2021-09-05 82 瀏覽
放工去咗行灣仔電腦中心,等埋芯片朋友放工,佢就推介我哋一齊去附近一間有情調的扒房。 Set Menu $328Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak 🥩 朋友極力推薦 招牌菜 牛扒套餐 ,又令我哋着迷的任食薯條🍟 還有超鬆軟~肉桂~牛油餐包,澱粉女孩不容錯過。牛扒套餐包括一份沙律、自家製肉桂牛油餐包;NZ牛扒,仲有得任食新鮮即炸嘅薯條,沙律🥗 餐包、牛扒都同樣咁高質!餐廳 signature 肉眼牛扒達至 premium 級數,medium 煎得很香口,肉質軟腍好多汁,牛脂味香濃到不得了。配搭黑椒汁,味道更有層次,好惹味。嘆完牛扒之後如果覺得唔夠飽,套餐仲包埋任食薯條🍟就連牛扒刀都係特製的,變成餐廳特色之一。總括而言,灣仔少有經濟實惠的美式扒房,餐廳環境十分有情調,很適合情侶談心或者一班朋友慶祝生日。

Set Menu $328

配搭黑椒汁,味道更有層次,好惹味。

嘆完牛扒之後如果覺得唔夠飽,套餐仲包埋任食薯條🍟

就連牛扒刀都係特製的,變成餐廳特色之一。

• Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak
  • Home-made Bread Roll
  • Fresh Caesar Salad
  • Free Flow Crispy Golden Fries
2021-09-05 24 瀏覽
La Moo Moo' s Steak and Fries (灣仔)今日喺灣仔搵咗間幾舒服嘅西餐廳,坐得好舒服環境幾好食物質素唔錯,Lunch time都全場爆滿。呢個set lunch ,$118加一@加$30 有湯有沙律有麵包 要特別讚一讚個餐包,佢特別切開烤過,仲提供兩種醬,勁鍾意食個包!叫左個漢堡包係用左手打牛,如果係粗薯條會更理想🤭🤭個意粉都好濃郁好味口感啱啱好,勁大碟食到好飽呀!用餐心情:兩至八人都可以一齊食,食物唔錯環境真係幾好!忙裏偷閑去個靚啲嘅餐廳真係爽皮

叫左個漢堡包係用左手打牛,如果係粗薯條會更理想🤭🤭
個意粉都好濃郁好味口感啱啱好,勁大碟食到好飽呀!

用餐心情:兩至八人都可以一齊食,食物唔錯環境真係幾好!
忙裏偷閑去個靚啲嘅餐廳真係爽皮

2021-09-04 39 瀏覽
灣仔食lunch有唔少好選擇,但西餐黎講我都幾鍾意呢間La moo moo🥰 lunch set 有分$328 同$118 set , 全部lunch set 都可以無限refill薯條🍟,$118餐主要係漢堡包類,$328就係steak為主。.$328 set 會包括「Soup of the day 」南瓜湯,濃濃南瓜味,滑得黎又有粒粒南瓜碎。「Home made bread roll 」麵包係自家製香脆麵包,外表脆脆裡面鬆化,會配一個玉桂醬料好好味。「Fresh Caesar salad 」Salad好香芝士味。.Main : Chimichurri grilled chicken 本身真係諗左好耐食牛定食雞🤣 但我尋晚打完邊爐實在食得太多牛,所以試吓呢個咁特別既雞。雞扒用左Chimichurri,即係阿根廷青醬,醬料由紅蔥頭、蒜頭、紅酒醋/白酒醋及橄欖油調配。加上新鮮香草醃製而成,雞扒外皮香脆且充滿阿根廷味道,內裡夠滑得黎恰到好處。同埋雞扒上碟真係o晒嘴,塊雞扒差唔多大過我隻手,仲有兩塊😨最後我係打包左既,因為真係太多食唔晒。.🍴2011 Domaine Virginie - T
Soup  of  day
Home made bread roll

