2021-07-01 61 瀏覽
慶祝同男友拍拖500日,揀個靚餐廳啦🤤呢餐訂枱時貪佢夠近我地兩個放工,又有靚景睇!到場時餐廳環境幾吸引,係個waitress態度一般😅好啦,坐低睇下餐牌有咩食啦,但同我做功課見到果個完全唔同😂,都唔緊要啦我地叫左1個dinner set牛扒+pizza+burger. 主菜未上會先上2個餐包,好好味呀😍😍之後個pizza不過不失啦。最後,驚喜來啦!牛扒同Burger一齊到,兩個都係非常大份,而我地見到都好開心,因為少見呢個價食到咁大塊扒!男友不停影影影,仲要waiter幫我地影合照💖開餐,牛扒因為我唔食得咁生叫左7成,所以有少少硬,不過男友好鍾意佢一個人食哂18oz😂足炭包牛油果burger非常多牛油果係一排咁放😆個好岩我好好味呀💕。食埋個dessert今餐好滿意,準備埋單時見到2個人唔洗600蚊但食左咁多野,我地都話一定要有下次🥰😍

2021-06-29
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
優惠券
2021-07-01 56 瀏覽
今日同fd揾左間靚靚餐廳係觀塘海濱道,淋著放個長假期就要relax下,餐廳嘅景觀都好開揚而且幾靚,咁岩撞正黃昏日落個天係粉藍色,真係好chill!我哋就叫左個龍蝦意大利飯套餐,套餐除咗包個飯之外,仲有個餐湯同前菜。前菜係一碟沙律🥗有好多芝士同麵包粒係面,都好有口感同味道!餐湯就係忌廉蘑菇湯,仲配上一個餐包,用黎點湯食真係好開胃🤭龍蝦意大利飯都好吸引,好大隻龍蝦🦞好多肉又鮮甜,仲加埋芝士,令到意大利飯口感更突別。意大利飯唔會煮到冇曬汁,仲有濃濃的龍蝦湯味🤭食落好滿足,絕對係鐘意龍蝦嘅好選擇!我哋仲點左個羊t字骨配薯菜,羊肉黎到都幾靚,有少少汁點滴,剪得好輕鬆,肉質好嫩滑🤤份量5算好大份, 兩個人啱啱好!

2021-06-29 137 瀏覽
比起平時早咗收工,又未想返屋企住,最好就梗係搵個地方傾吓偈chill下啦。今日就約咗朋友喺觀塘海濱依間靚靚玻璃屋LaSerre,happy hour relax 一下。 LaSerre除咗室內、亦有室外座位,可以吹住海風、望海景咁用饍。而LaSerre亦係寵物有善餐廳,歡迎食客帶埋寵物喺室外座用饍。講得Happy Hour,當然係一人一杯飲品啦。除咗飲品,仲點咗三個Finger Food。Fresh Strawberry Soda:依個係一杯士多啤梨、紅石榴糖漿同疏打水調合嘅mocktail。飲品真材實料,有住都幾多嘅士多啤梨肉,整杯飲品都紅得好靚。除咗紅石榴糖漿嘅甜,仲飲到士多啤梨嘅香。Passion Fruit Squash:一杯由熱情果,加入青檸、疏打同雪碧調配嘅mocktail。同Fresh Strawberry Soda一樣、充滿住果肉,青檸同熱情果撞埋一齊,香甜得嚟味道清新。炸魷魚可以話係一款惡魔食物,因為炸魷魚香酥得嚟,但又唔可以食太多嘅食物。不過間唔中食又幾開心嘅。炸洋蔥圈可以話係一款非常經典嘅finger food。LaSerre嘅炸洋蔥圈亦係傳統經典做法,而且做得唔

Fresh Strawberry Soda

Passion Fruit Squash

炸魷魚

炸洋蔥圈可以話係一款非常經典嘅finger food。LaSerre嘅炸洋蔥圈亦係傳統經典做法,而且做得唔錯,炸漿完美包實洋蔥圈,唔會咬落去,成條洋蔥圈拉咗出嚟。洋蔥圈再點埋茄汁食,天加經典惹味。
炸洋蔥圈

