2019-11-24 89 瀏覽
店面設計上係幾open 同舒服個芝士撈麵好似變咗湯麵咁,芝士都有,不過拎到岀嚟放係面前已經硬晒,變得好難食。餸菜方面,還好 煙熏三文魚都ok新鮮。不過整體來講,吾太抵。又貴又吾係特別妹食

店面設計上係幾open 同舒服

不過整體來講,吾太抵。又貴又吾係特別妹食
2019-11-15
2019-10-04 308 瀏覽
無意中發現呢間食意粉,日本速食文化,環境都算幾輕鬆聽聞係用全日本蛋做嘅手工意粉呢蟹棒忌廉蕃茄意粉,個汁好香濃好正,賣相已經一流, 仲有即叫即焗pizza,價錢都合理唔錯👍👍
無意中發現呢間食意粉,日本速食文化,環境都算幾輕鬆
聽聞係用全日本蛋做嘅手工意粉呢

2019-09-29 200 瀏覽
🌈煙肉本菇忌廉—————————————————📝呢間由佢剛開業我已經食..剛開始飲品同湯好差..所以冇食好耐但話說早幾個月肚餓同帶住個b係唔洗等位情況下..我地再試多次員工有禮貌服務好 環境乾淨 上菜速度算快👍🏻首先意粉非常彈牙,同扁身好掛汁無論飯品定沙津都提升左..咖啡味道拍得住cafe價錢由$4-70左右 幾經濟基本而家每星期都光顧同介紹朋友🤣整體幾好 係忌廉汁比較淡 枱上有岩鹽同黑椒比你調味..

🌈煙肉本菇忌廉
—————————————————
員工有禮貌服務好 環境乾淨 上菜速度算快
👍🏻首先意粉非常彈牙,同扁身好掛汁
無論飯品定沙津都提升左..咖啡味道拍得住cafe
價錢由$4-70左右 幾經濟
基本而家每星期都光顧同介紹朋友
🤣
整體幾好 係忌廉汁比較淡 枱上有岩鹽同黑椒比你調味..
  • 蟹棒蕃茄忌廉意粉
2019-09-17 212 瀏覽
見佢啲餐牌幾靚,環境唔錯,行過諗住試下啦。叫左個最普通嘅carbonara $79,加左湯同野飲要$20。個蘑菇湯開粉嘅,完全食唔出有蘑菇,仲要開得太稀,隻色勁似漿糊... 🤢個carbonara稀到爆... 好似水咁... 難食到即刻想起身去第二間食第二樣野。🤮朋友叫左個肉丸意粉,個肉丸中間仲係冰... 仲有啲意粉係好奇怪嘅質感,有啲似橡筋...真正嘅難食到喊😭唯一有樣好,係佢請左個好員工,服務好好。
見佢啲餐牌幾靚,環境唔錯,行過諗住試下啦。
朋友叫左個肉丸意粉,個肉丸中間仲係冰...
仲有啲意粉係好奇怪嘅質感,有啲似橡筋...
真正嘅難食到喊😭

唯一有樣好,係佢請左個好員工,服務好好。
2019-09-17
讚1. 唔使等位,幾時黎都有2. 平心而論,呢間野食既份量,比開鋪時的確係大份左,新開時就真係成份貓糧咁細3. 意粉質感其實幾好,滑溜煙韌彈:1. 黎呢間食,要識點菜,基本上白汁係伏,紅汁好啲,素野又穩陣過肉野,好似今次點左白汁本菇煙肉,就唉一聲,白汁係一啲味都無2. 坐得真心唔舒服,設計師係跟足《食神》原則去做檯櫈,逼狹兼唔舒服不過又咁講,呢個場揀得落既餐廳真心係少,呢間叫好啲架

1. 唔使等位,幾時黎都有
3. 意粉質感其實幾好,滑溜煙韌

彈:

