2021-09-13 75 瀏覽
今日去位於灣仔嘅La Moo Moo's - Steak and Fries吃lunch …La Moo Moo 裝修似高級扒房,但佢星期一至五有個lunch set 是不貴$118 ,有一個沙律,一個主食,一杯熱coffee or lemon tea …重點是薯條任食🤪餐飽切開烘,所以兩面也烘很香脆而不是隨便烘烘,內𥚃是很軟綿👍🏻南瓜湯夠濃夠滑,另加$30也是抵!黑松露忌廉意粉,意粉面灑上香蔥作點綴,西式意粉來説幾特別⋯⋯黑松露味香濃,意粉很入味…La Moo Moo’s burger ..麵包同樣焗得很香脆內軟綿..生菜夠鮮爽口,牛肉漢堡4oz 不少,有牛味,夠多汁不會太亁..

• Black  Truffle  Cream  Pasta
  • La  Moo  Moo’s  Burger
  • Home-made Bread Roll
1K
2021-09-12 115 瀏覽
如果在這裡絕對就係佢把好特別嘅刀!今晚同約了朋友在灣仔搵食,當然餐牌位置都算就腳,上到去全層都係餐廳,環境氣氛都十分柔和舒適,對住後面牆身播主壁爐影片,起初都唔以為係真!有種給人溫暖感覺!望主餐牌內有6款菜式選擇,我就要了個Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak,而個餐本身就有個湯,沙律同埋自家製麵包跟上,還有最吸引我嘅香脆薯條任添啦!是日餐湯就係薯茸湯,味道夠晒濃郁,每啖入口都有大量嘅薯茸在內!沙律上除了有爽脆嘅沙律菜外還有香濃芝士及香脆麵包粒,入口夠晒醒胃!而個自家製餐包亦十分出色,本身烘得十分香脆,加埋個特制肉桂牛油,味道更香口!而主角紐西蘭肉眼扒配上香脆炸薯條,大大塊嘅肉眼扒,廚師將肉汁鎖住在扒內,用上這把刀切開,感覺十分完美,裡面肉汁豐富而且肉質十分嫩滑軟熟,配埋燒汁入口味道更香濃!而薯條亦十分香脆可口,配埋茄汁入口真係可以追加多幾份!雖然可以無限添加薯條,但都要量力而為,記得不要浪食物!
如果在這裡絕對就係佢把好特別嘅刀!

雖然可以無限添加薯條,但都要量力而為,記得不要浪食物!
2021-09-11 49 瀏覽
今天晚上跟男朋友來到了位於灣仔的浪漫西餐廳吃扒。餐廳燈光陰暗,桌面有座電子蠟燭,很有氣氛,酒架橙黃色的燈光感覺很溫暖,很適合情侶來周年紀念慶祝。我們點了set Menu $328一位,有洋蔥湯,沙律,主食,我們都是點了10安士的牛扒。洋蔥湯味道偏鹹,洋蔥份量好多,湯底濃稠。沙律清甜有些少口感,味道清新有點油香。烘過的餐包好香脆,配牛油非常正牛扒點了五成熟,肉質軟硬剛剛好,不知道是否因為冷氣很大,牛扒很快變冷,微暖的時候比較好吃,醬汁亦都非常配搭。薯條即叫即炸,幼身薯條很香脆,而且可以無限添加,吃着吃着不知不覺又想吃多一轉,好味到吃上癮。

烘過的餐包好香脆,配牛油非常正

2021-09-11 45 瀏覽
今天和朋友過海,來了一間灣仔的樓上高級餐廳relax下。餐廳環境幾靚幾高級,黑色調為主,有浪漫感覺「BBQ baby back pork burger 」塊ribs好大條,有成七枝骨,肉質ok,個bbq汁幾好味,甜甜酸酸好開胃啲薯條份量都好多,同埋好脆,食到最尾都仲keep到脆「10Oz NZ Ribeye steak」牛扒係紐西蘭牛扒,點左 medium well,肉質都幾淋,幾有咬口,口感唔錯。好厚肉,有成半枝叉咁厚,煎得幾靚總結:係一間高級浪漫餐廳
今天和朋友過海,來了一間灣仔的樓上高級餐廳relax下。