黃金軟殼蝦喺我哋點咗嘅另一款finger food。軟殼蝦俾金香嘅蛋黃包住,一口咬落去蛋香與蝦嘅鮮味,確係令人食到停唔到口。
黃金軟殼蝦
Fresh Strawberry Soda
Passion Fruit Squash
炸魷魚
炸洋蔥圈
黃金軟殼蝦
終於有幸黎參觀「觀塘新地標-5000萬噴水池」,果然壯觀又宏偉🤣🤣 其實係因為今晚食飯間餐廳5分鐘距離就係呢個噴水池,所以順便參觀埋。.講返今晚呢間位於海旁既觀塘區西餐廳,對著個海夠晒Chill,有室內外位置,當然夏天我係唔會坐出面既🤣 食物方面就係法式+西式。配美酒佳餚享受呢個環境,確係寫意。.🍴蒸原隻雅枝竹配松露醋汁 $98好耐之前係法國食過一次,無諗到原來香港餐廳都有😱 亞枝竹-人稱熱情蔬菜,亦有「蔬菜之王」美譽,因為擁有豐富營養和醫療價值,而且卡路里低,又不含脂肪及膽固醇。雅枝竹外形特別,花托上有一層層花瓣般葉子,迭成球狀,但其實只有小小花芯部分可食,配上松露醋汁,簡單又清新先可以食到雅枝竹個味道。.🍴烤西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉 $188蘋果同豬本來就很相襯,烤西班牙黑豬梅頭肉加入酸酸甜甜的蘋果蓉,不但令味道更有層次,蘋果蓉中和豬梅頭的肥膩感,回味無窮。.🍴法式三黃雞飯 $188三黃雞出名肉質鮮嫩又重雞味,雞皮烤得呈現金黃色的三黃雞配上雞油飯,搭上香菇同醬汁,簡單地討人喜歡。.一餐好既西餐當然少不了Wine, 欣賞呢度呢支意大利酒莊Casanova Di Neri既「Rosso
🍴蒸原隻雅枝竹配松露醋汁 $98
蒸原隻雅枝竹配松露醋汁

🍴烤西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉 $188

🍴法式三黃雞飯 $188
法式三黃雞飯

一餐好既西餐當然少不了Wine, 欣賞呢度呢支意大利酒莊Casanova Di Neri既「Rosso di Montalcino DOC 2019 $110」曾獲高度評價嘅酒,入口時豐富而光滑,中間略顯莊嚴,但對甜黑果和香料的味道卻頗為甜。
  • 烤西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉
  • 法式三黃雞飯
2021-06-24 54 瀏覽
觀塘海濱除咗係一個拍拖的熱點之外,仲可以聽下Busking、跑下步、影下相、望下海晚餐Dinner Set有兩個Main,如果唔岩食仲有其他散叫🎆新鮮法國生蠔 Gillardeau No.1🎆蠔味道極濃,蠔肉都幾肥美,特別帶子位甜品再突出,少少海水味加清香🌌凱撒沙律配白露荀,蛋🌌新鮮一大片沙律菜,盛放著魚、麵包糠、芝士、白露荀及半熟流心蛋,比較特別的配搭🌠蕃茄醬龍蝦,八爪魚意大利飯 $428 (Dinner Set)🌠龍蝦及八爪魚都有炭燒的味道,龍蝦足有半隻,而蝦鉗已經拆殼起肉原隻放在中間,濃厚的鮮甜味加上炭火的味道,好食而八爪魚的巨型觸鬚,初初腦海想像會是彈力爽身,原來食落口感非常特別,似食緊魚肉,啖啖魚肉,過癮最後必須一讚是茄醬意大利飯的口感非常好,飯粒分明且有咬口,酸甜適中🌅焗雪魚柳配香茅椰子汁 $188🌅雪魚肉質結實,口落一梳梳並帶有魚甜味,煎香口感更佳,而蜆質嫩口鮮甜圓型薯餅相當好食,中間夾雜不同蔬果,微脆香口,薯味濃郁🎇Mixed Berries Mojito $58🎇非常清新,薄荷夠香,雜莓帶酸甜,一杯出色的梳打🎇Italian Chocolate Milk Shake

