2019-08-06 67 瀏覽
MY BOSS n I 轉角遇到呢間I’s Corner裝潢頗文青的 坐吧枱食幾有feel我地嗌左個小食粗薯條加魚手指 ($58)粗薯條香脆惹味 魚手指新鮮熱辣👍🏻之後美國安格斯西冷扒 ($168) 配左個意粉口感豐富 肉質厚實 肉味較一般牛隻部分濃郁味道也很不錯😆最後叫咗個和牛芝士蘑菇漢堡 ($138)麵包好鬆軟 和牛好juicy 有肉汁濺出配上芝士蘑菇 可以話係完美嘅配搭🤗_______________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
MY BOSS n I 轉角遇到呢間I’s Corner
裝潢頗文青的 坐吧枱食幾有feel
我地嗌左個小食粗薯條加魚手指 ($58)
粗薯條香脆惹味 魚手指新鮮熱辣👍🏻
之後美國安格斯西冷扒 ($168) 配左個意粉
口感豐富 肉質厚實 肉味較一般牛隻部分濃郁
味道也很不錯😆
最後叫咗個和牛芝士蘑菇漢堡 ($138)
麵包好鬆軟 和牛好juicy 有肉汁濺出
配上芝士蘑菇 可以話係完美嘅配搭🤗
_______________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2019-08-06 64 瀏覽
已經好耐無係紅磡行過, 今日再過來行發現多左好多食店. 經過薈點附近的地鋪就發現左間西餐廳, 就決定入去品嚐😋😋😋忌廉龍蝦汁海鮮意大利飯美國安格斯西冷扒 (七成熟)鐵板雞扒漢堡漢堡麵包外脆內軟, 包含原件雞扒 生菜 芝士 他他醬,份量也不少, 配上厚切薯條.確實一流👍🏼👍🏼👍🏼薯條炸得乾身金黃, 配上香料, 食落香脆惹味整體上都坐得舒服, 食物美味, 下次活動都可以黎e間,完全適合三五知己傾計聚會的地方。

忌廉龍蝦汁海鮮意大利飯

美國安格斯西冷扒 (七成熟)

鐵板雞扒漢堡

薯條炸得乾身金黃, 配上香料, 食落香脆惹味

2019-08-06 69 瀏覽
琴日咁岩係何文田收工,於是同個fd係附近行咗陣搵食,見到呢間Cafe啲餐牌同環境都唔錯。於是就入咗去食野,我地一人哎咗一個餐,一個系和牛洋蔥煙肉漢堡、一個係香草烤紐西蘭羊架同埋洋甘菊茶。第一個上菜既系和牛洋蔥煙肉漢堡,一上黎就不自覺,哇!咗一聲。真系好大個,而且個和牛漢堡超厚,就咁睇一個女仔食既話,大半個都已經好飽。開頭見到個漢堡咁大舊都好驚食落去又乾又鞋颯颯,但食落去個下,都好juice,呢個真係值得一讚。 🤤另外薯仔都出乎預料之外,佢唔系平時炸到乾身個隻,咬落去外面脆脆地但個心仲少少水份同林林地,完全唔乾,好食。👍🏻👍🏻而朋友食個個香草烤紐西蘭羊架,睇落去唔錯,個羊架睇落去似5成熟,切落去岩岩好,有時出街食5成羊架,切落去啲肉好難分開,睇落都仲好生。但呢間唔會,岩岩好,食落去有少少羊肉騷味,但都接受到(因為本人唔系太食到羊肉騷味),食得出店主好有心機咁燒,而且完全無落過鬆肉粉。而我地哎個杯洋甘菊茶,有淡淡既菊花味,小小既清新感覺,可以中和返羊架同漢堡。真心唔錯最後我地全部都清哂所有食物,完全無哂任何野,😋😋😋下次可以再試下其他新野。P.s. 我地落完單之後先發現原來$238可以任飲

