2018-01-06 232 瀏覽
屋企附近商家愈開愈多新餐廳~同朋友食tea又有新選擇啦🤣下午茶餐~👉🏿✨日式芝麻燒雞炒珍珠飯 Hkd 40 💸📌見佢隔離有個廚師帽,應該都唔伏得去邊架啦😂當然係幾好食既,佢啲醬汁偏甜,開正我口味,最中意佢係加左栗米同洋蔥粒去炒,食落好有口感,而且都係甜既,雖然雞既份量唔多,啲飯又油左小小,但係好食架👉🏿✨氹仔豬扒包配薯條 Hkd 31 💸📌呢個係朋友叫既,完全唔得呀!佢後面係完全係燶晒,仲要好多黑色,點食呀大佬🙄同埋勁乾爭爭,一啲汁都冇,啲薯條又好鹽,好難食呀😭😭
屋企附近商家愈開愈多新餐廳~
同朋友食tea又有新選擇啦🤣下午茶餐~

👉🏿✨日式芝麻燒雞炒珍珠飯 Hkd 40 💸

👉🏿✨氹仔豬扒包配薯條 Hkd 31 💸

2018-01-05 220 瀏覽
先來意粉,幾好味,有大蝦,份量一般魚柳拼薯條,$50幾,似早餐紅洒牛肉飯,唔棘,小孩可食最有䏲頭,$15價錢貴,意粉應該良心價,$50,飯50,炸魚薯條30,特飲,+$8,總共值$138,所以貴了。但合理既鋪租人工收返$90所以216.7合理價格。
先來意粉,幾好味,有大蝦,份量一般
魚柳拼薯條,$50幾,似早餐
紅洒牛肉飯,唔棘,小孩可食
最有䏲頭,$15
但合理既鋪租人工收返$90
所以216.7合理價格。
2018-01-03 218 瀏覽
岩岩行過見佢新開咪諗住試試一入門口,樓面幾好入門口有歡迎又有禮貌但廚房完全唔掂我Order左個卡邦尼溫泉蛋長通粉等得耐都算....成廿分鐘.....炒到出黎完全唔creamy水到阿媽都唔認得湯粉咁.....雖然價錢唔貴下午茶連野飲收$40但都比少少誠意啊⋯⋯唔好衰到咁....總括黎講....呢間野...高級西餐廳既裝潢...平民化價錢....但野食衰過茶餐廳既質素....希望快點改善下.......
岩岩行過見佢新開
咪諗住試試
一入門口,樓面幾好
入門口有歡迎又有禮貌
但廚房完全唔掂
我Order左個卡邦尼溫泉蛋長通粉
等得耐都算....成廿分鐘.....
炒到出黎完全唔creamy
水到阿媽都唔認得
湯粉咁.....
雖然價錢唔貴
下午茶連野飲收$40
但都比少少誠意啊⋯⋯
唔好衰到咁....

總括黎講....呢間野...高級西餐廳既裝潢...
平民化價錢....但野食衰過茶餐廳既質素....
希望快點改善下.......
2017-12-19 491 瀏覽
終於有機會試新開既餐廳,地方大,環境寬落。6點幾左右到,等5~10分鐘就有位,燈光少少暗,有啲情調。今次叫左個牛扒,同一個意大利飯。牛扒五成熟,肉質夠軟又唔會血淋淋,表面仲煎到有啲脆,芥辣醬可點可不點。本身已經夠味道!海鮮意大利飯用料都夠,有青口,蝦等等。味道幾鮮甜,飯唔會太濕。仲有好多種類食物,價錢合理,可再一試!
2017-12-17 423 瀏覽
星期六日喺將軍澳食餐晚飯談何容易,所有餐廳都可以大排長龍,呢間亦唔例外。今日六點行過見到未有人排隊,所以就入去食左個早飯啦。餐廳都裝修得幾靚既,而且啲枱好夠大,唔會坐得好辛苦。叫左一個mama pizza,個餅底係脆既,配上流心既溫泉蛋,洋蔥,煙肉,芝士,新鮮出爐都幾好味丫。另外食左三文魚凱撒沙律,個sauce同平時食既有啲唔同,唔知點解好酸,係咪落多左檸檬汁呢?不過菜係新鮮既。最尾食左海鮮墨鮮汁意大利飯,我其實不嬲都對墨魚汁既野食有種偏好,所以見到都好鐘意叫,呢個飯無煮到好淋,係仲有咬口既,墨魚汁都有煮得好入味。不過上面啲海鮮,啲蝦就無乜問題,但啲硯就好多沙,希望可以改善下。我覺得每碟份量都好足既,兩個人share一碟都無問題!不過我覺得呢間都係似快餐/茶餐廳多啲,係咪值咁多人排隊就見人見智啦。

