2023-02-25 654 瀏覽
昨天與丈夫來吃了這間土耳其小店的轉轉雞肉卡巴卷 & 轉轉羊肉配薯條:轉轉羊肉配薯條 👍🏻我不多吃羊肉,但羊肉帶少少肥,不會過瘦和乾,好味!豆湯,簡單的豆湯,味道不錯,夠飽肚轉轉雞肉卡巴卷:有驚喜,卡巴卷夠軟身,雞肉也夠Juicy還有一支白色貌似沙律醬的東西,放在每張桌上,是老闆親手調製,我將這白色醬配雞肉卡巴卷一起吃,好好味!

轉轉羊肉配薯條 👍🏻
我不多吃羊肉,但羊肉帶少少肥,不會過瘦和乾,好味!
豆湯

豆湯,簡單的豆湯,味道不錯,夠飽肚
雞肉卡巴卷

轉轉雞肉卡巴卷:有驚喜,卡巴卷夠軟身,雞肉也夠Juicy

2023-02-24
豆湯
雞肉卡巴卷
  • 卡巴卷
2021-07-02 1644 瀏覽
1.韓式炸雞 2.韓式炸醬麵睇返d相,原來已經成年了,依家先補返post出來記得果時係尖咀行行下,餓餓地又唔知食咩好,就上openrice搵下有咩食,之後就搵到附近呢間鋪頭,入到去環境唔錯,而且服務員有禮貌因為肚餓,睇左幾下餐牌無考慮太陣就即刻就叫左韓式炸雞同韓式炸醬麵試試佢,到依家都覺得好好味,炸雞好香脆而又唔油,個面又好香濃,有韓國特式的炸醬麵,不過平時返工好少經尖咀,依家睇返好似無得再食了,可惜可惜
1.韓式炸雞
2.韓式炸醬麵

睇返d相,原來已經成年了,依家先補返post出來

2020-04-08
一路都鐘意食土耳其卷...但其實呢d鋪頭喺香港都唔太多人食都覺得有點可惜...喺佐敦行去尖沙咀經過呢間 Kebabchi...望入鋪既decoration幾舒服..幾特別...再望望佢個Menu...見到土耳其卷其實都覺得幾吸引$58+$12 有薯條🍟😍😍但我諗諗再望望銀包👛未禁錢無cash喺身...有個女行左出黎之後我問佢收唔收八達通/Alipay...收喎...咁就入左去坐order低$58雞肉...$68牛肉...$78羊肉我就試羊肉+要薯條🍟好快個卷就到左 佢比埋果幾樽醬一樽茄汁 一樽沙律醬 一樽少少辣既醬我用左少少辣果隻醬...雖然個醬凍凍地...但都ok唔錯😊😊個羊一d蘇味都無😆😆😆個薯條熱辣辣好脆好味😋😋😋我無叫野飲...但個男人比左杯茶我杯茶好香...估唔到幾好飲喎😋😋間野開頭無客..得一個廚師.一個女侍應.一個男似老細?Manager? 無人食野...之後我食左一半有2個人黎買外賣...再有一個人黎堂食...幾好吖...唔太多人...野又好食....好快上野食😋😋大讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻原來杯茶如果我要叫係$12😆😆
一路都鐘意食土耳其卷...
但其實呢d鋪頭喺香港都唔太多人食
都覺得有點可惜...
喺佐敦行去尖沙咀
經過呢間 Kebabchi...
望入鋪既decoration幾舒服..幾特別...
再望望佢個Menu...
見到土耳其卷其實都覺得幾吸引$58
+$12 有薯條🍟😍😍
但我諗諗再望望銀包👛未禁錢無cash喺身...
有個女行左出黎
之後我問佢收唔收八達通/Alipay...
收喎...咁就入左去坐order低
$58雞肉...$68牛肉...$78羊肉
我就試羊肉+要薯條🍟
好快個卷就到左 佢比埋果幾樽醬
一樽茄汁 一樽沙律醬 一樽少少辣既醬
我用左少少辣果隻醬...雖然個醬凍凍地...
但都ok唔錯😊😊
個羊一d蘇味都無😆😆😆
個薯條熱辣辣好脆好味😋😋😋
我無叫野飲...但個男人比左杯茶我
杯茶好香...估唔到幾好飲喎😋😋
間野開頭無客..
得一個廚師.一個女侍應.一個男似老細?Manager?
無人食野...之後我食左一半有2個人黎買外賣...
再有一個人黎堂食...
幾好吖...唔太多人...野又好食....
好快上野食😋😋
大讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
原來杯茶如果我要叫係$12😆😆
2021-01-26
3 分鐘 (堂食)
  • Lamb  Doner  Kebab
  • 炸薯條
2020-11-15 1003 瀏覽
中午諗唔到食咩嘅時候,好多時候就會行過嚟買個牛肉卷,一方面份量多又飽肚,另一方面又真係幾好味,如果走醬的話應該唔算好肥,不過當然有醬會好味啲,每次都會叫辣,但其實嗰啲係唔辣嘅沙律醬,所以唔算好辣,之前食過雞卷其實都好食,朋友食過樣都話唔錯。
2020-03-13 1730 瀏覽
🌯雞肉卡巴雞肉🍖入味而且份量多,有生菜🥬、蕃茄🍅同洋蔥🧅作配料若配料再多啲,雞肉卷會更juicy🧐Wrap口感帶少煙韌、有咬口👍🏻 雖然係即整,但食落都唔算太熱🤭整體味道不過不失,口感豐富但偏乾🤔
2020-02-11 944 瀏覽
因為唔食羊肉,所以對中東菜冇乜期望。之前經過此餐廳好多次,都見此店都好似都開了半年有多,但完全沒有機會去試試。今晚同朋友係尖沙咀搵嘢食,又唔想食韓國菜,再次經過小店,便決定一齊去試下。兩個人點了雞肉卷同牛肉卷。兩個都好好味。卷入面配菜足夠肉質烤得好好,完全唔乾。 完全可以食得出燒烤個隻香味。我本人也點了個餐湯。今晚餐湯係豆蓉湯,煲得好滑,好creamy。又夠熱辣辣,算幾好味。雖然唔係好特別,但都算可以有下次。不過唔係must try。總括來講,食過翻尋味,一定會返來再試埋佢嘅土耳其咖啡。

