2022-03-16 329 瀏覽
🐱🐷Kachimushi🐱🐷WFH咗太耐,特登攞咗日假去西貢走走,抖抖氣~喺市中心啲小街行行下就比呢間白色牆身配木門、滿滿日系風格嘅cafe吸引住🥰宜家天氣唔太熱 見到好多人都坐喺出面啲位 買杯咖啡 坐下 chill下~而店入面就有10幾個位左右 有卡位 亦有bar枱位 我地坐咗喺bar枱位 前面會有個窗可以望到出面~呢度有好多唔同嘅咖啡 唔飲咖啡嘅又或者帶小朋友嚟 就有茶、奶同有氣果汁揀😗食物方面都有好多選擇~首先叫咗杯Dirty🤎厚厚嘅鮮奶同香濃嘅咖啡加埋一齊好好飲!好順口嘅咖啡~鍾意飲多奶嘅一定要嗌!另外再嗌咗杯Ice Drip Coffee🤎佢會比個杯仔你自己倒出嚟慢慢品嘗~花果香味飲落口唔酸 after taste有少少回甘🤎呢度啲咖啡豆不錯喔~野食方面試咗佢個蛤蜊巧達濃湯💛條麵包仔仲要熱辣辣嘅😍 濃湯入面有好多蛤蜊 薯仔 紅蘿蔔等 好足料!而且一啲都唔膩,飲完冇咩負擔~見到有和牛open toast緊係要試下!上面有好多火箭菜 下面就有滿滿嘅和牛🤩(雙眼發光另一面可以見到佢嘅toast係雜穀嘅 上面有塊cheese 再上面就係和牛同埋焦糖洋蔥🤤跟住仲試咗烤比爾芝士吐司 估唔
🐱🐷Kachimushi🐱🐷

食物方面都有好多選擇~

Ice  Drip  Coffee

蛤蜊巧達濃湯配麵包

SRF 和牛Open  Toast

烤比爾芝士配吐司

跟住仲試咗烤比爾芝士吐司 估唔到係成個芝士咗上!芝士控必叫啊😍😍
Dutch  Baby  Pancake (抹茶及紅豆)
完美嘅一餐緊係要以甜品作結🥰第一次試Dutch Baby Pancake !今次試咗抹茶紅豆味,店員攞過嚟時細心提醒個pan好熱~ 岩岩整好嘅pancake真係最好食 🤤個邊邊仲要脆脆的亦唔會太甜~

🐱🐷總結:好鍾意店入面播嘅日文歌❤️咖啡同野食好味 環境又chill 可以好好咁放鬆一下~
❗️注意:佢元朗都有分店㗎~都係小白屋風格🤍
2022-03-16
午餐
Ice  Drip  Coffee
蛤蜊巧達濃湯配麵包
SRF 和牛Open  Toast
烤比爾芝士配吐司
Dutch  Baby  Pancake (抹茶及紅豆)
  • Open  Toast  (和牛)
2022-03-15 72 瀏覽
最近天氣好好٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 最適合去郊游下呼吸下新鮮空氣了🌬黎到西貢行下 見到有間白色Cafe比佢吸引到就入去食個brunch了~😋我地兩個人叫左兩杯咖啡+三款食物+一件蛋糕 真係全!部!都好好味冇失望🥺🤍WAGYU BEEF OPEN TOAST 和牛 $124第一眼見到嘅係滿滿嘅火箭菜😍火箭菜有撈左一啲汁~ 雖然唔係好食得出係咩汁 但係令到個菜唔會咁單調!和牛同洋蔥好香 份量都好足Toast嘅底係穀物麵包~ 麵包唔會過硬 用刀切好容易就可以切開 黃牛同麵包中間仲有一層芝士🧀 香味冇比和牛嘅味道蓋過 令整體味道再昇華😋不過份量略嫌有少少少🙈 Toast只得一塊😢男仔可能就未必夠食啦~🤍CLAM CHOWDER WITH BREAD 周打蜆濃湯配麵包 $78個湯超級驚喜😍😍係好濃稠嘅湯~有薯仔紅蘿蔔大大粒蜆肉!!又唔會太creamy太膩份量夠哂2個人share~配嘅麵包都熱辣辣😋外脆內軟🤍DUTCHY BABY PANCAKE (MIXED BERRIES) 雜莓 $68見到相已經好想試!又一個驚喜😍驟眼睇見到好多糖漿以為一定好甜~點知!食落甜到啱啱好~ 蛋味好香雜莓份量好足!就算熱食
黎到西貢行下 見到有間白色Cafe比佢吸引到

