2022-10-21 22 瀏覽
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖。。山林道依條街一直都知道係有好多野食!上網search下有咩餐廳比較出名就發現到依間,咁岩有位就更加要即刻試下! 依間餐廳較細,大約只能容納20人左右。餐廳用霓虹燈做佈置,簡單得黎又可以俾人打卡都唔錯!打開Menu 見到餐廳對每碟菜式改名都花左心思! 帶點玩味feel!每枱都叫左Platter, 估計依碟仲唔係餐廳最出名ge 菜式我當然都唔執輸叫埋一份試下啦! 🔹門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 Assorted Platter Set $ 445大約等左30mins先有得食(可能慢煮關係🤔)兩個人叫依個拼盤都幾啱,唔使煩叫咩食,每樣份量少少,可以一次過試到唔同嘅食材。焗多汁豬仔骨燒烤醬味道非常香,6條豬仔骨亦都算多肉,不過肉質如果可以再juicy D 會更好食!龍蝦又真係好多汁! 而且仲好大隻慢煮蒜香春雞(半隻),雞皮鋪滿大量孜然粉,一上菜就覺得好香,雞肉經慢煮後肉質keep住幾滑炸軟殼蟹都算大隻,香脆可口。👍🏻啤酒薯條炸得熱辣辣,放耐咗都非常酥脆,有好輕微嘅啤酒味個人認為依個餐廳定價都屬於中高價位,餐廳要繼續做好啲食物水準先可以吸引到回頭客!😎山
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

山林道依條街一直都知道係有好多野食!

依間餐廳較細,大約只能容納20人左右。
餐廳用霓虹燈做佈置,簡單得黎又可以俾人打卡都唔錯!

我當然都唔執輸叫埋一份試下啦!

🔹門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
Assorted Platter Set $ 445

大約等左30mins先有得食(可能慢煮關係🤔)

兩個人叫依個拼盤都幾啱,唔使煩叫咩食,每樣份量少少,
可以一次過試到唔同嘅食材。

龍蝦又真係好多汁! 而且仲好大隻

炸軟殼蟹都算大隻,香脆可口。

👍🏻啤酒薯條炸得熱辣辣,放耐咗都非常酥脆,有好輕微嘅啤酒味

個人認為依個餐廳定價都屬於中高價位,
餐廳要繼續做好啲食物水準先可以吸引到回頭客!😎

山林道都有一排咪錶位,方便揸車人士停泊門口,
不過有冇位真係要靠彩數
尖沙咀無論美食或行街都可以令你琳琅滿目,今次黎到山林道搵好野食。🤩 呢度打卡同美食都令人好滿足🤤✨Assorted platter set 蝦兵蟹將 $445呢個set 真系必點,果晚幾乎每一台都點呢個set!無論海鮮、豬、雞全部有齊晒,一次過滿足你所有要求,十分抵食☺️👍🏻仲有呢個set啲菜名好有趣🤣🐔慢煮蒜香春雞(半隻)孜然粉味道濃郁,肉質好嫩滑,雖然得半隻但係都幾大份。👍🏻🦞多汁淫蝦開邊龍蝦肉質好Juice,真係多汁!蟹膏亦都好多,以呢個價錢嚟講性價比十分高。🦀炸軟殼蟹軟殼蟹炸得好香脆,成隻蟹啲肉好多🤩啖啖肉。🐷焗多汁豬仔骨豬仔骨係其中一個中意食既菜色,豬仔骨嘅醬料醃得好均勻,亦都好入味,烤焗完覺得好鬆軟,十分推介👍🏻啤酒🍻薯條🍟用啤酒呢炸過嘅薯條比普通薯條鬆脆好多,細細條好易入口。呢個拼盤真系好豐富,下次黎呢個set真系必點😍JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

呢度打卡同美食都令人好滿足🤤

呢個set 真系必點,果晚幾乎每一台都點呢個set!

