L'AMOUR

裝修浪漫🌹🎹,食物好味道,啱哂嚟慶祝。今次叫咗5 道菜嘅dinner set,超滿意。🔹️Soup🧡法式花膠濃湯:Upgrade 嘅法式花膠濃湯真係好濃郁😍,仲有一大舊花膠,補充骨膠原🍲是日精選餐湯🔹️Starter🐄乾式熟成澳洲和牛他他:和牛好嫰,肉質好靚,可以撈鵪鶉蛋汁👍,配幾塊餅口感幾特別💛塔斯曼尼亞海膽多士:海膽高質好鮮味🔹️Main🐄🪿法國鵝肝牛柳:有鵝肝真係好足料,牛柳好淋易切,煎得啱啱好。🐖燒西班牙黑毛豬鞍:超大塊!燒到有網紋,入面保持嫩滑,好香!Dessert💛日本原隻海膽雪糕:,有好靚嘅仙氣效果,放入原隻海膽入面, 好高貴嘅甜品❣️季節限定是日甜品另外我地仲叫左好靚嘅cocktail 和 mocktail ,LM rainbow 🌈有漸層效果好靚,另外 pink lady 上面有一大個bubble,超可愛!

🔹️Soup

🍲是日精選餐湯

🔹️Starter

💛塔斯曼尼亞海膽多士:海膽高質好鮮味

🔹️Main

Dessert

❣️季節限定是日甜品

試食活動
今次紀念日同另一半去咗中環嘅「L'AMOUR」,一入門口已經感受到浪漫氛圍!✨水晶吊燈、玫瑰花裝飾🌹、暗調燈光、白色大鋼琴🎹,枱面仲有紅玫瑰❤️,完全係拍拖 mode 全開~店員仲超貼心,主動推薦套餐同幫我哋影相📸,慶祝紀念日嘅話,呢度絕對係首選!💕🌟 米芝蓮三星套餐 – 精緻奢華體驗1️⃣ 生蠔(一隻)法國空運生蠔,海水味清新,肉身飽滿帶淡淡海水💦,檸檬汁輕輕一吊,鮮味大爆發!🦪 2️⃣ 龍蝦湯濃郁到掛羹!🦞龍蝦熬出嚟嘅精華,飲到啖啖蝦膏香,暖胃又滿足~ 3️⃣ 是日前菜 – 鵝肝撻鵝肝與港式蛋撻結合埋一齊🥧,油脂香配埋焦糖蛋同酥脆撻底,油香中帶甜,罪惡感滿分!😋 4️⃣ 澳洲 Black Opal M9 和牛小扒🔥 M9 和牛油花均勻,炭燒香氣撲鼻,切開粉嫩 medium rare,肉汁多到要用碟接!🍖🌟 性價比之選晚餐 – 驚喜高質1️⃣ 蟹肉黑魚子火箭菜沙律蟹肉鮮甜,黑魚子鹹香,火箭菜微苦平衡,清新開胃,仲有金箔點綴!✨ 2️⃣ 蘑菇忌廉湯打得幼滑如絲🍄,蘑菇香濃到似飲緊蘑菇醬,面頭嘅松露油畫龍點睛,飲完成個人暖笠笠~ 3️⃣ 海膽忌廉意大利飯海膽 creamy 到似醬汁,意大利飯煮到 al de

🌟 米芝蓮三星套餐 – 精緻奢華體驗
1️⃣ 生蠔(一隻)

