J.moon

2021-10-31 42 瀏覽
位於旺角的J.Moon 是一間水煙酒吧,以月球為主題🌕到處擺滿粉紅色調的玻璃吊燈,戶外更設有露天花園,打卡一流📸 餐廳主打多款水煙口味和星座️ Cocktail♈亦有提供西餐小食及主食,適合與朋友食水煙Chill下🥳👏🍝 大蝦喇沙闊條麵喇沙湯底就試唔少,掛上麵的喇沙醬汁就比較少見😉 喇沙味道辣中帶甜,非常惹味,配上大大隻鮮甜帶子和大蝦是perfect match,鍾意喇沙的朋友絕對不可錯過🤩🍝 魷魚明太子忌廉意大利飯意大利飯軟腍度和濕身度適中,而且醬汁濃度剛剛好,Creamy而不過於油膩,好正🤩配料方面就有蘑菇及魷魚,充滿鹹香又惹味,非常滿足🤤🍤 吉列炸蝦春卷春卷外層是用米網紙包裹,炸得脆而不乾,內餡亦非常豐富,再加上酸酸甜甜的特製醬汁非常開胃🤩👍🍗 黑松露日式炸雞炸雞外層香脆,炸粉並不會太厚,而內層肉質鮮嫩多汁,再點上黑松露醬絕對是雙重享受,好正🥰👍

🍝 大蝦喇沙闊條麵

🍝 魷魚明太子忌廉意大利飯

🍤 吉列炸蝦春卷

🍗 黑松露日式炸雞
今次係表姐😳幫我慶祝生日所以幫我揀嘅一間餐廳~我哋諗住chill少少飲少少酒 所以就揀咗呢間餐廳了🥰首先講環境來講 呢間餐廳真係非常之好!!佢有得俾你揀戶外同室內兩個~兩者都各有千秋室內嘅燈嘅裝飾都非常之靚 同埋仲有佢嘅signature 月球燈 影相都非常之好🥳🥳🥳我哋叫咗差唔多四杯嘅cocktail 之前試咗佢嘅招牌Jmoon 反而覺得有啲藥水味 所以唔太建議大家叫 但之後再加咗個passion fruit 就好好飲了!!
今次係表姐😳幫我慶祝生日所以幫我揀嘅一間餐廳~
我哋諗住chill少少飲少少酒 所以就揀咗呢間餐廳了🥰

首先講環境來講 呢間餐廳真係非常之好!!
佢有得俾你揀戶外同室內兩個~兩者都各有千秋

真系估佢唔到 行完百寶利見到呢間酒吧🥂餐廳🍴幾特別又有tea☕️🍟🥪食就入嚟試下 原來仲有outdoor可以食shisha ⚗️重點系佢地呢到啲食物質素好好👍🏻系真系好食叫左個牛油果🥑沙律with yuzu balsamic 🥗🥪🥪煙三文魚法包 truffle fries 🍟 🥖🥖飲品就叫左杯Pavo朱古力🍫🍸Mocktail早知唔叫呢杯 比佢食左一粒朱古力之得就飲曬我成杯飲品🥲🥲🥲老公就叫左杯Phoenix 🍹(lemon/apple/cucumber 🥤 )好refresh嘅飲品 我地去個日outdoor維修緊 不過我已經約左girlfriend下次嚟chill無小朋友份 mama time !!!👯‍♀️👯‍♀️我要講 本身我真系無乜期待酒吧餐廳嘅食物 但系但系真系好食佢法包系好足料 但系唔好分開食 一啖食曬菜同蕃茄系好fresh好清新嗰種感覺 我系唔食 🍅 但系老公話真系好正妳試下我食完真系覺得 E我食到喎系好味㗎喎 see you Next week J.Moon 🌙!!
叫左個牛油果🥑沙律with yuzu balsamic 🥗