仲有呢個set啲菜名好有趣🤣

🐔慢煮蒜香春雞(半隻)
孜然粉味道濃郁,肉質好嫩滑,雖然得半隻但係都幾大份。👍🏻

🦀炸軟殼蟹
軟殼蟹炸得好香脆,成隻蟹啲肉好多🤩啖啖肉。

🐷焗多汁豬仔骨

啤酒🍻薯條🍟
用啤酒呢炸過嘅薯條比普通薯條鬆脆好多,細細條好易入口。

呢個拼盤真系好豐富,下次黎呢個set真系必點😍

📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2022-10-17 17 瀏覽
幾年前山林道屬於貴價食街及酒吧 疫情打開成條山林道唔同咗 到咗好多咖啡店,打邊爐,冰室,西餐廳 等等 喺佐敦地鐵站行過嚟生多5分鐘都唔使 間餐廳喺山林道中間位,一啲都唔遠 但餐廳不算太大 成日都坐滿 最好就預訂座位裝飾真係好特別 好多打卡位 就算喺出邊經過都會見到 好靚 😍餐牌有好多選擇 意粉 沙律 小食 揀極都揀唔到 真係唔知食咩好 咁岩見到 Assorted Platter Set 🤭 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $445龍蝦🦞 軟殼蟹🦀 豬立骨🐷 燒雞🐥 薯條 🍟主角 : 原隻龍蝦 🦞 好大隻龍蝦仲有好多膏 好新鮮 好好食 😋半隻雞 - 雞味好濃郁好滑 不會太乾BBQ ribs - 燒到啱啱好 好入味 好彩我啲排骨有啲軟骨添 😘間餐廳細細間但係好整齊 員工態度好好 💁🏻‍♀️ 下次要叫多啲朋友過嚟 可以叫多啲食物 但係記得要訂枱 🤣

但餐廳不算太大 成日都坐滿 最好就預訂座位

門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $445
龍蝦🦞 軟殼蟹🦀 豬立骨🐷 燒雞🐥 薯條 🍟

半隻雞 - 雞味好濃郁好滑 不會太乾

2022-10-17
  • 門西淋牛豬VS蝦兵蟹將
2022-10-17 15 瀏覽
Just’er bar & restaurant 尖沙咀一間很有格調的西餐廳,裝修簡單而不失風格,燈光溫暖而不昏暗,菜單選擇多而不雑,服務恰到好處。有什麼煩惱是一個海陸空PLATTER解決不了的呢,心情不好的時候大口吃肉就什麼都忘掉了。 我們點的是445港紙的門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將,選擇了招牌的焗多汁豬仔骨,多汁淫蝦,慢煮蒜香春雞(半隻),炸軟殼蟹,啤酒薯條;豬仔骨非常軟嫩,骨頭和肉和軟骨和肥肉的比例恰到好處,一口下去,肥瘦相間,蜜汁在口中爆開,可以說是超級滿足了;龍蝦超大一隻,沒有任何調味料,食材新鮮才敢這麽任性,一口下去就是大海的味道,肉質緊實,肉汁飽滿;軟殼蟹就不用說了,外酥里嫩;燒春雞也是很特別的口味,灑滿了孜然,肉質鮮美;薯條是從沒吃過的口感,像天婦羅薯條,非常酥脆,裡頭的土豆又很糯,超級推薦。一份plater我們兩個人已經吃到扶牆出,在西餐廳雲集的香港可以說已經是性價比很高的了。
Just’er bar & restaurant

2022-10-17 3975 瀏覽
尖沙咀山林道真係好多嘢食,今次我哋就去到JUST’er Bar & Restaurant,餐廳採用全落地玻璃,一眼望晒全店有六張枱,裝修相當特別,牆上掛咗好多霓虹燈同時鐘,玩味十足,但講到玩味最重嘅就係呢到嘅菜名,睇完都要思考一陣諗吓係想表達啲乜嘢,盡顯店主嘅心思,另外因為地方唔大,所以時常好似餐廳霓虹光管標題一樣 《全院滿座》記得及早訂位👍🏻✨Assorted Platter Set $ 445▪️門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 兩個人點呢個拼盤就最啱,唔使諗,每樣份量少少,又可以食到多咗唔同嘅食材,一次過滿足晒你所有願望👍🏻👍🏻🐷焗多汁豬仔骨~燒烤醬味道惹味,肉質軟淋Juicy 入味,非常美式的Ribs 🦞多汁淫蝦~名字搞鬼,龍蝦又真係鮮甜多汁又多膏,肉質仲好彈牙🐔慢煮蒜香春雞(半隻)~其貌不揚,但唔好比佢外表呃到,雞皮鋪滿大量蒜粉,好香脆,雞肉經慢煮之後好入味同埋✨好✨香✨滑✨,真係估佢唔到咁好味🦀炸軟殼蟹~大大隻,鹹鹹香香,香脆又多肉🍟啤酒薯條 ~用上啤酒脆醬,特別脆口▪️曲奇馬上瘋 $ 47🍪Cookies Smoothie好似食緊Oreo 咁,味道濃郁唔太甜,飲到底都仲有好

