2022-10-30
本身平時去食西班牙嘢都好鍾意配一杯Sangria, 貪佢有果味易入口,咁啱見到呢度都有,雖然係mocktail版本,無酒精,諗住都試吓佢。到杯Sangria一上枱,見到有一束乾花點綴,好靚!份量都有返平時正宗Sangria咁多,食哂成餐tea都仲飲緊!好開心!當然唔少得d生果粒粒,今次有一粒士多啤梨粒、一片橙同一片檸檬,飲唔到化學味,又唔太甜,夠多冰夠哂凍,加埋有氣嘅soda,飲落好爽,飲完覺得杯嘢好有Sangria嘅神韻!本身睇menu個菜名係薄餅,上到枱見到係quesadilla嘅時侯驚訝咗一吓,以為自己叫錯咗。但係食落呢個又薄又脆嘅quesadilla皮又幾香脆,唔太乾,因為上面仲有唔少新鮮蕃茄粒粒同沙律醬!好有義大利風味,好refreshing! 因為本人鍾意食pizza有莎樂美腸,但係無諗過quesadilla咁薄,配莎樂美腸同芝士竟然都無過鹹,又唔太油膩,有d喜出望外!呢道菜嘅加分位係佢唔只得有脆薄餅quesadilla,係仲有薯角! 大愛炸薯製品嘅我覺得個組合好滿足,一啖薄餅一薯角,個薯角無過度醃製,無死鹹,邊邊位仲脆添!同行朋友話佢個意粉下午茶都不錯。
同行朋友話佢個意粉下午茶都不錯。