1K
2017-12-15 428 瀏覽
繼隔壁商場開設韓樂之後意樂所屬的集團又於坑口插旗開業了!就是這家位於東港城的意樂餐廳了~~據集團網頁介紹此新開業的意樂餐廳是家歐陸概念餐廳~~確實於裝潢及餐牌排版上比其他意樂分店高級一點雖然如此...但價格上沒有調高得太多這點是值得欣賞的!星期五晚近9pm的晚飯時間較夜而沒什麼人等位食物方面,我點了烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條老公則點了露笋蟹肉帆立貝忌廉貝殼粉另加$15,每人加配了一杯黑松露野菌湯黑松露野菌湯,份量大約是一普通水杯的份量配一小條的烤多士烤多士份量很少,可有可無吧~湯的用料很足!一上桌就有濃濃的松露香~~野菌打成碎粒~每一啖湯都有豐富的口感!正!!烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條,點餐後才覺得自己蠢了!因上月才在韓樂同樣地吃了安格斯牛這裡還要貴差不多50元呢份量也幾乎沒差...意樂就多了點點配菜吧!所以牛的質素也沒差...牛扒厚身,烤過後仍充滿肉汁有香濃的牛味!不過今次的醬汁不是自選,而是指定的自家製燒牛肉醬醬汁不是濃味如黑椒汁﹑蒜蓉汁的一類,反而偏向蘑菇醬那類帶香氣的~味道不錯的~~除薯條外,還有焗薯﹑粟米﹑甘筍&菜又薯條又焗薯..十分飽肚!焗薯不會過膩~粟米不甜的不好吃.
繼隔壁商場開設韓樂之後
意樂所屬的集團又於坑口插旗開業了!
就是這家位於東港城的意樂餐廳了~~

據集團網頁介紹
此新開業的意樂餐廳是家歐陸概念餐廳~~
確實於裝潢及餐牌排版上比其他意樂分店高級一點
雖然如此...但價格上沒有調高得太多
這點是值得欣賞的!

星期五晚近9pm的晚飯
時間較夜而沒什麼人等位
食物方面,我點了烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條
老公則點了露笋蟹肉帆立貝忌廉貝殼粉
另加$15,每人加配了一杯黑松露野菌湯
黑松露野菌湯
黑松露野菌湯,份量大約是一普通水杯的份量
配一小條的烤多士
烤多士份量很少,可有可無吧~
湯的用料很足!一上桌就有濃濃的松露香~~
野菌打成碎粒~每一啖湯都有豐富的口感!正!!
烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條
烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條,點餐後才覺得自己蠢了!
因上月才在韓樂同樣地吃了安格斯牛
這裡還要貴差不多50元呢

份量也幾乎沒差...意樂就多了點點配菜吧!
所以牛的質素也沒差...牛扒厚身,烤過後仍充滿肉汁
有香濃的牛味!
不過今次的醬汁不是自選,而是指定的自家製燒牛肉醬
味道不錯的~~
除薯條外,還有焗薯﹑粟米﹑甘筍&菜
又薯條又焗薯..十分飽肚!焗薯不會過膩~
粟米不甜的不好吃..老公則大讚甘筍很甜很好吃!
露笋蟹肉帆立貝忌廉貝殼粉
露笋蟹肉帆立貝忌廉貝殼粉,賣相不太討好
好像很乾身,但實際上又不會啊!
帆立貝的size不大,而且份量不算多
就只是蟹肉較多啊~~
味道相對清淡
不過不失,但算不上好吃~~
價格則維持約70元左右~所以說是調高不多啊!

