2022-05-31 67 瀏覽
同事力推呢間高質素fusion西餐廳,咁就約friend嚟試吓啦~紅菜頭沙律黑醋汁酸酸甜甜好開胃,紅菜頭平時好少自己買來食,仲有合桃粒,呢個組合都幾有趣鵝肝燉蛋唔知個菜名真係以為甜品焦糖燉蛋,鹹鹹香香伴埋個多士都好夾黑松露薯條煙肉粒炒椰菜仔睇落煲仔細細,個份量都好多,椰菜苗好入味好爽口炸雞唔乾身好香脆,雞肉好嫩西班牙海鮮飯加埋魚子一齊食,口感好豐富呀黑毛豬安扒肉質唔un唔鞋,d肉都嫩,好厚身,我哋3個女仔食埋呢個飽晒😅埋單$12xx.

紅菜頭沙律

鵝肝燉蛋

唔知個菜名真係以為甜品焦糖燉蛋,鹹鹹香香伴埋個多士都好夾

黑松露薯條

煙肉粒炒椰菜仔

睇落煲仔細細,個份量都好多,椰菜苗好入味好爽口

炸雞

唔乾身好香脆,雞肉好嫩

西班牙海鮮飯

加埋魚子一齊食,口感好豐富呀

黑毛豬安扒

埋單$12xx.

2022-05-31 1220 瀏覽
今日同老公去買魚糧,順便行吓街。黎到呢間店門口,睇到有扒食,又有意利飯,好似幾好咁,所以就揀左佢食晚飯。呢度地方好大,有兩層,亦分左室內同室外。室內走工業風,室外就吹田園風。我就揀左室內,有氣氛d。餐牌都好多嘢揀,我鎖定左要食牛扒,意大利,要一個前菜,仲有兩杯mocktail。前菜係西班牙紅蝦薄切,見到擺碟擺得幾靚,蝦薄切左蝦味好濃,配埋黑魚子感覺高貴,唔錯。主食係火灸赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯,見到賣相好吸引,赤海蝦有兩隻,大大隻,新鮮夠味;意大利飯煮得剛剛好,啖啖海膽醬好鮮味,仲食到細細隻櫻花蝦,好味。牛扒就叫左頂級牛柳仔扒,牛柳扒好厚,叫左五成熟,仲係紅紅地,咬落軟腍腍,肉質嫩,配埋煙薰牛油香草海鹽做調味,簡簡單單,就已經好好食。下面有薯蓉同埋蘑菇,調味調得幾好。另外叫左個特別配菜羅旺斯燴菜,有洋蔥、翠肉瓜、蕃茄、三色椒得蔬菜,味道一d都唔酸,甜甜地,幾好。Mocktail就叫左小店雜果賓治,老公話呢個好有雜果味,夠甜。我就叫左荔枝凍檸梳打,入口有檸檬果個香味,但又有荔枝味道,又唔會好甜。

2022-05-29
2022-05-31 84 瀏覽
真心俾佢出面個門口吸引左我入去, 入面好大間, 有成2層,座位好大,坐得好舒服。❣️ 西班牙紅蝦薄切 Carabinero de carpaccio $88 - 擺盤好精緻, 食慾大增🤤🤤薄切西班牙紅蝦配欖油,上層佈左魚子同黑醋魚子💖非常鮮味 ,咁大個女都未食過❤️💖❤️‍🔥好幸福呀❣️ 火灸赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 Uni risotto, red prawn, sakura shrimp $228- 成碟餸顏色好靚好吸睛- 2隻火炙過既赤蝦, 大大隻~非常鮮甜,彈牙! - 意大利飯外表軟滑但入面帶點煙韌, 而且吸收所有材料的味道精華- 而佢個risotto sauce真係不得了~海膽味好濃郁, 好香,好creamy ~撈埋啲香口既櫻花蝦一齊食! 幸福既味道嚕!❣️ 頂級牛柳仔扒 US.A.Prime grain-fed shoulder tender 9oz $338 (5成熟) - 頂級牛柳仔扒位於胛位交面, 比起一股牛柳更加細緻- 肉味香濃,肉質好鮮嫩,軟腍,鎖晒肉汁係入面~ 配埋佢個特濃紅酒汁再加少少芥辣醬! 更加滋味- 牛扒下面仲有薯蓉同菇,薯蓉整到好細滑!- 配菜揀咗呢款炸薯條

