2022-09-17 483 瀏覽
今日嚟到荃灣地鐵站A出口向右行有條冷氣行人天橋直通8咪半商場~係裹面揾到間自家製作意粉! 星期六下午都有lunch set 價錢仲大衆化! 第一次就入去試下先環境:光猛舒適~座位闊落~足夠空調~職員有禮🙋🏻‍♀️叫咗兩個set 都包括有:沙律或餐湯🥗🥣+ 一個主菜🍝🍛及餐飲一杯🥤🥃1) 溫泉蛋卡邦尼意粉+🥣 白洋蔥蘑菇湯 +🥃 水蜜桃綠茶💰💰💰$88🍝🍝🍝🍝/5意粉軟硬度適中!卡邦尼汁十分creamy! 溫泉蛋煮得剛剛好!整碟意粉份量適中, 味道 滿意+ 夏日飲杯冰凍水蜜桃綠茶,簡直透心涼, 杯凍飲仲好大杯添🥤2) 牛豚肉醬意粉+沙律🥗+凍檸茶少冰🥤💰💰💰$60🍝🍝🍝🍝/5沙律菜夠新鮮🥬🥬🥬牛豚肉份量足夠~加上濃濃的肉醬意粉汁~ 酸酸的番茄汁令胃口大增!總括: 星期六以咁嘅價錢、環境及食物質數~ 我覺得這個午餐已經好滿意了

環境:
光猛舒適~座位闊落~足夠空調~職員有禮🙋🏻‍♀️

1) 溫泉蛋卡邦尼意粉+🥣 白洋蔥蘑菇湯 +🥃 水蜜桃綠茶
💰💰💰$88
🍝🍝🍝🍝/5
意粉軟硬度適中!卡邦尼汁十分creamy!
溫泉蛋煮得剛剛好!整碟意粉份量適中, 味道 滿意

2) 牛豚肉醬意粉+沙律🥗+凍檸茶少冰🥤
💰💰💰$60
🍝🍝🍝🍝/5
沙律菜夠新鮮🥬🥬🥬

2022-09-17
  • 溫泉蛋卡邦尼意粉
Kuru Kuru自家製手作意粉💚明太子忌廉意粉 $62+combo(沙律+熱薑茶) +$15羅勒醬雞扒意粉 $xx+combo(沙律+XX冰茶) +$15人均消費: $xx (2人)(好傷心呀🥲 唔記得影低張單同埋網上搵唔到資料因為佢好似轉左新menu🥲)-明太子忌廉意粉🍝個碟好大個🤣所以顯到份量好似有啲少但我覺得份量都啱啱好嘅~落咗大量級嘅紫菜同明太子🤤成個意粉就有啲和風混合西式嘅感覺意粉好煙靭 幾有咬口😚比起其他店舖嘅意粉 口感更特別總之幾好味啦😋·沙律🥗好多沙律菜🥬同埋落咗啲意大利醋啲friend酸味味 好開胃嘅感覺😝啱晒我👻·飲品:熱薑茶🍵佢唔係完全熱辣辣佢純粹係暖笠笠🥰佢好夠姜🤣飲完之後 成個人都好溫暖.XX冰茶🍹我唔記得咗係乜嘢水果冰茶🤣不過好似標榜自家製印象中好似都幾好味😋·(Sor ah因為係食咗好耐之後 我先問返我個friend意見🥺)🦊:羅勒醬雞扒意粉🍝好似幾濃味🤣🤣然後啲雞幾香脆(我覺得個醬冇我想中咁有香料味🤣不過感覺上襯芝士pizza正啲😝)·沙律🥗啲沙律對我嚟講 太酸所以食唔到🤣 ·XX冰茶🍹杯嘢飲我0印象啦😂😂 -13/7/2022 ate啲價錢唔肯定👷🏽
Kuru Kuru自家製手作意粉💚
明太子忌廉意粉 $62
+combo(沙律+熱薑茶) +$15
羅勒醬雞扒意粉 $xx
+combo(沙律+XX冰茶) +$15
人均消費: $xx (2人)
(好傷心呀🥲 唔記得影低張單
同埋網上搵唔到資料
因為佢好似轉左新menu🥲)

