2023-08-02 105 瀏覽
稍為有少少空檔、去附近的美食廣場食個早餐。其實想試好耐,但每次都食咗早餐😂星期日上午10點左右,人唔多,唔洗等位。食個quick breakfast😂煙三文魚牛角酥,牛角酥好香牛油,亦都好脆口,不錯👍🏻煙三文魚稍為鹹了少少,份量都ok餐飲加了錢,因為最近喜歡了expresso tonic🙈細細杯,未溝暈,就咁飲,expresso 好苦😂都係要mixed 咗先啱我口味。環境清靜,上菜速度都快,整體唔錯,會再來,不過如果早餐餐牌隔一段時間會轉下就好👍🏻
星期日上午10點左右,人唔多,唔洗等位。
食個quick breakfast😂

餐飲加了錢,因為最近喜歡了expresso tonic🙈

細細杯,未溝暈,就咁飲,expresso 好苦😂
都係要mixed 咗先啱我口味。
2023-07-22
$90 (早餐)
2023-07-11 199 瀏覽
系大元邨街市樓上商場平台有個新寵物公園外,原來仲有間新開幾個月既寵物友善餐廳。食物好有質數。尤其咖啡本人覺得非常香醇,從不喜歡椰子食品既我,試了一杯椰子味咖啡。非常好喝。pizza內有好豐富既海鮮。會再幫襯。
2023-07-02
  • 海鮮pizza
  • 椰子咖啡 ,一口牛焗飯
大元邨最近美食廣場變咗寵物友善場地再加上呢間Cafe開咗一段時間所以再嚟一試去到唔使點等位就有得坐坐餐廳靠窗就有一班主子係度🐕🐕下午茶時間又得lunch set同埋T set叫咗西京海鮮燴飯同炸魚手指薯條🍟西京海鮮炊飯味道幾好不過最近轉左米 所以比一般飯身偏硬如果大家落單嘅時候可以備注寫煮軟啲個飯都入味 加埋啲海鮮🦞幾滿足另外叫咗兩碟炸魚手指薯條+10 轉黑松露薯條+10 轉明太子薯條炸魚就有啲遜色第一碟嚟入面都係剛炸起嘅但到第二碟嚟嘅時候炸魚入邊好似啱啱溶雪最後第二碟淨係食咗薯條度另外叫左特濃朱古力朱古力味就夠濃 配合牛奶夠滑
大元邨最近美食廣場變咗寵物友善場地

炸魚入邊好似啱啱溶雪
最後第二碟淨係食咗薯條度

另外叫左特濃朱古力
朱古力味就夠濃 配合牛奶夠滑

過開呢邊做嘢,再次光臨大埔店😜環保舒服,最緊要冷氣夠,大熱天時呢樣真係加分見到外面個寵物公園好多狗狗,超得意同職員傾傾吓先知原來啱啱轉左Menu,多左小食,不過就要午市先有得食我哋今次3個人試食3款早餐,上枱牛角包好大隻,夠鬆化,煙肉唔會太燶,其他食物都保持水準牛油果多士份量就比較少,應該比較適合女士咖啡好飲,呢區比較少有呢個質素既咖啡見到隔籬枱食嗰個慢煮雞湯烏冬都好似好正,下次試😋依家有加一收費,比以前貴左少少,不過都可接受
過開呢邊做嘢,再次光臨大埔店😜
環保舒服,最緊要冷氣夠,大熱天時呢樣真係加分
見到外面個寵物公園好多狗狗,超得意

