠,份量都大🤤原隻軟殼蟹仔喺正C位,搶眼又打到卡食落去蛋真係「滑蛋」黎嘅😏軟殼蟹亦炸得脆,加分位係食落口一啲都唔油淋淋🥰啲份量多到Jenny唔得閒顧形象,一路食一路跌咁滯🤤另外想特別提下個麵包🍞烘左底外脆內鬆軟,同樣係好食加$20左右嗌餐會有埋嘢飲小食,咁樣portable一盒當正餐非常可以~𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn海景卡位黃色牆

𝙁𝙤𝙤𝙙
🥪軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司 $68

另外想特別提下個麵包🍞烘左底外脆內鬆軟,同樣係好食

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn
海景卡位
黃色牆
2021-07-13 187 瀏覽
完全為咗呢個位而嚟👻留意成間餐廳得呢個位先咁設計 #onlyone 想打卡要排隊㗎🤣🤣食物賣相🥡同餐廳一樣igable 吐司全部有烘過 每份都有芝士泡菜豬肉少少辣 幾惹味不過價錢唔平 好在料都多要有準備餡料比較「溜」食哂成個吐司🍞真係好飽😅我去嗰日平日12點幾有人坐緊個位但就快食完我揀左個好近嘅位邊點餐邊等位😎人地一走我就🚀上去坐低每張枱都有QR code點餐兼付款但係呢。。佢冇跟餐枱嘅🤨落單後店只口叫確認邊張枱大家亦都可以出去落單俾錢嘅
完全為咗呢個位而嚟👻
留意成間餐廳得呢個位先咁設計
#onlyone 想打卡要排隊㗎🤣🤣

食物賣相🥡同餐廳一樣igable
吐司全部有烘過 每份都有芝士
泡菜豬肉少少辣 幾惹味
不過價錢唔平 好在料都多
要有準備餡料比較「溜」
食哂成個吐司🍞真係好飽😅

我去嗰日平日12點幾
有人坐緊個位但就快食完
我揀左個好近嘅位邊點餐邊等位😎
人地一走我就🚀上去坐低

每張枱都有QR code點餐兼付款
但係呢。。佢冇跟餐枱嘅🤨
落單後店只口叫確認邊張枱
大家亦都可以出去落單俾錢嘅
2021-07-04 402 瀏覽
韓式紙盒吐司專門店「生命有限工司」星期日的早上比起平日早少少出門口,就是去Life Toast... 很想在吐司形狀內吃吐司。最後還是來不及開門前到達,吐司位已經有人坐了~如果想打卡要11點前到達 近窗邊座位盡覽南巴勒海峽,落地大玻璃引進自然日光,襯托黃色為主調配搭微笑蛋蛋cushion和麵墊仔令人心情愉快 落單後剛好有個打卡位旁邊的角落位置,沒有打卡位般觸目,卻很舒服。慢煮雞胸牛油果溫泉蛋 Sous Vide Chicken Breast & Avocado with Onsen Tamago ($60) 心想要健康一點來個雞胸牛油果加蛋充滿蛋白質之選,雞胸以慢煮方法是expected的非常淋,辣椒粉作topping,一路食覺得有點酸酸的可能是檸檬汁還是下了點黑醋(?) 一開始以為一但咬開溫泉蛋就會流出來很狼狽,但他們做到蛋是溏心與流心之間,此蛋為整個Toast加分了。整體來講是ok的,要有心理準備整個餡都是凍食的。另外麵包方面,他們選用的甜麵包覺得有點太甜了,與所選的內餡不是太襯,可能選芝士會好一點。燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋 Teriyaki Beef Chuck & Onion wi
韓式紙盒吐司專門店「生命有限工司」

燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋 Teriyaki Beef Chuck & Onion with Onsen Tamago ($63)
洋蔥很甜,牛肉像日本牛肉飯的味道,是熱食,但吃到最尾有點太咸和感覺跟甜麵包味道唔太襯。

跟餐加甜粟米及泰柑桔鮮檸檬 (+$28) 粟米甜好味!
2021-07-04
2021-07-01 409 瀏覽
Life Toast • 燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋吐司🥰 ($63) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️吐司帶有牛油香, 溫泉蛋一咬入口瞬間融入麵包當中😍 燒牛肩胛爆滿多肉汁, 甜甜嘅醬汁超好食👍🏻 混埋蛋漿加牛油香😍 真係好好食!❤️ 加上有塊生菜🥬解膩 • 泡菜豚五花芝士滑蛋吐司🥘🧀 ($60) ⭐️⭐️⭐️⭐️泡菜醃得好好食😍 豚五花肉質好好👍🏻 兩者連埋一齊食加上芝士十分好🤩 加上有滑蛋, 所以口感豐富多層次, 口感滑嫩🍳值得一提🥰📌環境方面非常非常清新可愛!!!🌿 座位設計好可愛🤣 有好多隻太陽蛋公仔😍🍳 我唸呢個一定係我十分推薦嘅原因🤣 仲有多士枕頭😂 對出仲有好大嘅海景🌊 非常寫意同舒適👍🏻情侶同朋友兩個食真係好好😚#荃灣美食 #海之戀 #Lifetoast
Life Toast

值得一提🥰📌

#荃灣美食 #海之戀 #Lifetoast
2021-06-25 241 瀏覽
今日有d事做要出去一趟,又要出街食,荃灣西站呢間life toast就岩一個人靜靜坐低食啦~望住個河景聽歌都唔錯架🤩上網睇話份量已經好大份,叫set會gg,即刻縮左,散叫左🤭🤭軟殼蟹親子滑蛋toast (68$)大大隻軟殼蟹突晒出尼,toast外層又唔會太乾,外脆內軟,激厚既炒蛋,成份toast食到尾都唔會話太dry,好易入口,醬又唔會太多太溜,好食!😋(不過份量真心多,我平時晚餐份量應該只食到一半🧐🧐,勉強先食得晒😮‍💨)荔枝薄荷氣泡特飲(36$)外觀幾靚,荔枝味、薄荷味⋯要有既都有,幾清新!夏天飲唔錯!

軟殼蟹親子滑蛋toast (68$)

荔枝薄荷氣泡特飲(36$)
外觀幾靚,荔枝味、薄荷味⋯要有既都有,幾清新!夏天飲唔錯!
軟殼蟹親子滑蛋toast
軟殼蟹親子滑蛋toast