不過又咁講,呢個場揀得落既餐廳真心係少,呢間叫好啲架
自從愉景新城中庭開設了個室內野餐草地,我們已是第二次到附近用餐。愉景新城旁的8咪半有幾家挺有名的餐廳,但都是人滿為患,人山人海。所以我們二人在對面的咖啡店用過咖啡後,便過對面嘗嘗這家Kuru Kuru自家製手作意粉吧。當天吃得有點膩,因此我們點了一個較清淡、沒有醬汁的意粉。煙肉椰菜蒜蓉辣椒鯷魚意粉$49 + $20 (double份量+$20)實物如下。老實說,實物與圖片不符,只有少量的煙肉及鯷魚鋪上麵上,賣相毫不吸引。雖說加了$20加大份量,實際份量仍不多,只是普通茶餐廳的份量。煙肉椰菜蒜蓉辣椒鯷魚意粉 $49 + $20 (double份量+$20)店家主打手作意粉,意粉比坊間普遍的較粗偏扁,質地什是不錯,彈牙有嚼口。Menu上提及意粉所使用的是100%意大利橄欖油,使意粉看起來色澤鮮明更為飽滿,嘗起不會過於肥膩,份量控制不錯。意粉味道非常淡,只有油及麵粉味,另外成碟麵只有一兩圈辣椒,一點辣味都沒有,不知是否每一碟意粉都是如此清淡。不過枱面上有提供海鹽及黑胡椒供人任意調味,然後我加了一大把黑胡椒和一點海鹽才滿意。這家餐廳定位奇怪,價錢算大眾化但不吸引,如加設更多套餐選擇,讓價錢更明

當天吃得有點膩,因此我們點了一個較清淡、沒有醬汁的意粉。

煙肉椰菜蒜蓉辣椒鯷魚意粉(double份量+$20)

這家餐廳定位奇怪,價錢算大眾化但不吸引,如加設更多套餐選擇,讓價錢更明瞭,走快餐路線應該會更好。

總結: 太dry,配料及意粉份量少,味道不算出眾,性價比不高,這個價錢倒不如到樓上IKEA吃罷。
2019-06-07
2019-05-14 584 瀏覽
荃灣覓食時間其實除左條食街 都有不錯的實力店鋪.德國香腸椰菜意粉🍝手工意粉唷麵條比較扁身 食落又真係同一般的意粉唔同幾彈牙有咬口 醬汁又多唔會乾淨淨隔離枱叫左🦀 好吸引!下次可以試下.自家製飲料🍊說穿了 就是橙茶味道有啲唔習慣 都係檸檬茶好啲
荃灣覓食時間
隔離枱叫左🦀 好吸引!下次可以試下
自家製飲料🍊說穿了 就是橙茶
味道有啲唔習慣 都係檸檬茶好啲
2019-04-03 811 瀏覽
見幾多人幫襯,見佢話手打意粉就入黎試下叫咗個一個蕃茄意粉,一個白汁芝士雞加咗$15有埋湯沙律同飲品。全餐得個飲品同沙律係正常!首先,個湯一見到就反胃,成碗豆粉水,冇乜蘑菇味,忌廉更加欠奉,頂多係一碗蘑菇味芡汁。個意粉,勁淋,煮好放咗好耐咁,冇蛋味,似麵漿多啲,個汁又係冇乜味,死酸死辣,好後悔入咗黎食。手唔手打意粉,我分唔到,至少我食過嘅手打意粉唔係咁。7仔個叮叮肉醬意粉好食過佢一百倍囉。伏,一次就好夠。
見幾多人幫襯,見佢話手打意粉就入黎試下

叫咗個一個蕃茄意粉,一個白汁芝士雞
加咗$15有埋湯沙律同飲品。

全餐得個飲品同沙律係正常!