❣️ 西班牙紅蝦薄切 Carabinero de carpaccio $88 [勁力推介]
- 擺盤好精緻, 食慾大增🤤🤤
- 成碟餸顏色好靚好吸睛
- 2隻火炙過既赤蝦, 大大隻~非常鮮甜,彈牙!
火灸赤蝦海膽醬樱花蝦意大利飯
❣️ 頂級牛柳仔扒 US.A.Prime grain-fed shoulder tender 9oz $338 (5成熟) [必試]
- 頂級牛柳仔扒位於胛位交面, 比起一股牛柳更加細緻
- 牛扒下面仲有薯蓉同菇,薯蓉整到好細滑!
- 配菜揀咗呢款炸薯條🍟配黑松露沙律醬! 薯條炸到好脆~,而且黑松露味勁濃… 我係黑松露控黎架! 食到根本停唔到口
頂級牛柳仔扒
松露薯條

❣️ Cocktails - TROPICAL SUNSHINE 熱帶陽光 $78 💖 [勁力推介]
- Tequila, triple sec, passion fruit puree, pineapple juice, sprite
- 賣相超靚, 賣相同飲落去味道同佢個名一樣熱帶陽光
- 超fresh, 唔太重酒味,岩晒我呢d港女飲, 超鐘意呀!
熱帶陽光
❣️ Mocktails - SPARKLING LYCHEE LEMONADE荔枝凍檸梳打 $68
- Lychee puree, lemon juice, syrup, soda water
- 一飲成個口腔到係荔枝味,好香好甜好fresh
荔枝凍檸梳打
餐廳:Lab Eat Bistro (旺角)
📍旺角豉油街36-42號榮高大廈地下-2樓
G/F-2/F, Wingco Mansion, 36-42 Soy Street, Mong Kok
頂級牛柳仔扒
熱帶陽光
2022-05-30 529 瀏覽
淨係見到呢個發光嘅雞尾酒群組就知呢到啲擺盤IG-ability 有幾高🤭唔係得個樣,綠色呢杯Jade 幾好飲喔,係cucumber flavour with Gin base 🥒 好refreshing 😀Order 左個steak combo 同朋友share,有個steak加side ,可以自由揀唔同combination 👍🏻我地揀左牛腰扒,係連接西冷同臀部嘅位置,唔會太肥得黎肉質都幾軟身,嗌左3成熟有少少咬口,肉味又夠香,如果想再食林身啲可以嗌7成熟喔🙌🏽$338有呢個quality 仲有成9oz,性價比高喔👍🏻Starter 試咗個招牌鵝肝燉蛋,好cute cute ☺️ 其實就係類似鵝肝醬,加咗層焦糖喺面燒脆了估唔到襯多士都幾好食👌🏻👌🏻另外仲order 左個火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯係好傳統嘅risotto 製法😀中間仲有少少硬硬地個種👍🏻海膽醬好香濃☺️蝦肉好彈牙,有陣好香嘅grill 味🥰Overall experience 感覺很好Server 好細心,會有唔同recommendation 😙餐廳仲有outdoor area 可以Shisha chill drink
雞尾酒群組

$338有呢個quality 仲有成9oz,性價比高喔👍🏻

其實就係類似鵝肝醬,加咗層焦糖喺面燒脆了
估唔到襯多士都幾好食👌🏻👌🏻

另外仲order 左個火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯
係好傳統嘅risotto 製法😀
中間仲有少少硬硬地個種👍🏻
海膽醬好香濃☺️
蝦肉好彈牙,有陣好香嘅grill 味🥰