明太子忌廉意粉🍝
個碟好大個🤣
所以顯到份量好似有啲少
但我覺得份量都啱啱好嘅~
落咗大量級嘅紫菜同明太子🤤

我唔記得咗係乜嘢水果冰茶🤣
不過好似標榜自家製
印象中好似都幾好味😋
(Sor ah因為係食咗好耐之後
我先問返我個friend意見🥺)

🦊:
羅勒醬雞扒意粉🍝
好似幾濃味🤣🤣
然後啲雞幾香脆
(我覺得個醬冇我想中咁有香料味🤣
不過感覺上襯芝士pizza正啲😝)
沙律🥗
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-07-13
2022-08-12 177 瀏覽
📍Kuru Kuru 自家製手作意粉 #Kurukuru自家製手作意粉#MFJ荃灣 #MFJ西餐 人均消費: HK78中染大廈有一間自家製手作意粉 @kurukuruhk ,每次經過都覺得好吸引!今日就試吓好唔好食!🆗蟹棒蕃茄忌廉意粉🍝$78揀咗蟹棒蕃茄忌廉意粉,外賣自取套餐$78有意粉沙律同飲品,唔算太貴! 沙律味道唔錯!飲品揀咗柚子蜜,冇味😅意粉真心份量少!佢講明係蟹棒,所以我冇期望有啲咩特別嘢㗎🤣 不過坦白講,我連一條完整嘅蟹棒都食唔到,只係食到一片片好細片嘅蟹片🙈 意粉口感可以,唔太差!個汁你話似蕃茄又唔似蕃茄,忌廉又唔似忌廉,不過食落去幾開胃其實佢味道唔差,意粉又做得唔錯,但坦白講, $78一個午餐,分量少,淨意粉咁滯,唔好講飽唔飽,頂下肚都唔夠😅服務基本上冇乜,我問個店員有冇set lunch,佢由頭到尾都係用手指,我真心以為佢係聾啞人士,到我落單先知原來佢識講嘢😅😅 #mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger

📍Kuru Kuru 自家製手作意粉

#Kurukuru自家製手作意粉

#MFJ荃灣 #MFJ西餐

人均消費: HK78

🆗蟹棒蕃茄忌廉意粉🍝$78
沙律味道唔錯!飲品揀咗柚子蜜,冇味😅
蟹棒蕃茄忌廉意粉

蟹棒蕃茄忌廉意粉

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westerncuisine #westernfood #pasta #相機食先 #荃灣美食 #西餐
外賣自取
2022-07-13 221 瀏覽
肥b試過一次,感覺唔太好,話想帶我去再試吓,俾多次機會佢。平時行過偶爾都見到幾多人,所以就試一試啦!餐廳裝修都有特別,開揚又光猛,環境衛生唔錯。而服務就...由決定食哩間行入門口,自己去嘟針卡,到自己搵位坐都冇職員理過你。✨磨菇湯 (餐湯)飲落有磨菇味,但湯品唔夠香濃,屬於切粒加落忌廉湯嘅款式,面層加咗幾粒麵包脆粒,口感係豐富咗。✨蟹棒蕃茄忌廉意粉 $78上枱見到蟹蓋的確有驚喜,喜在於有裝飾,驚係發現蟹蓋的確只係一個裝飾😓 反轉蟹蓋仲見到入面超級乾淨仲濕嘅💦 係洗完嘅感覺。醬汁係龍蝦湯味道,都幾香嘅,中間夾雜住蟹棒絲,咁就啖啖都食到蟹棒,意粉咬落幾彈牙,不過口感有啲唔似係意粉😂✨溫泉玉子卡邦尼意粉 $85溫泉玉子做得唔錯,配埋煙肉都ok,但卡邦尼意粉竟然冇味😅 ✨水蜜桃綠茶 (套餐餐飲)淡淡嘅水蜜桃味配埋綠茶都幾清新🌿✨柳橙冰紅茶 (套餐餐飲)紅茶味幾濃,但柳橙味就唔係出,所以感覺只係飲緊冰紅茶。🔍整體感覺:餐廳環境的確唔錯,但服務態度就有待改善。蟹棒意粉上枱時,蟹蓋原本放喺意粉上面,我剛移開去旁邊,但仍然係蓋住意粉嘅,職員突然伸手埋嚟拎走個蟹蓋,完全都冇理會過客人😓 佢咁心急收返個蟹