牛油果多士份量就比較少,應該比較適合女士

咖啡好飲,呢區比較少有呢個質素既咖啡

見到隔籬枱食嗰個慢煮雞湯烏冬都好似好正,下次試😋

依家有加一收費,比以前貴左少少,不過都可接受
2023-06-13
$70 (早餐)
2023-05-08 726 瀏覽
餐廳位於大埔一個舊式屋邨平台不過屋邨商場、街市等地方都已經進行翻新再加上餐廳門口旁邊有一排好大嘅活動百頁窗所以店內光線非常充足,而且比人清新、舒服感覺·͜·☀食物種類亦相當豐富除咗單點主食飯和意粉之外,亦有甜品、下午茶同午餐供應,而且價錢貼地,性價比相當高,不過暫時未有寵物餐供應 餐廳雖然位於屋村商場裏面,而且價錢親民但招呼一啲都唔馬虎,而且對小動物相當親切友善呢👏✨👏✨👏✨👏✨👏✨👏✨今日食咗啲乜?兩份下午茶煙三文魚碎蛋牛角包蒜香蟹肉意粉另加小刺蝟朱古力mousse
餐廳位於大埔一個舊式屋邨平台
不過屋邨商場、街市等地方都已經進行翻新
再加上餐廳門口旁邊有一排好大嘅活動百頁窗
所以店內光線非常充足,而且比人清新、舒服感覺·͜·☀

食物種類亦相當豐富

餐廳雖然位於屋村商場裏面,而且價錢親民

今日食咗啲乜?兩份下午茶
另加小刺蝟朱古力mousse
小刺蝟朱古力mousse
2023-04-12
2023-05-01 362 瀏覽
大埔好西餐選擇一向不多。而大元邨街市頂層天台食肆更因三年疫情有不少結業。新開的這家豈能不試下。兩次幫趁,一早一晚。另一次晚上七時五十分到,有大量空位, 但以八點截單(仍有十分鐘)為理由拒絕接待。可能趕收工。食物不錯,但接待差劣,面色難看,語氣倔及冷漠。可接受者可以幫趁。食完就走也沒問題。

2023-05-01
2023-04-28 479 瀏覽
試業當中,我哋星期五大概11:00入坐,唔使等位。侍應話早餐仲有15分鐘,但係午餐餐牌要11:40先有。我哋趕時間,所以叫咗早餐。同其他餐廳一樣,QR code 落單。屋邨食肆嚟講,環境算好,可能因為啲裝修仲新。我哋叫咗3個餐,朋友話沙律汁有啲特別,問過侍應係咩汁,佢話自己整。包類好彩有酸種包揀,朋友唔食牛角包。附送苿莉花茶係Twinings嘅茶包。咖啡好味,唔錯。價錢唔貴,食物ok,會再encore。

價錢唔貴,食物ok,會再encore。

煙三文魚碎蛋酸種包
跟餐茉莉花茶
Kuri 班尼迪克蛋配煙三文魚
跟餐鮮奶咖啡
煙三文魚碎蛋酸種包
Kuri 班尼迪克蛋配煙三文魚
跟餐鮮奶咖啡
2023-04-26 281 瀏覽
Kuri Cafe係一間狗狗友善嘅餐廳。我試咗佢哋嘅凱撒沙律、三文魚菠菜意粉同埋一杯有刺蝟拉花嘅咖啡,真係好好味!凱撒沙律新鮮爽口,沙律醬味道恰到好處,唔會太鹹都唔會太淡。三文魚菠菜意粉亦都好好味,三文魚鮮味十足,意粉煮得剛好,配合菠菜同忌廉醬汁,味道鮮美。最令我驚喜嘅係咖啡拉花,佢哋嘅拉花技術好高超,我嘅咖啡杯上面拉咗一隻好靚嘅刺蝟,好可愛!除咗拉花,咖啡味道都好香濃,好適合咖啡控啊!Kuri Cafe 係一間好友善嘅餐廳,你可以帶埋你嘅毛孩一齊去,佢哋嘅狗狗snacks都好吸引。而且,咖啡廳環境都好舒適,氣氛輕鬆,啱啱好啱嚟放鬆同埋搵個舒服嘅地方。