Overall experience 感覺很好
餐廳仲有outdoor area 可以Shisha chill drink 🤍

2022-05-29
雞尾酒群組
  • 鵝肝燉蛋
  • 牛腰扒
2022-05-30 174 瀏覽
今晚在旺角辦完事,發現這家Lab Eat Bistro餐牌十分有趣醒目,就來試試水準。餐廳裝潢十分型格醒目,感覺摩登時尚,座位亦寬敞舒適,有不少卡座,十分適合慢慢邊食邊傾,平日晚上亦接近全院滿座,記得要先訂位。餐廳亦有戶外座位,日間夜間有著不同的風格,如果天氣涼快時在戶外用餐應該十分Chill。餐牌選擇眾多,有小食、主菜、牛扒、甜品等,其中有不少創新中西Fusion菜式,十分有新意,亦有多種不同的Cocktail及Mocktail。新抱茶 ($88)以十個趣的中式萬壽無疆茶盅盛上,以美式bourbon作為基底,加入英式茶、桃蓉及青檸汁,入口酸甜適度,更帶有淡淡的獨特茶香。小店雜果賓治 ($68)太太不喝酒,點了一杯Mocktail,以最大眾的雜果賓治試試店家手勢,雜果賓治一呷暑氣全消,頓然遍體生涼,酸甜適口,腴而不膩。焗韓式椰菜花 ($68)前菜點了一客焗韓式椰菜花,先焗香椰菜花,再加上惹味微辛的特製韓式醬汁,口味鹹香辛口,十分開胃。鬼佬黯然銷魂飯 ($208)然後是搞怪的鬼佬黯然銷魂飯,其實就是叉燒醬燒鴨胸加上太陽蛋,但以半肥瘦的鴨胸當作叉燒的確是一絕,肥瘦相間的鴨肉,而蜜汁焦香腴美

新抱茶
新抱茶 ($88)
小店雜果賓治
小店雜果賓治 ($68)
焗韓式椰菜花
焗韓式椰菜花 ($68)
鬼佬黯然銷魂飯
鬼佬黯然銷魂飯 ($208)
然後是搞怪的鬼佬黯然銷魂飯,其實就是叉燒醬燒鴨胸加上太陽蛋,但以半肥瘦的鴨胸當作叉燒的確是一絕,肥瘦相間的鴨肉,而蜜汁焦香腴美芳縈齒頰,肉汁豐盈,甘腴可口,加上半熟太陽蛋,蛋黃滑溜澄黃,亦呈半生熟,入口夠嫩滑,亦富蛋香,拌入粒粒分明飽滿的意大利飯,層次豐富。

特選級牛腹扒
特選級牛腹扒 ($328)
極度嗜牛所以點了一客少見的outside skirt,是牛隻的稀有部位,富有油香,但同時肉味卻更濃郁,外層烤得焦脆香口,入口一咬肉汁豐腴,十分滋味,份量十分足,記得必需across grain地切方可以品味到軟腍的口感。
松露薯條
松露薯條 (+48)
跟牛扒加點了一客松露薯條,是個人偏好的幼薯條,熱辣辣的魅力和香脆的口感,加上黑松露蛋黃醬刺激味蕾,有意外驚喜。
2022-05-30
新抱茶
2022-05-29 42 瀏覽
見OpenRice 有文章介紹呢間餐廳~ 諗住以為會係打手文,點知去到好有驚喜多人聚會晚餐,可以有一間房。叫左啲大盤分享,太好食,唔記得咗影相😂所以最後記得影左幾張啲牛同羊兩樣都好好食~ 叫牛時可以加配菜,啲配菜都好好食,特別係個薯蓉~ 山椒味雞翼好食,但如果加幾滴檸檬汁係上面更好食,腐乳味就過鹹前菜鵝肝多士好食~ 牛油三文魚、紅菜頭沙律就正常味,食左咁多肉就可以食下呢啲來中和下蕃茄意粉好食~用左啲乾番茄甜品三個都好食~ 焦糖燉蛋好好食唯一缺點係如果多人聚會,只有牛同羊係可以大盤分享~ 其他菜單上既都係一人份量左右~ 黯然銷魂飯好早賣晒,無得食~ 下次再來試
見OpenRice 有文章介紹呢間餐廳~
諗住以為會係打手文,點知去到好有驚喜