🥪🥪煙三文魚法包 truffle fries 🍟 🥖🥖

飲品就叫左杯Pavo朱古力🍫🍸
2021-10-29 36 瀏覽
之前上網見到好多人打卡超靚,去到果然如是。 波波嘅吊燈💓,型格嘅酒吧枱🤵🏻🤵🏻‍♂️,仲有戶外嘅座位🌴,都係打卡一流嘅位置📸。 除咗食物、飲品,餐廳仲提供cocktail🍹🍸,紅白酒等,亦有Shisha 🤩㗎🌮Nachos with BBQ chicken $98粟米片烤得微焦,入口震撼卜卜脆,配上BBQ雞肉粒及芝士,夠哂惹味,佐酒一流🍸🍝Zucchini Spaghetti with sichuan Tomato Sauce $108翠肉瓜爽甜入味,蕃茄加咗辣,微酸有辣🌶,食落更能刺激味蕾。意大利煮得彈牙唔過腍,做到掛汁。🍲Calamari Risotto with Mentaiko Cream Sauce $148魷魚🦑煮得軟腍,同香蘑菇嘅爽甜好配合,加上明太子醬汁,好creamy順滑,被意大利飯完全吸收哂,非常美味😋🍕JMoon Pizza $128Pizza 上面餡料豐富,尤其特別係中間嘅溫泉♨️蛋😋,圓轆轆好似Moon 咁。 溫泉蛋配合pizza 一齊食,份外嫩滑,更加口感🔮J Moon $138♈️ Aries $128兩杯cocktail 賣相吸引,前者係餐廳signature

🌮Nachos with BBQ chicken $98

🍕JMoon Pizza $128

🔮J Moon $138
♈️ Aries $128
兩杯cocktail 賣相吸引,前者係餐廳signature , 飲落有巨峰提子味,好易入口
Aries 係十二星座系列嘅,第一次見黑色嘅cocktail,但調酒師加咗冰球及食用銀箔,令成杯飲品更有特色🤩
  • J.Moon  signature  cocktail
  • Aries  Cocktail
  • Nachos with BBQ chicken
  • Zucchini Spaghetti with sichuan Tomato Sauce
  • Calamari Risotto with Mentaiko Cream Sauce
2021-10-28 240 瀏覽
係講食物質素同環境之前,我想先講下呢度嘅服務。因為,佢地既服務令我同OPEN RICE (OP) 有更多溝通機會。話說我經OPEN RICE book 枱,然後係今年10月22日和26日都有準時入座,並表明經OP book 枱,但之後都收到OP話我無出席,要經過一翻澄清後,OP才作出更正。 我第一次有咁嘅經驗。 我都有諗過係咪OP出錯呢? 不過,見過上址員工表現後,都會相信係上址員工出錯。個度除咗一個有紋身嘅男BARTENDER 服務態度良好之外,所有侍應除咗件制服似係返緊工之外,整體狀態都係自HIGH或魂遊當中。 眼見佢地都好熱情咁招呼緊 ... 自己D FD,好多一般顧客都經常處於叫天不應,叫地不聞嘅困境之中。事實上,我兩次行入去之後,都要企咗好一陣先有人發現門口多咗個人。最精彩係店內有一對年輕侍應,除咗係度攬攬之外,仲順便打個長長車輪 ,就呢方面嚟講,我本身都唔介意可以順便食花生 。若你有興趣食飯時睇侍應咀咀,可以到上址碰碰運氣。講完侍應,講下BARTENDER。 上址BARTEBDER服務態度可以,但主力都係招呼自己友。店內以12星座COCKTALS作招倈,BAR位亦裝飾得

事實上,我兩次行入去之後,都要企咗好
一陣先有人發現門口多咗個人。

,就呢方面嚟講,我本身都唔介意可以順便食花生
。若你有興趣食飯時睇侍應咀咀,可以到上址碰碰運氣。

講完侍應,講下BARTENDER
上址BARTEBDER服務態度可以,但主力都係招呼自己友。

店內以12星座COCKTALS作招倈,BAR位亦裝飾得還算睇面。

不過,除咗一個有紋身既男BARTENDER 外,多名BARTENDER就真係仲要下多D苦功,例如有位靚靚BARTENDER
連舊冰都夾唔實,橙皮都放唔穩就順勢跌埋落杯度,又例如另一位女BARTENDER,SHAKE SHAKE個SHAKER,突然大叫「頂!漏奶既。」
其實,漏奶唔緊要,你唔叫得咁大聲,吸好個SHAKER咪再搖囉。 依家全部人都知你漏奶喇!

