KABOOM

2023-03-25 121 瀏覽
Kaboom(Tsim Sha Tsui)今日腦細帶小編去威😆😆 去左尖沙咀太子集團中心最高層餐廳食泰國菜🇹🇭 哩度有rooftop outdoor位置 不過我地今次就揀左室內 望住維港景🌃食嘢都幾chill😙 ⌖ KABOOM Sharing Platter 🍢🍟💰$248呢個小食拼盤2-3人份嘅 超豐富🤩🤩 裡面有五款小食 包括春卷、雞肉串🐔、單骨雞翼🦴、薯條🍟、凍蝦🦐 隔離仲有三款醬汁配春卷外脆內軟 配上泰式醬好香脆可口🤓 單骨雞翼炸得脆口 食落肉質幾嫩 雞肉串燒啖啖肉 配沙爹醬好滿足😗😗 薯條正常發揮 凍蝦夠大隻爽口😉⌖ Crab Bao Bao 🦀️💰$128甜甜地嘅台灣刈包夾住原隻脆炸軟殼蟹🦀️ 認真特別😌😌 加入青椒粒🫑等配料 淋上少少辣辣汁🌶️ 好惹味🔥🔥⌖ Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti🐙 🦑🍝💰$258意粉軟硬適中 配上墨魚汁💦 仲有一大條章魚腿🐙 加上粒粒的煙肉腸粒 令口感層次豐富😎😎 係少見嘅意粉搭配🫣⌖ USDA Prime Ribeye Steak 🥩💰$358牛扒叫咗5成熟 坑紋幾靚😌😌 食落嫩口 肉汁都幾豐富💦 油花充沛 隔
Kaboom(Tsim Sha Tsui)

⌖ KABOOM Sharing Platter 🍢🍟
💰$248

⌖ Crab Bao Bao 🦀️
💰$128

💰$258

⌖ USDA Prime Ribeye Steak 🥩
💰$358
牛扒叫咗5成熟 坑紋幾靚😌😌 食落嫩口 肉汁都幾豐富💦 油花充沛 隔離配有牛肝菌汁 而配菜翠玉瓜🥒、薯仔🥔都烤得啱啱好~

⌖Kaboom🍹
💰$138
飲品嗌左個招牌cocktail——Kaboom 賣相超靚 用左個金色菠蘿杯裝起🍍 杯入面仲有頂稻草人帽👒 入面有Whiskey、Brulee Liqueur、自家製嘅Darjeeling Milk Tea🧋等 飲落好順滑 酒味會比較突出 無咁甜膩😌😌

⌖ Miss You!🍸
💰$128
另外哩度眾有好多個名好得意嘅cocktail 小編揀左Miss you🥰 櫻花裝飾超靚🤩 入面有vodka、sakura liqueur🌸同埋玫瑰味🌹嘅柚子汁 飲落幾清爽🍃 好易入口 打卡又靚📷 啱曬各位女士😚😚

☻ 回頭指數:8.5/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #尖沙咀美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介
#新餐廳 #rooftopbar #chill爆 #尖沙咀 #kaboom #渡假 #cocktail #hkfood #尖沙咀好去處 #香港餐廳推介
2023-03-24 105 瀏覽
同朋友一行四人訂左平日3點,只係得snack menu 幾種小食可以order。然後決左叫左個snack combo, 係包括左snack menu每種小食,但係我哋四個人,幾乎每樣小食都係三份,其實店員可以稍作提醒。另外有朋友叫左茶,由一坐低落單到食完野發覺都未黎先發覺真係漏咗單,亦都係用一隻威士忌玻璃杯裝住茶包咁上,本來expect 會有個茶壺比較presentable 啲。然後飲完一杯想加啲熱水亦都話無得refill,但係其實個杯真係略嫌細左少少。可能係因為平日tea time 得一兩枱客,態度比較hea少少唔憂做咁。另外係賣點之一既outdoor seat 亦唔知咩原因無得坐,店員亦都無解釋。整體感覺令人覺得service 欠奉,食物味道正常,如此服務同價錢,我會選擇其他地方。