2️⃣ 龍蝦湯

3️⃣ 是日前菜 – 鵝肝撻

4️⃣ 澳洲 Black Opal M9 和牛小扒

🌟 性價比之選晚餐 – 驚喜高質
1️⃣ 蟹肉黑魚子火箭菜沙律

2️⃣ 蘑菇忌廉湯

3️⃣ 海膽忌廉意大利飯
海膽 creamy 到似醬汁,意大利飯煮到 al dente,中間係大大舊海膽肉,鮮味衝擊腦門!💥

4️⃣ 是日甜品 – 芝士蛋糕
質感綿密似紐約芝士蛋糕🍰,餅底脆身,甜度剛好,完美收尾~

🌟 特色飲品
- LM Rainbow 彩虹:七層漸變色超 IGable!🌈果香清爽,酒精感輕,唔飲酒嘅另一半都大讚~🍹
- LM Sangria 西班牙特飲:紅酒基底配上橙汁🍊,甜中帶微澀,果香爆棚~🍷
2025-04-24 0 瀏覽
今日喺蘭桂坊附近食完晚餐,想搵個地方飲杯嘢,傾吓偈,行咗10分鐘左右,喺門口見到覺得呢間餐廳嘅環境幾靚嘅舒適嘅感覺,所以就入咗去~我哋坐嗰個位咁啱對正大鋼琴,唔知道平時係咪會有表演呢?如果有嘅話間餐廳仲加分,因為真係非常有情調,好啱情侶過嚟慶祝食飯啊🍾原來佢哋依家有做買一送一指定嘅啤酒,喺蘭桂坊$99就可以有兩杯啤酒,仲要唔係細杯,真係超級抵!!!最重要係環境非常舒適,好啱同閨蜜,伴侶過嚟談心!

2025-04-24 0 瀏覽
《 L'Amour 》呢間餐廳內放了一個白色三脚琴,琴上有朵紅玫瑰,光線昏暗。裝潢華麗,餐具精緻。加上, 枱上嘅燭光,彌漫著一片浪漫嘅氛圍。 食物方面,也很豐富。今次嚟嗌左個晚餐:✨️《籃鮨吞拿魚他他》是前菜,吞拿魚已經磨碎,少少油脂,食落非常鮮美。✨️《乾式熟成澳洲和牛他他》和牛他他味道嫩滑,加埋旁邊嘅鵪鶉蛋一起食,味道很夾。✨️《法式澳洲活龍蝦湯》龍蝦湯味濃郁,湯上有一層白色泡沫,口感添層次。✨️《季節時令法國生蠔》生蠔手掌咁大隻,蠔肉質肥美,又很 Creamy 。✨️ 《 傳统法式牛柳 》牛味香濃,大大件,切開肉質粉嫩。✨️《乾式熟成紐西蘭羊仔架》羊仔架啱啱熟,肉質粉鮮。伴菜有甘筍和蔬菜,美觀又好味。✨️《是日甜品》今次是原隻海膽雪糕,雪糕内含有豆腐,能中和海膽味道,口感和諧。✨️《飲品》橙色飲料叫《Thousand》, 含有菠蘿 和 青檸味,清新解喝。另一花形杯飲係《New York 》,豐有檸檬和蜜糖味嘅紅洒。
食物方面,也很豐富。

今次嚟嗌左個晚餐:

✨️《籃鮨吞拿魚他他》
是前菜,吞拿魚已經磨碎,少少油脂,食落非常鮮美。

✨️《乾式熟成澳洲和牛他他》
和牛他他味道嫩滑,加埋旁邊嘅鵪鶉蛋一起食,味道很夾。

✨️《法式澳洲活龍蝦湯》
龍蝦湯味濃郁,湯上有一層白色泡沫,口感添層次。

✨️《季節時令法國生蠔》
生蠔手掌咁大隻,蠔肉質肥美,又很 Creamy 。

✨️ 《 傳统法式牛柳 》
牛味香濃,大大件,切開肉質粉嫩。

✨️《乾式熟成紐西蘭羊仔架》
羊仔架啱啱熟,肉質粉鮮。伴菜有甘筍和蔬菜,美觀又好味。

✨️《是日甜品

✨️《飲品》

試食活動
呢晚同朋友一齊嚟咗呢間喺中環蘭桂坊旁邊嘅高級餐廳食晚飯🤣,喺依家咁嘅時勢竟然Full House真係唔簡單堅勁揪👍$158 東京冰茶 LM TOKYO ICE TEA:加咗 Vodka, Gin, Tequila, Midori, Triple Sec, St. Germain, Lime, 7up,其中有烈酒又有唔係好烈嘅酒,有歐美嘅烈酒又有日本嘅 Midori,溝埋之後係清新透明嘅淺綠色,酒精濃烈之餘又因為加咗七喜甜甜哋所以好易入口🤣$138 海鹽焦糖馬天尼LM SALTY CARAMEL:成份有 Bailey's, Caramel, Vodka, Milk;加 Bailey’s 嚟做 馬天尼 都幾特別🤣$788 米芝蓮三星套餐+生蠔(一隻):大大隻有淡淡嘅海水味🤣+龍蝦湯 (加 $90):龍蝦湯 味道濃郁,仲有啲煙熏味🤣+是日前菜(鵝肝撻):鵝肝撻 幾鬆化又有鵝肝香味🤣+澳洲Black Opal M9和牛小扒:非常好牛肉味,肉質軟熟,呢塊和牛小扒 質素出奇地高🤣;仲有一小兜好香嘅黑松露油可以沾牛扒食🤣+是日甜品(加 $68):係 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰,輕身好食🤣$796 性價比之
$788 米芝蓮三星套餐
+生蠔(一隻):大大隻有淡淡嘅海水味🤣
+龍蝦湯 (加 $90):龍蝦湯 味道濃郁,仲有啲煙熏味🤣
+是日前菜(鵝肝撻):鵝肝撻 幾鬆化又有鵝肝香味🤣
$796 性價比之選晚餐
+北海道帶子刺身:帶子夠新鮮🤣
+是日餐湯:感覺似係洋蔥湯,夠 creamy 🤣
+香煎比目魚扒配香草忌廉檸檬汁:比目魚新鮮肉質軟熟,煎得幾香口🤣
+是日甜品:都係 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰,都係輕身好食🤣
2025-04-22 0 瀏覽
位於中環蘭桂坊的L’AMOUR以法式料理為主,此次品嚐的4 Course Set Lunch($338/位)整體表現有驚喜。4 Course Set Lunch有豐富的四道菜組合,前菜到甜點層次分明,$338的定價於中環合理,適合想一次品嚐多款法式風味的食客。 是日餐湯當日湯品的洋蔥薯仔湯,溫暖順口,配多士很暖胃。花膠濃湯+$48的升級湯品,膠質濃厚,鮮味十足,滋補又美味,推薦給注重養生的食客。前菜:塔斯曼尼亞海膽多士海膽鮮甜濃郁,多士酥脆,一口咬下好滿足。前菜:秘製油漬吞拿魚吞拿魚油脂豐潤,醃製風味獨特,口感細膩,適合喜歡日式融合風味的食客。 主菜:法國傳統鵝肝牛柳 (Tournedos Rossini)牛柳五成熟恰到好處,肉質柔嫩多汁,搭配的醬汁濃郁,鵝肝煎得外脆內軟,十分滋味,+$38的升級值得推薦。 主菜:傳統法式油封鴨髀配焦糖蘋果鴨腿外皮酥脆,肉質軟嫩,焦糖蘋果的甜香完美平衡油膩感,是整餐的亮點之一。 飲品點了凍檸茶及熱檸茶,是日甜品是芝士蛋糕。餐廳環境雅緻,價位正常,食物有特色,融合中西文化,適合特殊場合或情侶小聚。