✨Assorted Platter Set $ 445
▪️門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將

🦀炸軟殼蟹~大大隻,鹹鹹香香,香脆又多肉

🍟啤酒薯條 ~用上啤酒脆醬,特別脆口

▪️曲奇馬上瘋 $ 47
🍪Cookies Smoothie
好似食緊Oreo 咁,味道濃郁唔太甜,飲到底都仲有好多Oreo粒粒,啱晒我呢個朱古力怪

▪️牛油果奶昔 $ 47
🥑Avocado Smoothie
牛油果就食得多,做奶昔都係第一次飲,好香滑,有濃厚嘅牛油果味道又帶點點青瓜味,非常得意

• 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
  • 曲奇馬上瘋
2022-10-17 22 瀏覽
🦞每日都賣過不停的龍蝦套餐,又有多款配搭,兩條友仔就食咗呢個:👇👇👇👇門西淋牛豬仁雞VS蝦兵蟹將:龍蝦🦞又大隻又新鮮,成隻手臂咁大隻,又甜又彈牙的肉質,仲配埋多汁豬仔骨🐷,慢煮蒜香春雞半隻🐔、炸軟殻蟹🦀️,啤酒薯條…….足份量,二人食完都飽哂😂😂😂😂😂——————————🦞龍蝦:手臂💪咁大,又甜又彈牙的肉質,鮮甜嫩滑😋🐷焗多汁豬仔骨:真係好多汁,味道更是吃得滋味👍🦀️ 炸軟殻蟹:軟殻蟹的鬆化又脆卜卜的香脆,食到舐舐脷的👍🧄🐔慢煮蒜香春雞半隻:嫩滑無比的🧄蒜香雞🐔,慢煮得恰當的時間,鎖住肉的水份,又不會令肉質過火,吃時又嫩又有蒜香的滋味⋯⋯🍻🥔啤酒薯條:呢個薯條好鬆脆好甘香,食完燒春雞已經好飽,再食薯條都一樣覺得咁好食😋又是吃得很滿足的🥰————————龍蝦🦞配蝦兵蟹將⋯吃得滋味又滿足🥰其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————-
👇👇👇👇
門西淋牛豬仁雞VS蝦兵蟹將:

——————————
🦞龍蝦:
手臂💪咁大,又甜又彈牙的肉質,鮮甜嫩滑😋

🐷焗多汁豬仔骨:
真係好多汁,味道更是吃得滋味👍

🦀️ 炸軟殻蟹:
軟殻蟹的鬆化又脆卜卜的香脆,食到舐舐脷的👍

🧄🐔慢煮蒜香春雞半隻:
🍻🥔啤酒薯條:
又是吃得很滿足的🥰

————————
龍蝦🦞配蝦兵蟹將⋯吃得滋味又滿足🥰
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
2022-10-16 2716 瀏覽
[ JUST'er Bar & Restaurant ]放假同朋友去尖沙咀行街,夜晚嚟咗山林道呢間玩味風格既餐廳,牆上掛滿霓紅燈裝飾,主打西式加日式菜。✿ 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將 $445呢個菜色名好盞鬼😂😂 呢個雜錦拼盤夠2人份量,總共有5款食物1️⃣ 3選1 :焗多汁豬仔骨 / 脆炸美國魚柳 / 美國安格斯西冷9oz +$40焗多汁豬仔骨🐽份量合理,6條豬仔骨用燒烤醬醃味,焗到焦香,表面看似乾身但內裡非常多汁,而且肉比骨多,肉質嫩滑。2️⃣ 多汁淫蝦呢隻淫蝦係一隻大龍蝦🦞,肉質鮮嫩彈牙唔會霉,肉汁多到成個盤都係🫢3️⃣ 慢煮蒜香春雞🐔(半隻)蒜香春雞焗完後係表面灑上孜然粉,香味撲鼻。春雞皮脆肉嫩,可能因為用慢煮方法,雞胸肉質唔鞋口,調味適中唔會咸。4️⃣ 炸軟殼蟹🦀啖啖肉嘅軟殼蟹炸到脆卜卜,香口而脆粉唔會太厚。5️⃣ 2選1 :啤酒薯條 / 真茄汁意粉「啤酒薯條」炸得熱辣辣,薯仔味濃,就算放耐咗都非常酥脆,有輕微嘅啤酒味,唔算好濃。總結🫦餐廳雖然玩味重,但食物有質素,難怪坐到全院滿座。店裡大概容納約30人,要食的話最好預先訂座喇。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿JUST'er
[ JUST'er Bar & Restaurant ]

