2021-06-24 41 瀏覽
今日同朋友去咗荔枝角嘅工廈食晚餐,因為呢間之前好多人都話好好食,一直都好想試😍 餐廳好近荔枝角地鐵站,而且好容易搵,就算落雨都唔怕,隔離就已經係商場! 奶油大蝦聯菠菜煙肉意大利粉 $118🍝spaghetti tossed in cream with shrimps, baby spinach and bacon呢個意大利粉好有驚喜! 有好多料包括有大蝦菠菜煙肉! 大蝦好爽口彈牙,幾新鮮 🍤  朋友讚嘆得超好食😋,creamy得嚟又唔會太油膩! 意粉嘅質感都煮得剛剛好, 唔會太硬或者太淋!  非常出色,好抵食!👍🏻👍🏻👍🏻 黑松露芝士薯條 $48black truffle cheese with french fries薯條非常粗大同埋份量很多! 炸得金黃色而且非常香脆!  黑松露醬有啲似 sour cream嘅味, 少少酸得嚟又不油膩,黑松露味非常香口👍🏻👍🏻👍🏻 我同朋友都好快就食曬成碟😋😈🤤 榛子朱古力班戟 $68Nutella crêpeCrepe 嘅賣相吸引! 上面鋪滿好多生果(香蕉🍌同士多啤梨🍓)呢個crepe嘅質地較似pancake, 比較淋同埋軟身! 上面嘅cream好

奶油大蝦聯菠菜煙肉意大利粉 $118🍝

黑松露芝士薯條 $48

榛子朱古力班戟 $68
Nutella crêpe
Crepe 嘅賣相吸引! 上面鋪滿好多生果(香蕉🍌同士多啤梨🍓)呢個crepe嘅質地較似pancake, 比較淋同埋軟身! 上面嘅cream好fluffy, 順滑,朋友非常喜歡!❤️ 榛子朱古力味非常濃郁,但係又唔會過甜! 在加埋杏仁片喺面,食落去有脆脆哋,個甜品更有層次感! 👍🏻

2021-06-23 101 瀏覽
如果有留意開IG同埋OpenRice嘅post,都會發現呢一間餐廳嘅蹤影,真係一間好受網紅同埋大眾歡迎嘅一間打卡熱點Cafe,咁啱行開長沙灣一於就黎試吓啦。雖然佢係位於工業中心,但係個裝修好典雅,個氣氛都好好,今日早嚟所以都唔係好多人,可以靜靜地咁傾吓計。呢個係跟餐嘅餐湯,係黑松露蘑菇湯,湯好濃郁,好好飲。 跟住就到水牛城雞翼啦,有少少辣,但係揸得好趣,作為開胃小食來講係一流。 跟住到呢一個黑松露醬薯條,份量好大,薯條係粗薯條來,配埋個黑松露醬真係好好食😋跟住叫咗杯香蕉朱古力奶昔,香蕉味同朱古力味都好濃,當然晒個賣相都好靚,然後到個牛油果芥茉蟹肉多士,成個配搭好啱夏天食因為好Fresh😛最後都係到個重頭戲啦,龍蝦意大利飯,一睇個樣就知常碟好靚,龍蝦肉好鮮甜,成舊可以起晒,意大利飯都好好食,整體來講呢一間餐廳好高質素,好推薦大家嚟試吓。

呢個係跟餐嘅餐湯,係黑松露蘑菇湯,湯好濃郁,好好飲。

2021-06-23 46 瀏覽
見到Openrice 訂位有優惠,揀左呢間樓上西餐廳試下。餐廳裝修好有田園小清新風格,好啱行完D2 Place過黎食野打卡💃🔸黑松露忌廉湯佢唔算好Creamy 嗰種,不過落咗黑松露油係面,飲落都幾香!🔸英式炸魚薯條🍟🐟呢個係Openrice訂位送的小食,估唔到又幾大碟喎!外層粉漿唔厚,炸得酥脆,魚柳都幾嫩滑。仲有粗薯條同沙律,一啲都唔馬虎。 🔸波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯 🦞龍蝦都算新鮮,免頭有芝士焗過,肉質爽口。好少食羅勒醬嘅意大利飯,有少少草青味。意大利飯都幾Creamy,比較硬身,有咬口。🔸芒果、熱情果、忌廉法式班戟 🥭🥞餐廳整緊嗰陣已經傳出陣陣蛋香味,賣相好靚!班戟配上朱古力醬、芒果粒同熱情果果醬,酸酸甜甜, 十分醒胃。