餐廳環境幾靚幾高級,黑色調為主,有浪漫感覺

「BBQ baby back pork burger 」
啲薯條份量都好多,同埋好脆,食到最尾都仲keep到脆

「10Oz NZ Ribeye steak」

總結:係一間高級浪漫餐廳

這晚又是鋸扒夜😆。來到灣仔這家樓上扒房。餐廳booking都幾full。環境優雅浪漫有氣氛,喜歡它那面放滿紅酒和假火爐的木架牆身。我和朋友分別點了紐西蘭肉眼扒和豬肋骨 dinner set。這把可愛自家BB斬肉刀,可以用$200帶回家😂。先來餐湯,是南瓜湯。南瓜鮮甜味濃,口感細滑。自家烘烤麵包,熱辣辣,外脆內軟,充滿麵包香。塗上同樣自家製特有的肉桂牛油,熱力讓肉桂牛油融於麵包上,絲絲肉桂香浸透麵包,好味。Caesar Salad,清新開胃,生菜爽脆,麵包粒脆卜卜。‖ Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak ‖朋友喜歡熟一點,所以這次點了 medium well。廚師火喉掌握得好好,完美準確煎烤至七成熟。牛扒表面煎得好美,完美焦糖化🤤🤤,做到到位的梅納反應。牛扒焦香,香口惹味,牛味濃郁。因為牛扒七成熟,所以肉質相對較沒軟嫩多汁,所以下次還是三成好。不過這塊還是一塊十分好味、令人讚賞的牛扒😋😋。‖ BBQ Baby Back Pork Ribs ‖BBQ醬均勻塗滿整件豬肋骨。肉質十分軟腍多汁,配上酸酸甜甜又帶微微香辣的BBQ醬汁,惹味可口。至於薯條,可
這晚又是鋸扒夜😆。

來到灣仔這家樓上扒房。

餐廳booking都幾full。

環境優雅浪漫有氣氛,喜歡它那面放滿紅酒和假火爐的木架牆身。

這把可愛自家BB斬肉刀,可以用$200帶回家😂。

先來餐湯,是南瓜湯。南瓜鮮甜味濃,口感細滑。

‖ BBQ Baby Back Pork Ribs ‖

至於薯條,可以無限添加,不過吃了第一盤,已經夠飽了,所以就沒有添加。

總結,La Moo Moo 都是一間出色的扒房,環境優雅,食物不錯。
2021-09-10 68 瀏覽
聽朋友講呢度嘅牛扒幾唔錯,同埋佢把刀好得意,今日專程黎試吓。餐牌分咗兩個,一個係午市供應,另一個係全日供應,招牌牛扒只會係全日供應餐牌度,300幾蚊,午餐食唔算平。套餐有沙律、餐湯、餐包同餐飲,另外可加錢配甜品。沙律係凱撒沙律,少少沙律醬,麵包糠夠趣,整體份量足夠。餐湯係西蘭花湯,感覺唔rich,唔會好膩。餐包看到熱辣辣,配埋牛油同肉桂牛油好邪惡,麵包好香好鬆軟。招牌肉眼扒,5成熟,跟無限任食薯條,肉眼扒厚身,但略嫌煎得唔夠焦香,牛味重,把刀就好似斧頭咁,打卡一流,但切牛扒就失色咗少少,唔夠鋒利。甜品係心太軟配雲呢拿雪糕,但可能焗得唔夠耐,中間唔算流心,不過配埋雲呢拿雪糕整體都唔錯!

餐包看到熱辣辣,配埋牛油同肉桂牛油好邪惡,麵包好香好鬆軟。

2021-09-10 32 瀏覽
朋友是灣仔的上班族,他推介到這間餐廳鋸扒😏考慮到性價比和牛魔王的推薦,適逢我和老公都放假,順便來港島遊,試試這間扒房。餐包焗得香脆,配上自家製的肉桂牛油,相當特別💕很香哦!沙律菜新鮮,配上脆卜卜麵包粒和大量芝士粉,好吃。每人各點了一客signature steak 🥩 😁足足有10安士的肉眼扒,利苑見到廚師用火槍炙燒,難怪肉汁被鎖得緊緊的。牛扒面焦香,切下時有肉汁,我點了七成熟,剛剛好✌️我們最欣賞的是薯條,是新鮮炸起的,脆卜卜,沒有出現淋面的情況😆是誠意😏薯條是任吃的,但我們都吃得飽飽,不用再添😜反而下次想再試試他們的甜品呢,看起來不錯😌❤️

餐包焗得香脆,配上自家製的肉桂牛油,相當特別💕很香哦!