和牛同洋蔥好香 份量都好足
黃牛同麵包中間仲有一層芝士🧀
香味冇比和牛嘅味道蓋過 令整體味道再昇華😋
不過份量略嫌有少少少🙈
Toast只得一塊😢男仔可能就未必夠食啦~
Wagu  Beef  Open  Toast

個湯超級驚喜😍😍
份量夠哂2個人share~
配嘅麵包都熱辣辣😋外脆內軟
周打蜆濃湯配麵包

見到相已經好想試!又一個驚喜😍
驟眼睇見到好多糖漿以為一定好甜~
點知!食落甜到啱啱好~ 蛋味好香
雜莓份量好足!就算熱食嘅水果都唔奇怪!
仲要熱辣辣用鐵鍋上碟😍一路食都仲暖架😋
有機會一定要試吓其他味!!
Dutch  Baby  Pancake

🤍Dirty $48
雖然我唔係咖啡專家🤣 但都飲到好香咖啡豆味!!

🤍Iced Latte $42
係我近期飲過最好味嘅latte🥺♥️
冰塊唔會太細粒所以唔會好快溶左影響味道😆
好滑好香又夠凍♥️ (最後忍唔住再叫多左杯🤣

🤍Basque Burnt Chessecake(Tofu)巴斯克焦香芝士蛋糕 (豆腐味) $38
第一次見豆腐味巴斯克芝士蛋糕!!
本身食到最後都以為食唔哂~
但呢個芝士蛋糕完全唔膩!
冇平時食芝士蛋糕嗰種厚重感!
芝士味好突出 但都會食得出有豆腐嘅香味😋
特別一讚上面嘅焦香做得啱啱好👍🏻唔會太過燶~
Basquet  Burnt  Cheesecake  (Tofu)

整體評分:🤍🤍🤍🤍🤍
食物真係好高質~ 種類唔多但款式特別😋
小店嘅座位唔多 但就比人一種好舒適嘅感覺!
店員都好Nice好有禮貌~又會叫我地小心個鐵鍋熱唔好辣親~😆
疫情下大家要多多支持呢啲用心嘅小店!!
(佢哋元朗都有分店架!)
午餐
Wagu  Beef  Open  Toast
周打蜆濃湯配麵包
Dutch  Baby  Pancake
  • Iced  Latte
鋪面簡約文青但又型格,喺鋪外亦有座位,甚有外國風情。小小嘅面積,但好有獨特風格。飲品先到。朋友嘅Dirty 凍咖啡,我嘅有汽柚子果汁,啱晒已經成廿六七度嘅初夏天氣。看似普通嘅麵包加黑松露蟹肉醬有驚喜!麵包喺暖嘅,配上室溫嘅黑松露蟹肉醬口感新鮮!好香黑松露味,又有唔少嘅蟹肉,怪不得其他網友都推介!Mixed berries Dutch baby pancake之前只食過普通hot cake 同 souffle pancake,第一次試呢種Dutch pancake, 口感好唔同,似厚身嘅crepe多啲!冇熱香餅或梳孚里班㦸咁膩咁heavy, 唔係太甜,帶小小酸甜味嘅raspberries 好夾好refreshing! 抹茶紅豆呢個超強組合更加唔駛講!不過要趁熱食。放涼咗之後口感同味道都比較平凡。最後係呢個和牛Open Toast. 好好味!牛好淋,上面嘅洋蔥火煎菜味道好出,整體好配合!食物賣相吸引,款式獨特,味道清新健康,睇到佢哋用心製作,第一次嚟呢度好多驚喜!每一度菜上枱時都不其然要「嘩」一聲,很回味嘅一餐。會再encore!
鋪面簡約文青但又型格,喺鋪外亦有座位,甚有外國風情。

小小嘅面積,但好有獨特風格。

最後係呢個和牛Open Toast.
好好味!牛好淋,上面嘅洋蔥火煎菜味道好出,整體好配合!