總括來講,食過翻尋味,一定會返來再試埋佢嘅土耳其咖啡。
2020-01-03 656 瀏覽
店舖雖小但坐位舒服,叫咗個Falafel 卷,餅皮新鮮軟熟,卷卷入面有鷹咀豆脆球、生菜絲、蕃茄同紅洋蔥配埋獨有醬汁,味道辣辣地,口感爽爽脆脆配合完美。仲試咗個土耳其汽水,有淡淡似可爾必思味咁,微微甜,比可樂七喜清新好多。食嘅時候又見到有土耳其人同鄉嚟幫襯,同個土耳其老闆又傾又笑,好似置身異地。阿老闆服務殷勤,客人一到就開心招待介紹有羊雞菜卷卷,好enjoy 自己嘅工作,令人食都食得開心D。有時有啲茶餐廳一路食一路聽到悔氣應對,好影響心情下㗎嘛。。一定會再嚟☺️

一定會再嚟☺️
Came here with friends because of booking app discount. Didn't expect much but I love eating kebab. Turns out to be a memorable experience I've been thinking to come back till now.First of all, the place is quite small but nicely decorated. We were welcomed by a smiling waitress and she patiently waited us to order (you dont often get this kind of service in HK). Then, we ordered beef & chicken kebab with rice/chips and the price is very affordable since it's located in TST (especially with disc

First of all, the place is quite small but nicely decorated. We were welcomed by a smiling waitress and she patiently waited us to order (you dont often get this kind of service in HK). Then, we ordered beef & chicken kebab with rice/chips and the price is very affordable since it's located in TST (especially with discount hahaha). When the food came, we were surprised the portion was big! Our female friends could not even finish their plate, and for big eater like me, I was full with 1.5 portion.
The taste was good, well seasoned, and above average, although I think it's not like very exceptional or anything (but with such price, u cant have exceptional expectation).

One memorable for me, which makes me wanna write this review, is when one of our friend's order took too long to come. Since we talked so much, we did not realize the time has passed so long that the restaurant became full of people but one of my friends' order hasnt come yet. Then, we asked (I think) the owner of the resto and he apologized, then in 2 mins the order came. When we were eating, the owner came again with some complimentary fries! (FYI we did not complain at all) This service really really rarely happens in HK, even if you go to fancy resto. We really do appreciate the service and we definitely will be back
2019-12-10
用餐優惠
優惠券
2019-11-21 580 瀏覽
平時成日食中菜、西餐,實在太悶,今次朋友介紹的,由土耳其人開,鋪內格局都充滿土耳其風味,很簡潔,土耳其餐廳特色一定有一大串肉垂直掛。Kebabchi可以由佐敦地鐵站或者尖沙咀站行過去都差唔多,大概八至十分鐘左右。我跟朋友都想食薯條,很可惜套餐沒有卷加薯條既組合。所以我地選了肉+薯條+可樂。轉轉燒雞肉-配薯條沙律 +可樂 $78轉轉燒牛肉-配薯條沙律 +可樂 $78薯條炸得香脆,外脆內軟,沙律款式多又新鮮,有蕃茄、生菜、蘿蔔絲、洋蔥,還有3隻醬汁任你選,包括: 茄醬、沙律醬、似千島醬不過是辣的,牛肉雞肉都是一小口的,不用蘸醬都夠味,而且份量多,而且不乾身,入面都有肉汁。飲啖可樂,真係滋味享受。
平時成日食中菜、西餐,實在太悶,
今次朋友介紹的,由土耳其人開,
鋪內格局都充滿土耳其風味,很簡潔,
土耳其餐廳特色一定有一大串肉垂直掛。
大概八至十分鐘左右。
我跟朋友都想食薯條,很可惜套餐沒有卷加薯條既組合。
所以我地選了肉+薯條+可樂。
轉轉燒雞肉-配薯條沙律 +可樂 $78

