2025-04-20
呢間餐廳位於蘭桂坊鬧市中心,地點非常方便,就喺地面鋪,門口易搵,一入去環境舒適有情調,燈光柔和,配上背景音樂,氣氛浪漫,非常適合情侶慶祝生日、週年等特別日子。今次叫了4道菜套餐。食物方面有唔少驚喜。龍蝦湯很濃郁,配的蒜蓉包外脆內軟,蒜香很重很好吃。前菜焦糖法式燉鵝肝係亮點之一,表面焦糖層微脆,包住香滑鵝肝,甜中帶鹹,入口即溶,配搭非常驚喜,係一道高雅又有創意嘅前菜,我最喜歡的菜點。主菜推薦羊架,煎得恰到好處,外層香脆,肉質嫩滑,肥瘦分布平均,配上帶濃郁酒香嘅洋蔥更加提升層次。另一道唔可以錯過嘅係海膽忌廉薏米飯,薏米大粒煙靭,入口有咬口,配上海膽鮮甜同忌廉醬嘅細滑,完美融合咗口感同味道,創新又唔失平衡。飲品方面,Tokyo Ice Tea酒味濃烈,飲一啖已經有感覺,啱晒鐘意重口味嘅朋友。整體嚟講,餐廳喺味道、擺盤同環境上都見心思,係一間有質素又有情調嘅地方,價錢偏貴,所以推薦情侶黎慶祝特別日子。