講完衰嘢,講返D正常嘢。
食物質素正常,總算勝過一般旺角樓上CAFE好多。環境也一流,尤其有露天位可食水煙,係呢個秋冬時份,都好有FEEL嘅。

至於主打嘅COCKTAILS,就要睇你彩數,希望師傅出手調杯好嘢你飲啦。 若果去到旺角諗唔到食咩,都可以上去行轉。

Scorpio
Gemini
Gemini
  • J.Moon Pizza
2021-10-26 1357 瀏覽
旺角商廈內嘅一間以月球為主題嘅lounge🌕室內嘅signature波波燈天花好靚好有feel🔮室外嘅area好闊落 喺度shisha應該幾chill🌬我地今次係晚餐時段黎 所以就無shisha到🤓-🦞Lobster Rolls with French Fries $138整叫整烘嘅芝麻包夾著新鮮彈牙嘅龍蝦配料仲有粟米 青瓜絲同葱 味道層次豐富🥒惹味得黎又帶點refreshing 好味😋👍🏻薯條外脆內軟 配上Cajun粉真係食到停唔到😹-🌮Nachos with BBQ Chicken $98Nachos十分香脆 唔會食到咀嚼肌都攰埋😹配上醬燒雞肉同溶岩芝士 佐酒一流🥂面頭同lobster roll一樣灑上香葱 又幾match喎😛-🦀Crab Cake & Mango Salsa $88蟹餅外脆內鬆軟 口感唔錯😗面頭有紅椒絲同芒果莎莎 加點小清新🥭-🍝Singapore Laksa Fettuccine with Shrimp $138又係香葱料理 廚師究竟有幾鍾意葱👨🏻‍🍳🤣喇沙闊條麵爽口彈牙 味道香辣 係幾特別🇸🇬-呢度嘅cocktail真係靚到dum一聲🍹我地嗌咗兩杯以星座為題嘅
旺角商廈內嘅一間以月球為主題嘅lounge🌕

我地嗌咗兩杯以星座為題嘅cocktail
友人嘅Aries($128)以rum做base♈️
黑色嘅主調加上波波冰 面頭再有啲銀箔
神秘嘅外表帶有頗重嘅柚子味🖤
而我杯Cancer($118)就係Gin同Prosecco做base♋️
清爽得黎最後帶有微微青瓜味🥒
兩杯都真心又靚又好飲☺️
而且呢度嘅員工好friendly!!
真係旺角chill下嘅好去處! 誠意推介俾大家啊😎
2021-10-24
2021-10-26 52 瀏覽
約了三位10月之星吃生日飯,朋友推介Jmoon的環境氣氛很好,並決定了這間餐廳。因為想提前準備生日驚喜,於是想打電話預約,但是電話一直打不通,唯有經OpenRice預約,並remark了要有birthday arrangement。預約後一直沒有收到餐廳的確認,便打算再次打電話去確認生日的特別安排,但是無論什麼日子什麼時間,他們的電話永遠打不通!我們只好當天直接上去,到步才知道,他們沒有準備任何生日安排,因為沒有收到我的提前通知?!而且給我們安排了室外位置,基本上和普通戶外座位沒有分別,完全感受不到所謂的環境氣氛。用餐時間只有75分鐘,作為生日晚飯,實在不夠!如果有提早通知,我不會選擇 J. Moon,只能倉猝地完成生日飯。由於當天是星期五,很多地方都已經full house,我們只能急急腳搵其他去處!整體來說,飲品造型特別,食物味道幾好但份量很少,而且侍應會一直在你身邊走來走去,監視你枱上的碗碟,隨時收走,吃得不太自在!最後,我們order了三杯Cocktail,一個前菜和兩個Main dishes,份量很少,不夠飽,埋單800,只好下場繼續!不太愉快的晚餐,連拍照留念都忘記了,只有