是日餐湯
當日湯品的洋蔥薯仔湯,溫暖順口,配多士很暖胃。

花膠濃湯

前菜:塔斯曼尼亞海膽多士
海膽鮮甜濃郁,多士酥脆,一口咬下好滿足。

前菜:秘製油漬吞拿魚

主菜:傳統法式油封鴨髀配焦糖蘋果

飲品點了凍檸茶及熱檸茶,是日甜品是芝士蛋糕。

2025-04-16
  • 塔斯曼尼亞海膽多士
  • 法國傳統鵝肝牛柳
  • 秘製油漬吞拿魚
  • 傳統法式油封鴨髀配焦糖蘋果
2025-04-20 0 瀏覽
呢間餐廳位於蘭桂坊鬧市中心,地點非常方便,就喺地面鋪,門口易搵,一入去環境舒適有情調,燈光柔和,配上背景音樂,氣氛浪漫,非常適合情侶慶祝生日、週年等特別日子。今次叫了4道菜套餐。食物方面有唔少驚喜。龍蝦湯很濃郁,配的蒜蓉包外脆內軟,蒜香很重很好吃。前菜焦糖法式燉鵝肝係亮點之一,表面焦糖層微脆,包住香滑鵝肝,甜中帶鹹,入口即溶,配搭非常驚喜,係一道高雅又有創意嘅前菜,我最喜歡的菜點。主菜推薦羊架,煎得恰到好處,外層香脆,肉質嫩滑,肥瘦分布平均,配上帶濃郁酒香嘅洋蔥更加提升層次。另一道唔可以錯過嘅係海膽忌廉薏米飯,薏米大粒煙靭,入口有咬口,配上海膽鮮甜同忌廉醬嘅細滑,完美融合咗口感同味道,創新又唔失平衡。飲品方面,Tokyo Ice Tea酒味濃烈,飲一啖已經有感覺,啱晒鐘意重口味嘅朋友。整體嚟講,餐廳喺味道、擺盤同環境上都見心思,係一間有質素又有情調嘅地方,價錢偏貴,所以推薦情侶黎慶祝特別日子。

• 焦糖法式燉鵝肝
由太和開到去中環,Bokmark咗呢間法國菜好耐,原來係因為由前文華東方酒店主廚🙈 係某個平台買套餐券人均$400就食到咁正宗嘅法國餐! 環境 法國菜點少得浪漫嘅氛圍,呢到環境好靚👍🏻情侶慶祝節日一流,所以就算平日都full house 😳 真係頗多情侶嚟幫襯。 餐牌 米芝蓮3星套餐 $788 Off menu 嘅Menu!買完套餐券有半價好抵食!包頭盤、餐湯、前菜及主菜。頭盤有季節時令法國生蠔🦪 好清爽,帶微微海水味。餐湯加配要法式龍蝦湯,十分creamy,龍蝦味亦特出。前菜有招牌之一嘅焦糖法國鵝肝撻,撻面燒咗層焦糖,蛋撻加入鵝肝好香濃。主菜5選1,揀咗乾式熟成紐西蘭法式羊仔架,紐西蘭羊仔架取自肋脊部位做成,法式處理即係去油,帶肥膏但食落不肥不膩,其肉質鮮嫩幼滑,肉汁豐富。加$68可以要埋精選甜品,是日有店家自製嘅迷你芝士餅,質感正常,芝士味可以更濃。 性價比之選 $796 呢個套餐同樣係有半價,食嘅菜式同米芝蓮又有唔同,頭盤2選1 :蟹肉黑魚子火箭菜沙律或北海道帶子刺身,我地揀咗後者,帶子口感柔軟。是日精選餐湯係紅菜頭,同樣好濃郁,每啖都咬到紅菜頭。主菜4選1就揀咗西班牙黑毛豬