2023-03-23
媽咪今年終於榮休,想同媽咪食餐好啲又精緻嘅食物,去左呢間book mark超耐嘅餐廳同媽咪食☺️呢間餐廳長期位居人氣榜榜首🤤真係要提早預訂😉去到發現餐廳環境真係非常靚,佢哋仲有室內室外嘅座位,各有各特色🤩由於餐廳位於20樓,加上成個落地玻璃嘅設計,就算室內都可以飽覽維港景色😍我地被安排坐喺吧枱位置,望住調酒師沖調飲品,杯杯都裝飾到好精緻😍令人眼花撩亂,唔知飲邊杯好🤤下次為飲品都可以再encore🤭KABOOM Sharing Platter份量好多,成個小食籃☺️有薯條、春卷、雞翼、雞肉串燒,全部都好香口,串燒又燒到岩岩好,唔會太乾身,最正係仲有蝦仁🍤加上沙律醬,非常開胃😍Organic Farmer's Salad因為點左好兩款都比較肉,所以點左個沙律🥗可以中和下☺️呢個沙律有烤南瓜、車厘茄、松子仁等,仲有沙律菜。南瓜烤到岩岩好,有啲焦香👍醬汁酸酸甜甜勁開胃,果然無揀錯🤤Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti本身諗住揀三文魚🍣不過媽咪又覺得八爪魚🐙特別啲☺️意粉上到枱,見到廚師盤到好精緻,好吸引眼球😍長長嘅八爪魚腳鋪喺墨汁意粉面上🤭意粉軟硬適中,幾有咬口👍八爪魚都

Organic Farmer's Salad

長長嘅八爪魚腳鋪喺墨汁意粉面上🤭意粉軟硬適中,幾有咬口👍八爪魚都似烤過,而且一啲都唔韌🤤好易切開,入口彈牙又夠淋😋

Go Big Go Kaboom! (Chicken)
哇~~好大一隻雞🤣伴碟仲有一啲烤蔬菜🥬
烤雞烤到金黃色,皮薄肉嫩,入口又夠juice🤤而且調味剛剛好,唔會過份喊或者淡👍啖啖肉,食肉獸必點🤭

Canloocan
呢杯mocktail,係無酒精飲品,入口酸酸甜甜,令人飲落醒神,而且飲品造型亦非常精緻😍😍可以encore👍

Mandalay
呢杯又係狀型超吸睛,用上近似椰子🥥嘅器皿,加上一大塊葉,令人仿似置身於東南亞地區渡假🏖飲品充滿清新椰香,飲落正好解去剛食肉時的膩👍

2023-03-14
  • Mandalay
  • Canloocan
  • KABOOM Sharing Platter
  • Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti
2023-03-23 92 瀏覽
有feel酒吧餐廳,直望住會展,個景冇得頂啊😍仲有頂樓既天台酒吧,夠曬chill👉🏻Llanllyr Source Still Water $58坐底後侍應首先問我地要邊一款水,揀完後就為我地加上檸檬後加水,服務相當唔錯👉🏻Organic Farmer's Salad $148有南瓜以及紅石榴,作為開胃菜都相當不錯👉🏻Deep Sea Tacos $138出色,當中有大蝦超爽口,再加埋有三文魚子做點綴,口感更上一層樓👉🏻Typhoon Shelter Crab Pasta $198份量多既炸軟殼蟹,超級意外,炸既時間岩岩好,超鬆脆意大利粉掛汁力強,帶一點辣味,非常開胃👉🏻Pan Seared Salmon Fillet $238三文魚好正,塊皮脆卜卜,煮時時間都恰到好處,唔會因為煮過龍而鞋口👉🏻Kaboom $118(Whiskey, Brulee Liqueur, Homemade Darjeeling Milk Tea, Condensed Milk with Vanilla Flavour)味道有啲甜,好易入口👉🏻Jealousy is Killing Me! $108(Whis

