2023-03-15
今日公司同事帶我黎食好野喎黎到尖沙咀 佢帶我食一間泰式crossover 西餐既餐廳😍喂 原來呢到仲要可以望到維港海景勁chill喎😘一黎到叫番杯cocktail 高興高興下先~😂我就叫左 Enough is Enough素呢杯好簡單 😌因為佢有Watermelon Flavour 入面而佢既presentation都唔錯呀 足足成塊watermelon係上面喎配合埋lime 好match😝而朋友就叫左signature drink- Kaboom😎佢就勁鐘意Whiskey, 不過同milk/ Vanilla撞都幾有效果喎😙傾到咁上下 肚餓就叫野食啦首先叫左Kaboom Sharing Platter 送下酒😉小食拼盤的組合非常豐富,有雞翼、沙嗲串燒、大蝦、春捲和薯條,每一樣都很好吃雞翼酥脆多汁沙嗲串燒香辣可口大蝦新鮮彈牙春捲外皮酥脆內餡豐富薯條熱騰騰的非常適合和朋友Sharing😝軟殼蟹刈包的創意十足,口感非常獨特軟殼蟹外酥內嫩,鮮甜可口加上鬆軟的麵包,讓人一口咬下就愛上它🥰Typhoon Shelter Crab Pasta意粉帶辣是一道絕妙的義式Pasta軟殼蟹的鮮美和辣椒的香辣
喂 原來呢到仲要可以望到維港海景
勁chill喎😘
一黎到叫番杯cocktail 高興高興下先~😂
我就叫左 Enough is Enough
配合埋lime 好match😝
傾到咁上下 肚餓就叫野食啦
小食拼盤的組合非常豐富,
有雞翼、沙嗲串燒、大蝦、春捲和薯條,每一樣都很好吃
雞翼酥脆多汁
沙嗲串燒香辣可口
大蝦新鮮彈牙
春捲外皮酥脆內餡豐富
薯條熱騰騰的
非常適合和朋友Sharing😝
軟殼蟹刈包的創意十足,口感非常獨特
軟殼蟹外酥內嫩,鮮甜可口
加上鬆軟的麵包,讓人一口咬下就愛上它🥰
是一道絕妙的義式Pasta
軟殼蟹的鮮美和辣椒的香辣相互融合,讓人回味無窮😗
意粉軟嫩入味,非常美味
Stone-grill Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak聽過名都勁豪華主菜😉
肉眼扒肉質嫩滑,入口即化
配上烤蔬菜, 豐富的口感和美味的味道讓人食指大動☺️
這道菜絕對是肉食者的最愛