🔸黑松露忌廉湯

🔸英式炸魚薯條🍟🐟

🔸波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯 🦞

🔸芒果、熱情果、忌廉法式班戟 🥭🥞
  • 英式炸魚薯條
  • 芒果、熱情果、忌廉法式班戟
2021-06-22 40 瀏覽
餐廳嘅名字剛好就是正能量!來到呢間白雪雪嘅Cafe,吃些甜甜的,安慰一下辛苦了這麼久的自己吧~最喜歡的就是榛子朱古力班戟($68)有好多香蕉喺入邊,班戟皮煙韌,同滑滑的忌廉簡直係絕配!主食方面叫了蒜辣味帶子羅勒意粉($138)蒜味和辣味都較輕微,帶子煎得金香。牛肝野菌意大利飯($128)比較乾身粒粒分明,口感較硬。另外仲叫咗水牛城雞翼($68)雞翼皮酥脆香口,係炸完之後再加上水牛城醬汁,熱辣辣之餘酸酸辣辣,惹味非常。

2021-06-21
  • 水牛城雞翼
2021-06-22 44 瀏覽
這晚到朋友位於茘枝角的公司談公事,談完後他建議一起吃飯,問他往那裏吃?他說坐電梯落幾層就是了,我心想這古老工商大厦有什麼好吃?但又不好意思推卻,姑且跟他一試。到達門口開始感受到歐陸氣色。進去後才發覺和外面是完全兩個世界,充滿園林綠化的裝修。打開餐牌都有頗多的選擇,而且價格也合理。我們的套餐先來了一客野菌蘑菇忌廉湯,賣相不錯,野菌味非常濃郁。我的套餐要了一客香烤露絲瑪莉芥苿籽醬紐西蘭羊鞍,三件羊鞍鮮嫩肉滑,配上那芥苿籽醬,十分好味。我朋友出名食肉獸,他叫了一份澳洲肉眼扒8安士配薯菜燒汁,那肉眼份量比我印象中大,看他吃得津津有味,問他感覺如何?他說就是最愛吃這裡的肉眼扒,份量十足之餘,肉質鮮嫩,要不然都不會介紹我來這家餐廳。套餐還包餐飲,我和朋友不約而同都叫了凍梳打水,在這炎炎夏日的確透心涼呢!這西餐廳隱世於這工廠大厦,真是估你唔到。

進去後才發覺和外面是完全兩個世界,充滿園林綠化的裝修。

打開餐牌都有頗多的選擇,而且價格也合理。

這西餐廳隱世於這工廠大厦,真是估你唔到。
2021-06-22 34 瀏覽
億利多嘢食就係人都知嫁喇😎呢度工廠大廈近排又多咗一間新餐廳小編就即刻走咗去試平日午市去超級多人 好多都係附近打工仔😝所以記得book位啦‼️📍澳洲肉眼扒八安士配薯菜($ 138)肉眼扒嚟到都見到幾大塊 手掌咁大✋🏻薯菜原來剩係得薯蓉 係冇薯條㗎sad咗😭牛扒食落都唔算好韌 但多根點埋啲燒汁食都幾正👅📍香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬呢個主菜小編真心推!!!豬肉眼真係好好食😍豬肉眼肉質好淋 但同時又有口感食落去爆Juicy🤤而且塊扒都幾大豬肉眼配埋個蘋果醬真係出奇地夾😮口感好Fresh意外地好食小編一定會再去食呢個主菜🤗📍是日餐湯小編個日嘅餐湯係蘑菇湯呢個蘑菇湯都幾特別😙有好多打碎左嘅蘑菇飲落去好有口感 菇味好重🍄
億利多嘢食就係人都知嫁喇😎
呢度工廠大廈近排又多咗一間新餐廳
小編就即刻走咗去試
平日午市去超級多人 好多都係附近打工仔😝
所以記得book位啦‼️

📍澳洲肉眼扒八安士配薯菜($ 138)
肉眼扒嚟到都見到幾大塊 手掌咁大✋🏻
薯菜原來剩係得薯蓉 係冇薯條㗎sad咗😭
牛扒食落都唔算好韌 但多根
點埋啲燒汁食都幾正👅