✨磨菇湯 (餐湯)

✨蟹棒蕃茄忌廉意粉 $78

✨溫泉玉子卡邦尼意粉 $85
溫泉玉子做得唔錯,配埋煙肉都ok,但卡邦尼意粉竟然冇味😅

✨水蜜桃綠茶 (套餐餐飲)
淡淡嘅水蜜桃味配埋綠茶都幾清新🌿

✨柳橙冰紅茶 (套餐餐飲)
紅茶味幾濃,但柳橙味就唔係出,所以感覺只係飲緊冰紅茶。

🔍整體感覺:餐廳環境的確唔錯,但服務態度就有待改善。蟹棒意粉上枱時,蟹蓋原本放喺意粉上面,我剛移開去旁邊,但仍然係蓋住意粉嘅,職員突然伸手埋嚟拎走個蟹蓋,完全都冇理會過客人😓 佢咁心急收返個蟹蓋,莫非係要去洗乾淨再重用🤨 食物嘅味道就麻麻地,唔多吸引,我唔會再去第二次😅
2022-07-05
2022-06-29 223 瀏覽
話說係8米半附近做完野,見岩岩下午茶時間,求其係附近揾間野黎食見到當時餐廳入面一個人都無,真係一個人都無諗緊係咪中伏餐廳,但見門口餐牌個賣相又好似正正常常都係食日式手打意粉,應該衰極都有個譜掛一開頭見到個賣相真係唔多開胃,無諗過個擺盆求其成咁通常都有幾條菜點綴下,不過都唔好 "以貎取人"賣相就無架啦,但個味道都有既,除左意粉份量少左D,肉丸都OK薯角仲要係熱辣辣,用下午茶$48 食呢個餐連飲品,其實都算抵意粉的確有手工意粉味道,食物唔難食已經係滿意!仲可以享受埋清幽既用餐環境,因為由坐低到食完一個人都無入過來
諗緊係咪中伏餐廳,但見門口餐牌個賣相又好似正正常常
都係食日式手打意粉,應該衰極都有個譜掛
一開頭見到個賣相真係唔多開胃,無諗過個擺盆求其成咁
通常都有幾條菜點綴下,不過都唔好 "以貎取人"
意粉的確有手工意粉味道,食物唔難食已經係滿意!

肉丸配牛豚肉醬意粉
2022-06-27
肉丸配牛豚肉醬意粉
2022-04-10 216 瀏覽
今日去咗荃灣行街,經8咪半商場見到入面有呢間手作意粉,就諗住去試。環境幾光猛舒服,我同朋友叫咗2個set lunch, 1.宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯,2.茄子牛豚肉醬意粉,可以配沙律或湯再+飲品,我地再加咗個小食炸莫扎里芝士條。沙律有啲海藻同生菜,個汁咸咸地,幾有趣,好少食咸嘅沙律汁,但都好食嘅;茄子牛豚肉醬意粉,個茄子有煎過個面幾香,意粉口感都唔錯;至於宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯,朋友話味道比較特別,食到柚子味但食唔到胡椒味,有山葵係入面,感覺唔太夾。炸莫扎里芝士條,外脆內軟,好味!