轉轉燒牛肉-配薯條沙律 +可樂 $78
薯條炸得香脆,外脆內軟,
沙律款式多又新鮮,有蕃茄、生菜、蘿蔔絲、洋蔥,
牛肉雞肉都是一小口的,不用蘸醬都夠味,而且份量多,
而且不乾身,入面都有肉汁。

飲啖可樂,真係滋味享受。
2019-11-06
  • 轉轉燒牛肉-配薯條沙律
2019-11-18 313 瀏覽
簡簡單單的一日 , 晚餐地點就在 尖沙咀-柯士甸道 的一間 土耳其菜 小店 Kebabchi ~餐廳的廚房 , 有著名的 土耳其 轉轉烤肉 , 看起來像十分吸引 ~Menu ~ Hummus & Bread 雞心豆蓉 & 烤餅 : 豆蓉的質感幼滑 , 絕不粗糙 , 食了一口就知道有濃厚的雞心豆味以及香料味,因為又香又滑,邊點麵餅邊食,食極都停不了口 ~我們點了兩客 set dinner, Beef Doner Kebab Rice & Salad 轉轉燒牛肉 配飯及沙律 $78 , Lamb Doner Kebab Rice & Salad 轉轉燒羊肉 配飯及沙律 $88 , 套餐都跟湯或飲品 ~餐湯 : 餐湯是以豆為主的 土耳其 的湯 , 味道重香料味帶點微微辣 , 開胃又好飲 ~Beef Doner Kebab Rice & Salad 轉轉燒牛肉 配飯及沙律 : 外表看似烤得乾身的轉轉烤牛肉 , 吃起上來其實並不乾硬 , 反而好有牛肉味 , 加上特式沙律醬撈起飯來食 , 很有特色 ~Lamb Doner Kebab Rice & Salad 轉轉燒羊肉 配飯及沙律 : 燒得香口的
簡簡單單的一日 ,
Menu ~

我們點了兩客 set dinner,

Lamb Doner Kebab Rice & Salad 轉轉燒羊肉 配飯及沙律 : 燒得香口的羊肉,一點兒也不羶,食落口啖啖肉香和香料味,配飯及沙律,加點蒜蓉沙律醬、撈着來食更加好味 ~

本篇完 ~
2019-11-12 227 瀏覽
今天放假,在家裡睡了一天之後,精神滿滿出來覓食。我朋友前幾天在尖沙嘴發現一間新開的土耳其菜,強力推薦之下,我也過來試試果然沒有讓我失望小店很簡單,裝修舒服😌環境也好關鍵是東西好好吃😋雖然是土耳其菜,不過感覺也是融入了香港的,因為可以有米飯🍚而且是柔軟細膩的米飯喔!我之前的記憶中,土耳其菜,就是乾乾的大餅加上乾乾的烤肉,結果今天讓我覺得很滿意。我點的羊肉米飯,羊肉很鮮又多汁,細膩的油脂配上米飯🍚感覺更加適合中國人胃口。沙律🥗讓整個飯更加有營養,更重要的是解膩!而且烤肉不乾,肉質鮮嫩多汁,米飯也是很柔軟細膩!看來是特意因應中國人口胃而進行過改良的了。很滿足的一餐。我最愛的還是烤羊肉,而且天氣冷了,就要多吃一些,可以滋補養生保健!