Chimichurri grilled chicken

🍴2011 Domaine Virginie - Thunevin cabernet Merlot $79
紅酒易入口又好香Merlot味,呢支紅酒價錢好抵飲👍🏻易入口。
Chimichurri grilled chicken
2021-09-04 29 瀏覽
約了朋友和保險經紀在灣仔見面, 中午時分的灣仔到處人頭湧湧, 要舒適地享受午餐亦不容易。 幸好 朋友已預約舒適的餐廳, 讓我們 不用煩惱。餐廳環境佈置很有氣氛, 陽光充足 休閒舒適。 午餐選擇也不少, 午市套餐都是幾十元。 但我們鍾情於吃牛扒, 選擇了 行政午餐 ,招牌肉眼扒。 套餐包括餐湯沙律 主菜。西蘭花忌廉湯味道濃沃, 質感幼滑順喉,濃濃的西蘭花味非常好喝。 前菜是凱撒沙律, 生菜清爽新鮮,而且伴有糖心蛋。主菜招牌 肉眼扒, 份量十足 香氣撲鼻, 兩面煎至金黃色, 五成熟肉質保持嫩滑多汁。 肉味香濃 味道不錯。 黑椒汁香辣惹味, 配肉眼扒一齊食 更突顯肉味。尖尖長長的脆薯條, 即叫即炸而且可以無限添食。另外還點了一壺 breakfast tea, 味道不錯而且配了檸檬, 更顯清新 消除油膩。

西蘭花忌廉湯味道濃沃, 質感幼滑順喉

2021-09-04 132 瀏覽
灣仔簡單食lunch, 突然好想食薯條,就黎左呢度叫lunch set,鍾意佢有free flow crispy golden fries !叫左午餐套餐,Lunch set menu $118,有跟沙律Garden salad ,+$30 有麵包+湯,主菜梗係要食呢度最出名既La Moo Moo’s Burger ,佢塊4oz NZ grass fed beef patty 真心物超所值,好香牛味,煎到剛剛好,加埋生菜芝士洋蔥蕃茄👍🏻👍🏻跟餐熱飲free,凍飲都係+5,Ice lemon tea 茶味濃,檸檬同糖就預先整左。同事叫既貴Set「Chimichurri grilled chicken 」有驚喜好食,下次或者再叫個牛😂

叫左午餐套餐,Lunch set menu $118,

2021-09-04 24 瀏覽
朋友介紹,原來灣仔呢棟大廈咁多餐廳,呢間仲要裝修得好有格調。6點半去到仲未天黑,望住街景一坐低感覺relax。menu簡單直接,我地每人一set。餐包預先切開兩邊,每邊都烘過,可以加肉桂牛油或者普通牛油食,好食到我要encore牛油Caesar salad菜好爽脆,有齊芝士碎同麵包粒,加埋流心蛋食原來好夾,有心思椰菜花湯唔係creamy 嗰種,平日我會鐘意creamy多啲,不過有咁多款appetizer,好彩個湯唔漏Chimichurri grilled chicken令人驚艷,醃到岩岩好,味道有層次,應該加左青檸汁,非常惹味。兩塊雞扒都係厚切,我地留肚食甜品,打包左一塊返屋企,屋企人大讚嫩滑juicy,好少餐廳整呢種味道。牛扒有炭燒味,叫左medium就真係medium,脂肪比例岩岩好,牛味極香濃。醬汁可以揀pepper sauce或者black pepper sauce。整體黎講,呢度嘅主菜好有水準,令人難忘,薯條有得任食,不過主菜份量好多,我地食一round就夠。最後share埋個心太軟,食得出朱古力係靚野同埋係75%或以上,朱古力多牛油少,唔會感覺油膩,夾埋雪糕一齊食係一大享受
6點半去到仲未天黑,望住街景一坐低感覺relax。
menu簡單直接,我地每人一set。

最後share埋個心太軟,食得出朱古力係靚野同埋係75%或以上,朱古力多牛油少,唔會感覺油膩,夾埋雪糕一齊食係一大享受。
望住個天空由光變暗,街燈慢慢亮起,同朋友過左非常relaxing嘅兩個半鐘。
2021-08-11
有空便會相約家姐去吃一頓好的,兩姊妹都需要二人世界麻🥰這次挑選了這家在灣仔的樓上扒房,看見評價很高!餐廳裝修不錯,十分有情調✨我地叫了兩個二人餐。首先來的是椰菜花蓉湯,好creamy,比較小見餐廳有這個菜式,頗特別。再來是Caesar salad,沙律菜新鮮爽脆,灑上芝士粉增加了鹹香味,半熟蛋亦很不錯🤤要特別推介這個餐包,附上肉桂牛油很出色,肉桂味香噴噴,餐包也軟熟帶有牛油香。看得出餐廳非常有心機,連麵包抹醬都花盡心思!主菜當然必叫牛扒,牛味濃郁,肉質軟腍,熟度控制得剛剛好👍🏻薯條都是即炸的,熱辣辣!另一個選了烤雞,呢個十分有驚喜!雞肉切開流出肉汁,雞皮烤至香脆,加上特製醬汁,一流😋吃飯一定要叫上甜品才夠完美,最愛的心太軟♥️切開內層很流心,朱古力味濃郁又不會過甜!好滿意的一餐!