P.s. 我地落完單之後先發現原來$238可以任飲任食,早知哎呢個喇!
2019-08-05 75 瀏覽
紅磚牆襯上黑色窗框,加上昏黃色吊燈,令人感覺好像置身於外國街頭上。裝潢設計以木為素材配搭灰色水泥牆,感覺悠閒輕鬆。L形的吧檯可以望著街景,添上寫意舒適的氣息。黑醋蜜糖雞翼 ($58)雞翼外層香脆,肉質嫩滑可口,一咬下去甜甜的味道,令人胃口大開。和牛芝士漢堡 ($138)包表面烘得脆脆的,內裡非常鬆軟,配料豐富,有煙肉、蘑菇、芝士、蕃茄和生菜。厚厚的和牛漢堡充滿肉汁,入口時肉香滿溢。厚切薯條口感佳,薯味也相當較突出。香草烤紐西蘭羊架配意粉 ($128)羊架肉質軟嫩, 肉味濃郁多汁,口感細膩嫩滑。意粉也毫不馬虎,是蕃茄意粉,酸甜開胃。

黑醋蜜糖雞翼 ($58)
黑醋蜜糖雞翼

和牛芝士漢堡 ($138)

和牛芝士漢堡

香草烤紐西蘭羊架配意粉 ($128)
香草烤紐西蘭羊架配意粉
黑醋蜜糖雞翼
香草烤紐西蘭羊架配意粉
2019-07-31 47 瀏覽
呢間cafe環境感覺幾舒服,有一d植物小擺設,配搭木製檯椅。芥末燒汁牛仔骨配薯菜牛仔骨一般比較靭,好少會原條咁食,難得呢塊牛仔骨完全唔靭,肉質嫩滑,芥末燒汁味道特別,好味又有解膩既作用。薯條香脆唔油膩!黑松露蘑茹蟹子帶子意粉意粉一上枱果陣,已經聞到勁大陣的黑松露味。意粉吾會太creamy,每條意粉都沾滿了蟹子,再配撘埋松露的香,會令人有一種食完第一口再會繼續想食第二口的感覺!黑酣蜜糖雞翼黑酣汁甜度適中, 食落醒胃, 雞翼炸得香脆, 肉質鮮嫩配上黑醋汁食落開胃美味。

芥末燒汁牛仔骨配薯菜

黑松露蘑茹蟹子帶子意粉
意粉一上枱果陣,已經聞到勁大陣的黑松露味。

黑酣蜜糖雞翼

2019-07-27
用餐優惠
現金券
2019-07-30 59 瀏覽
紅磡出名多小店多得黎仲要係有質素所以間中都會黎哩區搵食今日黎I’s Corner, 個名唔太識讀 不過認得有朋友po過佢地啲burger同魚手指😍哩個魚手指好正好似食緊魚柳飽走飽咁 🤣個醬都係一樣味架!!直情可以自己一個食哂登櫈!係黑醋蜜糖雞翼!雞翼係焗既,唔熱氣抵讚既係佢俾好多蜜糖汁!唔會乾爭爭❤️菠蘿炸蝦漢堡$88好大塊菠蘿 同埋蝦炸唔重隔夜油味又係抵讚位!總之菠蘿夾咩都好食佢個包都係特別訂,好厚的圓頂好可愛,而且有烘過的!特別香原隻波士頓龍蝦配白菌蘆筍意粉$148上枱好靚 打卡一流再黎原來已經拆好肉唔洗女士動手,超貼心但放心,佢地唔係做假食得出龍蝦新鮮爽口,鮮甜唔會腥而且意粉裡很多白菌蘆筍,啖啖都有蔬菜配搭,絕不欺場喔 👏🏻👏🏻👏🏻店內仲有好多酒瓶display,輕工業風的設計還有面向馬路的bar枱位,很適合過黎chill下又想食好野既朋友😎
紅磡出名多小店
多得黎仲要係有質素
所以間中都會黎哩區搵食