👉🏻Organic Farmer's Salad $148
有南瓜以及紅石榴,作為開胃菜都相當不錯

👉🏻Deep Sea Tacos $138

份量多既炸軟殼蟹,超級意外,炸既時間岩岩好,超鬆脆
意大利粉掛汁力強,帶一點辣味,非常開胃

👉🏻Kaboom $118
味道有啲甜,好易入口

(Whiskey, Pampelle, Pink Grapefruit Juice, Lemon Juice with Hibiscus Flavour)
好清新既味道,好似去左個熱帶地方咁,好過癮啊
  • Kaboom
  • Typhoon Shelter style Crab Pasta
平時都鍾意去唔同地方嘅餐廳打卡,不過今日嚟到KABOOM,忍唔住為佢嘅海景讚嘆🥹🥹超級靚阿!夜晚嚟到望到夜景仲有feel😍雖然坐喺吧枱位置,不過望到店員即場調酒都係另一種視覺享受🤩🐰KABOOM Sharing platter $248✨成日諗食咩諗到頭痛,有小食拼盤揀通常都會揀佢😂有兩串雞肉串燒、鮮蝦、薯條、網紋春卷同埋單骨雞翼,仲會跟三款醬汁!個人覺得雞肉串燒配沙嗲汁係無敵😋另外雞翼炸到脆卜卜,一定係點泰式辣醬!🐰Deep Sea Tacos $138✨平時都冇乜機會食Tacos,今日一於試埋佢!出邊包住佢嘅係香脆粟米片,入面有3粒鮮蝦,加埋少少蟹籽粒,會食上癮!🐰Tom Yum Gong Risotto $258✨呢度嘅主食都有幾多款式揀,一眼已經比呢個冬陰功意大利飯吸引咗!上面仲有一隻軟殼蟹,帶子同埋鮮蝦😍帶子好juicy!冬陰功味道好濃郁,帶微辣,越食越上癮❣️特別係個軟殼蟹,入面仲有啲蟹膏,好正💯🐰Go Big Go Kaboom!(Chicken)$278✨店員推薦嘅期間限定~其實佢係烤雞嚟嘅!有兩隻大雞髀!仲保留到入面雞肉嘅肉汁😳一定要食雞皮,好香口🤩🤩配埋啲薯菜,真係啱
超級靚阿!夜晚嚟到望到夜景仲有feel😍
雖然坐喺吧枱位置,不過望到店員即場調酒都係另一種視覺享受🤩

🐰KABOOM Sharing platter $248

🐰Deep Sea Tacos $138

🐰Tom Yum Gong Risotto $258

一定要食雞皮,好香口🤩🤩配埋啲薯菜,真係啱啱好

另外佢哋仲有啲特別嘅Cocktail~happy Friday梗係要飲!😆

🐰Kaboom $118

✨叫呢兩杯都係最signature嘅!呢杯面頭有少少cream,入口偏甜,之後走嘅味道先慢慢滲透出嚟,女仔都好啱飲😙

🐰Damn Pissed Off $108

✨呢杯就夠晒盞鬼,有埋浴缸同埋泡泡!仲有啲玫瑰花瓣~鴨仔好得意!個人嚟講比較鍾意呢杯,可能因為味道比較Fresh,同埋都容易入口!又可以打卡,推薦🤩🤩

好耐未試過去一間餐廳食得咁滿足🥹而且仲有埋個靚靚海景,如果係約朋友食生日飯/記念日都係一個值得去嘅地方💯
2023-03-18 165 瀏覽
平時食嘢都冇寫過食評,第一次嬲到要寫食評。呢間嘢服務態度又唔好,環境根本就冇室外。啲牛超級難咬!咬唔郁,上錯咗菜,跟住都唔肯幫我哋改返。仲話我哋叫錯,但係我哋全部都好記得,我哋一定冇嗌嗰樣嘢。態度惡劣!中伏!!
2023-03-18 147 瀏覽
呢間Kaboom 佢環境好正,有無敵維港景,仲有rooftop酒吧,最好就係約閨蜜去食個高貴午餐。佢有weekend lunch set menu,soup + 1 starter + 1 main course + drink ($258)價錢好合理。餐廳環境一流!坐得十分之舒服,我地食左兩個鐘一啲都唔趕! <Weekend lunch menu> ($258 per person)soup + 1 starter + 1 main course + drink 🔸️soup: tomato soup 好濃郁蕃茄湯,yummy and fresh! 🔸️Starter: Hand-cut tuna tartare(9/10)Tuna mixed with spicy sauce, avocado, mango and crostini. 推薦!吞拿魚他他十分之好味,配埋生果好清新。😋 🔸️Starter: Home-made pancake skewers(8.6/10)Parma ham, avocado, baked portobella, mixed lettuce

🔸️soup: tomato soup
好濃郁蕃茄湯,yummy and fresh!

