2020-11-16
成班同事熱切期待,終於今日可以朝聖喇地方好寬敞、好大... 不過等位真係等咗好耐呀! 12:15攞飛,成點鐘先入到去!可能六個人,等大枱真係難度太高啦!但佢唔使齊人/過半數都入得,我見我哋前面果位阿叔,一條友入去坐張大枱,坐足四個字都未有其他人到/叫嘢食囉😒Menu 方面,選擇都算多嘅.. 不過價錢就有啲高啦 Main dishes 方面,我哋叫咗呢幾個.. 台北燉牛肉意粉($78): 嫰!原本以為係台灣牛肉麵果啲朋友,又唔係喎,反而係煮家飯感覺松露干貝($98): 雖然得三粒元貝,望落去空虛咗啲,但佢係有誠意之作,個面煎到焦香,但入面唔係熟到硬哂,都剛剛好嘅台式炸雞飯($58): 抵食,雞就略嫌單調,如果係鹽山炸雞🍗 就爆脆喇😂 不過其他伴菜好新鮮,絕對係可以清碟,連啲伴菜都係好食嘅幾條友孖份叫咗個甜品開心share焦糖蘋果。伯爵茶。檸檬($128) 我最欣賞嘅係佢個餡,佢有啲似人哋香港蛋糕咁樣果種細碎顆粒口感,同埋好香,真係有做到外脆內軟,色香味俱全 個雪芭都甜度剛好,配埋個waffle 一流Main course 配餐都係加$10,我哋各自叫咗:- 密桃綠綠- 凍+熱拿鐵鮮奶咖啡
成班同事熱切期待,終於今日可以朝聖喇
Menu 方面,選擇都算多嘅.. 不過價錢就有啲高啦
干貝松露意粉
台北燉牛肉意粉
台式炸雞飯
Main dishes 方面,我哋叫咗呢幾個..
幾條友孖份叫咗個甜品開心share
焦糖蘋果。伯爵茶。檸檬($128)
焦糖蘋果.伯爵茶.檸檬
Main course 配餐都係加$10,我哋各自叫咗:
- 密桃綠綠
- 凍+熱拿鐵鮮奶咖啡
個茶... 拜,早知叫咖啡好過
Latte 香滑,不過啡味唔算濃,少女口味易入口得嚟都有咖啡香
成餐飯都好滿意,環境又舒適(寸金尺土嘅香港又咁闊落嘅cafe,好難得),不過埋單個價錢就.... 都偏貴
但價錢買質素,可接受啦