2022-03-14
  • 黑松露蟹肉沾醬配吐司
  • Mixed  Berries  Dutch  Baby  Pancake
2022-03-11 79 瀏覽
🍳☕️行山前,食個簡簡單單早餐。『Scrambled Egg w/ toast』$40『早餐精選』$72『Americano (iced/ hot)』早餐簡單直接,無好花巧;但哩個價錢,就比較細份。📍 Kachimushi (西貢)西貢市場街35號。【小編的話】➡️雖然哩間鋪個IG覆message 比較慢,但我哋都去支持下➡️哩條街好多cafe,e.g. Let’s Jam, Tap etc ,地點都唔算難搵,大家做戶外活動前,都可以行嚟哩條街食嘢。
🍳☕️行山前,食個簡簡單單早餐

『Scrambled Egg w/ toast』$40
Scrambled Egg w/ toast

『早餐精選』$72
早餐精選

『Americano (iced/ hot)』
Americano (iced/ hot)

早餐簡單直接,無好花巧;但哩個價錢,就比較細份

📍 Kachimushi (西貢)
西貢市場街35號

【小編的話】
2022-03-09
$60 (早餐)
早餐精選
2022-03-01 281 瀏覽
今日放假入西貢行吓食下野😌 呢間Kachimushi之前一早bookmark定架啦 西貢小白屋 睇到都好放鬆😌 入到去坐低睇下個Menu 簡約風🌱決定食個豐富嘅 brunch!!! Oolong tea latte $38Dirty $48首先講咗烏龍茶latte先 超香烏龍茶嘅香味 喜歡茶味濃既朋友一定要試吓 拉花都好靚 岩哂打卡👍🏻Dirty正常發揮 奶夠凍 不錯😌 黑松露蟹肉沾醬配吐司 $108呢個好好味呀 法包係烤過暖暖的拎出黎 配上超香黑松露同埋食到佢既蟹肉 好味😋 必試✊🏻 無花果吐司 $88呢個toast除咗無花果之外 仲有羊奶芝士 Parma ham同埋火箭菜 無花果好甜好新鮮 佢嘅甜味加埋風乾火腿嘅味同埋火箭菜 加埋一齊食成件事好健康😬 波特蘑菇吐司 $98超鍾意食大蘑菇😗 除咗蘑菇之外佢仲有手工比爾芝士松露醬 火箭菜同埋巴馬臣芝士 松露醬好香但唔會搶咗蘑菇嘅味道 芝士都好味 成件事好creamy😋 雜莓pancake $68Dutch baby pancake 有藍莓同埋紅桑莓 新鮮滾熱辣拎上枱 好香 但要小心個鐵鑊仲係熱嘅 甜甜嘅糖漿加埋酸味味嘅雜莓 好味😋 整

入到去坐低睇下個Menu 簡約風🌱
決定食個豐富嘅 brunch!!!

Oolong tea latte $38

無花果吐司

波特蘑菇吐司 $98

雜莓pancake $68
雜莓pancake

整體來講 西貢呢間kachimushi真係好舒服😌 食物好靚又好味好岩打卡 環境都坐得舒服 同朋友嚟傾偈chill下 放假都係一個唔錯嘅選擇😊
黑松露蟹肉沾醬配吐司
無花果吐司
雜莓pancake
2022-03-01 77 瀏覽
天寒地凍又落雨,搵到個位數字,都幾難頂。襯住雨勢減弱,岀動去搵吓啲暖笠笠嘅食物。有間外型好日系嘅Cafe,門面以白色和木為主。logo右上角有隻蜻蜓,推開門大約有三四張枱。order 杯dirty 提提神先,飲落好creamy, 溫度剛剛好。fig parma ham toast, 無花果好新鮮,麵包塗上濃郁嘅芝士。caramel mochi pancake 用鐵pan上枱,好暖胃。mochi 加糖漿又唔覺太甜。天氣冷冷的唔少得clam chowder熱湯。蜆加粒粒薯仔飲落口啖啖肉,全身暖晒。portobello and rocket salad 作個總結,當廚師煎香菇嘅時候,已經聞到好香。

