2022-01-22 936 瀏覽
草莓拿破崙 Hkd54Rating🌕🌕🌕🌗🌑芒果拿破崙 Hkd54Rating🌕🌕🌕🌘🌑雲尼拿拿破崙 Hkd44Rating🌕🌕🌕🌘🌑日式焦糖雞蛋布甸 Hkd28Rating🌕🌕🌕🌘🌑-屯門區真係愈來愈多好嘢食 今次嚟到甜品介紹近日新開咗 @igatti_hk 嘅拿破崙Pop-Up Store每次經過都會比佢哋嘅蛋糕所吸引住 賣相超靚嘅拿破崙使用新鮮水果同埋日本材料仲會周不時推出新口味同埋期間限定嘅口味添🤓心大心細 款款口味都想食嘅我就選擇咗切件裝拿破崙蛋糕唔算好大件 真心一次過食哂都唔過分-拿破崙法文嘅意思代表一千層 所以亦叫做千層酥呢三款口味 焦黃酥脆嘅千層酥皮都係好鬆化酥皮薄又脆 一咬即碎 同時又夾雜住牛油香氣牛油味道唔會太濃厚 洽到好處 所以唔會太膩@igatti_hk 嘅酥皮層 口感同埋味道都做得唔錯-🍓草莓拿破崙🍓雖然士多啤梨嘅味道有少少酸 但係就充滿水份士多啤梨同自家製吉士醬好夾 吉士醬夠哂軟滑士多啤梨嘅酸甜可以中和吉士醬嘅邪惡感覺👏🏻果然士多啤梨呢款係店家嘅王牌口味 無簡錯🤓-🥭芒果拿破崙🥭芒果口味同時係 @igatti_hk 嘅人氣之選 都唔錯喎雖然賣相無士多啤梨款咁

草莓拿破崙 Hkd54

味道洽到好處 布丁軟綿綿 口感唔錯 食落好幸福
佢哋嘅咖啡味同埋抹茶味拿破崙蛋糕都一樣好吸引
唔夠喉嘅話仲可以買原個蛋糕 同屋企人朋友分享✌🏻
2022-01-19
5 分鐘 (堂食)
焦糖布丁
2022-01-21 78 瀏覽
屯門市廣場最近新開一間拿破崙餅店,有多款口味如有咖啡Oreo、抹茶同富貴柿等,拿破崙控當然要買黎試😂🍰草莓拿破崙 💰5️⃣4️⃣係人氣No.1👑,士多啤梨相當吸精,忌廉香滑,酥皮牛油味香濃,再香脆一點會更好🍰芒果拿破崙 💰5️⃣4️⃣睇見個賣相已經被吸引住,佢哋特製嘅千層酥皮比較厚實,再加上一層層足料吉士醬同新鮮芒果,甜酸度中和得剛好🍰栗子拿破崙 💰4️⃣8️⃣最近推出新口味,採用日本栗子,同新配方雲呢拿吉士餅店除咗有單件裝,仲有原個拿破崙蛋糕買,大約3百幾蚊左右🎈Igatti🎈屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6

🍰草莓拿破崙 💰5️⃣4️⃣

🍰芒果拿破崙 💰5️⃣4️⃣

🍰栗子拿破崙 💰4️⃣8️⃣
最近推出新口味,採用日本栗子,同新配方雲呢拿吉士

餅店除咗有單件裝,仲有原個拿破崙蛋糕買,大約3百幾蚊左右

🎈Igatti🎈
屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6
2022-01-17
2022-01-21 38 瀏覽
IGATTI 主打以日本原料製成嘅拿破崙蛋糕 🎂 分件裝同原個(𝑩𝒊𝒈 𝑺𝒊𝒛𝒆 18x18cm)出售。6款口味包括水果味、巧克力、抹茶、咖啡Oreo味等。揀左三款拿破崙(芒果 🥭 、草莓 🍓、雲呢嗱 🍦 )拎回家歎🫖 三層酥皮鬆脆又有牛油香,夾住香滑custard💛好有口感,整體唔會太甜。點綴嘅水果仲好鮮甜多汁,新出嘅雲呢嗱款味道相當突出,奶油打得企身細滑,賣相吸引👍🏻期間限定仲有淡雪拿破崙 🍓 同埋富貴杮拿破崙 🟠✨ 當造嘅水果當然鮮甜可口,新年同屋企人做節再試😋

