2022-05-23
🕊Jazz Bird🕊📍:佐敦文英街27A號文景樓地舖⏰:8:00am-9:00pm最近發現左呢間好有愛心既餐廳🙈 佢地系由一班義工朋友組合夾份開既餐廳 而且會聘請弱勢社群 餐廳既營運收入亦會全部用作慈善用途 好有意義 真系好值得我地大大力支持架👍🏻店舖唔算大 只有數枱座位 餐牌會不時轉換 大多數以低碳、生酮飲食為主 亦都有素食 款式好多 質素都唔錯😋岩晒大眾既要求!🍝霸王黑松露奶闊條麵呢個一上枱就超超超級香😋菇既份量唔小 好淋 有蘑菇亦有柳姫菇 黑松露醬有好多 滿滿咁掛咗起闊條麵嗰度 闊條麵係手工制 好彈牙煙靭 呢款味道真係唔錯 睇得出廚師好用心做👍🏻🦐虎蝦帶子沙律呢款沙律好有驚喜 食落去酸甜開胃 用咗蕃茄、青瓜、生洋蔥、芒果製成 好新鮮 再加埋好似手掌咁大隻嘅虎蝦 食落口肉質彈牙 好結實 帶子鮮甜 呢個真係必食嘅沙律!🧅洋蔥圈呢個小食都唔錯 炸粉唔會油淋淋 咬落好脆身香口!🐥反轉麥樂雞呢款純素麥樂雞 真系好驚喜 炸到好香脆 同平時食既麥樂雞只有小小分別 唔係用雞肉做 但系有個種質感同口感 有咬口 唔會好干 亦都配備左兩款醬汁點 口感都唔錯!🥧生酮朱古力批生酮愛好者必食既甜品😍甜度岩
📍:佐敦文英街27A號文景樓地舖
⏰:8:00am-9:00pm
🍝霸王黑松露奶闊條麵
🦐虎蝦帶子沙律
🧅洋蔥圈
呢個小食都唔錯 炸粉唔會油淋淋 咬落好脆身香口!
🐥反轉麥樂雞
🥧生酮朱古力批
生酮愛好者必食既甜品😍甜度岩岩好 朱古力味重 好厚實但系味道好幼滑 食落唔會好膩 朱古力撻係用左羅漢果糖、阿洛酮糖製成 健康唔肥 岩晒我呢啲鐘意食甜野又怕肥既人😋
#香港美食 #平民美食 #佐敦 #佐敦美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #jazzbird #愛心餐廳 #生酮甜品 #低碳美食 #jazzbirdhk #慈善 #cafe #派飯 #義工 #cafehk #hkcafe #生酮飲食