純粹想同人chill住慶生,但今次夾咗好耐先夾到時間。🙊🙊嗰日行吓行吓仲搵到一間巷仔嘅日系木感咖啡室添~☕️🪵·松露蟹肉沾醬🦀超級多蟹肉絲,係足料嘅!滿滿松露味加埋少少牛油淡忌廉醬,放落細法包片上面,係會覺得好食同夾嘅。·波特蘑菇吐司🍞波特蘑菇就同Harry Potter冇乜關係嘅~😂但係呢嚿波特菇放咗喺一塊大法包上面🍄,加啲芝士碎同牛油🧈去焗吓,塊包就充滿住芝士牛油菇味~再加少少好fresh嘅火箭菜食,好食又唔油膩~·蛤蜊巧達湯配麵包🥣個名好似好複雜咁,其實咪就係周打蜆湯囉!🤪每一啖都飲到蜆肉,跟住落咗唔少薯仔🥔,感覺就係一碗海鮮濃湯🍲。開心仔!😆·無花果pancake🥞淨係無花果呢樣嘢都已經好特別。見到有好多嘅新鮮無花果食,少少甜甜酸酸🤏🏻,再加脆口果仁同蜜糖落pancake,配搭新鮮又好味。😋😋 店員哥哥仲好友善同細心咁提我哋唔好點到嗰個好熱嘅煎pan,以防燙傷、整親手添!!😌·Dirty🧟‍♂️🧟‍♀️其實係hot expresso shot + cold fresh milk🥛。咖啡味同奶味層次分明,兩種味都分別飲到,唔會話互相遮咗對方浸味咁。😎
松露蟹肉沾醬🦀
波特蘑菇吐司🍞
波特蘑菇就同Harry Potter冇乜關係嘅~😂
但係呢嚿波特菇放咗喺一塊大法包上面🍄,
蛤蜊巧達湯配麵包🥣
Flat  White
松露蟹肉沾醬
蛤蜊巧達湯配麵包
2022-02-23 62 瀏覽
冷凍凍和灰黑黑的下雨天終於過去,迎接天朗氣清的星期三,決定走進西貢伸展吓呆硬的身軀,左看看艇家叫買新鮮海產,右看看小巷的店舖,眼前有間好有和式的店舖cafe (Kachimushi)店內有幾位好有禮貌年青店員。我倆嗌了杯dirty飲品和ice drip coffee、toast 、pancake and dessert 非常滿足😍1. dirty 飲品 ~ 外表好像藝術沙畫,入口香滑濃郁奶香味,飲一啖後表面又浮現另一幅沙畫千變萬化藝術2. ice drip coffee ~ 品嚐一啖時好有層次花香味、帶有回甘味3. 和牛toast ~ 火箭菜混入意大利醋,再配上炒熟帶香甜洋蔥加芝士,和牛toast怎能沒有主角和牛🐂👍,和牛烹調洽到好處鮮嫩多汁入口溶化回味4. 無花果pancake ~熱騰騰 香濃蛋香班戟面層配上清甜新鮮無花果,鬆脆合桃和少許甜甜蜜蜜 🐝 5.黑松露蟹肉沾醬配吐司 ~ 黑松露非常濃郁(煤氣味)🤣啖啖蟹肉勁豐富👍吐司外脆內軟加上厚厚蟹肉🦀絕配😋6.芝士蛋糕(荳腐) ~ 來到尾升一客dessert 香滑溜溜荳腐味芝士蛋糕,入口溶化領人回味

2022-02-19 68 瀏覽
2022-02-12
  • 黑松露蟹肉沾醬配吐司
  • 黃豆粉年糕dutch  pancake
2022-02-11 88 瀏覽
就嚟都冇得點樣出街去食飯,就同媽咪去西貢行吓。見到呢間小店好有特色,想同媽咪去嘆吓咖啡同埋茶。叫咗馬騮滅鐵觀音,一杯dirty,和牛吐司,無花果pancake,蜆肉湯配麵包馬騮滅鐵觀音,一杯dirty,杯茶嘅茶具好靚,打卡最啱,咖啡就偏苦少少了。蜆肉湯配麵包原本以為好細碗,點知原來咁鬼大碗,蜆肉都好多,配埋馬鈴薯仲有蘿蔔,夠晒健康,而且湯唔會太鹹,佢加咗酒,調出蜆肉鮮味。和牛吐司和牛牛味濃郁,一件吐司已經算好飽肚,加埋芝士就更加正無花果pancake因為我唔鍾意食太甜,所以就冇加到雪糕,我見其他人都有加,應該會再好食啲。無花果清甜,而且佢配左蜜糖令到成個pancake味道更加豐富,而且仲有核桃作陪襯。