🎆新鮮法國生蠔 Gillardeau No.1🎆

🌌凱撒沙律配白露荀,蛋🌌

🌅焗雪魚柳配香茅椰子汁 $188🌅
圓型薯餅相當好食,中間夾雜不同蔬果,微脆香口,薯味濃郁

🎇Mixed Berries Mojito $58🎇
非常清新,薄荷夠香,雜莓帶酸甜,一杯出色的梳打

🎇Italian Chocolate Milk Shake $88🎇

總括而言,呢間餐廳坐立於海濱長廊,位置舒適有室內及室外雅座,服務不錯,加上食物質素很好,難怪要盡早Book位
2021-06-23 50 瀏覽
望雨境La Serre網址: 地址: 觀塘海濱道90號地下1號舖電話: 36184471===================在觀塘海濱旁,吹著風看著美景同日落,喝一杯及品嚐小食,這幾天下雨抹去炎熱感,怕熱的我終於可以再來啦熱盤小食有炸牛肋條,大大件幾有趣。Nacho 跟豬肉碎dipping ,叫番杯黑啤幾好。黃金軟殼蝦,又是有鹹蛋黃就要上,好惹味呀!成隻都食得架,炸到脆卜卜,誠意推薦。Iced latte 幫助提神
望雨境
La Serre

網址:
地址: 觀塘海濱道90號地下1號舖
電話: 36184471
===================

熱盤小食有炸牛肋條,大大件幾有趣。

Nacho 跟豬肉碎dipping ,叫番杯黑啤幾好。

Iced latte 幫助提神
2021-06-22 53 瀏覽
Chill Place to hang out💫..觀塘海濱🌊 有間環境好chill 好舒適既玻璃屋西餐廳🍽,趁住happy hour 來飲杯野🍸 食下野,同朋友談天說地真係好relax,而且仲係寵物friendly 既餐廳呢。遇正日落時份,睇到既景致更迷人。🍕ll $88🦑 ll $98🌶 ll $68🍹 ll $58🥛 ll $88點左幾款Finger Food 小食:西班牙火腿Pizza🍕,食落鬆軟、西班牙小辣椒🌶 烤得鬆淋、炸魷魚🦑 吃下香酥。而飲品方面:Lychee Cooler 勁多荔枝肉,飲落好refreshing;Italian Milkshake🥛 滿滿Baileys 味道,面層milk foam 更顯得creamy。吹住微風,環境好chill 既玻璃屋下,感覺真係好舒服。夜晚來吃個燭光晚餐🕯 亦同樣好情調。..×××××ש觀塘海濱道90號地下1號舖..

Chill Place to hang out💫

🍕l[Ham Pizza]l $88

🦑 l[Calamari]l $98

🌶 l[Padron Pepper]l $68

🍹 l[Lychee Cooler]l $58

🥛 l[Chocolate Milkshake]l $88

西班牙小辣椒🌶 烤得鬆淋、炸魷魚🦑 吃下香酥。

×××[La Serre]×××
©觀塘海濱道90號地下1號舖
2021-06-21 47 瀏覽
今日好好天無落雨但就有啲熱所以諗左一秒坐室內定室外最後都係乖乖坐室內如果吸煙人士可選擇室外既位感受下自然風上次黎呢間餐廳係下午飲咖啡今次就一於試下晚餐我同朋友2個人叫左1個Dinner set + 1個MainDinner set吾算貴$428 有一隻法國蠔 一個沙律 一個Main 一杯野飲 算係咁上下法國🇫🇷生蠔 Gillardeau No.1朋友唔食蠔所以益左我好耐無食啦!尤其係夏天!但呢隻蠔一望就知佢新鮮同埋都幾肥美加少少檸檬汁再吊一吊個鮮味!真係不得了!仲有淡淡既海水咸味!一流!Caesar Salad配白露荀份量唔算好大份但勝在夠新鮮好少棵菜係原棵上!相信餐廳對自己既食材好有信心先會咁做!我一切既時候除左清翠既索索聲之外仲爆水!菜入面既水份😂露荀就食得多 白露荀就真係少食食落都好甜!另外仲有2條魚仔 出色!蕃茄醬龍蝦🦞八爪魚🐙意大利飯呢個飯真係不得了!個蕃茄醬既味道真係好出!平時外面食應該都係用一樽樽既蕃茄醬但我好懷疑佢用新鮮蕃茄自己整個蕃茄醬因為同出面食既鮮味都好大分別!半隻龍蝦出色!好大舊肉!仲有2條啖啖肉既蟹柳!仲有八爪魚腳都係!好懷疑都係新鮮!因為新鮮同冰鮮既口感吾一
今日好好天無落雨但就有啲熱
所以諗左一秒坐室內定室外
最後都係乖乖坐室內
如果吸煙人士可選擇室外既位感受下自然風
上次黎呢間餐廳係下午飲咖啡
今次就一於試下晚餐

法國🇫🇷生蠔 Gillardeau No.1
朋友唔食蠔所以益左我
好耐無食啦!尤其係夏天!
但呢隻蠔一望就知佢新鮮同埋都幾肥美
加少少檸檬汁再吊一吊個鮮味!真係不得了!
仲有淡淡既海水咸味!一流!