餐廳裝修不錯,十分有情調✨

我地叫了兩個二人餐。

好滿意的一餐!
  • Homemade Bread Roll
  • Chocolate  lava  cake
2021-09-03 35 瀏覽
話說朋友升左職, 想請我食西餐...我開頭是拒絕的....驚食西餐會食唔飽佢話哩間一定飽, 因為薯條係FREE FLOW!!!咁我唯有信佢..試一試裝修都幾有格調喎..餐牌, 英文, 最穩陣梗係嗌STEAK, STEAK HOUSE 丫麻甜品...都係最後先嗌先上個餐湯同出面D 南瓜湯唔同, 冇咁傑身, 又有D 蔥之類做裝飾但又好夠味餐包有兩個醬, 一個是牛油, 另一個是玉桂牛油是烘底的!!!!非常有誠意!每塊都烘左...即係每人有兩塊多士..淨係飲左湯, 食左多士都半飽餐前凱撒沙律, 有隻溫泉蛋咁賣相唔錯, 食落又夠味最緊要係D 菜夠爽脆, 又夠乾身夠哂誠意我嗌的牛扒.......竟然係心形牛扒!!...唔通朋友對我有意思, 突登帶我食心形牛扒用把寶刀一切勁淋!!!!又JUICY!食落去, 又有焦香味, 又夠牛味睇個MENU, 話係FREE RANGE ORGANIC牛....唔通真係咁 所以好食D?!兩個人食, 當然要分享D 比朋友..薯條是幼薯條, 炸咁夠脆, 但又唔會好乾話時話隻碟又幾靚喎...朋友嗌的燒雞扒.....竟然有兩大塊!!!!係咁易分左一塊比我...一塊都極大塊雞扒
話說朋友升左職, 想請我食西餐...
我開頭是拒絕的....驚食西餐會食唔飽

佢話哩間一定飽, 因為薯條係FREE FLOW!!!
咁我唯有信佢..試一試
裝修都幾有格調喎..

甜品...都係最後先嗌
先上個餐湯
同出面D 南瓜湯唔同, 冇咁傑身, 又有D 蔥之類做裝飾
但又好夠味
餐包有兩個醬, 一個是牛油, 另一個是玉桂牛油
是烘底的!!!!
非常有誠意!
每塊都烘左...即係每人有兩塊多士..
淨係飲左湯, 食左多士都半飽
餐前凱撒沙律, 有隻溫泉蛋咁
賣相唔錯, 食落又夠味
最緊要係D 菜夠爽脆, 又夠乾身
夠哂誠意
我嗌的牛扒.......竟然係心形牛扒!!
...唔通朋友對我有意思, 突登帶我食心形牛扒

用把寶刀一切
勁淋!!!!
又JUICY!
食落去, 又有焦香味, 又夠牛味
兩個人食, 當然要分享D 比朋友..
薯條是幼薯條, 炸咁夠脆, 但又唔會好乾
話時話隻碟又幾靚喎...
朋友嗌的燒雞扒.....竟然有兩大塊!!!!
係咁易分左一塊比我...一塊都極大塊
雞扒燒香得黎, 又係非常JUICY
用寶刀一切, D 汁必哂出黎...
加埋D 秘制辣汁,, 辣辣地, 更香口

再加埋HOUSE WINE 一杯...
杯酒又西利, D 氣泡KEEP 住出, 好有欣賞價值
飲落夠滑, 甜甜地, 易入口
..最後食完成餐飯,, 都仲有氣泡出

原來是香檳...真高級
最後都係嗌埋甜品, HOMEMADE CHEESECAKE
甜甜地, 配埋D 餐酒一齊食又幾夾喎..

食左咁多野...極飽,,,
最後都係冇加到FREE FLOW O既薯條.....
午餐
  • 牛扒
  • 餐酒
1K
之前一直以為la moo moo只有牛吃,但同事跟我說原來他們的lunch有pasta同其他款式,而且openrice仲有$80買$100 優惠,即係每個lunch set 減$20😆餐廳內播著外國歌,感覺都幾chill,想lunch好好relax下傾下計,這裡絕對是個好地方前菜可以配caesar salad/garden salad,caesar salad有脆麵包、芝士粉和黑椒,味道比較balance~主食方面,Kobayashi  hotdog有驚喜!熱狗是用上外國的肥厚脆皮芝士腸,非常厚肉。而薯條可以任添,炸得好脆香,真係可以邊傾邊食薯條做snacks另外black truffle pasta也幾有質素,好creamy且好rich 黑松露味,每一啖都好滋味。餐廳服務非常好,一食完就立即準備上甜品。chocolate lava cake暖暖的流心朱古力,配上滑想雪糕,幾高水準。下次要再來吃個chill lunch☺️