不太愉快的晚餐,連拍照留念都忘記了,只有一張飲品照
2021-10-24 158 瀏覽
初初就係被月球主題🌕粉紅色調波波燈吸引而朝聖,可惜換來只是失望同完全唔Chill的體驗😵‍💫#小胖遊旺角🐠—————————————————環境好細,即使Book咗位,我哋都被安排坐喺露天花園,同最打卡嘅粉紅波波燈距離勁遠🥲我僅有枱上小小月亮燈一粒🥴.而且張枱勁矮,食嘢嘅時候要烏低身低身食勁唔方便😕我哋問侍應有冇得調枱,佢聲稱話會盡量幫我哋安排,但當有較好嘅枱嘅時候佢又話已經有人book咗(認真有邊一個客人係無book位🤷🏻‍♀️唔通佢一早指定要嗰張?我就知佢根本唔會幫我哋調🌚).食物方面選擇唔多,主打酒精飲品🍸🔹J.Moon 雞尾酒 $138營造Cocktail上嘅月球🌝打卡一流📸味道正常未有太大驚喜😗.🔹Pisces $128雙魚座雞尾酒以蘋果🍏為主調,甜甜易入口,清新味道,是今日試3款酒中較岀色✨.🔹Espresso Martini $138一入口就係特濃咖啡☕️味,然後突然有股酒嘅後勁😂稱唔上好飲(寧願飲真·咖啡).🔹 J.Moon薄餅 $128雞肉同煙肉粒份量勁少,大量洋蔥🧅三色椒🫑、菠蘿🍍,醬汁同餅底正常,餡料、芝士、餅底完全無融為一體,一拎就散開晒😅重點嘅流心蛋🥚亦過熟,變了
#小胖遊旺角🐠
—————————————————
而且張枱勁矮,食嘢嘅時候要烏低身低身食勁唔方便😕

食物方面選擇唔多,主打酒精飲品🍸
🔹J.Moon 雞尾酒 $138
J .Moon  Cocktail

🔹Pisces $128
🔹Espresso Martini $138

🔹 J.Moon薄餅 $128
重點嘅流心蛋🥚亦過熟,變了溏心蛋
J.Moon  Pizza

🔹 Truffle Wild Mushroom Risotto🍄 $108
中規中矩,感覺就係蘑菇汁拌飯
🔹Nachos with BBQ Chicken🐔 $98
味道唔錯,可惜Nachos份量少得驚人(部分有焗燶),仲碎碎濕濕,真係3個人每人食2啖就無😅

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌗🌑🌑
🤑CP值💰:🌑🌑🌑🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌑🌑🌑🌑🌑
👅再食指數:🌑🌑🌑🌑🌑
♟Overall♟
大家不要再被照片呃到️🤦🏻‍♀️
食物質素還好,超細環境、好差服務(大部分waiter都好green,唔係好識serve客人😅除左上面例子,check-in嗰位叫我哋填紙安心岀行2次,又搵唔到我哋個booking🤯小姐你5分鐘前先問完又問)
P.S. 繁忙時間用餐🍴時間只有75分鐘⏳完全無飲酒慢慢Chill嘅Feel
成個體驗都非常之不良好🙅🏻‍♀性價比極低🤮
2021-10-23 76 瀏覽
⭐【旺角】月球下夢幻酒吧餐廳⭐中秋節的時候, 因為怕人多,都沒有機會到觀塘海濱公園欣賞巨型月球裝飾。為了補償這一點遺憾😆,今次去到位於旺角兆萬附近的【J.Moon Lounge】餐廳🌕。以月球為主題的酒吧餐廳🌕,餐廳內懸吊過百盞月球玻璃「波波燈」🤩,進入餐廳後,坐在梳化上看著月球吊燈下的星空🌠,天花滿滿的月球燈已經覺得十分吸引😍,加上餐廳燈光調暗,頗有氣氛,跟另一半輕酌談心,整個環境都非常夢幻有情調🥰。餐廳主力提供多國菜式,以多款不同風格的菜式混合製作小吃及主食,味道及擺盤盡顯心思😇。而餐廳酒吧亦設計了多款的雞尾酒,其中精心設計了以十二星座♋️為主題的雞尾酒🍸,各有獨特味道及造型,適合喜歡嚐試不同雞尾酒的朋友🍸🍹🍷🥃🍻。餐廳同時設有室外座位,室外花園放置了多張休閒桌椅,餐廳亦有提供水煙shisha~好適合同一班朋友喝一邊聊天傾計,在戶外空間亦可以凝視月球燈交織浪漫夜空🪐。🍕【J.Moon Pizza】(HKD$128)(Onsen Tamago, Purple Onion, Crispy Bacon, Bell Pepper, Mozzarella Cheese, BBQ Sauce,
⭐【旺角】月球下夢幻酒吧餐廳⭐