馬騮滅鐵觀音,一杯dirty,
杯茶嘅茶具好靚,打卡最啱,咖啡就偏苦少少了。
蜆肉湯配麵包

和牛吐司
和牛牛味濃郁,一件吐司已經算好飽肚,加埋芝士就更加正

2022-02-11 110 瀏覽
🔹Fig Dutch Baby Pancake $68主要係為左黎試依個Pancake,其他野未食完,已經上左依碟,如果大家黎食最好預番時間嗌,因為依個絕對係趁熱食會好食啲。我覺得啲無花果同pancake唔係好match,而個pancake個邊有啲燶燶地,個邊位食落幾好食,但整體黎講味道好淡,而啲係花果又唔係好match到。🔸Black Truffle Crab Dip with Toasts $108啲麵包係熱既,但唔會熱到好稔,啲黑松露醬係凍既。我覺得個醬如果係室溫會好啲,依家個醬係直接係雪櫃拎出黎,個麵包又熱,個組合口感好怪。但個醬既味道幾好既,都有唔少蟹肉。🔹Oolong Tea Latte $42望落好似好重茶味,但飲落極少茶味,好重奶味,如果茶既份量好番啲會好啲,依家好似飲緊淨奶咁。
🔹Fig Dutch Baby Pancake $68

🔹Oolong Tea Latte $42

2022-02-09 1018 瀏覽
今日諗住去西貢東壩行山,所以就入咗西貢填咗個肚再上山!⛰️🌎🏞️見到呢個cafe裝修簡約風即刻會想試😍咁我就叫咗一杯iced dirty🥤🧊好正 佢個咖啡espresso唔會沖得過龍, 令到佢太苦, 同埋唔會入到口有一啲渣嘅感覺, 成件事好順滑❤️❤️另外再叫咗個和牛牛肉toast🐮🥪佢個法包係酸種包, 上面有一層芝士, 再放咗一啲洋蔥, 係煮過嘅, 跟住呢有切咗片嘅和牛, 入落好豐富好好味!! 呢個一定要試,跟住佢側邊有啲火箭菜呢都好新鮮所以成件事好fresh好正❤️❤️😍😋跟住再叫咗一個波特mushroom吐司,佢係用一個大菇跟住下低有小小忌廉汁,搽咗喺麵包,一樣係用酸種包,配菜都係火箭菜夾起嚟好好食 😍😋同埋抹茶紅豆班戟🥞加咗冧酒提子雪糕🍨佢一上盤好熱,跟住呢個抹茶粉同埋紅豆呢好好食嗰班戟呢亦都係有少少厚實感,,好滿足唔會過甜, 呢個係打卡同埋必食之選😆😆
今日諗住去西貢東壩行山,
所以就入咗西貢填咗個肚再上山!⛰️🌎🏞️

見到呢個cafe裝修簡約風即刻會想試😍
咁我就叫咗一杯iced dirty🥤🧊
好正 佢個咖啡espresso唔會沖得過龍,
令到佢太苦, 同埋唔會入到口有一啲渣嘅感覺
, 成件事好順滑❤️❤️

另外再叫咗個和牛牛肉toast🐮🥪

跟住再叫咗一個波特mushroom吐司,

同埋抹茶紅豆班戟🥞加咗冧酒提子雪糕🍨

2022-02-09
  • 和牛牛肉吐司
  • Dirty
2022-02-07 106 瀏覽
細個住將軍澳,偶然週末就會入西貢釣魚同出海,享受下後花園嘅生活時至今日,西貢多咗好多特色餐廳,而且仲開咗好多間Cafe但其實真正Cafe嘅發源地,就係西貢~位於西貢街嘅Kachimushi,出面奶白色嘅外牆,配搭木紋嘅裝修,時尚之餘仲有一種休閒嘅感覺,好想即刻入去坐低入面更加舒服,出邊咁凍嘅天氣,一入到黎已經覺得亂笠笠餐牌上面有唔少餐飲可以選擇,佢哋最出名就係咖啡同茶道另外open toast 同埋Dutch baby pancake都係最多人必食嘅選擇天氣咁凍當然嚟個是日南瓜湯配麵包南瓜湯好香濃,飲落更加品嚐到香草同忌廉帶出嘅調和感我哋將麵包擺落啲湯入面,開胃之餘麵包嘅鬆軟感覺都冇改變好味我哋又叫咗一個啲和牛Open Toast入邊嘅配料都唔少㗎,有火箭菜同埋芝士鋪面,一啖食落去好有滿足感和牛好滑口,配埋醬汁一齊食真係好滋味 當然我哋都叫埋必食嘅Berry Baby Pancake配埋提子冧酒雪糕球最正嘅係佢哋用咗煎pan一齊上碟,食嘅時候仲熱辣辣雪糕慢慢溶化,滲入去每一層嘅pancake入邊,咬落去真係好甜我哋想試埋佢哋嘅薯仔沙律,我哋加咗和牛,Parma ham,無花果一齊我最欣

