2023-03-13
-前兩日同朋友落咗soho區食嘢😋 今次嚟到le jardine à soho 呢度飲酒嘅環境好chill😍 我哋俾安排坐樓上嘅位置💯 燈光柔和,建築物復古😍-事不宜遲,我哋介紹吓啲嘢食先😍首先,我哋叫咗個香辣大蝦配蒜蓉包多士,我想講碟餸未上到枱已經好香😍 我哋係勁肚餓勁期待😚,香蒜味十足 而且蝦都好新鮮彈牙,多士外脆內軟💯-英格蘭蛋🥚 已經好耐冇食過啦 香港亦得返好少餐廳有得食😗 最外層係金黃酥脆嘅麵包糠 中間帶着有少少辣味嘅絞碎豬肉同埋腸仔,炸嘅溫度時間油溫岩岩好😍,而中間嘅糖心蛋,亦都控制得啱啱好👍🏻👍🏻喺一道好豐富口感層次既餸-炸甘鯛魚配橙甜茴香沙律🥗,魚嘅表皮煎到卜卜脆好正呀😍,但魚肉入邊都保持呢個新鮮嫩滑既口感👍🏻,沙律用咗黑醋調味,非常之開胃💯💯-澳洲草飼肉眼扒我哋叫嘅係五成熟,略嫌有少少熟咗啲,不過可能因為我哋影相影咗好耐🙈🙈餘溫令佢熟多左 不過唔緊要 亦都冇影響口感 佢都幾重牛味㗎,肉汁都幾豐富💯-最後當然唔少得叫甜品我哋叫咗個雜莓pancake😍 見住上面嘅雪糕冰火交融嘅感覺,好正呀 pancake嘅口感好鬆軟,而且雜莓酸酸甜甜,越食越開胃 唔會太油膩,估唔到我哋可
事不宜遲,我哋介紹吓啲嘢食先😍
喺一道好豐富口感層次既餸
澳洲草飼肉眼扒
我哋叫嘅係五成熟,略嫌有少少熟咗啲,
佢都幾重牛味㗎,肉汁都幾豐富💯
最後當然唔少得叫甜品
我哋叫咗個雜莓pancake😍 見住上面嘅雪糕
唔會太油膩,估唔到我哋可以清晒💯
最後介紹嘢飲方面,我哋叫咗
The hidden coconut 🥥,哩杯嘢飲都幾適合女仔飲👍🏻 味道比較柔和,唔會太重味,椰子味都好香㗎👍🏻😍
Grape Fruit cold brew
個包裝做得好靚,我幾鍾意個味道,佢係偏酸嘅 小編係勁鍾意飲酸嘅咖啡😍😍😍
今次真係啱晒我啦