Parma ham, avocado, baked portobella, mixed lettuce and cherry tomatoes.
幾特別既pancake皮,唔係一般pancake味,有啲泰式風味。包住parma ham 味道都幾特別。

🔸️ Maincourse: Thai all day breakfast (9.3/10)
Kale lettuce, mango, scambled egg with Thai basil, roasted tomato, roasted new potato, portobellos, Thai spicy rice sausage, baguette with Thai mined pork and salad with berry dressing. 呢個Thai all day breakfast 都幾開心,色彩繽紛,同一般西餐all day breakfast有啲唔同。我最中意佢既法包同埋辣肉腸,少少辣幾好味!

🔸️ Maincourse: Stone-grilled ribeye steak(9/10)
Ribeye served with mixed salad, fries and gravy sauce. 塊扒幾大塊,有肉味,薯條都好多好豐富。

☕️Mocha(9.4/10)
☕️Cappuccino(9.2/10)
拉花咖啡充滿儀式感,假日brunch既幸福😊

✏️總括而言,環境一流,食物質素高,又有特別泰式元素,絕對值得一試!好多人。,記住book定住先!😋

天台人氣泰國菜食嘢、飲嘢打卡一流❤️😂其實我今次第三次去,點解去咁多次? 事關第一次係我朋友約我去嘅,嗰次坐下層室內 2人位近玻璃窗角落頭,咁就試咗佢啲泰國菜覺得幾有特色,飲品名又好果癮,first impression 幾好。👍😍聽講有天台,可以打卡 影夜景,所以諗住同男朋友拍下拖,再嚟過。不過第二次放工好晏,9:00後先到,訂位又無講 廚房9:00就收咗⋯ 最後上到天台,但齋飲嘢。但cocktail mocktail都一樣好唔失望,我男朋友都好鐘意,只係美中不足,無得食嘢,之後去咗食車仔麵。😢最後今次真係坐到天台,飲到嘢,又打埋卡影夜景。原來宜家要網上system 訂位,無得用OpenRice。我記得佢會send一條上網link俾你,填完資料之後,佢send一個短訊叫你確認訂位。可能程序複雜咗啲,但係想食都冇辦法。唔知係唔係啲人已經試食晒,定係轉左形式訂位,呢一晚竟然間天台唔爆場🤭 都好嘅,俾我同男友兩個撐枱腳🥰我哋今晚食咗三樣嘢,牛扒、三色雞翼、黑松露薯條🍟 一杯有酒精飲品🍸同埋一杯無酒精飲品😝1)牛扒叫咗medium rare,廚師功力真係好好,嗰個熟度 準成度好高,鎖住肉汁👍2
天台人氣泰國菜食嘢、飲嘢打卡一流❤️😂

其實我今次第三次去,點解去咁多次?

2)三色雞翼反而冇咩特別,剩係得辣辣嗰款比較有味道,另外原味同埋蒜香味都係一般,比較普通。
3)黑松露薯條差唔多係每間西餐必要嘅,今次佢哋用咗黑松露粉。開頭以為啲粉落得唔多會唔夠味,但係竟然全兜食晒,食食吓都覺得OK。如果5分滿分,我會比3分。如果去加多少少黑松露,就會攞4.5分🤣

🍸我個杯嘢飲好似叫做 Not Now, When? 見到隔籬枱都好多女仔叫,佢真係超級好飲👍👍👍👍❤️❤️❤️
男朋友叫返上一次過杯,冇酒精飲品,佢都覺得唔錯 話幾好飲😬