🍕【J.Moon Pizza】(HKD$128)
(Onsen Tamago, Purple Onion, Crispy Bacon, Bell Pepper, Mozzarella Cheese, BBQ Sauce, Arugula with Tomato Sauce)
餡料相當豐富有脆脆煙肉、洋蔥、青紅甜椒、拉絲芝士、菠蘿肉、火箭菜、配上燒烤醬及番茄醬,🍕Pizza面層放了一隻溫泉流心蛋,𠝹開有蛋黄蛋白汁流出,加上薄脆餅底焗得香脆,連餡料吃,味道酸酸甜甜幾開胃惹味😋。

👍🦞【J.Moon Lobster Rolls with French Fries】(HKD$138)
中間除了有粒粒爽口的龍蝦肉🦞,還配上青瓜絲、粟米、沙律醬,酸酸甜甜非常開胃,加上烘得香脆的新鮮麵包,表面還鋪滿芝麻非常香口,清爽好味道,拌碟配上炸得香口的薯條,個人很喜歡這個小食🤩。

🍤【Snack Platter】(HKD$108)
(Netted Spring Roll, Chicken Nuggets, Gillette Shrimp and French Fries)
有炸網紋春卷、炸吉列蝦🍤、薯條、炸雞四款小食,全部熱辣辣炸得乾身,脆口而不油膩,配上黑松露醬,大大提升了薯條的層次味道,很惹味😋,很適合下午茶進食。

👍🍸【J.moon‧(Secret apollo 11 mission) 】Signature Cocktail (HKD$118)
“I’ll fly you to the moon 餐廳招牌雞尾酒,用上煙槍打入輕煙,形成巨型泡泡浮在杯上,仿佛月球就在眼前,加上泡泡反射了天花板的波波顏色燈,很浪漫而夢幻,非常吸睛,打卡一流。Cocktail入口酸甜🍸,酒味不算濃而非常易入口,不太喝酒的我,都覺得非常不錯。

🍹【Lyra】(HKD$58)
(Yuzu Juice, Apple Juice with Violet Flavour)
用了柚子汁、蘋果汁同紫羅蘭口味調制成的無酒精飲品,入口微酸,亦有清新的口感,杯邊夾左乾花點綴及沾左深紫色粉末,杯口比較細,需要細啖地慢慢品嚐。

