2022-12-26 416 瀏覽
今日就要同大家介紹一下位於土瓜灣嘅一間Cafe shop小店平時去開Cafe shop都會覺得好貴,但係呢度嘅價錢一啲都唔貴,一杯咖啡都係$40有找啦!野食質素好好👍🏻價錢超抵食呀!🔸黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡🍔我覺得呢一間嘅漢堡,特別啱我食,因為我唔食洋蔥🧅其實我好怕食漢堡包會有洋蔥嘅😂淡淡既黑松露醬汁,佢又唔會遮蓋左芝士蘑菇牛肉嘅味道👍🏻食呢一個餐仲會配薯條🍟或者沙律🥗嫁咁我就揀咗薯條🍟佢嘅薯條都係厚切嘅,好特別,完全唔似出邊嘅薯條,佢會食得出薯仔嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻🔸泡沫咖啡食開野只係加$12 ,就可以飲泡沫咖啡啦!咁樣計真係超級抵👍🏻咖啡味濃郁,飲完都即刻精神晒啦☺️

野食質素好好👍🏻價錢超抵食呀!

🔸黑松露雙層芝士蘑菇牛肉漢堡🍔

食呢一個餐仲會配薯條🍟或者沙律🥗嫁

🔸泡沫咖啡
2022-12-01 395 瀏覽
今日另一半生日所以揀左精緻少少既西餐食下 見到呢間望落幾靚就入左去食。叫左羊架 意大利飯 漢堡同小食拼盤。間餐廳都幾多人食緊野 所以落單個陣個職員都同我地講要等耐少少,我地唔知揀咩野食問職員有咩推薦個陣,個職員都好用心推薦左啲嘢食俾我地,同埋叫佢俾水我地都好快俾到我地。啲嘢食整體都唔差 個漢堡我地掛住影相隔咗一陣先食 個包都仲好好食 個漢堡排好Juicy 羊架俾3件真係性價比幾高。下次生日應該會再黎食🤤
下次生日應該會再黎食🤤
2022-12-01 293 瀏覽
雖然食物種類唔算多,但真係好好食而且餐廳裝修得幾靚同埋食物擺盤都幾精緻,最好食係個和牛漢堡個肉扒真係好正就算個飽擺咗一陣都唔會好乾,同埋個羊架都幾好食加上沙律係落黑醋,下次有機會會再試下其他菜式👍🏻👍🏻🤩
2022-07-18 1304 瀏覽
日式放題就食得多,第一去試西餐放題,雖然款式唔太多,但食品質素同味道係非常好。野食即叫即煮,大食的朋友,要預時落單。美中不足,其中一頁的主菜有限量。漢堡肉汁好多,整個包都好大個。另外雞翼同牛仔骨都係值得一讚。薯格即炸非常脆口,下次可以試一試魚手指同洋蔥圈。試左一款意粉,咪道好好,量唔算多。但漢堡方面,真係好多款,好想試哂可惜肚的容量有限,只好希望下次多d朋友去可以分享下,試更多招牌的漢堡。另外坐bar台冇咁舒服。
薯格即炸非常脆口,下次可以試一試魚手指同洋蔥圈。
試左一款意粉,咪道好好,量唔算多。
2022-07-17
  • 黑醋蜜糖雞翼
2021-10-19 2675 瀏覽
本身俾佢呢個任飲任食嘅Promotion 吸引到去到現場嘅時候我哋在研究佢嘅Menu發現其實兩個人要食$278 x 2 呢個金額嘅食物都有啲吃力所以就散叫算啦….叫咗個海鮮炒意粉一個鵝肝和牛漢堡包同埋一份雞翼一杯朱古力凍飲個意粉炒得幾惹味 鵝肝唔太大舊,對成個漢堡包來講唔係影響太大唔加其實都冇乜所謂牛肉算幾Juice包皮夠乾身✅雞翼都幾大隻,酸酸甜甜醃得幾入味😋其實食到呢度已經有啲飽飽地好彩冇叫到任食😂😂😂食物質素來講都幾有水準有下次
本身俾佢呢個任飲任食嘅Promotion 吸引到
去到現場嘅時候我哋在研究佢嘅Menu
所以就散叫算啦….
叫咗個海鮮炒意粉
一個鵝肝和牛漢堡包同埋一份雞翼
一杯朱古力凍飲
個意粉炒得幾惹味
鵝肝唔太大舊,對成個漢堡包來講唔係影響太大
唔加其實都冇乜所謂
牛肉算幾Juice
包皮夠乾身✅
雞翼都幾大隻,酸酸甜甜醃得幾入味😋
其實食到呢度已經有啲飽飽地
好彩冇叫到任食😂😂😂
食物質素來講都幾有水準
有下次
2021-09-09 1692 瀏覽
主打各類意粉菜式或意大利飯鐘意食意式菜呢度係唔錯既選擇係土瓜灣站行去大約七分鐘,路程唔遠好易搵到海鮮意大利麵 上面灑了芝士碎,溶化了令味道會再香D入口味道豐富D辣肉腸片幾片 紅蝦2-3隻 青口2隻 意粉個醬汁幾濃郁每條意粉都掛滿醬入口濃香鮮味 青口夠大隻 紅蝦最好食,大大隻味道彈牙鮮甜辣肉腸既味道令整道菜更豐富,肉咸帶辣 意大利粉份量都幾多加埋杯咖啡真係好飽好滿足現場客人都係年青人為主,幾受歡迎平均消費$150評分7/10I's Corner 紅磡北拱街8號薈點地下1號鋪
主打各類意粉菜式或意大利飯
鐘意食意式菜呢度係唔錯既選擇
係土瓜灣站行去大約七分鐘,路程唔遠好易搵到
入口濃香鮮味 青口夠大隻 紅蝦最好食,大大隻味道彈牙鮮甜
辣肉腸既味道令整道菜更豐富,肉咸帶辣 意大利粉份量都幾多
加埋杯咖啡真係好飽好滿足
現場客人都係年青人為主,幾受歡迎