Caesar Salad配白露荀
份量唔算好大份但勝在夠新鮮
好少棵菜係原棵上!
相信餐廳對自己既食材好有信心先會咁做!
我一切既時候除左清翠既索索聲之外
仲爆水!菜入面既水份😂
露荀就食得多 白露荀就真係少食
食落都好甜!另外仲有2條魚仔 出色!

蕃茄醬龍蝦🦞八爪魚🐙意大利飯
呢個飯真係不得了!
個蕃茄醬既味道真係好出!
平時外面食應該都係用一樽樽既蕃茄醬
但我好懷疑佢用新鮮蕃茄自己整個蕃茄醬
因為同出面食既鮮味都好大分別!
半隻龍蝦出色!好大舊肉!
仲有2條啖啖肉既蟹柳!
仲有八爪魚腳都係!好懷疑都係新鮮!
因為新鮮同冰鮮既口感吾一樣!
所以我都應該無估錯!
配埋個意大利飯真係岩岩好!

焗雪魚柳 配 香芧椰子汁 ($188)
佢呢到既雪魚柳staff話係新出既
呢塊厚厚既魚柳真係吾好睇少佢
厚到入口係會有層次感!無誇張!
配埋薯角真係好難吾飽!

野飲就吾特別講啦!
不過下次又可以試下坐外面
飲下酒吹下海風!應該幾正!
期待下次再試!
2021-06-16 200 瀏覽
平時散步經過依間餐廳己經好想試,因為覺得餐廳室內好有情調而室外就好寫意。今日約咗個係觀塘碼頭附近返工嘅朋友食晚飯,一於試下依間餐廳。餐廳室內及室外嘅座位都好有空間感,而室內樓底高所以就算full house都唔會覺得嘈,非常適合飲嘢傾計。三黃雞份量多,半隻三黃雞非常肥美,外皮煎得香脆,雞肉嫩滑,印度米煙韌除了油香味十足,蒜、香草及野菌味十足,整體非常惹味。西班牙黑豬梅頭肉質鬆軟內裡juice,配上酸酸甜甜蘋果蓉,非常醒胃。新鮮薄荷滿滿一杯,薄荷味十足加上青檸,非常清新。新鮮熱情果加上新鮮青檸,酸甜度適中。

野菌忌廉汁三黃雞飯
Fresh  Mint  Lime  Soda
新鮮薄荷滿滿一杯,薄荷味十足加上青檸,非常清新。
Passion  Fruit  Squash
新鮮熱情果加上新鮮青檸,酸甜度適中。
2021-06-09
野菌忌廉汁三黃雞飯
Fresh  Mint  Lime  Soda
Passion  Fruit  Squash
其實成日都經過觀塘海濱呢間玻璃屋餐廳🍴,夜晚附近漆黑一片只係見到呢間掛住好多黃色鎢絲燈💡嘅餐廳,環境同氣氛其實都幾浪漫💕。.餐廳分為兩個用餐區,有室內同室外。見到好多食客都鍾意坐戶外,感覺比較chill,好啱同朋友摸住酒杯底傾吓計。當日咁岩遇到日落🌄個景真係好靚㗎。.今次只係點左兩款主食同兩杯嘢飲。.📍“IMPOSSIBLE” Vegan Beef Lasagna ($168)素食而家越嚟越流行,Impossible meat應該都冇乜人唔識。呢款素食千層麵中間加入菇菌🍄,有咬口得嚟仲可以增添香味👍🏻。芝士份量唔少又可以拉絲🧀,食落成個口感同普通嘅千層麵冇乜大分別,旁邊嘅蕃茄醬唔會過酸🍅,食落好香番茄味。最重要係成個千層麵嘅口感係融為一體,唔會覺得突兀,質素都唔錯❤️。.📍Baked Red Snapper Fillet with Coconut & Lemongrass Sauce ($188)焗紅鯛魚柳配香茅椰子汁鯛魚非常厚身,魚皮香口煙韌,魚肉唔算嚡🐟,不過口感較木實。最大失分位喺感覺冇落調味☹️,雖然配有香茅椰子汁🌿🥥,但仍然係唔夠味。旁邊伴有炸薯角、車厘茄同青豆做配菜。可惜薯仔🥔