哩個魚手指好正
好似食緊魚柳飽走飽咁 🤣
個醬都係一樣味架!!
直情可以自己一個食哂

登櫈!係黑醋蜜糖雞翼!
雞翼係焗既,唔熱氣
抵讚既係佢俾好多蜜糖汁!
唔會乾爭爭❤️

菠蘿炸蝦漢堡$88
好大塊菠蘿 同埋蝦炸唔重隔夜油味
又係抵讚位!
總之菠蘿夾咩都好食
佢個包都係特別訂,好厚的圓頂好可愛,而且有烘過的!特別香

原隻波士頓龍蝦配白菌蘆筍意粉$148
上枱好靚 打卡一流
再黎原來已經拆好肉唔洗女士動手,超貼心
但放心,佢地唔係做假
食得出龍蝦新鮮爽口,鮮甜唔會腥

經過忙碌嘅一星期,週末當然要同朋友一齊食個飯、傾個計同周圍行下啦👫今次去咗 I’s Cornor 呢間西餐廳,我地係搭巴士去嘅,因為餐廳喺土瓜灣同何文田中間,所以去都要啲時間同搵路。餐廳唔算好大,大約有20個位,出面都有幾個bar枱位比人係出面食+食煙我估。環境都唔錯睇得出有化過心思。🔸煙三文魚醋油沙津🔸$88首先上咗沙津先,煙三文魚有4嚿Size亦都唔算細,不過我覺得煙三文魚可以再咸少少😛而沙津菜就有3款(應該係紅毛菜+生菜+紫椰菜🤣),食落幾爽口亦都算新鮮,食完唔成碟水,呢點我哋幾鍾意👍🏻🔸小食拼盤 (洋蔥圈+魚手指)🔸$58洋蔥圈有 7 嚿,魚手指有 4 嚿,炸粉厚算適中,當然如果可以再薄啲就更好啦!魚手指食落唔會好乾,有啲啲juicy 亦都無乜雪藏味🥳洋蔥圈就正正常常~🔸黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡🔸$108漢保整得都幾出色😋包好軟熟得嚟食得出係有烘過先,而黑松露醬都比得幾大方,成塊扒上面都搽滿黑松露醬,芝士係雙層而蘑菇就喺最底嗰層,蘑菇都係鋪滿一層不過蘑菇味唔算好出。而塊扒我覺得生熟度煎得啱啱好,咬落亦都有幾多汁幾juicy,漢堡一個人食都飽因為都大嚿,而薯條就比想像中粗😂🔸香

煙三文魚醋油沙津

🔸煙三文魚醋油沙津🔸$88

小食拼盤 (洋蔥圈+魚手指)

🔸小食拼盤 (洋蔥圈+魚手指)🔸$58

黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡

🔸黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡🔸$108

香煎珍寶帶子墨汁意大利飯

🔸香煎珍寶帶子墨汁意大利飯🔸 $138

意大利飯就比較creamy,味道就濃郁啲(少少偏咸),但都幾好味。每一啖都有海鮮幾足料,有蜆肉、帶子、蝦、青口同魷魚,個人嚟講都幾鍾意😋

熱咖啡+凍洋甘菊茶

飲品就叫咗
🔸凍洋甘菊茶 🔸跟餐加$8
🔸熱咖啡🔸

凍洋甘菊茶嘅茶包係用Twinings嘅牌子,有糖漿比你調教自己鍾意嘅甜度👍🏻
而我朋友就飲熱咖啡,佢覺得咖啡幾香,入口係有種少少咖啡酸嘅香味,之後就回甘有啲似朱古力嘅香味~