平均消費$150
評分7/10
I's Corner
紅磡北拱街8號薈點地下1號鋪
2021-07-26 1733 瀏覽
叫了一個十人餐,雖然款式多,沒有豬鞍扒,改了羊架,但竟然兩份羊架十人也未能每人分一個,原來份量是普通堂食份量,即是每樣款也是每人半個甚至沒有,漢堡包只得一個,一個開四件;相信這應該是十人小童餐,不會再有下次
外賣自取
2021-07-24 1751 瀏覽
星期六經開紅磡,見到呢間餐廳門面裝修都幾靚仔,諗住入去chill 下~ 🎶🎶🎶裝修風格偏英倫沉色,用上水泥牆,紅磚牆,仿古木枱面,加上一啲鐵器吊燈。營造出嚟個感覺都幾型既❤️另外仲有少量擺設,都幾有心思!有些quote仲令人有會心微笑嘅感覺☺️☺️餐廳提供六張雙人枱左右,另外10個吧枱位置,cafe 風格我哋叫咗一份燒原條牛仔骨$128 ,一份德國腸all day breakfast$98,另收加一Menu冇寫有樽嘢飲,要另外問侍應先知道可以跟餐有杯普通嘢飲😂😂😂室內裝修令到我都幾期待啲食物,但係個結果都幾失望🥲 味道同烹調手法都普通,份量少,女仔都食唔飽。。。只蛋煎爛左,擺盆都麻麻地,無乜意欲手機先食🥲🥲🥲 同個環境成為反差😛😛😛

餐廳提供六張雙人枱左右,另外10個吧枱位置,cafe 風格

2021-04-27 2011 瀏覽
如果在紅磡區想找好食的意粉或漢堡飽,這間是一個不錯的選擇,平日中午都總是坐滿客,都要等一會才有位,可想而知這裡也頗受歡迎吧!這裡的午餐價錢也很合理,但沒有餐湯沙律,只配咖啡或茶。忌廉三文魚子蟹子炸蝦意粉  $108忌廉配三文魚子蟹,還有蟹柳磨菇做配料,一個幾新鮮既配搭,味道又幾夾,炸蝦炸得好鬆脆,其實這是一碟係fusion 日式意粉!自家製紅蝦頭濃汁海鮮蟹肉意粉  $128紅蝦頭汁有一點像龍蝦汁的味道,不過淡一點,但都有蝦的鮮味,亦都有很香濃忌廉味。配上青口、大蝦及蟹肉做配料,以及一點點的香草,味道十分不錯。