📍【J.Moon Lounge】@j.moon.lounge
🇭🇰香港旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖
Shop 10-11, 4/F, Pakpolee Commercial Centre, 1A-1K Sai Yeung Choi Street South, Mong Kok, Kowloon, Hong Kong
2021-10-17
  • J.Moon Lobster Rolls with French Fries
  • J.moon
2021-10-22 1281 瀏覽
#旺角 #朋友是要見的系列 好耐無見, 相約食個飯、摸摸酒杯底🍸, 談談心! 揀個中間點, 旺角! 喺 OR 見到裝潢擺設好 Fancy 浪漫💃 色調柔和, 吧枱櫈更是我去過咁多餐廳酒吧之中, 覺得最好坐、最舒服的! 🥠Deep Fried Netted Spring Rolls with Lychee Dressing $72 ~ 不得不說被 Lychee Dressing 所吸引, 果然不負眾望, 超特別出色! 春卷是米網紙包裹, 炸得香脆, 內餡豐富, 很是開胃!🍕Truffle Wild Mushroom Pizza $128 ~ 超香, Truffle 是數一數二的多, 片片都舖滿菇菇片及 Truffle, 餅底夠脆, 我個人很喜歡火箭菜, 所以再大大加分, 必點! 🍝Zucchini Spaghetti with Sichuan Tomato Sauce $108 ~ 估唔到都幾辣🌶, 好彩我們倆是能吃辣的, 慎點! 香辣開胃, 意粉份量頗多, 配上大量🥒瓜及🍄菇菇條同炒, 稍梢中和辣道的素食品! 🦑Calamari Risotto with Mentaiko Cream

🦑Calamari Risotto with Mentaiko Cream Sauce $148 ~ 好 Creamy, 飯粒軟硬適中, 最欣賞 Calamari, 好新鮮, 唔會靭, 🍄菇菇點綴得恰到好處!

🍹Sagitta (Lime Juice, Grapefruit Juice with Mango Falvour $78 ~ 明顯, 我係被個杯吸引的! 這家餐廳喺擺設及酒杯上是極其用心, Cocktail 及 Mocktail 在面前調配, 這是坐吧枱特有的觀賞權利!

🍸Aries (Rum, Apricot Liqueur, Japanese Yuzu Juice with Pear Flavour) $108 ~ 12星座 Cocktail, 仲有段說話 "I know you are impatient, but this refreshing drink is totally worth the wait" ....haha....認同嗎? 🤗

2021-10-22 48 瀏覽
這間位於旺角的J Moon吸引不少人來打咭,因為裝修以月亮為主題,十分特別,有室外和室內,室內天花掛滿像月亮的燈,十分特別,很適合拍照,食物價錢合理。Singapore Laksa Fettuccine HKD 138 - 比預期偏辣,自己也喜歡辣,不過laksa 味不太出,意粉偏硬,但整體不錯。Eel and Edamame Risotto HKD 148 - 味道不錯,除了鰻魚,也加了毛豆,木魚,吃起來有不同口感。Nachos BBQ Chicken HKD 98 - 不錯小吃,nachos 烘得脆身,比平常吃到的更香口,加上芝士醬汁不錯,略嫌烘得比較過火。J Moon Pizza HKD 128 - 薄脆餅底,比較健康不油膩,加上洋蔥、青椒、雞蛋等,不錯的配搭。

2021-10-22 78 瀏覽
見到好多人黎呢間樓上bar & restaurant 打卡,特登黎潮聖。本身只係見裝修靚靚想黎打卡,對食物質素冇咩特別大期望,點知野食出乎意料幾有水準!❤️J.Moon Pizza Pizza 面有日本流心蛋好正rrr 批底好薄脆,食多幾片都唔heavy🧡Truffle Wild mushroom Risotto 好香truffle 味好creamy 仲有好多菇菇,好中意!💛Japanese Eel and Edamame Risotto with Teriyaki Source 有d 似日式饅魚炒飯幾左risotto version, 少少fusion feel 幾特別💚Truffle Fries with Truffle Mayo 香脆薯條點松露醬,perfect池坐係一片月球燈下,仲有shisha 同cocktail,好嘆好浪漫好有情調~