個意粉,勁淋,
。手唔手打意粉,我分唔到,至少我食過嘅手打意粉唔係咁。

7仔個叮叮肉醬意粉好食過佢一百倍囉。

伏,一次就好夠。
蘑菇湯
2019-03-31 538 瀏覽
行完宜家傢私,經過見到,諗住意粉甘普通既嘢應該正正常常啦,叫左個明太子忌廉意粉,加左$20要個湯同杯冰茶,首先個湯同我向超市買黎開水既冇分別,真係買罐頭湯都好飲過佢,個冰茶仲衰,好似將個橙浸住咗向啲水甘,完全冇味又唔甜。入正題個意粉,冇味明太子少,稍為好啲嘅係意粉的而且確幾好少少,整體黎講,食完唔飽,唔會再幫襯
2019-03-31
2019-03-15 539 瀏覽
第一次買外賣買咁耐!12:50分買外賣,1:30先有!又話有催廚房咖啦.好快有眼見幾枱客走,遲過我買外賣既都已經拎左成個lunch時間比哂佢!以後都唔會幫襯囉!質素又唔係好好收錢條友帶住果對手套又收錢拎錢又去整野飲同沙律,全程都係同一對手套,換都冇換過!價錢又唔係平,又冇set揀,55蚊得一個意粉,熱飲都冇杯送。咁既價錢真係唔成正比,CP值低到爆,分量又小,味道又好一般,啲菜又唔新鮮,西蘭花黃黃地。請我都唔會食!
第一次買外賣買咁耐!
12:50分買外賣,1:30先有!
又話有催廚房咖啦.好快有
眼見幾枱客走,遲過我買外賣既都已經拎左
成個lunch時間比哂佢!
以後都唔會幫襯囉!
質素又唔係好好
請我都唔會食!
外賣自取
2019-02-17 587 瀏覽
全場多為二人桌,一家三口來到,他們只能安排兩張拍做一張長枱(而非傳統做法一張大4人桌),因周圍太多人而選了這裡晚飯,點了2個意粉,加$25,upgrade了做deluxe餐(有飲品,湯及沙律),並因為有小孩,加了$20大意粉份量為特盛,可惜,所有東西都好難吃。筆者一家點了一個卡班尼意粉及蟹肉蕃茄意粉,卡班尼意粉在筆者加了很多很多芝士粉後,仍然是淡而無味,無奶味無芝士味。蟹肉意粉稍為好一點,有點點蝦/蟹味,但同告味淡收場,大概只吃清水煮烚的人才會覺得好味。菠蘿茶亦無味,無茶味無菠蘿味,只有像用清水沖菠蘿後的味道。所有東西筆者兒子都說不好吃,也許今夜一家都需要夜宵了。

菠蘿茶亦無味,無茶味無菠蘿味,只有像用清水沖菠蘿後的味道。

所有東西筆者兒子都說不好吃,也許今夜一家都需要夜宵了。
卡班尼意粉
蕃茄蟹肉意粉
2019-01-18 581 瀏覽
行過幾次見到都想試下呢間手工意粉架喇,今日就入去試左!店鋪成三角型,位置不多,比較窄,但設計得比較好係在中間偷埋位做左個三角型圍枱,也方便一個人的食客如我!Menu選擇都算多,價錢有中等中上,可加錢轉套餐。我叫左個西蘭花茄子意粉,轉左套餐有湯或沙律+飲品,我就要左湯,湯係粟米湯,有粟米味既但好’結‘,有d似打左hin咁,野飲叫左熱柚子,係出面普通餐廳果d一樣,個意粉買相ok, 但比較特別係用碗裝唔係用碟,份量對女士來講是ok的,意粉算煙韌既,茄子得切半既4條,西蘭花應該係將一舊切開幾少棵咁,再加上大概兩粒切開既車里茄...感覺好似要好節省,最後比錢有得儲印仔既,儲滿就可當$30用。總括都ok 既,但唔算突出!如果想增加營業額就要再落些功夫了!
行過幾次見到都想試下呢間手工意粉架喇,今日就入去試左!