多人聚會晚餐,可以有一間房。
叫左啲大盤分享,太好食,唔記得咗影相😂所以最後記得影左幾張

啲牛同羊兩樣都好好食~
叫牛時可以加配菜,啲配菜都好好食,特別係個薯蓉~

蕃茄意粉好食~用左啲乾番茄
甜品三個都好食~ 焦糖燉蛋好好食

黯然銷魂飯好早賣晒,無得食~ 下次再來試
Brownie
Brownie
  • 鵝肝多士
  • 薯蓉
  • 山椒味雞翼
  • 廚師精選牛扒
2022-05-29 75 瀏覽
之前黎過食lunch覺得唔錯,今次黎呢到食晚餐,好有驚喜呀🤩超鍾意❤️呢到除左有兩層室內座位之外,原來仲有戶外座位,環境都唔錯架💕 鵝肝二重奏$168頭盤揀咗招牌鵝肝燉蛋➕️香煎鵝肝多士燉蛋襯熱食,搽上香脆嘅多士上面一齊食,香滑而不膩,冇諗過鵝肝整燉蛋都可以甘夾😍😍另一個香煎鵝肝外脆內juicy,配埋多士,好有層次感,口感好豐富👍🏻 法式豬鞍扒$238呢個CP值好高,抵食夾大件,豬鞍煮到7成熟,肉質粉嫩幼滑,點上蜜糖芥未醬及自家制蘋果醬,口感一流😋 特選級牛冧上蓋扒$388呢個必選5️⃣成熟或以下,我就唔食得太生,揀咗medium,肉味十分香濃,食落一啲都唔會韌,口感十足個醬汁揀咗煙熏海鹽及香草牛油,點黎食就更香滑Side dish 揀咗松露薯條➡️係幼身嘅薯條,但唔會腍,最鍾意點松露醬黎食❤️下次要試埋個蕃薯薯條先 熱帶陽光$78呢個好好飲,易入口,又唔會太甜,以清甜嘅菠蘿味為主,賣相仲唔錯𐻹💕 柚子盛放$78呢個絕對係打卡之選,一見到就即刻心心眼,佢個蛋白泡整得好好,泡上面嘅心心可以keep到好耐,酒味唔算太重,味道甜甜哋,好啱女仔飲🍹

鵝肝二重奏$168
頭盤揀咗招牌鵝肝燉蛋➕️香煎鵝肝多士

鵝肝二重奏

法式豬鞍扒$238

法式豬鞍扒

特選級牛冧上蓋扒$388
個醬汁揀咗煙熏海鹽及香草牛油,點黎食就更香滑

熱帶陽光$78

柚子盛放$78

鵝肝二重奏
法式豬鞍扒
2022-05-27 54 瀏覽
📍 Lab Eat Bistro旺角豉油街有一間工業風嘅fusion菜想推薦俾大家,特別係會shisha既朋友仔😛👅 西班牙紅蝦薄切 $88前菜揀咗呢一個,幾特別,紅蝦超級香,算係一個開胃小食,出面好少見到有,鍾意食蝦嘅朋友就試吓啦👅 鬼佬黯然銷魂飯 $208呢個鬼佬黯然銷魂飯勁靚,侍應話飯底用咗雞湯熬出嚟,果然真係吸晒雞汁嘅味道,上面除咗必備嘅太陽蛋,仲有好香口嘅鴨胸,網紋好靚,亦都夠哂肉汁👅法式豬鞍扒 $238呢一個都幾多人叫,擺盆幾有誠意,豬鞍啖啖肉,燒得啱啱好,只係啱啱好熟,所以肉質都好軟,~👅 新抱茶 Simple Tea $88呢一杯係比個名吸引咗,幾得意,仲要用埋呢種茶杯,呢杯cocktail幾適合女仔飲,容易入口,有淡淡既桃味👅 Tropical Sunshine $78呢杯好靚,係熱情果同埋菠蘿既cocktail ,好清新。
📍 Lab Eat Bistro