Truffle Wild mushroom Risotto

2021-10-21
Truffle Wild mushroom Risotto
2021-10-20 1023 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗香港人返工生活壓力大,Happy Hour 同朋友吐吐苦水,好好放鬆一下真係好重要!網上見到呢間店有 同埋環境都唔錯咁,bookmark 咗好一陣,終於有機會嚟試下!一入到去先見到一個好靚嘅星球天空,橙橙黃黃嘅暖色,有好舒服嘅感覺!🍴($298/HH)之前都有試過,D店只可以揀一種味,主要都係果味… 又或者朱古力… 咖啡味呢D咁!呢度可以叫「special」,職員會細心咁問我哋有咩口味要求,想要果味定係creamy D?接唔接受到花味?薄荷味咁… 我又真係未試過花味wor!平時都係揀果味多… 嚟到時,果然好特別,首先係feel 到有茉莉味,再嚟就出咗焦糖味,之後係感覺好creamy 嘅棉花糖味,整個過程都帶住淡淡嘅薄荷味!好神奇呀!職員解釋呢個係有前、中、後調(咁似香水嘅味咁嘅?),一啖係可以有3種唔同層次嘅感受,慢慢滲出,仲要成支好smooth,好正呀~ 因為之前試嘅係單一味道,冇咩層次,呢個係帶我試咗嘆 嘅另一種境界,而且職員響調配時分量上都幾準確,因為我好怕太醒腦嘅薄荷味,只可以淡淡咁,而又真係做到wor!好驚喜!Cocktail
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴($298/HH)

Cocktail 都幾特別,尤其某D 系列響改名上都花咗心思,佢有12星座系列嘅cocktail同埋特別星座嘅mocktail,賣相方面幾用心!
🍴Andromeda($58/HH)
呢杯係叫「仙女座」,入面有香桃蓉、紅莓、檸檬汁、玫瑰味梳打,上面有花嘅裝飾,好靚!最驚喜嘅係佢改名嘅心思,因為肉眼睇到嘅仙女座係呈現紅色嘅,而呢杯mocktail 嘅顏色就係仙女座嘅顏色!開頭仲以為係流流咁改個名玩gimmick,又唔係wor!👏🏼 Mocktail 用咗鮮果蓉,加埋梳打水,好清新好好飲,亦都完全冇我最怕嘅藥水味feel,正!
🍴Sagittarius ($98/HH)
呢杯入面有whisky、檸檬汁、薑味同埋有辣椒仔響面,呢個係朋友飲嘅~

Andromeda

🍴J.Moon Pizza($128)
呢款係薄pizza,餅底好香脆,上面嘅溫泉蛋煮到啱啱好,切開流出蛋汁嗰下好開心!上面嘅火箭菜好新鮮,餡料有脆煙肉、燈籠椒、Mozzarella 芝士、BBQ 同番茄醬,個蛋汁係精粹,可以帶少少棉滑口感!

J.Moon Pizza

🍴Corned Beef Toast with Mixed Salad($72)
竟然仲啱啱好叫到下午茶,個多士好香脆,咸牛肉帶少少鹹香味,唔錯!

🍴Nachos with BBQ chicken($98)
個面係烤得好香又惹味嘅雞肉,粟米片好脆身,因為個sour cream 另上,唔會整淋D 粟米片!好味~

Nachos with BBQ chicken

成個用餐體驗好開心,環境又舒服,會再嚟happy hour 嘆、飲嘢同食嘢~

下午茶
Andromeda
Nachos with BBQ chicken
2021-10-18 670 瀏覽
呢排成日見到好多人去呢間靚餐廳打卡我就梗係要去打埋一份啦😎呢間酒吧餐廳以月球為主題環境好有夜空嘅感覺天花掛滿月球波波燈🌖仲有室外座位好似小花園咁有藤椅位 好適合飲嘢傾計仲可以食水煙 好有氣氛🥂以多國菜為主 混合唔同風格亦都有好多種Cocktail 同 無酒精飲品選擇都好多!Nachos with BBQ Chicken送酒就最啱食啲鹹鹹地脆卜卜嘅小食🥂Nachos焗得夠哂脆 超香口上次加咗啲BBQ雞肉BBQ醬酸酸甜甜 夾雜雞肉絲又有芝士 好惹味!過口癮一流!仲有Sour Cream可以點!J.moon PizzaPizza大約6吋左右薄批底好似餅乾咁脆!啲餡多到瀑布咁😆多到一路食一路跌上面有海量芝士🤤搽咗蕃茄醬加BBQ醬仲加咗煙肉 洋蔥 甜椒好豐富 幾好食🤤仲有隻溫泉蛋係中間蘸埋蛋汁一齊食更正!睇落好似好邪惡好漏但食落比我想像中冇咁油膩勁快清碟😂Smoked Salmon French Style Sandwiches with French Fries咁啱嚟到係下午茶時間仲可以試埋佢嘅Tea set!法包三文治都算係飽肚之選大大份仲配埋薯條🍟貼心地切半 方便易食!法包輕輕烘過 再搽上
呢排成日見到好多人去呢間靚餐廳打卡