沙律
炸莫扎里芝士條
茄子牛豚肉醬意粉
宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯
柳橙冰紅茶、水蜜桃綠茶
2022-04-10
炸莫扎里芝士條
茄子牛豚肉醬意粉
2022-02-11 180 瀏覽
一直都很想試這間餐廳,因為很喜歡吃意粉,而且此店以手工意粉作招徠,更具吸引力,今日終於前來一試,性價比不算太高。我們三人點了三道主菜,濃厚魚介蜆肉手工意粉、宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯及熱溶芝士雞肉蕃茄手工意粉。另外,我們亦加了沙律及飲品,沙律的醬汁不錯,酸酸的挺開胃,飲品亦好飲,接着主菜上來了。說真的,沒想過意大利飯的份量會這樣少,有點出乎我們意料,每人大約兩小口便分完,但味道不錯的,忌廉汁濃稠但不膩,每粒飯都裹上醬汁,但及不上手工意粉,不推薦意大利飯,份量較少且價錢較貴。這裏的手工意粉很有韌度,口感非常好,絕不是一般意粉可媲美,相比之下,蕃茄意粉比蜆肉意粉好吃得多,首先蕃茄醬配上忌廉,再加芝士,醬汁和意粉非常合襯,令人忍不住一口又一口吃掉,友人亦最喜歡這道意粉,而且這道意粉的份量適中,價錢亦適中,推薦!至於另一道蜆肉意粉感覺就成日系風味,味道偏咸,配上湯汁,感覺有點似拉麵,尚算特別。總括而言,這間餐廳的手工意粉值得一試,尤其推薦西式意粉👍

總括而言,這間餐廳的手工意粉值得一試,尤其推薦西式意粉👍
2022-02-03
  • 熱溶芝士雞肉蕃茄手工意粉
2022-01-12 165 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️呢間餐廳枱同枱之間保持一段距離 🌿大約$100上下就有個套餐💸可以自由選擇☺️❶天婦羅軟殼蟹蕃茄手工意粉 $108意粉係手工製 比一般既嘅意粉粗 而且小麥嘅味道都比較突出 食落仲幾有口感🍝 另下再配上半隻軟殼蟹 🦀令整個意粉更加豐富🥸❷野菌松露意大利飯 $98意大利飯相當creamy 表面仲有鋪左大量嘅黑松露🥰🥰飯軟硬適中 份量都相當大仲加入左唔少既野菌🍄🍄❸烤德國紐倫堡香腸 $45德國腸食落好juicy 外皮脆口旁邊仲有唔少薯角 同粟米🌽❹香炸單骨雞翼拼薯角 $65個雞翼炸好香脆🍗雞翼仲預先切好 食落相當方便啊☺️加$20仲可以跟餐 (湯/沙律+野飲)我當日既係蕃茄湯🍅 蕃茄湯酸酸甜甜非常開胃☺️
味道:⭐️⭐️⭐️

旁邊仲有唔少薯角 同粟米🌽

❹香炸單骨雞翼拼薯角 $65
個雞翼炸好香脆🍗
雞翼仲預先切好 食落相當方便啊☺️

加$20仲可以跟餐 (湯/沙律+野飲)
我當日既係蕃茄湯🍅
蕃茄湯酸酸甜甜非常開胃☺️
2022-01-06 474 瀏覽
接近糧尾,想吃些便宜又好吃的餐廳🤔?! 不如去位於荃灣的• 𝕂𝕦𝕣𝕦 𝕜𝕦𝕣𝕦🔸•吃超抵食的手工意粉啦❣️餐廳以日本速食手工意粉文化做招徠,選用意大利小麥粉,在自家工埸每日新鮮製造。貼地定價,但製作過程毫不馬虎,值得讚許呀~店內的意粉由$55起跳,味道配搭多不聲數😳,有選擇困難症的朋友仔,相信要花一段時間才能做決定啦~每項主食,可以+$20配成有沙律或餐湯和飲品的套餐🥗🍲,感覺上更加抵食。「 香炸單骨雞翼拼薯角🍗 $65」有驚喜的炸雞翼,相當好吃呀! 雞翼炸得好香脆,味道微辣,厚厚的炸漿好有口感,肉汁鮮嫩,值得試試。「 明太子忌廉手工意粉🍝 $62」我最愛吃明太子意粉! 每次看到餐牌上有這道料理,我便會毫不猶豫點來試試。這𥚃的明太子意粉奶香比較重,屬比較簡單的味道~「 意式肉丸配牛豚肉醬手工意粉🧆 $62」味道相對濃烈的意式肉丸意粉🥩,更合我的胃口呀! 肉丸鬆軟甘香,醬油濃香惹味,不過意粉煮得略久,彈牙一點更好美。「 沙律、餐湯、飲品🥗 +$25」「 自家製戚風蛋糕🍰 $51/2件」「 朱古力心太軟蛋糕🍫 $78」兩款甜品之中,我們比較喜歡原味戚風蛋糕。整體價格貼地,而且不加一,糧尾大求

