2019-11-16 106 瀏覽
去開九龍灣揾咗個附近番工嘅朋友lunch,佢話試下呢間新開cafe,去到見個環境都唔錯好清静又寬敞,開頭以為只有麵包咖啡之類簡單食品估唔到有我鍾意嘅egg Benedict 😋😋味道仲唔錯添!
  • smoked salmon egg benedict
2019-10-25 189 瀏覽
今日天氣好清爽,又忙完一個project,想舒舒服服食個early and relaxing lunch!呢間新開嘅cafe環境好好,非常寬敞舒適,啲salad同pastry日日新鮮製造salad有5款總有一兩款啱口味,個人好唔鍾意啲好多 dressings 嘅沙律,呢度嗰啲就just right啦!再加上杯house blend coffee已經made my day 啦!快樂其實可以好簡單加油btw 多謝同事介紹!如果唔係都唔知Centre Parc 呢度二樓有個咁正嘅地方hea下~

已經made my day 啦!

快樂其實可以好簡單
加油

2019-10-25
  • 沙律
  • house  blend  coffee
經過一星期嘅勞累,真係需要一點點甜提振一下大家嘅士氣!一向很愛lassana嘅咖啡,知道佢地最近喺九龍灣開咗間分店,噚日途經附近忽然想起就試下搵,原來好近九龍灣地鐵,就喺lexus車行上面,環境仲好到不得了,空間感十足,坐低望住窗外藍天同零碳天地啲🌲好chill呀!同幾個partners見到好幾款cake真係好難揀,最後有人話想試榴蓮cheese cake,本來我都唔算太好食榴蓮,點知一試❤️上!榴蓮好足料又唔太甜,質感綿密,一個大概1磅嘅蛋糕6個人分!個個食到😋😋😋話好介紹!真係一個滿足嘅星期五!我地當然有襯埋咖啡,我係會員仲有折㖭!不過可能係新開張未有準備瓦杯,我覺得用紙杯唔太襯個環境所以冇影相,希望下次嚟可以用瓦杯☺️
經過一星期嘅勞累,真係需要一點點甜提振一下大家嘅士氣!

榴蓮cheese  cake
2019-10-18