2020-08-20
2020年8月14日 星期五今日晏晝又想同老婆出街食飯,因為已經留咗喺屋企好多日,好想出去行吓。。。去咗附近嘅一間扒房食飯,位置喺一座商廈裏面18樓,一出lift就見到餐廳裝修得好有風格,中間仲有一個螢幕,裏面仲播緊依家好流行既燒柴片段,感覺好似係外國嘅餐廳咁餐牌只係得一款,有餐包、沙律、牛扒同薯條,非常簡單,薯條可以任食嘅至於飲品就有好多款, Cocktail都有好多唔同嘅顏色同種類首先嚟嘅係田園新鮮沙律,上面加咗半隻流心蛋,蛋黃一路流落去蔬菜到,配合埋芝士粉同蔬菜一齊食又幾夾,仲有好脆嘅麵包粒添之後有餐廳整嘅麵包,仲有特別既肉桂牛油,同麵包特別配合,食到停唔到口之後主菜肉眼扒終於到,冇諗過咁大塊,而且好香,切落去唔需要太大力已經可以切開,仲好腍添,充滿肉味。至於薯條份量都幾多,唔需要再添已經好足夠,幼長又脆身,炸得岩岩好,點埋茄汁簡直係一流果然冇揀錯呢一間餐廳,同情侶去嘅話強烈推薦,因為環境夠浪漫而且食物質素高