👅 西班牙紅蝦薄切 $88

👅 鬼佬黯然銷魂飯 $208

👅法式豬鞍扒 $238

👅 新抱茶 Simple Tea $88

👅 Tropical Sunshine $78
呢杯好靚,係熱情果同埋菠蘿既cocktail ,好清新。

2022-05-27 53 瀏覽
今日嚟到旺角試吓呢間西餐廳嘅brunch,星期日12點嚟到已經坐左唔少嘅客人。餐廳裝修走工業風,有格調,食物賣相漂亮,是打卡的好地方。❤️廚師特選牛扒配煎蛋 HKD 168 - 賣相出色,我朋友點了牛扒五成熟,煎得剛剛好,牛肉夠味也有咬口,高質的牛扒!配上煎雙蛋和和蕃茄仔,味道不錯。❤️全日早餐 HKD 138 - 一份出色的全日早餐,腸仔吃下去相當驚喜,入邊有芝士,有一種入口即溶的感覺,非常好吃的香腸!其他材料也夠新鮮,三文魚也好吃!炒蛋配上黑松露醬。❤️櫻花岩鹽咖啡 (跟餐)- 咖啡我覺得比較遜色,可能櫻花嘅味道比較淡。❤️沖繩黑糖咖啡 (跟餐)- 咖啡味比較淡,不過配餐不用加錢性價比高。

旺角真係個美食天堂🙈朋友推介Lab Eat Bistro!因為之前食過一次已經令佢念念不忘!於是今日我同男友慶祝紀念日一早book位黎食晚餐🥳Omg😳入到去俾我想像中更加有情調!而且座位非常闊落很舒適!室外環境也很有feel😍下次黎一定要坐出面打卡.西班牙紅蝦薄切🌟賣相真係超靚😍 Fusion菜真係令人好驚喜💕紅蝦好鮮甜,個醬汁酸酸甜甜好開胃,加埋黑醋波波既點綴好食又清新💯特選級牛冧上蓋扒🌟連接牛腰及臀部位置所以較為稀有🤩餐牌上建議3成熟!以我自己選擇左5成🙈因為我比較喜歡有口感!!牛味濃郁,油脂分佈均勻!,肉汁豐富!醬汁選擇了煙熏海鹽及香草牛油!裏邊仲有薯蓉,整體上令我很滿意好推介👍黑松露薯條🌟薯條比較有幼身口感脆卜卜,黑松露同薯條真係絕配!配菜份量很多好抵食!火灸赤蝦海膽醬樱花蝦意大利飯🌟櫻花蝦半生熟食落更為有口感味道鮮甜無比😋海膽醬好濃郁,而且意大利飯軟硬適中真的好出色👍小店雜果賓治🌟酸酸甜甜同小時候嘅味道一模一樣是回憶🙈荔枝凍檸梳打🌟味道好清新不會過甜我很喜歡這個味道😝

室外環境也很有feel😍下次黎一定要坐出面打卡.

西班牙紅蝦薄切🌟

酸酸甜甜同小時候嘅味道一模一樣是回憶🙈

荔枝凍檸梳打🌟
味道好清新不會過甜我很喜歡這個味道😝
2022-05-26 55 瀏覽
餐廳位於旺角豉油街,由旺角地鐵站E2出口行大約4分鐘就到。樣樣望落都好精緻好吸引,我同老公兩個人點咗一份前菜、一個飯、一份扒同兩杯飲品。香檸牛油果三文魚漬 $68擺盤好靚牛油果+三文魚=美味又健康嘅組合,三文魚本身用日式柚子醋醃漬過,加埋陣淡淡嘅香檸味,清新開胃火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $228睇啲色澤都知正,火炙過嘅赤蝦非常鮮甜!意大利飯海膽味濃郁,好creamy好好味,飯撈埋啲香口嘅櫻花蝦一齊食,口感同味道都好豐富。特選級牛冧上蓋扒+松露薯條 $388+$48揀咗推薦嘅三成熟,我老公一食已經點曬頭,食落果然好正!肉汁豐富、油花分布均勻,好重牛味,口感柔軟嫩滑醬汁/調味我哋揀咗煙薰海鹽及香草牛油,鹹鹹嘅牛油中帶點香草嘅香味,同個扒都夾,但其實塊扒本身都好高質,唔使點調味都好好味!伴碟嗁薯蓉同炒雜菌都處理得好有誠意,牛油味香濃;推薦一定要加松露薯條,炸得香脆乾身,點埋啲松露醬好好食。Bistro Punch $68由菠蘿汁、橙汁同蔓越莓汁混合而成,酸酸甜甜,好refreshing~Lychee Lemonade $68偷飲咗一啖,滿滿嘅荔枝味,好香好甜。
餐廳位於旺角豉油街,由旺角地鐵站E2出口行大約4分鐘就到。
香檸牛油果三文魚漬 $68
擺盤好靚