沙律菜新鮮,配上脆卜卜麵包粒和大量芝士粉,好吃。

2021-09-09 33 瀏覽
難得和老公放假,大家決定四處玩四處吃💕上網看到這間扒房的評價不錯,加上老公是牛魔王,一於帶他來吃,給他點驚喜😜我和老公都很喜歡這裏的裝修,浪漫又有情調😙❤️可以慢慢鋸扒... 我們先點飲品:)Peach Fizz & Lychee Lemon Cooler 分別是桃味和荔枝味,一樣都加了檸檬梳打、檸檬汁、士多啤梨Powder 。桃味很香,我幾喜歡❤另外荔枝因為是當造的關係,也是甜甜的。另外這兩杯飲品打氣卡都頗佳🤪Pork sliders 包皮焗得香脆,滿滿的醬汁,配上洋蔥圈和蕃茄,再加上非常Juicy的豬肉餡料,整個迷你漢堡包🍔👍🏼👍🏼😙10oz signature ribeye steak 🥩 (牛味濃!)老公點了一份10安士的牛扒餐,薯條可以任吃。牛扒面頭燒得焦香,非常厚身,點上特製的洋蔥汁後,好味。薯條是新鮮炸起的,不會軟淋淋,點上洋蔥汁一樣好吃😁❤️❤️❤️❤️

Pork sliders

灣仔好多西式餐廳,今日係灣仔做完野上網睇下有咩食,見到好多人都讚呢到既Lunch Course,於是就去朝下聖!Cesar Salad好耐無食過Cesar Salad,佢沙律醬酸度適中好開胃,麵包粒好脆,生菜都好爽甜。星星眼指數:🤩🤩🤩🤩-Soup of the Day (Pumpkin Soup)今日好好彩撞正有得飲我最鍾意既南瓜湯😋佢個湯熱辣辣,而且飲落去南瓜味好濃而且好結☺️ 星星眼指數:🤩🤩🤩🤩🤩-Cinnamon Bread 佢包有好香濃既肉桂味,而且佢呢個Portion 岩岩好唔會太飽,搽埋牛油落烘脆左既包好幸福!星星眼指數:🤩🤩🤩🤩-Signature Steak 佢個薯條果然名不虛傳,除左好脆聞到好香油味!牛扒鮮嫩肉味濃郁,我叫medium rare剛剛好!星星眼指數:🤩🤩🤩🤩🌟整體評分:4.256/5🥢La Moo Moo' s Steak and Fries 灣仔軒尼詩道239號18樓.

Cesar Salad

星星眼指數:🤩🤩🤩🤩🤩
Cinnamon Bread

Signature Steak

🌟整體評分:4.256/5

灣仔軒尼詩道239號18樓
2021-09-09 65 瀏覽
La Moo Moo' s Steak and Fries 網址: 地址: 灣仔軒尼詩道239號18樓電話: 23877168=====================晚上來食steak 架話, 炸薯條是任食的呀! 約左朋友來食lunch ,lunch set 有幾款都是薯條任食這賣點。當然想食steak 一樣也全日供應。set lunch 各款$118 有加$30麵包 沙律,湯同飲品,揀左burger 同熱狗。熱狗條腸大條又好食,麵包烘脆了,仲有椰菜絲同沙律醬及日式燒汁,所以食落唔會覺麵包乾身。薯條金黃香脆,份量足食一轉都已經夠飽。中午太多carb 唔夠肉,好易升血糖飯氣攻心
La Moo Moo' s Steak and Fries