這裡的午餐價錢也很合理,但沒有餐湯沙律,只配咖啡或茶。

忌廉三文魚子蟹子炸蝦意粉  $108

自家製紅蝦頭濃汁海鮮蟹肉意粉  $128

2021-04-27
2020-11-09 2506 瀏覽
已很久沒有到過紅磡,上網做吓功課,見到在天神小學附近的新樓多了幾間新餐廳,看格局都適合hea。週末去I's Corner,一定要先訂位,否則只有等。Burger是這店的主打,有16 款選擇,朋友要了和牛烤大菇芝士牛肉漢堡,我要了黑松露雜菌露筍意大利飯及粗薯條。先說份量,每款都十足,因為不知道漢堡是配有粗薯條,所以最後食剩了不少。在其他餐廳食意大利飯,通常我只會覺得剛夠,但在I's Corner,我卻覺得飽到不想再食。朋友的和牛漢堡也有相同情況,唯有放棄粗薯條。再說味道,意大利飯是不錯的,但未至於令我掛念,只能說不過不失,但朋友對和牛漢堡讚不絕口,牛肉juicy,但因為芝士放在第一層,融入飽內,於是令芝士味大減,如果放在第二或第三層,芝士味會更出。另外,如果想令整個漢堡的味道更突出,可以選磨菇的。現在有不少餐廳都有任飲任食的安排,I's Corner的價格是$278再加一,限時兩小時,包紅酒、白酒,啤酒,如果是大胃王,應該可以值回票價。另外值得一提,門外座位不錯,現在天氣不太熱,都可以坐上數小時的。

2020-10-17
2020-04-27 3929 瀏覽
疫情還未結束,很多公司還在home office,所以來I’s corner在限聚令期間仍然有位,相比正常情況,如果午飯時間遲咗去已經滿座了🤭今日同同事兩個人去光顧,因為太掛念香辣蒜香海鮮炒扁意粉了,海鮮種類繁多,有蝦有青口有尤魚蜆肉等,我最鐘意佢個香辣味,唔算太辣但好香口惹味,意粉炒得好乾身,好好味,份量好足,本身都飽飽地差d食唔哂,但太好味都係清哂,飲埋杯凍檸茶,點亮了我的blue Monday! 同事就掛住這個份量好足嘅魚柳漢堡,炸魚柳好脆好香,漢堡的精髓就在塊魚柳,塊魚柳炸得夠脆夠香口就好掂,I’s corner就是做到呢點啦!另外個薯條亦是厚切脆脆的,好好味😋長期飯堂並不是無道理的,真心推介👍🏻

香辣蒜香海鮮炒扁意粉

魚柳漢堡薯條

長期飯堂並不是無道理的,真心推介👍🏻
2020-04-27
香辣蒜香海鮮炒扁意粉
魚柳漢堡薯條
2020-03-07 2767 瀏覽
有個朋友住呢頭,佢話帶我去食好野飲兩杯,俾佢帶我兜嚟兜去,我熟紅磡都唔知去咗邊,冇啦啦就見到間餐廳嘞~好似海市蜃樓咁!間餐廳幾有氣氛,似嘀懶洋洋嘅Coffee shop,咁嗌野食啦!諗住叫個burger 兩份啦!佢係咁話好大個食唔哂,咁誇張,佢男人老狗分個包話食唔哂?黑人問號?之後緊係冇理佢,再加多個雞翼叫多支酒個包到啦!嘩,洗唔洗咁大呀!個漢堡排重似係自己整,多肉汁喎!個雞翼就酸酸甜甜咁,但我鍾意煎雞翼多嘀,不過佢得一款揀!重要我地人品大爆發,老闆娘不停幫我地添飲,老闆娘話最錫果嘀早午飯當呢度係飯堂嘅人!大家想做vip記得係老闆娘面前擦多嘀臉,係我未醉之前,重見到張單$188,天呀!我太抵啦!之後就俾老闆娘隊冧咗⋯⋯