餐牌

米芝蓮3星套餐 $788

性價比之選 $796

主菜4選1就揀咗西班牙黑毛豬配砵酒汁(1份,好大塊🙈,熟度剛好,口感juicy,仲帶有焦香感。而呢個set本身都包埋甜品

LM Rainbows $158 & LM Sangria $138

店員推介嘅2杯Cocktails 果然無推介錯,2杯都十分打卡,應該都係以橙汁為base,入口微甜而且好fresh 。
2025-04-15 79 瀏覽
本身諗住任食生蠔500一位都抵啦,但生蠔全部都係cream,厚身肉,好膩,濃味,但唔甜,唔係我個type跟餐沙律,個醬乾㗎跟餐湯,冇特別跟餐意粉,尚算好食跟餐主菜,牛肉Overcooked,魚肉好食,但因為食得太濟,食唔晒埋單+1 ,收每位$118(原來係用原價計加一,原價1188)現場環境氣氛,舊,燈光非常奇怪,冇氣氛可言,仲有人練琴座椅雖然係梳化,但係坐得唔舒服太失望了
跟餐沙律,個醬乾㗎
跟餐湯,冇特別
跟餐意粉,尚算好食
現場環境氣氛,舊,燈光非常奇怪,冇氣氛可言,仲有人練琴
座椅雖然係梳化,但係坐得唔舒服
太失望了
2025-04-15
2025-04-15 0 瀏覽
L'Amour係蘭桂坊嘅轉角,就算幾醉都好,都好難忽視咁巨型華麗,綻放於燈紅酒綠酒吧區中心的紅玫瑰同透明鋼琴,成個畫面好似夢一樣😜😜😜😍😍⭐米芝蓮三星套餐⭐🔆生蠔生蠔的鮮甜滋味,Creamy柔滑,食得出嘅新鮮高品質。搭配一點檸檬汁,令其鮮味更突出🔆龍蝦湯龍蝦湯香氣濃郁,湯底絲滑,龍蝦鮮味充分發擇,上枱時熱辣辣,飲一啖,全身暖晒🔆鵝肝撻鵝肝撻色澤金黃、外皮酥脆,鵝肝醬香滑細膩,經典嘅前菜🔆澳洲Black Opa1 M9和牛澳洲Black Opa1 M9和牛肉質堪稱完美,鮮嫩多汁,油花分布均勻,入口即化。炭烤香氣風味極佳,簡單配上粗鹽,已經係最直接最完美嘅食用方法⭐性價比之選晚餐⭐🔆蟹肉黑魚子火箭菜沙律清新火箭菜同鮮甜蟹肉結合,清爽鮮美🔆雜菌濃湯質感濃厚,絲滑濃湯香醇滋味🔆海膽忌廉意大利飯米飯Q彈有口感,海膽鮮甜柔滑,忌廉味道醇厚,米飯完美吸收忌廉嘅香濃🔆紐約芝士蛋糕濃厚芝士令人著迷,口感醇厚濃滑,每一啖都食到鹹香嘅芝士衝擊,為套餐劃上句號🔆LM Sangria 西班牙特飲🔆LM Rainbow 彩虹兩杯Cocktail相當具特色,Sangria水果粒粒令整體清新鮮香,配牛扒一流;Rain

⭐米芝蓮三星套餐⭐
🔆生蠔

🔆龍蝦湯

🔆鵝肝撻
鵝肝撻色澤金黃、外皮酥脆,鵝肝醬香滑細膩,經典嘅前菜

🔆澳洲Black Opa1 M9和牛

⭐性價比之選晚餐⭐
🔆蟹肉黑魚子火箭菜沙律
清新火箭菜同鮮甜蟹肉結合,清爽鮮美

🔆雜菌濃湯
質感濃厚,絲滑濃湯香醇滋味

🔆海膽忌廉意大利飯

🔆紐約芝士蛋糕

🔆LM Sangria 西班牙特飲
🔆LM Rainbow 彩虹
兩杯Cocktail相當具特色,Sangria水果粒粒令整體清新鮮香,配牛扒一流;Rainbow特飲顏色鮮豔,甜度適中,打卡一流

L'Amour
地址:中環蘭桂坊1號

#lamour#lkf#lkfdrink#lkfeat#蘭桂坊#蘭桂坊飲#蘭桂坊bar#法國菜#法國餐廳#中環#紅玫瑰#透明鋼琴#打卡餐廳#約會餐廳#情侶餐廳#特別日子#約會#打卡#網紅#網紅打卡#環境優雅#氣氛餐廳#香港餐廳 #高性價比 #打卡餐廳 #網紅餐廳 #必食餐廳 #香港美食 #香港必食 #美食推薦 #約會餐廳 #聚會餐廳 #餐廳推薦 #香港博主 #香港探店

大埔店已經去過兩次,中環開新店有三千呎,地方更寬敞。 由前米芝蓮總廚主理的星級法國餐廳,有多款Fine dining 可以選擇,更有多款特色Cocktail、Mocktail,酒類齊全。[蘭桂坊米芝蓮三星推薦套餐]原價$738🦞法式龍蝦湯 +$90🦢焦糖法國鵝肝撻 ~ 必食之選🐃澳洲Black Opal M9和牛小排🍰是日甜品~芝士蛋糕[性價比之選晚餐]原價$746🍄‍🟫磨菇忌廉湯🦀蟹肉黑魚子火箭菜沙律 ~ 開胃前菜,海鮮好鮮美,火箭菜好清新。🐖西班牙黑毛豬配砵酒汁🍰是日甜品~芝士蛋糕[Cocktail ]🍹LM Rainbow 彩虹特飲 $158🍹LM Sangria 西班牙特飲 $138 🌟🌟大眾點評專享半價優惠 🌟🌟
大埔店已經去過兩次,中環開新店有三千呎,地方更寬敞。

