2021-12-22
📍Just’er Bar & Restaurant - 佐敦/尖沙咀-晚飯時間行開山林道搵食 俾餐廳門口既霓虹燈牌吸引 停低睇餐牌見到啲菜式名好盞鬼 餐廳仲要係良心黃店 即刻吸引左我地入去搵食🙌🏻-🔸垃圾八爪魚 ($48)炸到好香口 但入面啲八爪魚仲保持到juicy 口感好好😆👍🏻 -🔸焗多汁豬仔骨配薯條 ($138)Pork ribs有四支骨 好香bbq味 真係食到有烤過既味道☺️肉質軟腍唔柴 另外配既薯條好係我杯茶 超級惹味 有層炸粉係出面包住炸 類似cajun fries🍟-🔸黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($118)一上枱就已經傳黎好大陣既黑松露味 食落口啖啖既菇菌味充斥味蕾☺️意粉質地尚算彈牙 每條都被卡邦尼醬包裹 每一啖都係好creamy既口感 !!-🔸曲奇馬上瘋 ($47)呢個係曲奇沙冰 味道冇出面似既咁甜 但飲到中段略嫌淡味-🔸牛油果奶昔 ($47)質地幼滑 餐廳應該有加到青瓜一齊打成奶昔 味道較為清新 少左飽膩感
🔸垃圾八爪魚 ($48)
🔸焗多汁豬仔骨配薯條 ($138)
🔸黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($118)
🔸曲奇馬上瘋 ($47)
呢個係曲奇沙冰 味道冇出面似既咁甜 但飲到中段略嫌淡味
🔸牛油果奶昔 ($47)