「 香炸單骨雞翼拼薯角🍗 $65」

「 明太子忌廉手工意粉🍝 $62」

「 意式肉丸配牛豚肉醬手工意粉🧆 $62」

「 沙律、餐湯、飲品🥗 +$25」

「 自家製戚風蛋糕🍰 $51/2件」

「 朱古力心太軟蛋糕🍫 $78」

兩款甜品之中,我們比較喜歡原味戚風蛋糕。整體價格貼地,而且不加一,糧尾大求星呀~
▫▫▫▫▫
📍#西環 堅尼地城卑路乍街108號
📍#荃灣 8咪半1樓120號
▫▫▫▫▫
2022-01-01
性價比頗高的一間意大利餐廳,價錢實惠且味道很不錯👍🏻意大利麵全部手工製,款式超多,來多幾次也不會厭~選擇困難症的小編看menu都看到眼花😂🐽主食加$20配飲品+餐湯/沙律🐽主食加$25配飲品+餐湯+沙律1. 濃厚魚介蝦肉手工意粉($98)比較日式的一款意粉,坊間比較少見,魚介的鮮香味很濃郁,旁邊的辣醬辣度很低,不用擔心會很辣,不過蝦味就不算太明顯,好在魚介的味道本身已經好出~撈埋之後味道好夾,這個口味吃完一碟也不覺得膩😛評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯($98)三文魚的份量非常慷慨,醬汁有淡淡的柚香味,再加上些許的黑胡椒碎,比起一般忌廉多了一絲清爽的感覺,所以沒那麼容易滯🥳如果忌廉的奶香味再重一些就更好了~評分🌕🌕🌕🌕🌗3. 炸魷魚圈($64)上枱時熱辣辣非常香口~炸衣厚度適中,不油膩,魷魚香味幾出😍配蛋黃醬邪惡又好味~評分🌕🌕🌕🌕🌕4. 宇治金時蛋糕($51)自家製的戚風蛋糕🍰氣孔豐富且平均,入口空氣感十足。本以為是抹茶味的蛋糕,原來是在上面撒了抹茶粉🙈所以抹茶味和蛋糕不算太融合,但蛋糕本身非常高質,很有驚喜~下次應該會直接點原味!評分🌕🌕🌕🌕🌗5. 柳橙冰紅茶(跟餐)

🐽主食加$20配飲品+餐湯/沙律
🐽主食加$25配飲品+餐湯+沙律

1. 濃厚魚介蝦肉手工意粉($98)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

2. 宮崎柚子胡椒三文魚意大利飯($98)
評分🌕🌕🌕🌕🌗

3. 炸魷魚圈($64)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

4. 宇治金時蛋糕($51)
評分🌕🌕🌕🌕🌗

5. 柳橙冰紅茶(跟餐)
正常甜度也不會太甜,柳橙味超級fresh,和紅茶非常match😆夏天喝應該很解暑~
評分🌕🌕🌕🌕🌕

6. 桑葚蜂蜜(跟餐)
味道有點像涼茶鋪的酸梅汁😂蜂蜜味不太出(可能是少甜的緣故),不過酸酸甜甜也挺開胃的👍🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌗

7. 餐湯+沙律(跟餐)
很驚喜的前菜!餐湯是粟米忌廉湯,店家非常細心的加了粟米粒增加口感,小編挺西環這個傑度,不會有吃bb奶糊的感覺😂
沙律加了日式海帶,沙律汁清爽酸甜,既特別又開胃😋
2021-12-16 100 瀏覽
👍🏻意式肉丸配牛豚肉醬 $62牛豚肉醬食到牛肉同豬肉碎,肉味幾濃🤪唔係淨係得啲汁既肉醬,口感豐富啲味道偏酸帶微甜,汁量稠度剛好,唔會太乾/太稀肉丸都有肉味,口感唔會太鬆散粉團不過上枱只係微暖,如果熱啲會好食啲手工意粉質地煙韌,份量都ok,對得住個價😆味道:7/10性價比:7/10-👌🏻煙肉本菇忌廉 $62醬汁比較稠身,汁量正常,味道好creamy煙肉同本菇比例唔錯,但整體差咁啲鹹香😗枱面有粉鹽同黑椒可以調味比起上黎牛豚肉醬好味啲味道:6/10性價比:7/10-👌🏻溫泉玉子卡邦尼 $72溫泉蛋上面灑上大量芝士粉,芝士粉味好重醬汁量好多,再加埋溫泉蛋汁,整體濕左啲蛋香唔算好濃,有啲俾芝士粉味蓋過咗調味都係偏淡,如果煙肉炒香應該幾好食😎同埋建議芝士粉可以另上,比客人有個選擇味道:5/10性價比:6/10-📍Kuru Kuru自家製手作意粉 @kurukuruhk荃灣青山公路荃灣段382-392號8咪半1樓120號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港
👍🏻意式肉丸配牛豚肉醬 $62
牛豚肉醬食到牛肉同豬肉碎,肉味幾濃🤪
唔係淨係得啲汁既肉醬,口感豐富啲
味道偏酸帶微甜,汁量稠度剛好,唔會太乾/太稀
肉丸都有肉味,口感唔會太鬆散粉團
不過上枱只係微暖,如果熱啲會好食啲
手工意粉質地煙韌,份量都ok,對得住個價😆
味道:7/10
性價比:7/10

👌🏻煙肉本菇忌廉 $62
醬汁比較稠身,汁量正常,味道好creamy
煙肉同本菇比例唔錯,但整體差咁啲鹹香😗
枱面有粉鹽同黑椒可以調味
比起上黎牛豚肉醬好味啲
味道:6/10
性價比:7/10

👌🏻溫泉玉子卡邦尼 $72
溫泉蛋上面灑上大量芝士粉,芝士粉味好重
醬汁量好多,再加埋溫泉蛋汁,整體濕左啲
蛋香唔算好濃,有啲俾芝士粉味蓋過咗
調味都係偏淡,如果煙肉炒香應該幾好食😎
同埋建議芝士粉可以另上,比客人有個選擇
味道:5/10
性價比:6/10