見佢有任食都幾抵,會再嚟食!之後行咗去寶石戲院睇戲好抵啊。

煙三文魚醋油沙津
小食拼盤 (洋蔥圈+魚手指)
黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡
香煎珍寶帶子墨汁意大利飯
熱咖啡+凍洋甘菊茶
2019-07-25 49 瀏覽
朋友生日約食飯,以前一齊住紅磡,諗住食完反係附近行下,就揀左呢間西式小店i’s corner晚飯。餐廳環境好cosy,座位唔多但感覺舒服👍🏻好岩傾計☺️仲寫左好多金句貼係店內🤭🥩香煎西冷牛扒 $168西冷牛扒肉味好濃咬落唔算太林有口感嗌5成熟上到黎約6-7成熟,想食生d可以嗌3成喔配粗薯條同黑醋沙律🍗黑醋蜜糖雞翼 $58雞翼煎到好脆👍🏻👍🏻雞肉仲好嫩又juicy個汁好好味🤭 蜜糖味重,甜甜地又帶少少酸🉐🉐🥗Smoke Salmon Salad $88煙三文魚同沙律菜既portion都有d少兩個人share係max🤭沙律汁用黑醋開胃👍🏻 Overall Score: 7/10 🌟🌟🌟

餐廳環境好cosy,座位唔多但感覺舒服👍🏻
好岩傾計☺️

🍗黑醋蜜糖雞翼 $58
雞翼煎到好脆👍🏻👍🏻
雞肉仲好嫩又juicy
個汁好好味🤭
蜜糖味重,甜甜地又帶少少酸🉐🉐

🥗Smoke Salmon Salad $88
煙三文魚同沙律菜既portion都有d少
兩個人share係max🤭
沙律汁用黑醋開胃👍🏻

Overall Score: 7/10 🌟🌟🌟

2019-07-22
2019-07-21 58 瀏覽
Was craving for some western food the other day, and thought of this small shop opened at Ho Mun Tin. It’s about 8 mins walk from the MTR station. Arrived to the restaurant around 19:30ish. It was almost full house, and luckily there were still 2 window seats available.Overall, I’ll rate 4/5 and will definitely come here again next time.Black Vinegar Honey Chicken Wings:Rate: 4/5 -seasoned nicely with nice crisps. Vinegar and honey amount was just right.Australia Wagyu Mushroom Cheese Burger

Rate: 4/5

Australia Wagyu Mushroom Cheese Burger:
Rate: 5/5
-must try! Patty was cooked perfectly & very juicy. Served with mushrooms, cheese, lettuce, tomatoes, and french fries.

Mixed Mushrooms & Lobster Tail Spaghetti With Cream Sauce:
-Rate: 5/5
-Al dente spaghetti, with a juicy & tender lobster meat.

• Australia  Wagyu  Cheese  Burger
  • Lobster  Tail  Cream Sauce Spaghetti
2019-07-21 62 瀏覽
屋企附近開左間文青cafe,今日下午無野做就同朋友去食個lunch!落地大窗、水泥牆、乾花與綠色植物裝飾、木製椅枱,仲有個大黑板寫金句語錄,完全感受到餐廳主人想製造既文青感覺煙三文魚沙律 $88煙三文魚大大塊, 合埋一齊似朵玫瑰花,生菜新鮮,好refreshing!芥末燒汁牛仔骨配薯菜$118牛仔骨一般比較靭,好少會原條咁食,難得呢塊牛仔骨完全唔靭,肉質嫩滑,芥末燒汁味道特別,好味又有解膩既作用。薯條香脆唔油膩!鵝肝和牛芝士漢堡 $168漢堡包烘至溫熱,咬落酥軟,裡面除了有一咬落去就爆哂汁既和牛漢堡外,配上惹味鵝肝,鵝肝煎至金黃色,咬落油脂豐腴,陣陣鵝肝香在口中迴盪,實在太邪惡!熱溶咗嘅芝士同肉汁係咁滴,配上番茄蘑菇同生菜,好juicy。值得一讚既係,呢度既鵝肝size岩岩好,所以牛肉同鵝肝無互相搶味,有好好既balance!薑蜜 (跟餐)食到濟濟地,同朋友一人帶番一杯薑蜜飲,甜度啱啱好,去風又暖胃,飲完好舒服