網址:
地址: 灣仔軒尼詩道239號18樓
電話: 23877168
=====================

薯條金黃香脆,份量足食一轉都已經夠飽。

中午太多carb 唔夠肉,好易升血糖飯氣攻心
2021-09-08 40 瀏覽
今日放假,去美食博覽前揀咗呢間西餐食lunch。餐廳座位唔多,不過位置幾闊落,坐得舒服。餐牌除咗lunch set之外,仲有全日供應嘅套餐, lunch set百零蚊,價錢中規中矩。叫咗lunch set Menu入面嘅黑松露忌廉意粉,另外加錢配埋餐湯同沙律,今日係西蘭花湯。飲落有西蘭花香味,唔會臭青,亦都保留少少西蘭花嘅口感,比起平時嘅忌廉湯、南瓜湯更有新鮮感!沙律份量多。另外仲跟埋餐包,值得推介,會有牛油同肉桂,食落甜甜地,麵包好香,烘得夠熱!主食方面,黑松露忌廉意粉同出面食嘅有少少分別,面頭配上炸蒜同香蔥,味道好濃,但炸蒜有啲搶過黑松露嘅香味,重口味人士會比較鍾意!

沙律份量多。

2021-09-08 20 瀏覽
週末要食好野,朋友特登帶我去食灣仔的steakhouse灣仔和銅鑼灣中間不在灣仔餐廳集中的幾條街 不過行過少少 價錢相宜d 質素更加有驚喜對上一次食牛扒配french fries已經係幾年前係瑞士。 薯條任添 係香港都唔多聽到beef 係來自紐西蘭 草飼 肉味濃d我估一般超市都無呢d choice一人叫一個set food quality-wise 絕對值得呢個價錢今日的餐湯係 南瓜有paprika 和 蔥 帶點fusion 和風的味道不是太杰 所以飲完湯仲食得落main course餐包toasted 配牛油or cinnamon butter香料味不重 容易接受唔知點解朋友order 左 champagne 仲要係 特別的一種 blanc de blancs 泡泡飲到最後都仲出緊入口較淡餐廳入面仲有個bar 簡單的沙拉 朋友話d dressing好啱味但我就無所謂 無dressing都食得最開心係 有蛋 5分熟然後就上main 我order 雞 朋友order 牛order 雞係因為 chimichurri sauce 因為上次係山頂的餐廳食都係唔出味la moo moo 的醬好夠

週末要食好野,朋友特登帶我去食灣仔的steakhouse
灣仔和銅鑼灣中間

最開心係 有蛋 5分熟

然後就上main 我order 雞 朋友order 牛
order 雞係因為 chimichurri sauce
因為上次係山頂的餐廳食都係唔出味

la moo moo 的醬好夠味, 我覺得可以再多d
然後另外配hot sauce 點fries 好味

其實大家都估唔到雞的咩part
原來係兩件手咁大和厚的雞排
非常juicy 一切開 d 汁流出來 浸左底下d薯條
好suprise 雞排有照燒汁味 有澳洲d fusion感覺

牛亦都好鍾意 sear 得好好 頭幾下切仲feel 到脆 d肉汁又無不停走出來
裡面仲好tender

medium rare,上檯後隔了一陣先切 因為分緊雞排。。。

最後 食埋甜品 非常飽
唔係就refill 薯條 送酒啦

2021-09-07 31 瀏覽
My friend took me to a steak house this time, it is a quite cosy and chic restaurant, not a big place but the atmosphere is good for a couples to hangout.Starters: Caesar Salad - fresh and the extra egg was nice.Soup of the Day, Potato soup and Home-made Bread Roll - the bread was served with cinnamon butter and the soup is simple in taste but rich in potatos.Main Dishes:La Moo Moo's Pulled Pork Burger - the burger come in as pork meatloaf ( i though the pork come as an entire pork meat), the br

Starters:

Main Dishes:

La Moo Moo's Pulled Pork Burger - the burger come in as pork meatloaf ( i though the pork come as an entire pork meat), the bread was soft and with the cheese tasted good. As a side dish, it come with fries and and red bits chips, very crunchy and nice taste.

Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak - tender and nice.

and we added some more fries for free.
2021-08-12
  • Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak
午餐不一定要隨便吃,有時候吃好一點才有力氣繼續工作💪🏻灣仔這間西餐在18樓,天氣好的日子窗外透進暖暖陽光,長方形的餐廳設計有延伸感,加上牆上的紅酒,晚上也一定很有氛圍。Roast Beef Sandwich $118午餐看似是輕食為主,其實配上無限refill的薯條可以是超級飽!名字是三明治的它和普通三明治的外型有些分別,用特質玉桂汁牛油餐包夾著充滿肉汁的和牛和甜洋蔥絲,上面還有邪惡度滿分的黑松露蛋黃醬和茄汁,甜鹹共冶一爐,餐包吸收了牛肉的肉汁,入口滿足度高,最好是容易中間切開,方便直接用手吃。La Moo Moo's Burger $118這裏有驚喜是所有麵包無論是什麼類型都很好吃,主要是因為都有烘過,所以有脆脆的口感,麵包面層不會太厚,鬆軟味甜的麵包夾著散發獨特香氣的漢堡,加上滿滿的燒烤汁,中間夾了蕃茄和生菜中和油膩度,味道和口感都能兼顧。套餐的薯條都是幼長形狀,口感特別脆又不會掛油,灑上適當的鹽花提升鹹香,喜歡的話還可以問職員拿蛋黃醬😍 另外可以加錢要餐湯,這天的椰菜花湯有淡淡的椰菜花味,適合加點黑椒,也可以把烘脆的甜餐包沾湯後吃,中午在這裡無論是和朋友用餐或客戶見面都是一個不錯

Roast Beef Sandwich $118

La Moo Moo's Burger $118

La Moo Moo's Burger

套餐的薯條都是幼長形狀,口感特別脆又不會掛油,灑上適當的鹽花提升鹹香,喜歡的話還可以問職員拿蛋黃醬😍 另外可以加錢要餐湯,這天的椰菜花湯有淡淡的椰菜花味,適合加點黑椒,也可以把烘脆的甜餐包沾湯後吃,中午在這裡無論是和朋友用餐或客戶見面都是一個不錯的選擇~
La Moo Moo's Burger
今日終於約到久違冇見嘅朋友lunch!揀咗一間氣氛比較適合傾偈嘅西餐廳,幾鍾意佢暗暗地有火爐擺設既情調🕯🕯我哋兩個點左兩個lunch set,一個牛漢堡,一個燒牛肉三文治因為怕時間有限食唔哂份扒,所以都係輕食好啲,而且陣間返公司做嘢眼瞓就唔好啦🙈😂前菜係沙律,有兩款揀,凱撒同田園沙律都份量合適!朋友鍾意食creamy類既沙律揀左凱撒,而我就揀左用醋做底 酸酸味味既田園沙律開下胃先🥗🥗除左沙律,我地都加左個湯係食沙律前暖下個胃🥰湯係紅蘿蔔湯,係西式嘅溶狀湯,飲落似BB food 其實,而味道出奇地冇咩紅蘿蔔果種唔討好既味,怕果浸味既朋友都可以飲真係🤭不過自己覺得佢自製配湯果籃有烘過既包做得出色啲,脆脆既表面但咬落去時就係軟綿綿既麵包口感😳籃子內仲有配搭一小碗牛油🧈同埋一小碗幾重肉桂味既spread,估計係肉桂味牛油🥖🥖牛漢堡既牛幾厚下,係幾有咬口果種漢堡肉而唔係一咬即散果類,上面有溶左既cheddar cheese🧀夾層有生菜等等漢堡包一般嘅配料加千島同燒烤醬🍔相對於烤牛肉三文治,漢堡包比較乾身,而三文治就比較多醬。牛肉應該係一塊塊牛扒切成一舊舊再烤然後再放入三文治既,因為烤既味道幾出,

相對於烤牛肉三文治,漢堡包比較乾身,而三文治就比較多醬。牛肉應該係一塊塊牛扒切成一舊舊再烤然後再放入三文治既,因為烤既味道幾出,不過就真係太多醬啦,個包有少少濟肚🥪兩款主餐配既薯條份量俾得好大方,任食唔嬲咁😂所以餐茶都要叫啲消濟既先得☕️🍹

2021-09-02