時至今日,西貢多咗好多特色餐廳,而且仲開咗好多間Cafe
但其實真正Cafe嘅發源地,就係西貢~

入面更加舒服,出邊咁凍嘅天氣,一入到黎已經覺得亂笠笠

餐牌上面有唔少餐飲可以選擇,佢哋最出名就係咖啡同茶道

天氣咁凍當然嚟個是日南瓜湯配麵包

南瓜湯好香濃,飲落更加品嚐到香草同忌廉帶出嘅調和感

我哋將麵包擺落啲湯入面,開胃之餘麵包嘅鬆軟感覺都冇改變

好味

我哋又叫咗一個啲和牛Open Toast

和牛好滑口,配埋醬汁一齊食真係好滋味

最正嘅係佢哋用咗煎pan一齊上碟,食嘅時候仲熱辣辣

我最欣賞嘅係佢哋上碟嘅功力

用雪糕球樣嘅薯仔沙律,將無花果乾沈喺每一個球嘅表面,另外喺上面加入雪花,同埋模仿朱古力醬嘅拉絲

食落去亦都好好味,薯仔沙律好Fresh
值得一試!!

最後我哋叫Dirty

呢杯係鮮奶做base,將蒸餾咖啡加入喺鮮奶入邊,飲落去香滑,仲帶出咖啡嘅豆香味
真係必試嘅選擇!

估唔到嚟到西貢都仲可以嘆到咁好嘅Cafe,如果以後住喺西貢就好啦!可以日日都嚟Chill下

2022-02-07 73 瀏覽
Ouiii。WeeeEat - 日系café - Kachimushi🌝Lunch未入餐廳之前已經旅行心爆發😵~門面裝修已經非常日系~👱🏼‍♀️Fig Dutch Baby Pancake $88係Dutch baby pancake 啊😍 仲記得個陣去到日本都特登搵d 日式西餐廳就係為左食呢個pancake 😝! 配料唔算多,只有無花果同杏仁脆粒,所以強烈推介要加雪糕球! 一啖雲呢拿雪糕,配一口pancake,冰火交融,好想食想多幾碟🤩~ 👱🏼‍♀️Flat White $38
[Hong Kong 🇭🇰- Sai Kung ]

🌝Lunch

未入餐廳之前已經旅行心爆發😵~門面裝修已經非常日系~

👱🏼‍♀️Flat White $38
2022-02-07 45 瀏覽
今日約左朋友係西貢行下,緊係去d文青cafe食下野打下卡!上網見到呢間白色Cafe,好有去左外地旅遊的感覺!我地叫左兩個main一個沙律再每人叫兩杯野飲!Dirty($48)Dirty算係餐廳既招牌,都ok咖啡既我一於飲佢!我覺得就算唔係飲開都覺得幾好飲,佢豆香味幾重,都幾fruity!Chocolate ($40)、薯仔沙律($62)呢杯朱古力係我數一數二好飲既!佢朱古力味好濃,加埋微甜唔會覺得成杯有膩既感覺。薯仔沙以為佢有d菜,點知全部都係薯仔,不過都好味~無花果Dutch Baby Pancake($68)佢呢個pancake以為水果加埋pancake會好甜,但原來呢個化學組合好神奇!越食越想食!佢個pancake底整得好好味,淋身而且牛油味濃,加埋甜酸無花果覺得好出色!和牛吐司($120)佢d牛係果然令牛,油脂含量都幾多😋出色再於佢加埋芝士,令成件事高級左!

我地叫左兩個main一個沙律再每人叫兩杯野飲!

Dirty($48)
Dirty算係餐廳既招牌,都ok咖啡既我一於飲佢!

Chocolate ($40)、薯仔沙律($62)
薯仔沙以為佢有d菜,點知全部都係薯仔,不過都好味~

無花果Dutch Baby Pancake($68)
和牛吐司($120)