煙三文魚沙律 $88

芥末燒汁牛仔骨配薯菜$118

鵝肝和牛芝士漢堡 $168

薑蜜 (跟餐)
2019-07-18 1007 瀏覽
前幾天陪親友到紅磡北帝廟求神拜佛,然後行經薈點地舗的 I's Corner,看見 Cafe 門外幾吸引,所以我們就入去品嚐這裡的西餐。Cafe 裝修簡約,帶點歐陸式風情,雖然地方不是很寛闊但有多個窗口,我在下午時份來仍有自然光線照著,感覺悠閒,好寫意舒適。餐牌上有每日限量供應的菜式,奉送餐飲。另有單點選擇,種類多元化,有漢堡、扒類、海鮮、意大利麵、意大利飯、沙律、飲品等,款式不錯。芥末燒汁牛仔骨意粉     $118長形大大塊的牛仔骨,牛味濃厚,肉質鮮嫩,不韌有咬口,燒汁味香濃。帶有番茄肉的意粉,爽口幼滑,少少酸,很開胃。口感清新的沙律菜,加入醋汁調味,很好吃。原隻波士頓龍蝦尾配白菌露荀意粉     $148單單是龍蝦尾,都已經很多肉,龍蝦肉爽口彈牙,肉質嫩滑,鮮甜美味。濃濃蒜香味的意粉,爽滑幼細。新鮮的白菌和露荀,翠綠爽脆,帶有啖啖蒜蓉香,美味可口。兩個餐的凍檸茶,大大杯,口感清爽,冰冰涼涼,不錯。洋蔥圈      $38炸得香噴噴的洋蔥圈,鬆脆可口,沾上特別的茄汁,更份外惹味,好吃。