果然沒有讓我失望

小店很簡單,裝修舒服😌環境也好

2019-11-11 196 瀏覽
中西日韓菜就食得多,今次轉一轉口味試下土耳其菜!黎到呢間位於佐敦柯士甸路的Kebabchi,顧名思義,餐廳主打卡巴卷,老闆係土耳其人,提供土耳其風味的kebabMenu選擇主要分為雞肉、牛肉、羊肉三大類別,可以選擇配卡巴卷、白飯或薯條沙律,頗多元化的,套餐均配餐湯或可樂汽水是日餐湯湯嘅質地比較稀身,滿有豆香~牛雞雜燴燒肉卡巴卷卡巴卷熱烘烘的,卷餅皮頗Q彈,滿有麵粉香。內裡有份量十足的牛肉及雞肉雜燴,肉質好嫩滑,香口惹味!仲有新鮮紅蔥、生菜、蕃茄等等蔬菜,增添左爽脆口感,亦減低了油膩感覺轉轉燒牛肉配飯及沙律燒牛肉份量頗多,滿滿的牛肉片,肥瘦適中,入口香軟,鹹香滋味,送白飯食就啱晒!仲有雜菜沙律,有甘筍絲、紫椰菜、蕃茄等等,感覺健康

是日餐湯

湯嘅質地比較稀身,滿有豆香~

牛雞雜燴燒肉卡巴卷

轉轉燒牛肉配飯及沙律

仲有雜菜沙律,有甘筍絲、紫椰菜、蕃茄等等,感覺健康
2019-11-11 147 瀏覽
去到尖沙咀大家都會惆悵究竟今晚食咩好,我就係其中一個😂最後決定去咗其中一間食土耳其菜嘅餐廳食飯係當地土耳其人開設嘅餐廳,而我就叫咗一份牛雞雜燴燒肉薯條沙律,如果大家有食開燒烤經驗,通常牛嘅質感經過燒烤之後會變得比較乾水,但餐廳煮食令到兩者質感有燒烤味道之餘同時肉嘅汁冇流失到,而且所有食物都係即叫即整,薯條仲係熱辣辣🤤男朋友就叫咗一份轉轉燒羊肉配薯條沙律,羊肉好新鮮,而且騷味十足,用來配沙律簡直一流🤤 餐飲叫咗一份餐湯,味道濃郁而且有好多蔬菜蓉係入面,有口感之餘同時都唔會太稀過程中更見到廚師咁落力忍唔住影多張相😂雖然土耳其菜聽就聽得多,但食真係第一次食而且印象都唔差

係當地土耳其人開設嘅餐廳,

2019-11-07
2019-11-06 107 瀏覽
由土耳其人開的Kebabchi餐廳 名字挻有意思中除了是土耳其菜式 店主解釋chi的意思是好吃 加入了我們的文化元素來改餐廳名字 融入香港文化TEMIR是餐廳老闆 他很有善與我們溝通交流一下Kebab anytime for everyone 土耳其烤肉你食過沒有?我是第一次食 經常看到肉類在轉轉轉挻有趣的感覺·羊肉跳薯條加沙律 HKD$88 ·牛肉跳飯加沙律 HKD$72 肉質經過烤所以會比較香口 食起上來挻有咬感🤤🤤份量也挻多 可以選擇飯/薯條 附送沙律來中和味道第一次食土耳其菜感覺不錯 可以再食其他菜式

由土耳其人開的Kebabchi餐廳 名字挻有意思中

肉質經過烤所以會比較香口 食起上來挻有咬感🤤🤤
份量也挻多 可以選擇飯/薯條 附送沙律來中和味道
第一次食土耳其菜感覺不錯 可以再食其他菜式[得意]

2019-11-04
10 分鐘 (堂食)
🐱🐶Kebabchi(尖沙咀中東菜).平時行經尖沙咀都唔多覺呢間食中東菜既餐館,今日竟然比我遇到🤩可能係新開都唔出奇🧐唔理咁多,一於試下佢嗰中東菜有幾正宗先😋😛.入到餐館,老闆係地道中東人要講英文溝通,餐館擺設四正,小巧但都應該坐到8-10張枱。餐牌主力分為🐔雞、🐂牛、🐐羊三款肉類,以套餐形式咁Order。我哋分別叫咗🍽🌮轉轉燒牛肉配薯條沙綠 $78 -牛肉整得好乾身,但內裡仍然鎖住肉汁;切到一小舊連同薯條、沙律菜一口食,口感極之豐富🤤🤤.🌯轉轉燒羊肉(卡巴卷)$78 - 開頭以為嗰羊肉卷內會好乾,點知原來入面都係有Source,好Juicy🤤🤤羊肉一啲都唔騷,羊肉愛好者必試推介!.兩個套餐均可配湯/飲品,食得中東菜淨係要貫徹飲埋人地個湯先完美㗎啦😂 不過,中東人既湯加咗好多佢哋專屬既香料,同我哋平時飲開既中湯/西湯都唔同,中意嘗試新嘢既朋友仔可以TryTry🥳🥳.總結評分:8/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️.
🐱🐶Kebabchi(尖沙咀中東菜)
我哋分別叫咗🍽
總結