✿ 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將 $445

2️⃣ 多汁淫蝦

3️⃣ 慢煮蒜香春雞🐔(半隻)

4️⃣ 炸軟殼蟹🦀
啖啖肉嘅軟殼蟹炸到脆卜卜,香口而脆粉唔會太厚。

5️⃣ 2選1 :啤酒薯條 / 真茄汁意粉

電話:2341 5628
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將
2022-10-16 105 瀏覽
上網見到介紹呢間西餐,話嘢食唔錯,咁就同朋友嚟試吓。叫咗個海鮮拼盤,我哋三個人share。係幾好食嘅。不過佢啲Service就唔得。西餐嘅價錢,茶記嘅服務。嗰晚得一個waitress在場。可能佢一個人喺度心情唔好啦。成晚掛住咁電話。我哋叫咗一支酒。佢淨係放低三隻濕粒粒嘅杯同埋一支酒就算,冇幫我哋斟酒。我哋嗰晚慶祝朋友生日,我一早就放咗蛋糕喺餐廳度,吩咐佢我哋食完飯執枱就可以上蛋糕。佢執枱都執得幾盡責嘅,連我朋友都未食完就執走咗。仲要我朋友已經阻止過一次。不過都冇辦法啦,都執走咗。之後,我冇估到佢就咁放咗個蛋糕上嚟就算,蠟燭唔插,又冇問係邊位生日。總括嚟講,嘢食係好食,不過就唔識得嗰10%服務費囉。
2022-10-13
慶祝紀念
生日
2022-10-13 30 瀏覽
老闆帶我吃龍蝦🦞今天早上我女兒用衣櫥的門把自己卡在房間裡面勞動到消防員來破門大家受驚萬分老闆晚上帶我出去吃大餐今天選擇這間餐廳是因為他離我家非常的近每次經過都看到店裡面很多人翻了下菜單發現“有套餐”非常適合懶人的我( 我就是連點餐都懶得想)這種包山包海包海陸的最棒了店小小的大約只有6張檯很適合喝點小酒慢慢坐著聊天(可惜我沒有那個機會因為女兒還在家裡等我)🦞龍蝦( 其實龍蝦的名字叫多汁淫蝦影我不好意思寫出來)很大隻,膏多蛋多🐷豬仔骨我不吃牛所以選了豬肋排完全沒有豬肉的腥味口感爽潤嚼勁十足味道也不鹹,調配的很好🐔慢煮蒜香春雞小小一隻,很軟嫩🥔薯條最後不得不提到他的薯條超級好吃炸得非常的脆而且沒有多餘的油份如果不是怕上火的話我會再多點一份狂吃吃飯途中進來蠻多情侶的這間餐廳應該是約會的好去處吧!想把握約會時間將目光停留在伴侶身上套餐點下去就對了🙆‍♀️📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號☎️23415628@justerestaurant#佐敦美食 #justerbarrestaurant #尖沙咀美食 #龍蝦 #約會餐廳 #美食推介 #台灣人在香港 #瘋狂媽媽食記 #crazymamaworld
老闆帶我吃龍蝦🦞

今天早上我女兒用衣櫥的門把自己卡在房間裡面
勞動到消防員來破門

大家受驚萬分
老闆晚上帶我出去吃大餐

今天選擇這間餐廳是因為他離我家非常的近
每次經過都看到店裡面很多人

翻了下菜單發現“有套餐”非常適合懶人的我
( 我就是連點餐都懶得想)
這種包山包海包海陸的最棒了

店小小的大約只有6張檯
很適合喝點小酒慢慢坐著聊天
(可惜我沒有那個機會因為女兒還在家裡等我)

