2022-10-21
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖。。山林道依條街一直都知道係有好多野食!上網search下有咩餐廳比較出名就發現到依間,咁岩有位就更加要即刻試下! 依間餐廳較細,大約只能容納20人左右。餐廳用霓虹燈做佈置,簡單得黎又可以俾人打卡都唔錯!打開Menu 見到餐廳對每碟菜式改名都花左心思! 帶點玩味feel!每枱都叫左Platter, 估計依碟仲唔係餐廳最出名ge 菜式我當然都唔執輸叫埋一份試下啦! 🔹門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 Assorted Platter Set $ 445大約等左30mins先有得食(可能慢煮關係🤔)兩個人叫依個拼盤都幾啱,唔使煩叫咩食,每樣份量少少,可以一次過試到唔同嘅食材。焗多汁豬仔骨燒烤醬味道非常香,6條豬仔骨亦都算多肉,不過肉質如果可以再juicy D 會更好食!龍蝦又真係好多汁! 而且仲好大隻慢煮蒜香春雞(半隻),雞皮鋪滿大量孜然粉,一上菜就覺得好香,雞肉經慢煮後肉質keep住幾滑炸軟殼蟹都算大隻,香脆可口。👍🏻啤酒薯條炸得熱辣辣,放耐咗都非常酥脆,有好輕微嘅啤酒味個人認為依個餐廳定價都屬於中高價位,餐廳要繼續做好啲食物水準先可以吸引到回頭客!😎山
。
。
山林道依條街一直都知道係有好多野食!
依間餐廳較細,大約只能容納20人左右。
餐廳用霓虹燈做佈置,簡單得黎又可以俾人打卡都唔錯!
我當然都唔執輸叫埋一份試下啦!
🔹門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
Assorted Platter Set $ 445
大約等左30mins先有得食(可能慢煮關係🤔)
兩個人叫依個拼盤都幾啱,唔使煩叫咩食,每樣份量少少,
可以一次過試到唔同嘅食材。
龍蝦又真係好多汁! 而且仲好大隻
炸軟殼蟹都算大隻,香脆可口。
👍🏻啤酒薯條炸得熱辣辣,放耐咗都非常酥脆,有好輕微嘅啤酒味
個人認為依個餐廳定價都屬於中高價位,
餐廳要繼續做好啲食物水準先可以吸引到回頭客!😎
山林道都有一排咪錶位,方便揸車人士停泊門口,
不過有冇位真係要靠彩數