📍香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
呢個主菜小編真心推!!!
豬肉眼真係好好食😍

有好多打碎左嘅蘑菇
飲落去好有口感 菇味好重🍄
  • 香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
2021-06-21 23 瀏覽
之前同朋友去荔枝角樓上cafe INN - I’m Not Nothing食lunch,食完覺得味道唔錯,而且套餐都幾抵食,整體性價比高 😉今次嗌咗法式班戟配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿 💓 Crepe牛油鹹香重,每片透薄柔軟,同荷蘭醬、水波蛋一齊食好夾 😆另一樣點咗Smoothie bowl ,材料有藍莓、士多啤梨、香蕉、亞麻籽、椰子片,味道清甜,冰涼消暑 😋 Smoothie打得好幼滑,入口即化,口感一流 😚香茅橙片果茶芳香撲鼻,入口甘潤清爽,飲完仲有消滯嘅感覺 🥰

香茅橙片果茶芳香撲鼻,入口甘潤清爽,飲完仲有消滯嘅感覺 🥰

2021-06-21 126 瀏覽
晏就揾食黎到呢間餐廳,以希臘式設計風格,還有水晶吊燈和西式巨柱,聽著輕鬆音樂🎶,成個人都chill 啲😌。🥣🍄黑松露忌廉蘑菇湯 Creamy Black Truffle Mushroom Soup (Daily Soup)雖然係是日餐湯,但一點也不馬虎,粒粒打碎磨菇,每一口都充滿磨菇口感,再夾雜著黑松露和滑溜忌廉香味,味道唔錯。🦀🎃蟹肉南瓜意大利飯 $98Pumpkin Cream Risotto with Crab Meat意大利飯舖上金黃南瓜色,有蘑菇和新鮮蟹肉,唔洗自己親手拆蟹肉,值得加分。🍅🦑意式茄醬海鮮意大利飯 $98Italian Tomato Risotto with Seafood 食到有魚肉、魷魚、八爪魚、元貝和兩隻青口,鮮味十足,再配上濃香蕃茄,味道超夾!兩款Risottos 嘅飯粒香濃又彈牙,食完每一口都好想即刻再食第二啖。☕Hot Latte (跟餐半價 +$19)& Mocha (跟餐半價 +$21)(Change to another drinks 50% off) 兩柸都係濃郁咖啡,飲完之後好醒神,拉花都好有心思。店員有禮,人流唔算很多,食物有水準。

🥣🍄黑松露忌廉蘑菇湯

餐湯

🦀🎃蟹肉南瓜意大利飯 $98

🍅🦑意式茄醬海鮮意大利飯 $98

意式茄醬海鮮意大利飯

Latte

Mocha

兩柸都係濃郁咖啡,飲完之後好醒神,拉花都好有心思。

店員有禮,人流唔算很多,食物有水準。

2021-06-15
餐湯
意式茄醬海鮮意大利飯
Latte
Mocha
2021-06-21 37 瀏覽
今天和友人到荔枝角行街行下,見到荔枝角嘅呢間餐廳,於是就入去食個下午茶,環境好舒適好現代化 ,適合鬆一鬆。餐廳好近地鐵站,地鐵行幾分鐘就到餐廳。食物嘅價錢都好適中,好合理。甜品種類選擇好多。飲品都有好多選擇,有咖啡,茶,梳打。午餐選擇都好多, 有羊架,牛扒,豬扒 ,漢堡包薯條, 價錢都好合宜。餐湯都好香濃,色香味俱全。我朋友叫咗花茶,茶好香濃,淡淡清香,飲落非常之舒服。呢個係海鮮意大利飯, 伴碟都好靚, 好有藝術氣質。海鮮材料豐富,好新鮮, 有青口。好好味。豬鞍扒 ,伴碟都好靚,好有藝術家嘅氣派,肉質鮮嫩, 豬扒入口即溶, 配上側邊嘅蔬菜,好清新。 好有田園風味, 感覺好夏天, 好似迎接夏天嘅來臨。美味開心嘅下午茶。

餐廳好近地鐵站,地鐵行幾分鐘就到餐廳。

食物嘅價錢都好適中,好合理。

甜品種類選擇好多。

飲品都有好多選擇,有咖啡,茶,梳打。

餐湯都好香濃,色香味俱全。

我朋友叫咗花茶,茶好香濃,淡淡清香,飲落非常之舒服。

呢個係海鮮意大利飯, 伴碟都好靚, 好有藝術氣質。
海鮮材料豐富,好新鮮, 有青口。好好味。

美味開心嘅下午茶。

2021-06-21 37 瀏覽
長沙灣驚喜樓上店😎🌟黑松露芝士薯條身為薯條控嘅我出親去食飯都會係一碟薯條今次仲要有黑松露芝士醬除咗每條薯條上邊有黑松露個醬都有好濃既黑松露味成碟當係前菜好一流食到停唔到口🌟意式茄醬松露芝士意大利雲吞呢個又係驚喜之作 雲吞皮厚薄適中內餡料有好濃嘅松露味👍🏻配埋個茄醬真係好不錯😋🌟奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉一上枱已經好香 望落亦都好creamy意粉同幾隻大蝦🦐都完全無overcooked 仲要好彈牙真心覺得好驚喜🤩
長沙灣驚喜樓上店😎