🦞龍蝦
( 其實龍蝦的名字叫多汁淫蝦影我不好意思寫出來)
很大隻,膏多蛋多

🐷豬仔骨
我不吃牛所以選了豬肋排
完全沒有豬肉的腥味
口感爽潤嚼勁十足
味道也不鹹,調配的很好

🐔慢煮蒜香春雞

如果不是怕上火的話
我會再多點一份狂吃

吃飯途中
進來蠻多情侶的
這間餐廳應該是約會的好去處吧!
想把握約會時間
將目光停留在伴侶身上
套餐點下去就對了🙆‍♀️

[JUST er Bar & Restaurant]
📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號
☎️23415628

@justerestaurant

2022-10-12 41 瀏覽
山林道一向都多好嘢食,今次食咗呢間經常full house嘅小店。睇見餐牌入面嘅platter set好吸引,再望真啲,差唔多枱枱客都有點呢個拼盤,確實係signature dish.我哋兩個人少少,叫咗個「門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將拼盤」($445),內容極之豐富。揀咗焗豬仔骨、龍蝦、蒜香春雞、炸軟殼蟹同啤酒薯條。兩個人share,分量十足。豬仔骨厚肉多汁,好入味。龍蝦份量大,肉質彈牙鮮味。蒜香春雞味道相當有驚喜,肉質好嫩滑。軟殼蟹炸得極之香脆惹味,真心整得好味。未食完餐飯,另一半已經表示要再幫襯。呢個拼盤性價比的確好高,唔怪之得差唔多枱枱都係揀佢。另外,餐廳亦提供唔少酒類飲品,一班朋友傾吓計食飯就啱晒。

• 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將
2022-10-12 20 瀏覽
今日約左朋友係尖沙咀食飯,經過尼間餐廳門口見列佈置都幾靚好多霓虹燈裝飾,可能比較早到walk in都仲有位置安排比我地餐牌茶式名好特別好有打機/動漫feel,真心覺得d名好正改名好有心思😆我地揀左門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將套餐,入面有焗多汁豬仔骨,多汁淫蝦(龍蝦),慢煮蒜香春雞半隻,炸軟殼蟹,啤酒薯條,另外再叫左1杯星爆氣流斬改EX同埋1杯白酒龍蝦新鮮又多膏超正,豬仔骨香噴噴,春雞好嫩口,炸軟殼蟹同薯條超級脆,星爆氣流斬改EX顏色幾靚味道吾錯食飽飽離開既時候同佢個霓虹燈一樣,真係全院滿座👍🏻
食飽飽離開既時候同佢個霓虹燈一樣,真係全院滿座👍🏻
2022-10-11 32 瀏覽
叫左款豪華嘅海鮮同肉類mix up嘅拼盤份拼盤簡直係二人份量,上枱見到好豐盛。有最吸睛嘅龍蝦、燒春雞、焗多汁豬仔骨、匿埋咗嘅軟殼蟹(發覺又有軟殼蟹即刻覺得又多咗一款食物,冇諗過咁多)連配菜都都唔求其,有好爽口嘅沙律菜同好脆口嘅薯角。雞同豬肋骨嘅味道唔錯,豬肋骨有燒烤嘅香味,有適量嘅醬汁,而且火喉拿捏得幾好,骨同肉可以好容易咁分離。雞嘅味道主要係雞皮到,應該用左慢煮方式,所以成隻雞都好嫩滑,唔會好乾。但如果可以再熟多少少會更好。另外雞肉味道比較清,如果再入味啲就更好,可能再需要時間處理入味嘅過程~睇到有唔少膏係龍蝦上面,望落都幾吸引,見佢殼都碎埋,係幾細心,唔會食得好辛苦。龍蝦肉少有地有海鮮嘅鮮味,唔會好乾。食落都幾彈牙,成舊咁食,幾滋味。份量比想像中大,用咁嘅價錢食到呢款嘅拼盤,都幾抵食。不過以差不多嘅價錢,如果想專程食好有鮮味嘅海鮮就難啲~
叫左款豪華嘅海鮮同肉類mix up嘅拼盤