總括嚟講,呢一晚佢杯cocktail 嘢飲好加分,雖然嘢食三樣得一樣嘢比較好啲,就係牛扒,但我真係比佢綠色呢杯嘢飲同佢個浪漫環境俾佢俘虜左,打埋卡影埋相。📸

吹着微微海風,望住靚景,終於book到嚟呢度食飯,當晚嘅心情唔錯🤭 同埋可以留返一個同男友難忘回憶 都好滿足嘅💕
2023-03-07
5 分鐘 (堂食)
2023-03-17 109 瀏覽
呢間位於尖沙咀北京道太子集團嘅餐廳,一向係搜尋熱榜中排名好高,每個月都見到佢個名,所以喺午飯時段去試吓。如果你係食環境嘅人,你去過一次或者你會再選擇之後再嚟,但係如果你係偏向食物味道方面嘅人,你幫襯左一次之後未必會再有下次。整體食品味道真係普通,沒有達到預期的水平,如果唔係着重食物味道嘅朋友,只係想打卡影靚相就可以去。粟米忌廉湯湯裡有點粟米茸,但成碗湯都係好稀,不夠濃稠又唔香滑另外兩個意粉一樣好淡冇乜味,好似意粉同配料分開煮
如果唔係着重食物味道嘅朋友,只係想打卡影靚相
就可以去。
粟米忌廉湯
湯裡有點粟米茸,但成碗湯都係好稀,不夠濃稠又唔香滑
另外兩個意粉一樣好淡冇乜味,好似意粉同配料分開煮
2023-02-27
尖沙咀旺區有間人氣餐廳酒吧 餐廳環境寬敞舒適 有落地大玻璃可以飽覽維港夜景❤️除左精緻雞尾酒外 餐廳仲有供應東南亞式fusion菜🏝️有質素而且份量大🍴今次坐在吧檯位置可以近距離欣賞調酒師製作cocktail🥂好有儀式感的視覺饗宴😍兩人約會或大班朋友聚會都好適合~✨KABOOM Sharing Platter泰式小食拼盤有雞肉串燒、炸雞翼、春卷、雞尾酒蝦、薯條 份量足夠二至三人分享👍🏻當中最喜歡雞肉串燒 雞肉嫩滑配上香濃沙嗲醬好惹味😍雞尾酒蝦肉厚彈牙 味道清爽鮮甜🦐✨Crab Bao Bao鬆軟微暖的刈包夾著炸得香脆的原隻軟殼蟹🦀加入墨西哥辣椒🌶️為濃郁的蛋黃醬帶點香辣 味道配合得出色😋✨Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak🥩石燒美國Prime等級肋眼牛排肉味濃郁 油脂分佈均勻燒得甘香🤤要了七成熟口感都好軟腍👍🏻底下仲配有烤蔬菜 🥒薯仔🥔南瓜可以解解肉膩✨Go Big Go KABOOM (Chicken)!烤原隻烤雞用上24小時醃製雞肉夠嫩滑入味🌿烤得好焦香保留肉汁👍🏻配菜有烤大啡菇 椰菜花 車厘茄 秋葵 枝豆😄好豐富✨No Mor

✨KABOOM Sharing Platter

✨Crab Bao Bao
Crab Bao Bao

✨Go Big Go KABOOM (Chicken)!
Go Big Go KABOOM!

✨No More OT Please!🍹(右)
杯子插上櫻花賣相好吸睛🌸主要是番石榴味帶出酸甜味🍹以伏特加作基酒 整體酒味不算太濃烈 較清新可口

✨I Need to Keep Fit!🍸(左)
冧酒底加上帶點苦澀的抹茶和水果的香甜味🍵牛油果奶蓋帶點甜味幾特別💚

📍KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
Crab Bao Bao
Go Big Go KABOOM!
2023-03-16 103 瀏覽
呢間充滿渡假感嘅餐廳KABOOM相信大家都唔陌生!🏖 無論係坐木竹系裝修嘅室內嘅定樓上嘅rooftop bar,都可以望到維港景,感覺非常寫意🌃🥰一坐底梗係嗌野飲先喇!呢度嘅drink menu好豐富,餐廳仲以心情為主題創作咗12款雞尾酒,好得意😆🛁Damn Pissed Off! $108/hh呢杯就係曝光率極高嘅鴨仔浴缸雞尾酒,以vodka做base,帶熱情果同菠蘿香味,好fruity好好味🍍 🍸If Not Now, When? $108/hh綠色嘅外表係因為佢係班蘭味,每啖都滿滿班蘭香氣超正💚 加上黑色羽毛裝飾,超有神秘感🪶😳🌮Deep Sea Tacos $118Tacos好香脆,放上雞尾酒蝦同三文魚籽,再配上marie rose醬,係一道清新開胃嘅前菜🦐🍔Crab Bao Bao $118中西合璧嘅fusion菜式!廚師將軟殼蟹放入鬆軟嘅刈包,每一啖都食到飽滿嘅蟹肉,加上墨西哥胡椒,辣辣地好過癮🌶️ 大推!🦀Tom Yum Gong Risotto $258又係fushion菜式!冬蔭功惹味得黎辣度恰到好處,risotto配上蝦、帶子、軟殼蟹同脆蓮藕片,帶子超級嫩滑,整體好c