2022-01-20 54 瀏覽
此店出品選用優質食材 自家製吉士今次揀選了⭐芒果拿破崙店舖主打用上新鮮生果 陣陣芒果香的確香甜帶微酸 中和了吉士的微甜只是餅底略為微濕 整體味道賣相都不錯・⭐草莓拿破崙拿破崙上面放有草莓及cream 每層都舖有草莓跟自家製吉士餡料絕不吝嗇 夾雜著吃 味道相當匹配只嫌有部份餅底未夠酥脆 不然就更完美・⭐雲尼拿拿破崙店員介紹這個跟栗子都是新產品加入新鮮牛奶製 吉士跟上面兩款有分別是新配方雲尼拿吉士 濃濃奶香微甜喜歡牛奶味甜品的朋友仔 這款很適合
此店出品選用優質食材 自家製吉士

喜歡牛奶味甜品的朋友仔 這款很適合
雲尼拿拿破崙
芒果拿破崙
草莓拿破崙
題外話/補充資料: 店舖整體出品賣相吸引 生果都放得滿滿,新年期間選購任何食物 就送賀年小禮物,買滿$150 就送自家利是封 設計都不錯喔。
2022-01-17
雲尼拿拿破崙
芒果拿破崙
草莓拿破崙
Matcha napoleon 抹茶拿破崙 🍵 $58 呢個抹茶拿破崙抹茶味好濃郁啊😋,勁香嘅綠茶味同埋綠茶粉中和到拿破崙嘅甜味,所以食落唔會太甜太肥膩,整體來講好高質啊,好想再encore!Chestnut napoleon 栗子拿破崙 🌰 $48栗子拿破崙係最新推出嘅拿破崙嚟,點可以唔試吓呢款新製品呢🥳,本身已經好鍾意食栗子嘅周邊產品,呢個係用咗日本栗子、日本麵粉、新鮮牛奶🥛、新配方雲呢拿吉士同埋法國朱古力🍫整成嘅,雲呢拿勁creamy 成個配搭好新鮮又夾Strawberry napoleon 草莓拿破崙🍓 $58呢款招牌草莓拿破崙係熱賣產品之一嚟㗎✨,淨係買相已經好靚,士多啤梨勁新鮮同埋甜,加埋自家製吉士同埋鬆化嘅千層酥皮,口感好rich 吉士醬又勁滑,值得推介呀👍🏻Japanese caramel pudding 🍮日式焦糖雞蛋布甸🍳 $28依家嘅季節限定仲有日式焦糖布甸,布甸係傳統嘅淡黃色,上面嗰層係布甸而下面深色啲嘅係焦糖醬,成個布甸嘅口感非常滑😍,有少少入口即溶嘅感覺,而且出奇地唔太甜,個靚玻璃樽仲可以留紀念
Matcha napoleon

草莓拿破崙🍓 $58

Japanese caramel pudding 🍮
日式焦糖雞蛋布甸🍳 $28
2022-01-19 28 瀏覽
疫情持續,出街堂食好似好危險咁,於是買了一些好味嘅蛋糕返屋企,同家人一齊慢慢品嚐。在屯門市廣場的IGATTI買左三件拿破崙蛋糕。IGATTI的蛋糕的特製千層酥皮很酥脆,而且牛油味很香,三塊千層酥皮夾住自家製嘅吉士香滑得嚟甜度適中,賣相也相當精緻。🐱芒果拿破崙 $54人氣 No 1,芒果算挺多,新鮮芒果很清甜。🐱草莓拿破崙 $54忌廉很綿密,配大大粒士多啤梨很夢幻。士多啤梨有點點酸,但正好中和了忌廉和吉士的甜膩。🐱栗子拿破崙 $48店員推介的新品。採用日本栗子、新鮮牛奶、法國巧克力、新配方雲尼拿吉士等製作,栗子味挺濃,秋冬感強烈。由於新年快到,買蛋糕送一個可愛的賀年蛋糕裝飾,我選了一隻可愛的招財貓!而且粉紅色的蛋糕盒配上「大吉大利」的小裝飾很有新年氣氛,過年用來送禮不錯。