意粉同幾隻大蝦🦐都完全無overcooked
仲要好彈牙
真心覺得好驚喜🤩
2021-06-21 24 瀏覽
荔枝角舊式工廠繁多的.內裏竟暗藏玄機. 令人嘆為觀止😯 位於2樓的歐陸式精緻西餐廳🍴充滿古典風.氣質高雅.休閒又舒適😍餐廳還非常體貼.在位與位之間放上綠油油的植物🪴 感覺不會太近可以擁有充分的私隱.聊天詳談👥不論在視覺與感受都讓人舒適又relax 的🥰🔸Set Lunch ▫️餐湯:▪️黑松露蘑菇湯入口香滑綿綿輕飄飄的松露蘑菇湯🥄從淡淡的蘑菇湯裡重重包圍著黑松露的香味😚味道剛剛好的..▫️主食:▪️香燒焗豬扒眼配肉桂蘋果醬🍎🥩$108👍🏻 推薦真心極力推薦🤩超級巨大的豬扒肉眼毫不吝嗇的. 外焦香口誘人. 肉汁濃郁滿滿並帶上酸爽清甜的蘋果清香.每口都烙印在腦海中.更不斷浮現出來🧠肉質結實又不韌. 無筋又軟腍😎 醬汁真的有真材實料的青蘋果🍏甜絲絲的. 額外還配上奶味濃郁的薯蓉▪️黑松露惹菌忌廉意粉🍝$92👍🏻 推薦樸素平庸的食材做出惹味非常的松露惹菌忌廉意粉🍝令舌尖上留下👅回味無窮的歡樂😎陣陣松露香從遠處撲鼻傳來. 濃厚香滑的黑松露忌廉惹味又creamy.熱情地牽掛著每根麵條🍝之上. 惹菌香濃並混合了微微的蒜香味🧄意粉口感煙韌🙌🏿完美😻▫️餐飲:▪️ Chocolate (ICE)▪️ Cappuccin

🔸Set Lunch

▫️主食:

▪️香燒焗豬扒眼配肉桂蘋果醬🍎🥩$108👍🏻 推薦

▪️黑松露惹菌忌廉意粉🍝$92👍🏻 推薦

▫️餐飲:
Chocolate (ICE) &Cappuccino(ICE)
Chocolate (ICE)

▪️ Chocolate (ICE)
Cappuccino(ICE)

▪️ Cappuccino(ICE)
夏日炎炎兩杯飲料🥤都是邪惡極致之選😈上面充滿著甜美的白奶油🧁朱古力味的可可夠濃郁的.咖啡味的夠香醇濃郁的😈😏精神
黑松露惹菌忌廉意粉
Chocolate (ICE)
Cappuccino(ICE)
  • 黑松露惹菌忌廉意粉🍝
2021-06-21 21 瀏覽
其實工廈入面都有好多穩世嘅餐廳 今次嚟試吓呢間INN 平日嘅夜晚大約7:00差唔多全場爆滿啦 想食真係要早啲訂位 望吓有咩食先 叫一個main再加$38可以變餐 不過今次我就無叫餐 就咁散叫意式茄醬松露芝士意大利雲吞:我好鍾意個茄醬呀 夠哂濃味 雲吞入面松露味唔算好突出 但係份量都幾多 食唔停口呀波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯:有半隻龍蝦 唔知係咪我食完茄醬再食呢個意大利飯好似好淡味咁 不過龍蝦啖啖肉 呢個價錢食到龍蝦 抵呀最後甜品自家製Tiramisu 好飽好滿足不過人多真係幾嘈 如果想同朋友靜靜傾計 呢度就唔啱啦🤣
其實工廈入面都有好多穩世嘅餐廳 今次嚟試吓呢間INN