芥末燒汁牛仔骨意粉     $118

芥末燒汁牛仔骨意粉

原隻波士頓龍蝦尾配白菌露荀意粉     $148

原隻波士頓龍蝦尾配白菌露荀意粉

兩個餐的凍檸茶,大大杯,口感清爽,冰冰涼涼,不錯。
凍檸茶

原隻波士頓龍蝦尾配白菌露荀意粉
凍檸茶
洋蔥圈
2019-07-03 339 瀏覽
係OpenRice見到🤓朋友一直想食西餐, 由於佢食量好大見到呢啲碟碟都大大份咁😂撳咗入去睇發現原來係任食任飲😍2小時只係二百蚊😍餐廳風格特別,位置唔多,坐到20個左右,坐位有少少迫,氣氛唔錯就算啦☺️好似係幾個年青人開嘅餐廳,廚師同樓面全部都係後生仔,幾親切。任飲任食方面,有幾款精選食物只是可以叫一次。食物方面都係即叫即煮👍🏻👍🏻,特別想讚下漢堡皮夠熱,外脆內軟,很好味。黑松露帶子意粉,黑松露夠味,香,帶子就一般般, 冇咩鮮味。整體來講可以。龍蝦意粉,賣相加分,幫你剝左殼,十分貼心,食上嚟十分方便。但兩種意粉的煮法一模一樣配料也一樣,新鮮感下降,而且太大份🤢食完就已經飽了🤢飲品方面,算多種類👍🏻紅酒有汽水有檸檬茶嗰啲,叫了澳洲紅酒一杯,易入口,不錯。叫了薯格,好熱,好食。配上紅酒🍷🥰🥰🥰👍🏻👍🏻 200多元來說十分不錯了,雖然任食任飲,但基本上兩人選擇三至四款食物已經飽了。💋💋💋仍然推介,但想了解更多請看餐牌。
係OpenRice見到🤓朋友一直想食西餐, 由於佢食量好大見到呢啲碟碟都大大份咁😂撳咗入去睇發現原來係任食任飲😍2小時只係二百蚊😍餐廳風格特別,位置唔多,坐到20個左右,坐位有少少迫,氣氛唔錯就算啦☺️好似係幾個年青人開嘅餐廳,廚師樓面全部都係後生仔,幾親切。任飲任食方面,有幾款精選食物只是可以叫一次。食物方面都係即叫即煮👍🏻👍🏻,特別想讚下漢堡皮夠熱,外脆內軟,很好味。黑松露帶子意粉,黑松露夠味,香,帶子就一般般, 冇咩鮮味。整體來講可以。龍蝦意粉,賣相加分,幫你剝左殼,十分貼心,食上嚟十分方便。但兩種意粉的煮法一模一樣配料也一樣,新鮮感下降,而且太大份🤢食完就已經飽了🤢飲品方面,算多種類👍🏻紅酒有汽水有檸檬茶嗰啲,叫了澳洲紅酒一杯,易入口,不錯。叫了薯格,好熱,好食。配上紅酒🍷🥰🥰🥰👍🏻👍🏻 200多元來說十分不錯了,雖然任食任飲,但基本上兩人選擇三至四款食物已經飽了。💋💋💋仍然推介,但想了解更多請看餐牌。
炸薯格
龍蝦意粉
澳洲紅酒
1K
2019-05-26 1187 瀏覽
Popped in here on Sunday for lunch, this lovely cafe nestled in a quiet corner in between Pak Kung Street and Gillies Avenue North. With warm and cozy atmosphere makes it a relaxing place for you to take a break and have a sip of coffee, or to enjoy a full meal in a comfy environment at any time!We choose to sit at the counter by the window which is nice to enjoy the sunlight streaming in while enjoying our Sunday meal.Smoked Salmon Salad (HK$78)A simple and healthy veggie salad with smoked salm

Smoked Salmon Salad (HK$78)

Smoked Salmon Salad

A simple and healthy veggie salad with smoked salmon kick started our meal, drizzled with olive oil and balsamic vinegar, such a refreshing start.

Australian Wagyu, Foie Gras Cheese Burger (HK$158)

Australia Wagyu, Foie Gras Cheese Burger

With multiple ingredients - Australian Wagyu beef, foie gras, cheese, mushroom, tomato and lettuce. I liked the chunky, tender piece of Wagyu patty which match the buttery foie gras perfectly. The hand-cut fries on the side are deliciously crispy too.

Linguine Olives Oil & Seafood (HK$78)

Linguine Olives Oil & Seafood

The texture of the Linguine was just right, al dente with a little bite. For a little flavour boost, the garlic and the chilli added that extra kick to elevate the taste!

Cappuccino (+$8)

Nice and creamy cappuccino.

Cafe Mocha (+$8)

Coffee with chocolate, each enhances the flavour of the other.

Store Front

Interior

Menu
2019-05-26
Smoked Salmon Salad
2019-05-24 798 瀏覽
好日都唔去下紅磡,今日同個朋友咁岩係果邊做完野,都已經7點零,睇下附近有咩食,行行下就比呢間小店吸引左,裝修好雅緻,有特色,入面都好多人,好熱鬧!決定入去一試!見到大大個Poster寫住$198 任食唔嬲,不過另外有寫明某d食物如和牛漢堡,龍蝦尾意粉同西冷牛排/羊排呢d就有限制既,不過我同個fd唔算話好肚餓咁就散嗌算啦!👇📌Pan Served U.S. Sirloin Steak - $148👉拎到過黎己經聞到好香!呢塊安格斯牛扒size就好似隻手咁大啦,睇到真係任何人都不能抗拒, 唔單止裡面鮮嫩多汁而且肉味非常濃厚,果種1啖1啖既快感特別有1種滿足感,一邊大啖大啖肉.一邊食住用油醋汁既沙律菜,油膩感瞬間中和左,成件事岩岩好!食得過!📌Risotto with Seafood Lobster Sauce - $98👉意大利飯睇落色水唔錯,賣相絕對可謂"IGable",食落就好有正宗意大利飯既煙韌帶硬嘅質感,龍蝦汁亦做得唔錯,食得出師傅煮既時間唔會過耐,飯粒唔會太淋身!青口亦幾鮮甜,整體都食得過,真係慾罷不能,唔洗幾分鐘,已經食哂!📌Grilled Bacon Double Chees
裝修好雅緻,有特色,入面都好多人,好熱鬧!決定入去一試!
食物如和牛漢堡,龍蝦尾意粉同西冷牛排/羊排呢d就有限制既,
不過我同個fd唔算話好肚餓咁就散嗌算啦!👇