火炙赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 $228

特選級牛冧上蓋扒+松露薯條 $388+$48
Bistro Punch $68
Lychee Lemonade $68
偷飲咗一啖,滿滿嘅荔枝味,好香好甜。
今次幫朋友仔慶生 有感限時個半鐘嘅餐廳實在太趕喇都傾唔到幾句就要散場好想可以坐耐啲慢慢食住野傾下計我哋就揀咗旺角一間多座位嘅餐廳一於坐到10點😆*******************************食物s: 🥦焗韓式椰菜花 ($68)第一下覺得佢有啲似炸雞😂可能太掛住韓式炸雞了😜呢個韓式泡菜醬汁真心好惹味😍 椰菜花焗過 再撈埋泡菜汁係享受呀💕 呢碟真係好有驚喜❗🥑香檸牛油果三文魚漬 ($68)呢道前菜賣相小巧精美 牛油果粒加厚切三文魚粒配上檸檬汁 食起嚟有小清新感🧀爆漿芝士熱菇熱菇 ($88)有齊最愛嘅芝士同大啡菇再加埋少少韓式酸辣汁真係超惹味食完得一個感想 就係 ...好想encore多碟🤩🐥單飛腐乳雞翼 ($88)抱住“試伏”心態去試嘅一碟野原來佢係用韓國辣醬溝腐乳出到嚟個味竟然又幾好食啵❗辣辣地好過癮 吸引人一隻又一隻咁食份量都幾多 都有十幾廿隻單骨雞翼炸得香脆 口感同味道都好好🍲四川担担温泉蛋卡邦尼意粉 ($188)喂❗呃唔到我嘅❗担担麵嚟嘅❗呢個根本就係担担麵味嘅意粉🤣原來佢用咗担担麵個麻醬辣醬去整幾好食嘅 仲有少少微辣好啦 食完又好掛住担担麵喇🦆鬼佬黯然銷魂飯 ($
今次幫朋友仔慶生
有感限時個半鐘嘅餐廳實在太趕喇
都傾唔到幾句就要散場
好想可以坐耐啲慢慢食住野傾下計
我哋就揀咗旺角一間多座位嘅餐廳
一於坐到10點😆
*食物s:

🥦焗韓式椰菜花 ($68)
第一下覺得佢有啲似炸雞😂
可能太掛住韓式炸雞了😜
呢個韓式泡菜醬汁真心好惹味😍
椰菜花焗過 再撈埋泡菜汁
係享受呀💕 呢碟真係好有驚喜❗

🥑香檸牛油果三文魚漬 ($68)
呢道前菜賣相小巧精美
牛油果粒加厚切三文魚粒
配上檸檬汁 食起嚟有小清新感

🧀爆漿芝士熱菇熱菇 ($88)
有齊最愛嘅芝士同大啡菇
再加埋少少韓式酸辣汁
真係超惹味
食完得一個感想 就係 ...
好想encore多碟🤩

🐥單飛腐乳雞翼 ($88)
抱住“試伏”心態去試嘅一碟野
原來佢係用韓國辣醬溝腐乳
出到嚟個味竟然又幾好食啵❗
辣辣地好過癮 吸引人一隻又一隻咁食
份量都幾多 都有十幾廿隻
單骨雞翼炸得香脆 口感同味道都好好

🍲四川担担温泉蛋卡邦尼意粉 ($188)
喂❗呃唔到我嘅❗担担麵嚟嘅❗
呢個根本就係担担麵味嘅意粉🤣
原來佢用咗担担麵個麻醬辣醬去整
幾好食嘅 仲有少少微辣
好啦 食完又好掛住担担麵喇