平日嘅夜晚大約7:00差唔多全場爆滿啦 想食真係要早啲訂位

最後甜品自家製Tiramisu 好飽好滿足

不過人多真係幾嘈 如果想同朋友靜靜傾計 呢度就唔啱啦🤣
今晚好朋友帶我去公司附近試新野,原來係位於荔枝角地鐵站附近的工廈裡面,都有樓上西式餐廳,試過這間<INN I'm Not Nothing>,真心覺得充滿驚喜,值得推薦!!~餐廳雖然位於工廈內,但門面裝橫絕對沒有馬虎,門口以純白色為主題,裝修感覺帶官庭花園式,還有點點的夢幻少女感覺,啱曬打咭影靚相!!餐廳內用上花園式的佈置,格局優雅,晚餐時段都有吾少客人,都幾受歡迎。細看餐牌,供應嘅食物選擇都不算少,主打意大利西式菜式,但基本上由前菜、餐湯、主菜、飲品同甜品都有。而晚餐order主菜,便可以加$38配埋餐湯同飲品,都算幾抵食。<英式炸魚薯條 $68>炸魚薯條做得非常出色,佢哋嘅炸魚不會太薄身,有一個厚度,外面炸得極為香脆,而且入面嘅魚肉都夠嫩,另外薯條是用粗身的英式薯條,同樣炸得香脆無比,配埋沙律醬,非常好食。<牛肝菌野菌意大利飯 $128>呢個牛肝菌野菌意大利飯,餐廳用上正宗嘅意大利米飯來煮,入口係帶點點煙韌,牛肝菌同野菌嘅份量好多,野菌個味道非常出眾,而且入口亦極為creamy,絕對係高水準之作。<奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118>

<英式炸魚薯條 $68>

<牛肝菌野菌意大利飯 $128>

<奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118>
呢個意粉炒得味道極為好味,奶油同埋忌廉味嘅混合,再加上香料,令整體嘅奶油香滑味道非常突出,餐廳用上嘅大蝦亦非常鮮味,每一隻大蝦入口都爽滑彈牙,配埋煙煙韌韌嘅意粉,非常好食,質量可以媲美星級餐廳之作。

奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉

整體來講,餐廳嘅食物水準質素非常之高,質量同食材用料,絕對可以媲美外面高級的西餐廳,而且餐廳本身的環境都不錯,非常優雅,值得再來吖!!
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖收藏咗喺book mark好耐今日終於嚟到呢間人氣網紅店食晚餐💃波士頓龍蝦肉羅勒忌廉意大利飯$148🦞有半隻波士頓龍蝦 已經開邊所以好容易就食到龍蝦新鮮啖啖肉 爽口彈牙意大利飯中間加入蘑菇 蘆筍 三色椒等等令到成個飯嘅層次更加豐富煎焗香草鮮鴨胸配朱古力橙酒燒汁$158🦆極度推介$158嘅份量真係連鴨胸都未必買到而且仲煮埋俾你食鴨胸煎到七至八成熟 呈少少粉紅色😺咁樣先係最鮮嫩嘅狀態朱古力橙酒燒汁好夾🍊仲有大量唔同嘅蔬菜做伴碟 款款都好好味😬榛子朱古力 香蕉 草莓 忌廉 法式班㦸$68🌮見到台台都叫 當然都要試一試分量十分之大而且仲有世界上最邪惡嘅配搭Nutella x 香蕉用來做甜品收尾真係一流
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

見到台台都叫 當然都要試一試
分量十分之大
而且仲有世界上最邪惡嘅配搭Nutella x 香蕉
用來做甜品收尾真係一流

呢個BFF四人組合好耐冇出現過嚕,今次揀咗間樓上Cafe為好朋友預祝生日。基本上聽到樓上Cafe都會覺得係伏伏地,但呢間又唔係差噃。只不過就真係嘈咗少少,咁就啱晒我哋喇!我哋幾條八婆聚埋一齊,講嘢都有番啲音量㗎!呢間Cafe午餐價錢大約$88至$138,包含餐湯及一杯價值$28以下嘅飲品。餐湯唔係咁夠熱唔濃稠,一般般。今次主菜分別有:法式班戟班配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿、意式茄醬海鮮意大利飯、煙肉芝士和牛漢堡配薯條、澳洲肉眼扒8安士。意式茄醬海鮮意大利飯,分量十分精緻,每人一啖就食完,味道冇咩特別!煙肉芝士和牛漢堡,肉質唔Juicy,想食漢堡包嘅就唔好黎呢度喇。粗薯條,我就一向都唔覺得好食嘅,成日覺得好快就淋哂,唔好咬。法式班戟班配班尼迪蛋菠菜巴馬火腿,呢個就幾特別,鹹甜交錯配搭,價錢又唔貴,影相又靚。最有驚喜就係澳洲肉眼扒8安士,四個人食完一啖都有讚冇彈,煮得啱啱好,真係估唔到吖!