2024-03-13
今日朋友帶咗我去旺角T.O.P食西餐,估唔到嗰度有一間咁浪漫咁有情調嘅餐廳,而且嘢食同埋服務都好🙆🏻♀️下次一定再去⭐️*Appetizer*🦪新鮮生蠔有淡淡海水味,唔係太creamy,比較適合喜歡海水味嘅人。🥗煙三文魚沙律沙律菜新鮮,用上honey mustard汁幾開胃。🫧廚師每日創作料理今日係Parma ham and melon,哈密瓜完全可以平衡Parma ham嘅咸香。🍞鵝肝多士鵝肝肥美油香感重,配上少少黑醋醬同多士啱啱好中和油膩感。*Main*✨西班牙龍蝦尾墨汁意大利飯意大利飯有墨汁同龍蝦汁兩款口味,兩款都有濃濃海鮮味,另外龍蝦尾肉彈牙。🥩炭燒美國1855安格斯西冷牛扒叫咗medium well,生熟程度啱啱好,肉質口感好唔會太靭,份量大。*Dessert*🍰烘焙雙層榛子果仁脆餅本人超鍾意食呢個💕有好多nuts,中間有浸過酒嘅蛋糕,底係脆餅,層次豐富又甜度適中。*Mocktail*🍸Happiness超級IG-able,上面有個大氣泡係你面前吹,一整爆入面係有甜味嘅煙,我個杯係荔枝加雜莓,甜甜地幾好飲。
*Appetizer*
🦪新鮮生蠔
有淡淡海水味,唔係太creamy,比較適合喜歡海水味嘅人。
🥗煙三文魚沙律
沙律菜新鮮,用上honey mustard汁幾開胃。
🫧廚師每日創作料理
🍞鵝肝多士
鵝肝肥美油香感重,配上少少黑醋醬同多士啱啱好中和油膩感。
*Main*
✨西班牙龍蝦尾墨汁意大利飯