🦆鬼佬黯然銷魂飯 ($208 )
就咁睇個賣相
好似茶記啲叉燒煎蛋飯咁
其實佢係鴨胸叉燒意大利飯嚟
意大利飯個汁都夠香濃
鴨胸有2件 用咗BBQ醬醃製
我哋一致認為係正嘅 味道幾好
不過切果時塊皮有啲難切斷 切得比較辛苦😅

🍟頂級牛腰扒配黑松露薯條 ($338)
牛扒交咗比朋友負責食
冇評價 聽佢地講係好食嘅
配菜就由我揀
當然係揀 ... 松露薯條啦😝
薯條份量比想像中多
點埋最佳拍檔黑松露沙律醬
真係冇得輸 大家都食到停唔到口🤤

🍝意式香草蕃茄意粉 ($128)
同上面各種玩味小食同主食相比
呢個賣相同味道就相對普通
有正常蕃茄意粉嘅酸甜味
食落唔會漏 可以中和下之前啲邪惡野

🧇懷舊糖葱餅拿破崙 ($78)
拿破崙中間夾住糖葱餅

Lab Eat Bistro 嘅食物幾有創意
同埋見佢menu會定時換下 好有心
不過食物就少貴 主食份量比較少
人均300 幾蚊
都唔係話食到好飽 ...
但勝在冇限時又闊落
推蔫大家人多時想慢慢傾下計都可以嚟下呢度

為食指數:8/10
性價比:7/10
環境舒適度:8/10
  • 韓式椰菜花
2022-05-24 415 瀏覽
同朋友出街慶祝520 睇中呢間餐廳環境好 食物性價比高 打卡一流午市套餐的選擇有好多 樣樣都好吸引我叫了個澳洲穀飼精選牛扒$168🥩朋友叫了個慢煮豬腩溫泉蛋飯$98🍱套餐還附送了甜品和飲品呢🧁———————————————————————-🔅澳洲穀飼精選牛扒牛扒的厚度如圖所見 切開紋路清晰 五成熟鮮嫩可口有嚼勁 淋上表面的蘑菇肉汁變得更加juicy🤤擺盤是綿密的薯蓉以及黃芥末醬 牛油同肉汁的滲入令到整個味道提升🤩—————————————————————————-🔅慢煮豬腩溫泉蛋飯慢煮豬腩充滿驚喜 豬腩另一種叫法係五花肉 慢煮處理令到本身肥膩的部分不會太突出 🧐反而整體肉質都是十分軟嫩充盈 🤩濃厚的醬汁包裹著粒粒分明的珍珠米 別忘了拌上還有一顆蠢蠢欲動的溫泉蛋 😍一口肉一口飯很滿足🤩🤩—————————————————————————提拉米蘇 及 餐飲提拉米蘇小小一塊 底下是咖啡蛋糕體 上層是蓬鬆的馬斯卡彭芝士和咖啡粉 味道還可以😗熱檸茶和咖啡都是正常的味道————————————————————————最後餐廳的氣氛也不錯 播放著讓人心情愉悅的音樂 總論而言 有節日、生日來這裡慶祝的

午市套餐的選擇有好多 樣樣都好吸引

—————————————————————————
提拉米蘇 及 餐飲

熱檸茶和咖啡都是正常的味道
————————————————————————
最後餐廳的氣氛也不錯 播放著讓人心情愉悅的音樂 總論而言 有節日、生日來這裡慶祝的話是十分不錯的選擇呢🥳
  • 廚師精選牛扒
2022-05-24 238 瀏覽
餐廳夠大, 所以唔洗等就有位, 仲可以揀室外或室內添😉 今次揀左室外, 本身怕坐得耐會熱, 點知坐坐下有啲涼風再加埋本身餐廳有風扇, 所以都好舒服, 而且個個都揀曬坐入面, 所以我地好似包左室外個場咁濟🤣 呢度既食物走fusion路線, 配搭都幾新穎, 連啲cooktail 都幾得意😎金箔甜醋泡泡糖心蛋🥚($58)分子料理同中式薑醋蛋融合左一齊, 蛋既味道再濃啲會好啲, 上面既泡泡我個人唔太識欣賞, 同個蛋唔係好夾😅焗韓式椰菜🥦($68)份量都幾多, 椰菜花上舖滿濃濃既中韓混醬, 醬既味道同腸粉既混醬有幾分相似😜 如果食中一舊多醬既會鹹左啲🧐四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉🍝($188)呢個組合相當不錯, 本身兩款醬既質感都係偏杰身, 可以完美咁掛曬係啲意粉上面🥰 味道方面就花生味比較濃, 食到咁上下會食到少少麻辣既味道, 個人覺得辣啲會好啲🤓墨西哥脆片🇲🇽($108)份量都算多既一個nachos, 融左既芝士唔太均勻咁散佈係nachos 度, 配埋guacamole醬攞黎送酒係正既☺️懷舊糖蔥餅拿破崙🍰($78)全晚最期待晚甜品, 拿破崙同糖蔥餅兩樣本身都係脆卜卜既野, 呢個甜品真係兩個字”勁