連配菜都都唔求其,有好爽口嘅沙律菜同好脆口嘅薯角。

2022-10-11 19 瀏覽
之前食過覺得好味,今次再約朋友食。位於山林道十分方便,一間玩味十足既良心小店,裝修設計用心,有唔少霓虹燈裝飾掛係牆上可以打卡📸,格具特式。門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將好豐富既拼盤,份量滿滿,視覺感十足。🦞多汁淫蝦肉質爽口彈牙啖啖肉,蝦膏亦好鮮味,唔需要額外調味已經好好食。🐔慢煮蒜香春雞(半隻)用左孜然粉去醃製再慢煮,咸香惹味,肉質嫰滑多汁。🦀炸軟殼蟹炸得酥脆又厚肉,帶點軟嫩鹹香。🐷🐖🐽焗多汁豬仔骨(可以揀魚柳或加錢轉西冷)一根根帶骨既豬肋排蘸滿醬汁烤焗,真係食幾多次都唔會厭。烤得好入味,肉質軟嫩,不鬆散,正!🍟薯條粉漿好薄比一般既薯條脆,薯條控大愛。🍍菠蘿熱情果沙冰菠蘿同熱情果味都好濃郁,比較偏甜,清爽涼快。🥑🥛牛油果奶昔口感綿滑,牛油果味好香。

門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將
好豐富既拼盤,份量滿滿,視覺感十足。

🦞多汁淫蝦

🐔慢煮蒜香春雞(半隻)
用左孜然粉去醃製再慢煮,咸香惹味,肉質嫰滑多汁。

🦀炸軟殼蟹
炸得酥脆又厚肉,帶點軟嫩鹹香。

🐷🐖🐽焗多汁豬仔骨(可以揀魚柳或加錢轉西冷)

🍟薯條
粉漿好薄比一般既薯條脆,薯條控大愛。

🍍菠蘿熱情果沙冰
菠蘿同熱情果味都好濃郁,比較偏甜,清爽涼快。

🥑🥛牛油果奶昔
口感綿滑,牛油果味好香。

2022-10-11 17 瀏覽
Assorted platter set 蝦兵蟹將 $445個名幾搞笑嘅set 包括左幾款海鮮,好似係脆炸美國魚柳🐟、大大隻又有鮮甜蝦膏嘅多汁淫蝦🦐、半隻慢煮蒜香春雞🧄🐔、炸軟殼蟹🦀、香脆可口啤酒薯條🍟,擺埋一齊係吸引同吸睛,影相出嚟唔錯Juster Cobb salad 🥗 Juster 布料 $138呢款好多人點嘅熱門沙律幾特別,好多時候餐廳嘅沙律係堆起嚟,呢度將材料排出嚟,視覺效果幾靚✨,裏面主要有雞胸肉🍗、牛油果🥑、車厘茄🍅、青瓜🥒同埋雞蛋,簡單健康

2022-10-11 16 瀏覽
🔹️JUST'er Bar & Restaurant🔹️尖沙咀山林道真係食店雲集,行到JUST'er Bar & Restaurant門口,被掛著用霓虹光管製成“全院滿座“燈牌所吸引,真係牌副其實,晚餐時段真係好多人排隊,真係全院滿座🤭 都提醒大家到來用餐,記得提前訂位,或者早啲黎食啦我同朋友係等候期間,見到餐單有款拼盤系列係叫蝦兵蟹將,個名又幾搞鬼喔,好似咩都有得食咁,重點係有我喜歡既龍蝦😍 而且份量真係足夠兩個食啦👏🥢門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 ($445)🍟啤酒薯條🦀炸軟殼蟹兩款都炸得好酥脆🦞多汁淫蝦烹調後仍保留龍蝦本身既肉汁,食落唔會乾身,而且肉質細膩有咬口🐷多汁豬仔骨🐥慢煮蒜香春雞 (半隻)可能係用慢煮既原因,肉質鮮嫩多汁,雞胸部份又無變得又乾又柴,雞肉軟腍離骨,呢道春雞我比好高分👍🍸飲品🍹檸檬苺果梳打 ($44)🍹玉桂花蘋果紅茶 ($43)
🔹️JUST'er Bar & Restaurant🔹️

🥢門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 ($445)
🍟啤酒薯條
兩款都炸得好酥脆
🐷多汁豬仔骨
🐥慢煮蒜香春雞 (半隻)
可能係用慢煮既原因,肉質鮮嫩多汁,雞胸部份
又無變得又乾又柴,雞肉軟腍離骨,呢道春雞我比好高分👍
🍸飲品
🍹檸檬苺果梳打 ($44)
🍹玉桂花蘋果紅茶 ($43)