2018-12-01 567 瀏覽
兩個字,劣食。入到去覺得有好多意粉選擇,通常叫得專門店應該唔會太差。所以好有信心咁行咗入嚟食嘢。叫完嘢食好快送過嚟,一來就是蘑菇湯,一看,磨菇湯明顯是溝出來的,飲落去冇味,金寶湯好食得多。叫左個明太子意粉,一來到是一攤水的,食落口明太子明顯不新鮮,有腥味......食左兩啖食唔到落去了,本身我好鍾意食意大利粉的。原本諗住意粉專門店,應該會好好食,冇諗過比自己煮的更差,俾個門面呃咗。一定不會再吃。伏。
兩個字,劣食。
一定不會再吃。伏。
2018-11-29 483 瀏覽
今次同姊妹們向愉景新城行街,過左隔離8咪半揾食,黎到呢間以手工意粉聞名嘅KuruKuru,餐廳位置唔算多,由於我地比午餐時間早到,所以唔需要等位就可以入座,侍應見我地有小朋友同行,細心安排梳化座位,還奉上小朋友用嘅餐具,餐牌上選擇都好多,仲有星期一至五嘅特價精選,套餐可以選Combo(+$8)或Deluxe(+$12),分別係沙律/餐湯+飲品 和 沙律+餐湯+飲品,我地都係揀左Deluxe Set,沙律味道清淡,汁醬唔多,有蕃茄仔打開胃口,磨菇忌廉湯忌廉湯味道正常,唔會太膩,咖喱忌廉湯意粉($48)咖喱湯唔算好濃,配合彈牙嘅意粉,再加上幾片豚肉,少許蔬菜,都幾啱我口味本菇明太子意粉($60)明太子唔會好鹹,味道香濃,加上本菇紫菜,配菜唔多但意粉份量足夠,唔錯唔錯,菠菜三文魚忌廉意粉($69)健康嘅意粉,味道亦都好健康清清淡淡,如果喜歡濃味嘅可能唔太啱口味,自家製冰茶冰茶味道淡,唔會好甜,再加入鮮甜嘅橙,清清地都唔錯,總括黎講呢間餐廳都唔錯,可以再encore。
今次同姊妹們向愉景新城行街,
過左隔離8咪半揾食,
黎到呢間以手工意粉聞名嘅KuruKuru,
餐廳位置唔算多,由於我地比午餐時間早到,
所以唔需要等位就可以入座,
侍應見我地有小朋友同行,
細心安排梳化座位,還奉上小朋友用嘅餐具,

餐牌上選擇都好多,
仲有星期一至五嘅特價精選,
套餐可以選Combo(+$8)或Deluxe(+$12),
分別係沙律/餐湯+飲品 和 沙律+餐湯+飲品,
我地都係揀左Deluxe Set,
沙律

味道清淡,汁醬唔多,有蕃茄仔打開胃口,
磨菇忌廉湯

忌廉湯味道正常,唔會太膩,
咖喱忌廉湯意粉($48)

咖喱湯唔算好濃,配合彈牙嘅意粉,
再加上幾片豚肉,少許蔬菜,都幾啱我口味

本菇明太子意粉($60)

明太子唔會好鹹,味道香濃,加上本菇紫菜,
配菜唔多但意粉份量足夠,唔錯唔錯,
菠菜三文魚忌廉意粉($69)

健康嘅意粉,味道亦都好健康

清清淡淡,如果喜歡濃味嘅可能唔太啱口味,
自家製冰茶

冰茶味道淡,唔會好甜,再加入鮮甜嘅橙,
清清地都唔錯,
總括黎講呢間餐廳都唔錯,可以再encore。
2018-11-27
2018-11-26 417 瀏覽
冇估到d意粉係咁失敗🤮話哂都以意粉為主題間餐廳已經冇乜人 但係都要等成25分鐘先有野食🤦🏼‍♀️中哂伏.硯肉同d蝦都唔臭既 但係講唔上新鮮蕃茄汁都夠酸 但係成件事好罐頭feel🥫.我同男朋友一見到佢真身就知係伏🤦🏼‍♀️點解呀?因為d汁多到好似忌廉湯咁而且望落好稀 菠菜都擺得好hea除咗麵條合格夠煙韌 同埋三文魚唔臭之外我諗唔到佢好係邊😖.從來冇見過稠到咁既湯 好似啫喱咁扭一扭個碟好似d布甸震緊咁既感覺飲落冇乜味 但係又會咁稠架喎🤷🏼‍♀️你明啦
冇估到d意粉係咁失敗🤮話哂都以意粉為主題
間餐廳已經冇乜人