[蘭桂坊米芝蓮三星推薦套餐]原價$738

🍰是日甜品~芝士蛋糕

[性價比之選晚餐]原價$746
🍄‍🟫磨菇忌廉湯

🦀蟹肉黑魚子火箭菜沙律
~ 開胃前菜,海鮮好鮮美,火箭菜好清新。

🐖西班牙黑毛豬配砵酒汁

🍰是日甜品~芝士蛋糕

[Cocktail ]
🍹LM Rainbow 彩虹特飲 $158

🍹LM Sangria 西班牙特飲 $138

🌟🌟大眾點評專享半價優惠 🌟🌟
2025-04-02
2025-04-07 1214 瀏覽
首先,是日餐湯🥣,或者加$48升級成法式花膠濃湯,聽起來就膠原蛋白滿滿💖!接著,頭盤的選擇也令人難以抉擇🤔!糖法式燉鵝肝🍮,香脆焦糖配上綿密鵝肝,想想都覺得 decadent!如果你是牛肉愛好者🥩,乾式熟成澳洲和牛他他肯定能滿足你挑剔的味蕾🤤!主菜方面,法國鵝肝牛柳絕對是經典之選👍!鵝肝的豐腴加上鮮嫩的牛柳,簡直是天作之合!喜歡羊肉的朋友🐑,寶雲酥澳洲紐西蘭羊架也是不錯的選擇,香草的氣息一定讓你食指大動🌿!最後,甜品環節🍰!季節限定的每日甜品充滿驚喜🎁,或者你也可以選擇原隻海膽雪糕🍦,挑戰一下味蕾的極限!海膽的鮮甜與雪糕的冰涼,會碰撞出怎樣的火花呢💥?飲品方面,經典的奶茶☕️和檸檬茶🍋也是不錯的選擇!

飲品方面,經典的奶茶☕️和檸檬茶🍋也是不錯的選擇!