Kobayashi  hotdog

Black  Truffle  Pasta
Chocolate  lava  cake
  • black truffle pasta
2021-08-30 23 瀏覽
今日帶小朋友嚟試吓一間新嘅餐廳,我之前同啲同事嚟食過dinner 覺得環境幾好,所以同佢嚟試吓,老實講夜晚嚟呢度冇乜風景睇,但飲酒食牛扒有另一個氣氛,但日頭有日光照射入去間餐廳,餐廳特別光猛,可以嘆住冷氣但係又喺戶外食嘢嘅感覺。Lunch set 比起晚餐經濟好多,百幾蚊已經食到好飽,有前菜主菜同飲品。侍應見到係小朋友仲比顏色小朋友畫畫打發時間。我地叫咗黑松露意粉,主菜先來個沙律,同埋home made bread,個麵包外脆內軟,配埋牛油一齊食好香,小朋友好鍾意。意粉一上碟已經聞到好香嘅黑松露味,而且份量十足超級大碟,最鍾意佢有好多蒜蓉配合埋香料,醬汁一齊食,每一啖都有非常濃郁嘅味道,好有驚喜同出面食開嘅唔一樣,味道更加creamy而且有口感,真係好好味,之前夜晚係嚟食牛扒,估唔到午餐嘅意粉都咁有驚喜,咁嘅價錢絕對可以再嚟。

2021-08-30 22 瀏覽
依家想出去食塊靚嘅牛扒,夜晚閑閑哋都要過千蚊,唔想咁貴食,我會食lunch就最好嘅選擇,lunch價錢好合理,除左食到高質牛扒,最開心係薯條無限任食,雖然食唔到好多但佢啲薯條真心好食,夠新鮮夠脆又有薯仔味,正!lunch價錢你比起食夜晚平差唔多一半,但份量依然足夠,有前菜有餐湯。見到塊牛扒好夠份量,又厚身,六至七成熟啱啱好, rib eye完全冇跟,有牛味又有咬口,口感出眾,果然十分出色。最後加$58有個心太軟,朱古力味濃郁,配埋雪糕冰個口感,超級滿足。

2021-08-30 14 瀏覽
老公生日,找一個浪漫的地方慶祝一下。環境舒適,燈光柔和,適合情侶談談心。 Set menu 不錯,有湯,沙律,餐包,主菜。 今天的餐湯是薯仔湯,內裡有薯仔蓉,相當足料。 Caesar salad - 清爽開胃,用上新鮮蔬菜,配上流心蛋,味道不錯。 Signature NZ Ribeye steak - 點了medium well, 廚師做到了,外脆內還是pink color, 牛肉味濃,肉質嫩滑,還有點juicy,份量適中。 Pulled pork burger - 豬肉一絲絲配上了微辣的汁,引起胃口大開。配菜是紅菜頭脆片,這個很特別,炸得很香脆,熱呼呼的,好吃又健康! 跟餐的薯條可以免費任添,order 後立即炸,香脆可口。 再點兩杯紅酒慶生,紅酒配紅肉,享受了一整晚! 祝老公生日快樂!
老公生日,找一個浪漫的地方慶祝一下。
環境舒適,燈光柔和,適合情侶談談心。

Set menu 不錯,有湯,沙律,餐包,主菜。

今天的餐湯是薯仔湯,內裡有薯仔蓉,相當足料。

跟餐的薯條可以免費任添,order 後立即炸,香脆可口。

La Moo Moo's Lunch Set Menu🍽🍟🍔☕️💫..位於灣仔既高層美式扒房🍽,環境氣氛不錯,店內有個大火爐裝飾,頗有心思。遇上好天氣☀️ 真係特別Chill。餐廳主打Signature 牛扒套餐,選用美國黑安格斯肉眼牛扒 (U.S. Prime 等級),均由美國空運到港✈️,確保質素。而且每份套餐均跟Salad & 餐湯包,配有Free Flow Fries🍟。之前吃過Prime Steak🥩🍴,今次就跟朋友試試佢既La Moo Moo's Lunch Set Menu🍽 $118。同樣可加配Homemade Roll & Soup the Day +$30,Caesar Salad / Garden Salad🥗,而且呢度既牛油係特製:Cinnamon & Butter,味道更特別而且獨家製呢,食落特別香🖤。ll濃濃一客Pasta🍝,Italian Black Truffle Cream, Crispy Shallots & Spring Onion,味道濃郁且偏咸,重口味之選。ll用Brioche Bun 🥯 味道帶甜又烘脆帶鬆軟,夾上4oz NZ grass fed