服務方面,見到新入職的侍應被指導工作,被提醒要主動服務
侍應都有主動斟水,還會提客人注意水溫太熱
所以感覺比起在韓樂的好啊!
希望服務能保持水平呢~
2017-11-24
黑松露野菌湯
烤安格斯牛配烤野菜&香脆薯條
2017-12-11 388 瀏覽
約左朋友去將軍澳 調景嶺一帶踩單車🚴‍♀️🚴而家香港有d單車可以隨時踩 隨時停唔似以前一定咁要去單車舖定時定地點還單車 真方便👍🏻踩到咁上下 有d肚餓😩😩起附近搵餐廳食飯先🍽🍽意樂 裝修好靚 環境相當不錯但人太多 店內環境好嘈😅擺設好有心機❤️pizza好好味 流心蛋真係做到流心👍🏻加埋芝士 煙肉 係絕配👏🏻飯煮得入味 但略嫌份量太少🤢出奇地清新 但冰打得不夠碎 可以再做得smooth d呢個比冰沙更值得飲😍
約左朋友去將軍澳 調景嶺一帶踩單車🚴‍♀️🚴
黑松露菌皇煙肉意大利飯
奇異哥冰沙加大
熱情果檸檬特飲
2017-12-05 56 瀏覽
樣樣都好好食有水準,安格斯牛5成熟好juicy~黑松露湯好足料~Pizza餅皮夠薄夠脆~性價比高~夠valuable~環境舒適interior 有風味~影相打卡啱曬👍👍會再反兜😋😋
2017-12-02 568 瀏覽
环境一般般,比较吵有很多家长带着小朋友来吃饭,座位和内部装修还不错,可以和渐入佳境的女神一起来吃。价格算是ok吧,平均一个人也是100左右,我和女友就吃了169,两个饭。因为是现做,所以焗饭和海鲜饭等都要等15分钟左右,收10%服务费。还是不错的餐厅,有机会会再来尝试他们的安格斯烤牛肉。
三重芝士鲜虾蟹肉意粉
墨鱼汁海鲜意大利饭
2017-12-02
三重芝士鲜虾蟹肉意粉
墨鱼汁海鲜意大利饭
2017-11-27 625 瀏覽
假日午餐人流極多,加上新店開張不久,要等候好一段時間才能入座。三文魚火箭菜是不錯的配搭,一份pizza價錢約70多元亦合理,可惜上菜時看到薄餅邊黑黑的明顯燶了一條邊,內心立時涼了一截。還好三文魚和火箭菜尚算新鮮,但仍心有不甘向女店員反映:為何薄餅這麼燶?她隨即回應道:唔算燶啦!究竟是觀點與角度問題,還是黑邊pizza是店方的特色?著實無從稽考,亦無法追究,因為相信店員並不在意顧客的想法和意見。然而對於新店開張的如斯服務,確實有點失望。味道方面本人認為不錯,芝士份量適中也不太油膩。只是吃至邊位要吐出燶掉的部份,感覺不太好。還望各openrice網友留言賜教,從相中pizza判斷是否不算燶?謝謝!

2017-11-26
15 分鐘 (堂食)
午餐
2017-11-13 759 瀏覽
東港城Itamomo茶記扮餐廳,早前去食早餐,啲野好似去左啲茶記,仲要係唔好食果啲。今晚諗住試晚餐,叫個意粉半個鐘都唔到,我同佢講佢咩都唔講就咁行左去,你講聲發生咩事等我有個知字都好呀。當我話唔要個意粉要走你同我講話整緊?唔講我以爲自己去左食法國菜呀。你漏單就漏單啦,我唔吹佢佢都唔整啦,扮咩整緊呀,不知所謂。我轉頭去mos burger叫野連食十分鐘都唔洗。除非你對食冇要求同大把時間浪費,千祈唔好去呢間垃圾!
2017-11-12 731 瀏覽
見呢間野新開張左幾日日日都好多人排隊今日就試試佢!黎到都排左半個鐘。入到去環境不錯,坐得都幾舒服Order左一個飯,一個意粉同埋一個pizza意粉正正常常,略嫌味精太多但做得幾好的是天使麵軟硬度拿捏得幾好,入面仲有好多菇菇,唔錯跟住落黎就係重災區首先講個飯,快餐店質素完全不符合呢個價錢嘅水準,真係去快餐店食番個焗豬扒飯好過,太冇誠意,好求其d番茄汁跟塊雞扒,失望雙重芝士蕃茄乾pizza超級油,成個pizza係比油浸滿,蕃茄乾係甜味,口感好奇怪!而芝士係冇味嘅「香口膠」芝士,餅底係叮叮餅底,真係好難食!佢比薩莉亞嘅pizza仲低質,不推薦!Set Lunch跟左兩個餐湯,又係味精湯,飲左好口渴總結:去意樂,都係食番意粉好d!
見呢間野新開張左幾日日日都好多人排隊

Order左一個飯,一個意粉同埋一個pizza
意粉正正常常,略嫌味精太多
野菌忌廉天使麵

跟住落黎就係重災區

滑蛋雞扒蓋飯

雙重芝士蕃茄乾pizza

雙重芝士蕃茄乾pizza

Set Lunch跟左兩個餐湯,又係味精湯,飲左好口渴

意式菜湯

總結:去意樂,都係食番意粉好d!
野菌忌廉天使麵