送酒就最啱食啲鹹鹹地脆卜卜嘅小食🥂

Nachos焗得夠哂脆 超香口
上次加咗啲BBQ雞肉
BBQ醬酸酸甜甜 夾雜雞肉絲
又有芝士 好惹味!
過口癮一流!仲有Sour Cream可以點!

J.moon Pizza

Pizza大約6吋左右
薄批底好似餅乾咁脆!

啲餡多到瀑布咁😆
多到一路食一路跌

上面有海量芝士🤤
搽咗蕃茄醬加BBQ醬
仲加咗煙肉 洋蔥 甜椒
好豐富 幾好食🤤

仲有隻溫泉蛋係中間
蘸埋蛋汁一齊食更正!

睇落好似好邪惡好漏
但食落比我想像中冇咁油膩
勁快清碟😂

咁啱嚟到係下午茶時間
仲可以試埋佢嘅Tea set!

法包三文治都算係飽肚之選
大大份仲配埋薯條🍟
貼心地切半 方便易食!

法包輕輕烘過 再搽上牛油

Taurus HKD$98

Cocktail都好多款式
以十二星座為主題好特別

每杯星座Cocktail都會有句語錄

“Although you might not be used to opening up,
but this is more than sufficient to make you to
put on a big smiley face”

Taurus係Tequila 加Lime juice, Grapefruit juice, Mango Flavour Soda

味道好香水果味 酸酸甜甜 Tequila又唔算太嗆辣

絕對唔係個種乞人憎臭青味
反而係好refreshing 嘅感覺😆

Shisha
Phoenix
見到好多人讚J. Moon. 同環境同朋友抱住一試無坊既心態,但就確實有些失望食物方面:Cocktail 選擇的確係多既。今次嗌左Phoenix。青瓜配上青檸梳打,帶出青新味道。好唔容易幫杯cocktail 打左張卡。另外嗌左個薯條,份量剛好足夠2名女士享用。味道不過不失。服務方面:侍應服務殷勤,確是餐廳優勝之處。環境方面:同其他打工仔一樣,放工當然好辛苦同姊妹輕鬆一下。然而,剛踏入餐廳門口已經感受到強烈既壓逼感。餐廳內人山人海,非常嘈雜。每張枱既距離非常接近,基本上同旁邊食客既距離只有不到20cm。環境嘈雜,你完全聽到旁邊食客既對話,而對方都好有可能對到我同朋友既傾談。然而,餐廳只顧繼續招待更多食客及安排更多客人入座。相信打卡時絕無可能在相片沒有其他食客的情況下拍攝頭頂既月球燈。我同朋友獲分配露天位置。當日天氣較熱,其實坐一陣已經出晒汗。加上位置旁邊係大廈之間既後巷。雖然有天幕,但仍不時有冷氣機水滴下,唔衛生,而且非常困擾。由於已經沒有其他可換既位置,加上天氣太熱,最後我地都挨唔過用餐時間被逼離場。無錯,呢度仲有用餐時間,絕對唔適合放工想chill 下既你。同樣價錢,區內有更多環境清
見到好多人讚J. Moon. 同環境
同朋友抱住一試無坊既心態,但就確實有些失望

食物方面:

服務方面:
侍應服務殷勤,確是餐廳優勝之處。

環境方面:

同樣價錢,區內有更多環境清幽同坐位舒適既餐廳可供選擇。對於媒體多次報道對環境既好評,在下實在未能苟同。

2021-09-03