🛁Damn Pissed Off! $108/hh

🍸If Not Now, When? $108/hh

🌮Deep Sea Tacos $118

🍔Crab Bao Bao $118

🦀Tom Yum Gong Risotto $258
又係fushion菜式!冬蔭功惹味得黎辣度恰到好處,risotto配上蝦、帶子、軟殼蟹同脆蓮藕片,帶子超級嫩滑,整體好creamy🤤 又係大推!

🍗Roasted Spring Chicken $268
份量十足嘅燒春雞,最驚喜係佢嘅sides,有秋葵、茄子、椰菜花同車厘茄,全部我都鍾意🤪
2023-03-16 70 瀏覽
一直都好想來呢度chill 下,而近日終於約到朋友來呢度食個belated birthday dinner, 仲要可以坐rooftop bar更開心😍 一路同朋友傾計,我同朋友都有留意旁邊既客人會嗌咩飲品,個個既飲品用既杯既design 都唔同,我嗌既飲品:Damn Pissed Off 就係呢個泡泡沐,勁得意!至於我對餐廳既第一印象,一直都覺得係主力泰國菜,但當我同朋友見到個platter就覺得好驚訝似係綜合晒東南亞菜既拼盤,而且又滑又彈牙既蝦係我既大愛到真心唔夠皮

• KABOOMSharingPlatter
2023-03-16 86 瀏覽
KABOOM 地址: 尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓今日發現咗一間主打東南亞美食嘅餐廳,而且仲要係直對維港夜景🤩,真係超有浪漫氣氛,環境好舒服😗。USDA Prime Ribeye Steak Medium Rare🥩$358主菜點少得Steak,3成熟牛扒好厚身大塊,牛扒油花細緻均勻軟淋淋😚,而且啖啖都有濃郁牛味和少少炭燒味🔥,唔點汁食都完全ok,不錯。Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti🦑$258有原隻份量十足爪魚鬚好彈牙又入味🤪啖啖都有少少炭燒味慢滲出來,加上香蒜意粉,好入味,好開胃,不錯🥳。KABOOM Sharing Platter🍱$248小食併盤有齊晒snacks menu上面既食物,份份都岩岩好夠2個人食😎,好岩好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足沙嗲串燒雞; 單骨雞翼; 大蝦肉等😝。個人最愛係串燒雞燒到肉質香口又juicy😍,如果再點上沙嗲醬汁真係好Match呀。Deep Sea Tacost🇲🇽🦐$138墨西哥粟米片好脆身香口😏,再加上好彈牙嘅雞尾酒蝦; 三文魚籽; 少少蔬菜絲同佢嘅秘製marie rose醬😋,真係啖啖都酸酸甜甜,
KABOOM
地址: 尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

KABOOM Sharing Platter🍱$248

Deep Sea Tacost🇲🇽🦐$138
墨西哥粟米片好脆身香口😏,再加上好彈牙嘅雞尾酒蝦; 三文魚籽; 少少蔬菜絲同佢嘅秘製marie rose醬😋,真係啖啖都酸酸甜甜,而且又好有口感好有層次,好開胃呀🥰~