2025-04-07 988 瀏覽
同朋友一齊嚟咗呢間中環高級西餐餐廳食晚餐🤣$158 Lychee Martini 荔枝馬天尼:呢杯估計係用咗 Gin 同埋 White Vermouth 所以完全冇苦澀味有濃郁甜味非常適合女仔飲,仲有啲檸檬味,幾清新🤣$138 Sangria 西班牙特飲:眾所周知 Sangria 係 西班牙🇪🇸水果酒🍹,餐廳用咗果汁代替水果粒👍,都係夠晒甜飲得人好開心🤣$596 4-Course Dinner, 包「湯+頭盤+主菜+甜品」各有幾款可以選擇,咁我哋就揀咗下邊呢啲🤣法式澳洲活龍蝦湯 +$48 :我哋2個人都係揀咗呢個湯,龍蝦湯煮得非常厚身夠晒穊🤣頭盤 蟹肉黑魚子火箭菜沙律:黑魚子下邊放咗好多拆咗出嚟嘅蟹肉,食落好鮮味🤣,配埋少少火箭菜沙律,咁再清新啲啲🤣頭盤 焦糖法式燉鵝肝+$28 :幾滑,係厚身狀態嘅慕絲有淡淡嘅鵝肝香味🤣主菜 日本A5和牛西冷配黑松露汁 +$188 :要咗5成熟,和牛西冷竟然烤或燒或煎到外邊有少少脆裏邊肉質就好軟熟好好牛味🤣,黑松露汁竟然係甜甜哋非常特別🤣主菜 西班牙黑毛豬配砵酒汁:豬扒🐷🥩厚切肉質軟熟好豬味🤩提拉米蘇 :唔係好甜做得又輕身,啱食🤣爆碎杏仁塔配雲呢拿雪糕
同朋友一齊嚟咗呢間中環高級西餐餐廳食晚餐🤣
主菜 西班牙黑毛豬配砵酒汁:豬扒🐷🥩厚切肉質軟熟好豬味🤩
提拉米蘇 :唔係好甜做得又輕身,啱食🤣
爆碎杏仁塔配雲呢拿雪糕 +$38 :夠晒甜,食得人相當開心🤣
1K
由前米芝蓮總廚主理一入座就見到透明水晶三角琴🎹紅色玫瑰花🌹復古水晶吊燈係浪漫甜蜜既氛圍下享用法國菜晚餐😍✨海膽系列既菜式,我特別鍾意!!🌟4 Course Set Dinner $596 pp-法式澳洲活龍蝦湯(+$48)-塔斯曼尼亞海膽多士-焦糖法國鵝肝撻(+$18)-海膽忌廉薏米飯-威靈頓牛柳(+$98)-爆碎杏仁塔培雲呢拿雪糕(+$30)-原隻海膽雪糕(+$48)🥂Thousand $100🥂Chocolate martini $158🌟特別推薦✨塔斯曼尼亞海膽多士酥脆多士配搭軟滑海膽海膽係係口腔爆發鮮甜又有淡淡既海水鮮味✨海膽忌廉薏米飯有海膽鋪面忌廉汁帶點鹹香重點係薏米飯口感勁QQ好有咬口😍超鍾意!✨威靈頓牛柳酥皮下嘅牛柳肉質依然係嫩滑色澤好靚嘅粉紅色生熟程度剛剛好,口感香軟不過份量就不算多✨原隻海膽雪糕最鍾意嘗試特別嘢海膽同雪糕兩者未到一拍即合但味道幾趣緻🤣 鹹鹹甜甜,我自己幾鍾意-✨Chocolate martini香濃朱古力風味!但比平時朱古力多咗一重味道層次唔似飲緊酒,甜甜的,好飲🤍
由前米芝蓮總廚主理
一入座就見到透明水晶三角琴🎹
紅色玫瑰花🌹復古水晶吊燈
係浪漫甜蜜既氛圍下
享用法國菜晚餐😍✨
海膽系列既菜式,我特別鍾意!!

🌟4 Course Set Dinner $596 pp
-法式澳洲活龍蝦湯(+$48)
-塔斯曼尼亞海膽多士
-焦糖法國鵝肝撻(+$18)
-海膽忌廉薏米飯
-威靈頓牛柳(+$98)
-爆碎杏仁塔培雲呢拿雪糕(+$30)
-原隻海膽雪糕(+$48)

🥂Thousand $100

✨海膽忌廉薏米飯
有海膽鋪面
忌廉汁帶點鹹香
重點係薏米飯口感勁QQ
好有咬口😍超鍾意!

✨威靈頓牛柳
酥皮下嘅牛柳
肉質依然係嫩滑
色澤好靚嘅粉紅色
生熟程度剛剛好,口感香軟
不過份量就不算多

✨原隻海膽雪糕
最鍾意嘗試特別嘢
海膽同雪糕兩者未到一拍即合
但味道幾趣緻🤣
鹹鹹甜甜,我自己幾鍾意
✨Chocolate martini
香濃朱古力風味!
但比平時朱古力多咗一重味道層次
唔似飲緊酒,甜甜的,好飲🤍
2025-04-04 617 瀏覽
上星期日晚即興去食 無買團購,團購價做$594/位,但我哋正價$1188/位去食,唸住見莊小姐極力推介和Open Rice評分高即管一試,但實在品質味道令人好失望,太伏‼️ 點了兩Set 八道龍蝦宴,正價埋單 $23xx,本身期待都高,每道餸上都影相,但海鮮唔新鮮、無味,每道餸只有美觀但無味,而且上菜等待時間好耐和是凍的,全餐食了2小時15分,等到想瞓覺,只有酒水和生蠔是正常和服務好,真心又貴又難食😫 做咁多廣告,只係吸引到人一試,但味道唔好,都唔會有回頭客,建議餐廳引入新鮮食材,提升食物質素為重
2025-03-30