2021-01-12
依家夜晚冇得去食飯,所以晏晝都去咗間可以鋸扒嘅餐廳食個週日Brunch。朋友推介左間喺灣仔新開嘅La Moo Moo, 餐廳室內裝修得好有格調。但係無論食物質素同埋價錢都有幾高嘅CP值喎。今日同朋友叫咗一齊叫左個ribeye steak set($289) ,除咗呢個set之外餐廳仲有好多款嘅午餐都只不過係$100左右真係幾抵。咁呢一個set包左個前菜沙律同埋自製麵包,8oz既USDA ribeye,同埋free flow 既炸薯條。首先個前菜沙律擺盤好靚,而且啲菜好新鮮爽脆。但係最特別最出色嘅就係佢個自製麵包,麵包整得好鬆軟。而且最鍾意係佢附上既牛油同埋有肉桂蘋果味嘅新鮮醬。好快就已經食晒成舊麵包,直頭想叫侍應比多個我哋食。😛食完之後個牛扒都嚟到,叫咗medium rare,好驚啲餐廳先得個牛扒過熟。但係La MooMoo都處理得好好,煎完嘅牛扒入邊仲係粉紅色。而且牛扒嘅質地好好,一啲都唔un。而且食落牛味夠,而且仲好juicy! 唔會煎到乾晒,我諗間餐廳下次都可以再試。我哋仲叫多咗一次free flow嘅鮮炸薯條,薯條係幼身,好似麥當勞嗰隻,外面係炸得比較香脆,所以新鮮炸起既話話真
我哋仲叫多咗一次free flow嘅鮮炸薯條,薯條係幼身,好似麥當勞嗰隻,外面係炸得比較香脆,所以新鮮炸起既話話真係好好食👍