Canloocan🍹$78
味道酸酸甜甜,入囗清爽好開胃🤩。

Mandalay🍹$78
清新酸香嘅Soda & Ginger 衝擊Pineapple🤩呢個組合夾埋一齊味道清新得黎又好有層次🍃,估唔到呢個組合咁正,好開胃呀,真係好適合呢㗎迎接夏天嘅到來🤤~
2023-03-15 67 瀏覽
之前到訪過一次都係因為佢天台既打卡環境,店內的座位都舒適好適合慢慢坐低傾吓計,野食方面記住三點後就只有小食提供,而主食就六點後開始,想食正餐既就要留意啦🫣I NEED TO KEEP FIT 💓 $128佢啲cocktail名全部都好得意🤣我正正就係因為佢個名而吸引,飲落唔會好重酒味散發住小小抹茶味,面頭既Cream係由牛油果🥑整成,整杯係清新的感覺好飲👍🏻CAJUN FRIES $78薯條新鮮炸出熱辣辣,面頭加左CAJUN粉,香料其實係紅椒粉、大蒜粉、洋蔥粉等等製成,香氣強烈,滋味濃郁不辛辣KABOOM SNACKs COMBO $198有齊晒KABOOM人氣既小食係入面,包括咗串燒、枝豆、蒜蓉包、單骨雞翼、沙律醬蝦,黎HIGH TEA必點DEEP SEA TACOS $118TACOS🌮 入面包住沙律醬蝦同埋菜,面頭仲有魚子粒提味,係一個幾FRESH既前菜SINGLE BONE CHICKEN WINGS $88晚餐點的雞翼有三款唔同味道有鹹蛋、香草、CAJUN粉,三款當中一定係邪惡既鹹蛋黃最重口味,而份量都幾多GOLDEN FRIED RICE TOPPED WITH GRILL

I NEED TO KEEP FIT 💓 $128

CAJUN FRIES $78

KABOOM SNACKs COMBO $198

DEEP SEA TACOS $118

SINGLE BONE CHICKEN WINGS $88

GOLDEN FRIED RICE TOPPED WITH GRILLED PORK CHOP AND SPICY TOMATO GRAVY💓$198
因為主食成日食意粉意大利飯,今次見到MENU有炒飯覺得幾吸引🔥豬扒燒得好香而肉質唔會太硬,重點係個蕃茄汁有小小辣辣地非常惹味
  • I need to keep fit
2023-03-15 66 瀏覽
今日公司同事帶我黎食好野喎黎到尖沙咀 佢帶我食一間泰式crossover 西餐既餐廳😍喂 原來呢到仲要可以望到維港海景勁chill喎😘一黎到叫番杯cocktail 高興高興下先~😂我就叫左 Enough is Enough素呢杯好簡單 😌因為佢有Watermelon Flavour 入面而佢既presentation都唔錯呀 足足成塊watermelon係上面喎配合埋lime 好match😝而朋友就叫左signature drink- Kaboom😎佢就勁鐘意Whiskey, 不過同milk/ Vanilla撞都幾有效果喎😙傾到咁上下 肚餓就叫野食啦首先叫左Kaboom Sharing Platter 送下酒😉小食拼盤的組合非常豐富,有雞翼、沙嗲串燒、大蝦、春捲和薯條,每一樣都很好吃雞翼酥脆多汁沙嗲串燒香辣可口大蝦新鮮彈牙春捲外皮酥脆內餡豐富薯條熱騰騰的非常適合和朋友Sharing😝軟殼蟹刈包的創意十足,口感非常獨特軟殼蟹外酥內嫩,鮮甜可口加上鬆軟的麵包,讓人一口咬下就愛上它🥰Typhoon Shelter Crab Pasta意粉帶辣是一道絕妙的義式Pasta軟殼蟹的鮮美和辣椒的香辣
今日公司同事帶我黎食好野喎

喂 原來呢到仲要可以望到維港海景
勁chill喎😘

一黎到叫番杯cocktail 高興高興下先~😂
我就叫左 Enough is Enough

配合埋lime 好match😝

傾到咁上下 肚餓就叫野食啦
小食拼盤的組合非常豐富,

有雞翼、沙嗲串燒、大蝦、春捲和薯條,每一樣都很好吃
雞翼酥脆多汁
沙嗲串燒香辣可口
大蝦新鮮彈牙
春捲外皮酥脆內餡豐富
薯條熱騰騰的
非常適合和朋友Sharing😝

軟殼蟹刈包的創意十足,口感非常獨特
軟殼蟹外酥內嫩,鮮甜可口
加上鬆軟的麵包,讓人一口咬下就愛上它🥰

是一道絕妙的義式Pasta
軟殼蟹的鮮美和辣椒的香辣相互融合,讓人回味無窮😗
意粉軟嫩入味,非常美味

Stone-grill Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak聽過名都勁豪華主菜😉
肉眼扒肉質嫩滑,入口即化
配上烤蔬菜, 豐富的口感和美味的味道讓人食指大動☺️
這道菜絕對是肉食者的最愛