金箔甜醋泡泡糖心蛋🥚($58)

焗韓式椰菜🥦($68)

四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉🍝($188)

墨西哥脆片🇲🇽($108)

懷舊糖蔥餅拿破崙🍰($78)
全晚最期待晚甜品, 拿破崙同糖蔥餅兩樣本身都係脆卜卜既野, 呢個甜品真係兩個字”勁脆”‼️糖蔥餅有啲痴牙, 成個甜品既甜度啱啱好, 再配埋個椰子味勁濃既雪糕, 完全唔會覺得腬👍🏽

熱帶陽光☀️($78)
Tequila做base配埋熱情果果肉加菠蘿汁既cocktail, 成件事好清爽, 好適合夏天飲🍍

新抱茶🫖($88)
中式fusion 西式既cocktail用左Bourbon做底, 配上香濃桃肉, 青檸汁, English tea, 成個組合好清爽香甜, 勁易入口, 另外仲有一粒荔枝加兩粒raseberry, 成個造型就好似一杯新抱茶咁, 又可以打卡味道又正🤩

成日都係誤打誤撞俾我地搵到一啲高質既餐廳, 呢度既outdoor 位好舒服, 上網睇返呢度既Lunch好似都幾抵食, 下次可以試下呢度既lunch😚
2022-05-21
$366.5 (晚餐)
  • 韓式椰菜花
  • 新抱茶
  • 四川担担溫泉蛋卡邦尼意粉
  • 懷舊糖蔥餅拿破崙
  • 熱帶陽光
2022-05-23 83 瀏覽
Lab eat family呢間bristo一直好想食!同朋友一早book定枱夜晚7點零睇完戲就順便過嚟食晚餐樓下reception接待完用餐位置係上一層 樓梯同裝潢都行現代工業風 都幾型格餐廳好闊落 空間感十足Menu分類清晰 有唔少創意菜式香煎鵝肝多士鵝肝厚實 相當有質素口感豐腴 煎煮火喉亦佳配少少酸梅醬 令到整體不會太油膩法式豬鞍扒份糧比預期大豬鞍扒厚度超過一吋烤至7成熟 肉嘅顏色粉嫩肉汁非常豐富 入口一啲都唔乾口感豐富肉味又夠濃蜜糖芥末醬mix蘋果醬夠曬refreshing 仲配埋薯菜Steak combo揀左慢煮24小時美國殼飼牛小排+特濃紅酒汁+松露薯條慢煮牛小排連骨一齊上菜賣相非常吸引用慢煮方式嚟製作確保左牛小排嘅原汁原味肉質同脂肪分布均勻 唔會太肥膩 口感稚嫩 牛味很濃 同紅酒汁簡直就係絕配薯條即叫即炸熱辣辣 配埋黑松露醬簡直就係人間美味 齒頰留香Fruit punch酸酸甜甜透心涼Sparkling lyche lemonade 好refreshing 呢餐晚餐食得好滿足!同朋友已經決定下次要再encore!
Lab eat family呢間bristo一直好想食!
同朋友一早book定枱夜晚7點零睇完戲就順便過嚟食晚餐

Fruit punch
酸酸甜甜透心涼

Sparkling lyche lemonade
好refreshing
呢餐晚餐食得好滿足!同朋友已經決定下次要再encore!