今次只係點左兩款主食同兩杯嘢飲。

焗紅鯛魚柳配香茅椰子汁
鯛魚非常厚身,魚皮香口煙韌,魚肉唔算嚡🐟,不過口感較木實。最大失分位喺感覺冇落調味☹️,雖然配有香茅椰子汁🌿🥥,但仍然係唔夠味。旁邊伴有炸薯角、車厘茄同青豆做配菜。可惜薯仔🥔一早炸定唔係熱辣辣,扣咗分。青豆同蕃茄唔錯,新鮮又冇渣。整體上配菜都好似俾個魚柳出更出色🙈。

📍Cold press Apple juice ($45)
味道香甜,雖然冇咗蘋果汁原本嘅酸味,但飲落舒服自然。
📍是日水果茶($38)
水果茶可以揀凍或者熱,原壺奉上份量唔少,而且感覺係用上新鮮果汁🍹。應該落咗蘋果🍎同熱情果,飲落有生果嘅香味同微酸,唔錯。

其實個素食千層麵真係唔錯,有啲驚喜🥰。不過魚柳真係唔太理想,而且價錢唔平,需要改善。

2021-06-07 70 瀏覽
🌟bookmark左呢間餐廳好耐行完觀塘海濱,可以喺呢度一邊吹海風,一邊食小食飲啤酒🍻好chill🥰.芝士煙肉薯條🍟 $88🧀芝士控必點,芝士醬好大方,啖啖芝士,唔需要點茄汁都好夠味🤤 賣相一流📸🌶香辣雞翼🐥 $88新鮮炸出黎,勁熱🔥避風塘味,食落好香麻辣味,又唔會太辣,真係好正好惹味😋雞肉肉質夠嫩滑juicy,大大隻,有驚喜😳!!.墨西哥辣肉醬配粟米片🥙 $78Nachos 冇乜驚喜,如果有埋牛油果醬就更加好🤣.呢度好dog friendly,見到我帶住狗狗🐶@mochi_shibaa,即刻比咗啲自家製嘅風乾雞肉牛肉比佢,等狗狗唔使陪食咁慘🥺😆.La Serre📍觀塘海濱道90號地下1號舖
🌟bookmark左呢間餐廳好耐
芝士煙肉薯條🍟 $88

🌶香辣雞翼🐥 $88
墨西哥辣肉醬配粟米片🥙 $78
Nachos 冇乜驚喜,如果有埋牛油果醬就更加好🤣
La Serre
📍觀塘海濱道90號地下1號舖
2021-06-04 63 瀏覽
上年聖誕節 食過lunch set平日都有食lunch感覺幾好嫁今日特登黎試下晚餐完全失望 😐單叫沙律 份量好少份量少到就好似lunch set 既沙律份量晚餐套餐得2款野簡選擇比較少😐炸野 小食 又普普通通主菜配菜比較少 冇咩睇頭對晚餐有d失敗
上年聖誕節 食過lunch set