l[Black Truffle Cream Pasta]l

l[La Moo Moo's Burger]l
用Brioche Bun 🥯 味道帶甜又烘脆帶鬆軟,夾上4oz NZ grass fed beef patty 帶juicy 💦, 配菜:iceberg lettuce, red onion, American cheddar cheese, thousand island & BBQ sauce, 口感豐富,吃下好有飽足感。

仲有仲有。。All served with free flow crispy golden fries🍟. 最後飯後一杯香濃Coffee☕️ 唔少得喔。Have a nice day!
×××[La Moo Moo' s Steak and Fries]×××
©灣仔軒尼詩道239號18樓
2021-08-27 46 瀏覽
早排成日見人介紹位於灣仔嘅西餐廳La Moo Moo’s Steak and Fries,所以今日專登同男朋友去食午餐。餐廳裝修得好有氣氛,好適合情侶去撐枱腳。🥰我地叫左兩個lunch set,分別係Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak同La Moo Moo’s burger。La Moo Moo’s burger幾大份,漢堡扒又厚,麵包食落好鬆軟,漢堡扒配上芝士同洋蔥真係無得彈,好juicy。食得非常滿足,值得推介。☺️除左burger外,午餐重配埋餐飲,因為天氣太熱,所以叫咗凍檸茶涼一涼。😆而另一個set叫咗Signature 10oz Premium NZ Ribeye steak,medium,廚師煎得岩岩好,肉質非常鮮嫩!牛扒厚得黎又冧,油脂透出牛香味,非常濃郁👍🏼👍🏼呢個set重配埋餐湯、沙津同餐包,蔬菜湯健康得黎又濃郁。😋兩個餐都有配薯條,薯條炸得好脆,而且無乜油膩感。

午餐
2021-08-27 30 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕遊覽灣仔咁耐始終都未發掘到印象深刻嘅餐廳,😆雖然係咁不過臥虎藏龍嘅香港每一個角落都會有震撼嘅變化,😚其中以街號命名嘅大廈239呢一度雖然格局低調似寫字樓,但原來呢一度收藏咗唔少高級嘅餐廳,而且每一間都應該係華而有實。🥳呢一間La Moo Moo 聽個名都估到食牛嘅專屬地方, 😎當然而家經常會遇到好多連鎖牛扒店, 不過講食牛扒嘅話點都不及西式嘅好🤣 既然呢一度嘅招牌菜係牛扒嘅話當然就要跟從主流🥸每日餐湯- 🤩從Menu上睇每一日嘅餐湯應該就唔同,自己食嘅嗰一日餐湯就係南瓜湯,,😏 香滑濃郁呢四個字絕對可以形容呢碗湯, 仲附有南瓜蓉喺入面, 😎將南瓜嘅鮮甜更加原汁原味咁樣奉上😍Signature 10oz premium NZ RIBEYE steak 😙- 作為招牌菜當然有佢嘅原因, 😊肉眼扒最吸引嘅地方就係肉味夠集中,😇根部比較少而且肉質結實,😍所以呢一個情況之下五成至七成熟已經係最好嘅品嚐熟度。 🥰烹調完之後就會呈現左外層焦糖啡色二入面亦會有豬紅色及粉紅色嘅效果,😳正正就係個人完美牛扒嘅定義。 🥳至於肉質從外層結實到肉身嘅柔軟確係一個好好嘅對比, 😏血味唔明
🌕Hello我係Moon🌕

呢一間La Moo Moo 聽個名都估到食牛嘅專屬地方,

每日餐湯-

😳正正就係個人完美牛扒嘅定義。 🥳至於肉質從外層結實到肉身嘅柔軟確係一個好好嘅對比, 😏血味唔明顯,🤓更加證明肉眼確係味道比較集中嘅部位。 😙至於喺呢度食嘢最大優勢就係每分餐都會配薯條,
😛仲要係任加任食任叫,😝薯條仲要係即時叫即時炸確保呈現出最新鮮熱辣辣嘅味道,😎每一條都趣卜卜外脆內軟,😙再配合茄汁嘅鮮甜絕對係Perfect match😤

🌕最後MoonMoon真係好滿意依度,不論係餐廳嘅環境,定係依度食物嘅質素,都值得再次嚟食!🌕