📌Grilled Bacon Double Cheese Sweet Pickle
Lettuce. Tomato. New York Burger - $88

👉最後再黎個鐵板燒牛肉雙層漢堡,麵包皮表面烘得非常脆身,食落口感相當鬆軟,
尤其係中間部分,好軟熟,漢堡扒肉質非常厚,相當juicy,入口果陣肉既香味掛哂係咀邊,
肉既外層都係煎得好香.好濃仲有d脆脆地既咬口,師傅做肉既部分有1種入口即融化既效果,
配埋燒過既芝士加新鮮既蕃茄,層次好豐富,加埋1塊pickle,食落就大大減低果個飽滯感!
最後埋單每人都係$170左右!尊登過黎食都唔係問題呀!
2019-05-24
  • Pan Served U.S. Sirloin Steak
  • Risotto with Seafood Lobster Sauce
  • Grilled Bacon Double Cheese Sweet Pickle Lettuce. Tomato. New York Burger
2019-05-24 106 瀏覽
之前去開薈點嗰度探朋友,朋友力推呢間樓下做街坊生意既小店!今日經過而且又有得泊車喺門口,終於有機會入去食番餐!其實門口一張大大張 任食 告示已經好吸引我眼球,$198,餐牌內食物任飲任食,睇見到覺得平,而且佢其他食物定價都唔貴,食完之後我都有推介大胃王朋友嚟挑戰一下!呢度主打漢堡,意粉類,同小食等,仲有d唔同既推介同晚餐,$198 任食嚟計真係抵到爛!不過任食還任食,場內都貼滿告示,千祈唔好浪費食物! 講明羊扒有兩件,食得晒先好落order! 小店地方唔係好大,bar檯位置都幾多,啱晒三五知己,傾下計飲杯啤酒,食下飯! 樓底頗高,幾舒服!落單後,小食拼盤先到,小食拼盤係4 選2 ,我就揀左洋蔥圈同炸魚柳! 兩款都炸到金黃香脆!兩款小食既炸粉都做得又薄又脆,洋蔥圈外脆內嫩,確實做得唔錯!!另一款魚柳同樣炸得外脆內嫩,唔會炸到太乾身而且魚香味十足,點少少沙律醬更好食!最後終於到左今日既主角出場! 就係鐵板洋蔥雙層牛肉芝士漢堡餐! 賣相不錯,香噴噴既洋蔥同牛肉香味熱辣辣送到上檯上!要讚佢用料十足,切開入面嚟睇,漢堡扒肉汁豐富,大大片洋蔥,蕃茄,芝士,生菜,樣樣都係大大片! $88 太抵食!基

基本上半個漢堡包,我一手都捉唔晒,要用d力㩒實佢先拎得起!麵包焗得香脆,牛肉洋蔥蕃茄都非常新鮮,一咬就成口汁!真係鮮味十足! 怪唔得我朋友會強烈推介! 食過呢餐之後,我都要推介朋友嚟擦返餐!

• 鐵板洋蔥雙層芝士漢堡