炸野 小食 又普普通通

主菜配菜比較少 冇咩睇頭

對晚餐有d失敗

2021-06-02 73 瀏覽
揸車去海濱長廊,已經留意呢間餐廳,想試好耐,適逢我生日老公book咗枱帶埋小朋友為我慶祝,今日預定outdoor可惜天公不作美,紅雨警告⚠️餐廳全日都冇reconfirm booking,咁我唯有自行打電話去問下落雨戶外用餐區開唔開,答案係:係天橋底,點解會唔開😅去到雖然好大雨,但係戶外區真係唔受太大影響,坐底叫咗兩杯啤酒同兩杯飲品坐下先,打開Menu價錢屬於中上, set Menu只得一款,別無他選!飲咗一陣嘢我哋決定開始叫嘢食,叫咗啲頭盤送下飲品,燒青椒唔錯。魷魚沙律一般,再叫咗一個意大利粉一個牛油蜆肉意粉,和一個main course 豬梅頭。侍應拎碟蜆肉意粉放上枱嘅時候,我一家都打個突😲細碟到連小朋友都冇可能夠食,嗰啲意粉相信kid menu都比佢大份,到個蝦意大利飯,嗰三隻蝦都算ok,但係都係得少量意大利飯,意粉138 ,意大利飯198 ,呢個價錢得呢個份量,我覺得超級貴!呢個價錢絶對媲美高級餐廳,但係值得讚餐廳係Pet friendly嘅,仲送咗啲小食俾我隻小狗🐶下次如果會嚟只係飲嘢坐下,晚餐應該唔會再有機會!
2021-06-01 66 瀏覽
今日放工同朋友經過觀塘海旁,突然發現原來呢度有間環境幾chill既餐廳。見到有好多人都揀咗室外既位飲下啤酒吹下水,都幾正,可惜我地去到嗰陣只係剩返室內既位,唯有照入去坐試下啲野食。我同朋友兩個人嗌咗就個3 courses既dinner set。首先一嚟嚟兩個餐包已經好好味,前菜就係煙三文魚牛油果沙律,份量都唔細,有半個手拳咁大既牛油果同幾塊三文魚,如果係比較細食既女仔應該就咁一個前菜就已經飽了😂味道方面亦都唔錯,健康得嚟好fresh。Main course我地就嗌咗個西班牙海鮮飯,啲海鮮真係多得有啲誇,有兩隻大大隻既紅蝦,一條八爪魚腳,加上青口,帆立貝同蜆等等。最抵讚既係兩隻紅蝦,蝦肉鮮甜,蝦頭既膏好濃好香既蝦味,真係好正!另外隻八爪魚腳佢有grill過,有少少焦香味都好吸引。佢既海鮮飯吸收晒啲精華,好鮮好好味,啲米亦都唔會太䭃有咬口,整體嚟講呢一個真係值得推介!除咗海鮮我地都想試下啲肉類,所以嗌咗個鴨胸,份量亦都幾大,鴨胸既肉仲係粉紅色,食落軟䭃唔會好鞋,味道仲有啲似牛扒咁,都幾有驚喜。甜品方面我地嗌咗個cheese cake,上面係cheese下面係朱古力,味道唔會太甜,我同朋友都
甜品方面我地嗌咗個cheese cake,上面係cheese下面係朱古力,味道唔會太甜,我同朋友都覺得呢個甜品好有水準。差啲唔記得講,我地仲嗌咗杯ginger mojito,同朋友飲住野吹下水咁,成個環境都好舒服。
呢間餐廳真係好適各位觀塘既打工仔,放工之後係度飲返杯,食完仲可以行下海旁,真係好chill!
2021-05-31 1370 瀏覽
因為朋友會遲到所以下午打了電話去延遲一小時不過在下還是早早就到了餐廳很接近海因為太早 在下在海濱的櫈子上坐了一會完全沒有風.. 也幸好沒了太陽不然會死人現在7:30 比預約時間還有半小時剩但 在下還是進店了奇怪的是店員把在下的預算擦去了😒在下是改遲一小時..不是取消啊等了一下 最後也安排到位置四面全是落地玻璃大大增加了空間感和透明度不過是地版的問題還是店員的問題?大多點員走路都腳板拖地..這聲音一點都不好聽😕我們自己帶了酒開瓶費$150先點一份Ham & Melon $108蜜瓜沒很甜 Ham正正常常是日靚湯 蕃茄湯 $48雖然蕃茄不甜但味道也算重 而且還有蕃茄粒粒肉有輕微的油份 也不會有膩膩的口感影響墨西哥辣肉醬粟米片 + 芝士 $78去了隔離枱🤣被發現後再回來已經沒了肉醬沒了大半個靈魂 的確差很遠也讓在下帶有些失望Soft Shell Shrimp $88邪惡的黃金蝦香濃的蛋黃味軟軟的Shell 連頭也能吃進去不過在下還是把頭和Shell都除去吃不飽的感覺想加點主餐 不過意粉通粉都賣光了於是我們點了客月Prawn Risotto $188三隻大蝦..又是蝦因為只剩這個啊😑份量很小
因為朋友會遲到
不然會死人
現在7:30 比預約時間還有半小時剩
但 在下還是進店了
奇怪的是店員把在下的預算擦去了😒
在下是改遲一小時..
不是取消啊
等了一下 最後也安排到位置
四面全是落地玻璃
大大增加了空間感和透明度
不過是地版的問題還是店員的問題?
大多點員走路都腳板拖地..
這聲音一點都不好聽😕

我們自己帶了酒