2023-04-01 548 瀏覽
今日早餐幫襯左呢一間新開嘅Cafe,以箭豬做主題,原來呢間係分店。雙重牛油果蕃茄多士個樣好靚味道都唔錯,牛油果同埋車厘茄都非常新鮮,唯一缺點就係啲車厘茄好容易碌晒落地,我都有一粒跌咗喺枱面,另一粒就直頭跌咗落地下碌咗唔知去邊度。煙三文魚碎蛋牛角包嘅煙三文魚好好食,真係難得,另外蕃茄好新鮮,不過如果片番茄可以再切厚啲應該會再好食啲。飲熱嘅Americano要加$5 ,如果飲茉莉花茶或者伯爵茶就唔使加錢,茶包用Twinings都幾重本。

2023-03-31 363 瀏覽
📍大埔✨新開 Cafe✨小清新木系早上9點開鋪,9點17分坐滿人真係好誇張掃code落單,早餐來講價錢$48up咖啡+$5就有一杯優質咖啡,CP值超高🦀沙拉菜拼滿滿蟹肉沙律酸種包🥚牛角包三文魚沙律蛋拼沙律菜☕️靚靚刺蝟🦔拉花焦糖咖啡及摩卡特濃咖啡
📍大埔✨新開 Cafe✨小清新木系

早上9點開鋪,9點17分坐滿人真係好誇張
🦀沙拉菜拼滿滿蟹肉沙律酸種包

🥚牛角包三文魚沙律蛋拼沙律菜

☕️靚靚刺蝟🦔拉花焦糖咖啡及摩卡特濃咖啡
2023-03-29
早餐
2023-03-29 713 瀏覽
作為大埔街坊,有咩新餐廳可以瞞過我法眼🤣🤣🤣🤣☕️咖啡迷嘅我,點會唔黎打卡📸📸🦔🦔刺蝟咖啡拉花☕️⋯⋯真係好可愛Mocha 咖啡☕️有濃濃朱古力味😋😋焦糖咖啡☕️香氣撲鼻😌😌煙三文魚碎蛋牛角包 $48蕃茄蟹肉酸種包 $48+$5 可以轉 Mocha、焦糖咖啡☕️ 二人埋單 $106 🧾⏰0900開門,0917已經全部滿座👩🏻‍🤝‍👩🏼👬👩🏻‍🤝‍👩🏼👬 真係又靚又抵食😋😋
作為大埔街坊,有咩新餐廳可以瞞過我法眼🤣🤣🤣🤣

☕️咖啡迷嘅我,點會唔黎打卡📸📸

🦔🦔刺蝟咖啡拉花☕️⋯⋯真係好可愛

+$5 可以轉 Mocha、焦糖咖啡☕️

二人埋單 $106 🧾

真係又靚又抵食😋😋
2023-03-29
$53 (早餐)
朱古力咖啡
焦糖咖啡
蕃茄蟹肉酸種包
2023-03-21 351 瀏覽
呢半年都無乜出去飲飲食食,半個月前突然收到Storellet 通知原來以前附近間kuri喺大埔開左間,我係九龍灣既老顧客黎🤣我地淘大group對佢地評價幾好星期日同屋企人去大埔,就決定去踩場,一入去老闆已經認得我。呢間比九龍灣靚,坐得舒服,終於唔洗自助,有人送餐。有打卡位添,走既時候有隻好可愛既狗仔影相入正題Menu同九龍灣有少少唔同,我哋當然試新嘢啦明太子卡邦尼,意粉煮得啱啱好,收汁出色,係真正有加蛋汁既卡邦尼😘出面好多普通白汁又話自己係卡邦,嘔血不過下次我都係會食番招牌既蒜香蟹肉,我鐘意乾身既意粉❤️千島海鮮Pizza都係新野,味道好,係等得有啲耐,如果叫黎share就幾好朱古力刺蝟cake,超爆可愛,啲女仔話唔捨得叉佢,我一野就叉左佢個頭😂😂😂 總括嚟講係keep住平民高質既cafe ,小店可以呢個時期再開係值得支持,我地屋企人都食得好開心,老顧客祝新店生意興隆一本萬利💋

入正題Menu同九龍灣有少少唔同,我哋當然試新嘢啦
不過下次我都係會食番招牌既蒜香蟹肉,我鐘意乾身既意粉❤️

2023-03-19
  • 蒜香蟹肉意粉