📍Kuru Kuru自家製手作意粉 @kurukuruhk
荃灣青山公路荃灣段382-392號8咪半1樓120號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #西環 #西環美食 #西環好去處 #堅尼地城 #堅尼地城美食 #愉景新城 #dpark #dparkhk
2021-12-06 142 瀏覽
星期六, 中午食飯時間, 好多餐廳都客滿, 但見這意粉餐廳有好多位, 就去試試這家意粉吧, 叫了一客蟹棒蕃茄忌廉意粉, 外表賣相是不錯的, 有裝飾的蟹殼, 吃了一口, 不得了, 很腥! 腥的味道充滿整個口腔! 看一看, 明明這些是假蟹柳, 點解腥味咁濃???????再吃底一些的意粉, 還是帶腥, 意粉質地也太彈牙, 彈到不像意粉. 吃不到第四口, 真的放棄, 喝口咖啡清清味蕾, 但咖啡也很難飲, 太苦又有點怪味....................... 出去埋單, 順便話比店員知道, 店員話係日本廚師放既醬汁係有腥味的...............?????? 你要咁講, 我也無謂駁, 但不會再來吃囉.
蟹 棒蕃茄忌廉意粉
2021-12-04
有張8咪半coupon食100減50於是就過黎食左佢。之前都試過1次但係味道算係不過不失但係都唔算平所以就冇話黎食多次咁,不過有coupon梗係唔好曬😂佢地換左menu,我記得之前好似係圖文並茂d既,而家就好普通一份得字既,淨係影左pasta個兩頁,佢其實重有賣d小食甜品咁。叫左野菌松露意大利飯,再+$10配個有野飲同湯既lunch set。湯比我想像中水汪汪,唔係個d比較有dd consistency既西湯,反而個口感似係紅湯咁比較稀,上面有4就crouton,口感已經浸到偏軟不過去到尾都有少少位係脆身少少咁。檸檬茶冇叫少甜都比較淡同埋唔係好夠檸檬,得薄薄2片。跟住就到個risotto,一上台其實我打左個突😂😂因為個樣真心唔appealing😂😂本身我抹左叉lum住用叉食但係佢真係水汪汪到我唔係好用到叉食😂而且味道偏淡,我平時食野唔會使用餐桌鹽,但係真係太淡所以我都算落左唔少落去lol 不過其實菇味都香既同埋菇既proportion都算唔錯每啖都食到菇。煙肉有6片唔多唔少咁,算係帶鹹味所以連埋煙肉食既話就會覺得個味道rich d夠味d總括而言呢餐其實如果唔係有coupon其實我應該會

餐湯+0T

野菌松露意大利飯

總括而言呢餐其實如果唔係有coupon其實我應該會覺得ok唔抵😂話曬108然後呢個quality其實真係有d貴⋯不過我覺得勝在quantity算ok,女仔應該成個set食完都唔會話超飽,飯份量真係唔算多不過加埋野飲同湯都算ok既,不過都係果句,冇coupon我應該都唔會再過黎食住😂
用餐優惠
現金券
2021-10-24 128 瀏覽
食物很好吃, pizza 和handmade pasta 也是不錯的料⋯ 美中不足是套餐的沙拉同下單的店員。 看到之前的評論有差不多的經驗⋯ 下單看到+ $20 有套餐跟飲品⋯ *+$6 有特飲⋯ 我們問「 喔,沙冰加$6就可以嗎?」那個像店長的女人⋯帶一點口音的廣東話:「冇㗎一係加$15一係加$20囉邊度可以加$6呀」 😅😅😅😅 其實問你⋯ 你語氣可以不要這樣嗎😅😅😅😅以為你對我們是這樣鄰座的媽媽帶小孩來吃問「有無套餐架」佢又「咩套餐都冇㗎」⋯⋯⋯大家去吃的時候要有比人鬧嘅心理啊

那個像店長的女人

以為你對我們是這樣
鄰座的媽媽帶小孩來吃問「有無套餐架」
佢又「咩套餐都冇㗎」

⋯⋯⋯

大家去吃的時候要有比人鬧嘅心理啊

2021-10-24
2021-10-18 120 瀏覽
今晚同伴侶去食飯,本身見幾多正評,食評又幾正面,所以入左去食,點知開始中伏….點左個東京拉麵同黑咖喱魷魚天婦羅飯…東京拉麵先上,麵質似意大利粉,啲料就普普通通車仔檔咁,但咁嘅價錢,嘗可接受嘅。到黑咖喱上桌時,食左一啖,伴侶面有難色,我再試一試,嘩,只係叫左微辣,辣就唔係好辣,但真係鹹到喊,真係一試難忘!魷魚、炸物是okay的。服務態度尚可,Nice的,但食物質素真係不敢恭維。我惗下次都唔會想再黎食。

• 黑咖喱