芝士蘑菇漢堡包
雞翼
芝士蘑菇漢堡包
2019-12-15 2112 瀏覽
cafe 環境OK,但待應同廚師可待改善。食物有餐飲包定係要另加錢應該主動提醒客人 ,而唔係埋單見到有嘢飲錢要收。雖然唔介意加錢要嘢飲,但埋單都仲唔知係唔包嘢飲定係要加錢轉嘢飲。叫咗All Day Breakfast 被問飲咩,叫奶茶話無奶茶,問有咩飲呢打開嘢飲牌…English Breakfast Tea (英式紅茶) 咪係奶茶囉。但又話只係得茶唔會有奶 😰 (頭頂已經好多問號…)待應最后都話可以俾奶我地自家加咁都OK。嚟到…又無糖要再問英式早餐叫黑松露炒蛋…嚟到見到變咗好似煎黑咗嘅蛋唔似炒蛋。英式同德式全日早餐share之下忽然再發現…英式早餐入面無咗個茄汁豆。。。又要再問係咪少咗個豆唔清楚今日係咪因為星期日所以廚房同樓面會唔會係part time 但真係有待改善…$88 All Day Breakfast +$8 English Breakfast Tea = $96 + 10% 唔係話好貴,但一定唔係平。紅磡區哩個位置經過好多次,今日終於一試…但服務同質數應該要好少少
cafe 環境OK,但待應同廚師可待改善。

2019-12-04 1529 瀏覽
昨晚一行九人,到Is corner晚飯。入到去見到地方雖小,但裝修雅致整齊乾淨。因為我們一行多人嘅關係,大家可以盡情地叫嘢食,然後share食物大家分享。在大家share嘅食物嘅情況底下,我們可以盡情嘗試更多款式的菜式。我們分別嘗試過牛扒、Rib、漢堡包、risotto、羊扒及帶子黑松露意粉。每一款都好好食,吃得出廚師煮嘢食嘅誠意,同埋心機。另外啤酒特價任飲亦值得一讚,可以令我們盡興而歸。最後,餐廳的服務亦10分超卓,值得一讚及推薦。

另外啤酒特價任飲亦值得一讚,可以令我們盡興而歸。
最後,餐廳的服務亦10分超卓,值得一讚及推薦。
2019-12-03
  • 和牛漢堡
2019-10-11 1324 瀏覽
地點位置清靜,如早上坐於近窗位置有文青感覺內裡環境乾淨,裝修看出店主花了心思食物高水準,價錢合理晚上更有任飲任食,而且絕不那馬虎跟妹妹及朋友去食得很滿足.和牛芝士漢堡多肉汁份量很大,一個可4人分享.黑醋蜜糖雞翼酸甜度恰到好處,開胃必食之選.羊排味美肉嫩成熟度剛好,羊味十足.黑松露帶子意粉黑松露香氣四溢,帶子厚肉,口感豐富.小食併盤脆薯格、炸洋蔥圈、魚手指,想食的都有..紅白酒任飲,跟朋友相聚是很不錯的選擇而且老闆娘很好很親民,會出來跟客人傾談暢飲
地點位置清靜,如早上坐於近窗位置有文青感覺
內裡環境乾淨,裝修看出店主花了心思
食物高水準,價錢合理
晚上更有任飲任食,而且絕不那馬虎
跟妹妹及朋友去食得很滿足
和牛芝士漢堡多肉汁
份量很大,一個可4人分享
黑醋蜜糖雞翼
酸甜度恰到好處,開胃必食之選
羊排味美肉嫩
成熟度剛好,羊味十足
黑松露帶子意粉
黑松露香氣四溢,帶子厚肉,口感豐富
小食併盤
脆薯格、炸洋蔥圈、魚手指,想食的都有
紅白酒任飲,跟朋友相聚是很不錯的選擇
而且老闆娘很好很親民,會出來跟客人傾談暢飲