🐱芒果拿破崙 $54
人氣 No 1,芒果算挺多,新鮮芒果很清甜。

🐱草莓拿破崙 $54

🐱栗子拿破崙 $48

2022-01-14 50 瀏覽
服務態度好好👍🏻又有糖果拎🤣推介朱古力味,好香濃,唔太甜,70%朱古力味道剛剛好,好味👍🏻士多啤梨味就有cream係上面,幼滑口感芒果味就芒果少左d🤣但整體都唔錯,拿破崙皮跪香口
服務態度好好👍🏻又有糖果拎🤣
士多啤梨味就有cream係上面,幼滑口感
芒果味就芒果少左d🤣但整體都唔錯,拿破崙皮跪香口
2022-01-03 105 瀏覽
全港只此一間的拿破崙專門店❗沒有堂食,只做外賣~拿的時候一定一定一定要小心,不然很容易倒🥲這間的拿破崙吉士忌廉很多,很厚很滿足🥳而且不太甜,食完也不會漏。酥皮脆身,牛油香氣四溢,千層效果頗明顯👍🏻中間還夾了薄薄的兩層白朱古力,和拿破崙意外地match~1. 芒果拿破崙🥭($54)芒果鮮甜多汁,原味吉士奶香味濃郁,人人都會喜愛的口味,難怪是人氣no.1😆評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 巧克力拿破崙🍫($58)巧克力吉士可可味濃,吉士上還鋪了一層orea碎,增加口感之餘,味道也更加豐富😄朱古力迷一定要試!評分🌕🌕🌕🌕🌕3. 抹茶拿破崙🍵($58)抹茶的茶香味很濃,抹茶控應該會喜歡,最上層的抹茶粉有點嗆人,如果少一點就perferct了🙈評分🌕🌕🌕🌕🌕4. 焦糖布甸($28/1;$50/2)布甸入口順滑,奶香味十足,底部的焦糖也很香~不過略嫌布甸有點太稀了🤥偏水狀,如果再硬一些口感可能更好🙌🏻評分🌕🌕🌕🌕🌗
全港只此一間的拿破崙專門店❗

1. 芒果拿破崙🥭($54)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

2. 巧克力拿破崙🍫($58)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

3. 抹茶拿破崙🍵($58)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

4. 焦糖布甸($28/1;$50/2)
評分🌕🌕🌕🌕🌗
2022-01-03 67 瀏覽
全手工製作拿破崙🍰 真係好考師傅技術🙈*芒果拿破崙 $54*草莓拿破崙 $54*咖啡Oreo拿破崙 $58三款外賣拎到返屋企酥皮仍然入口酥化香脆,與中間挺身軟滑嘅吉士醬、薄白朱古力片、新鮮水果層層交疊,甜度岩岩好咖啡Oreo相對最濃味,好似食緊咖啡粉咁*日式焦糖雞蛋布甸 $28面層係奶泡,第二層牛乳布甸,最底係焦糖布甸口感幼滑, 奶香味重,口感唔會太結實,若然再q彈滑溜就更加吸引底層焦糖味道濃郁,有少少蓋過蛋香
全手工製作拿破崙🍰 真係好考師傅技術🙈
*芒果拿破崙 $54
*草莓拿破崙 $54
*咖啡Oreo拿破崙 $58

咖啡Oreo相對最濃味,好似食緊咖啡粉咁

*日式焦糖雞蛋布甸 $28
面層係奶泡,第二層牛乳布甸,最底係焦糖
底層焦糖味道濃郁,有少少蓋過蛋香

2021-12-28
2022-01-03 87 瀏覽
終於放假,忍唔住去Igatti 揀咗幾件蛋糕獎勵自己,返屋企啲酥皮仲係保持酥脆,脆卜卜,質素唔錯,推薦大家試吓😋😋📌草莓拿破崙🍰$54佢哋嘅王牌草莓拿破崙,每次經過都覺得好靚,相當吸精,草莓香甜,忌廉和酥皮比例超好,忌廉香滑,酥皮牛油味香濃🧈😋😋👍🏻👍🏻📌芒果拿破崙🥭$54喜歡芒果的朋友可以試吓呢個芒果拿破崙,同樣高質,果肉相當香甜多汁😋😋👍🏻📌朱古力拿破崙🍫$58老公好鍾意,酥皮酥脆可口,朱古力高質,配合酥皮的牛油香味,濃郁好吃

📌草莓拿破崙🍰$54

📌芒果拿破崙🥭$54

📌朱古力拿破崙🍫$58

2022-01-02 48 瀏覽
屯門一直都有好多蛋糕店🍰@igatti_hk 我一直心思思想試吓今次終於有機會食到喇難得嚟到梗係唔止買一件喇話哂佢哋最出名係拿破崙蛋糕🍰梗係要試哂三款喇😊咖啡OREO拿破崙咖啡味夠哂香濃😊芒果🥭同士多啤梨🍓味生果夠哂甜每件嘅吉士醬夠哂多餅底鬆脆得嚟唔會一叉就散食落好有層次口感十足❤️另外我哋仲買咗日式焦糖雞蛋布丁🍮牛奶味🥛好香濃仲要質地非常滑好味喎✨❤️✨Igatti (屯門)📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6#heacookmama #拿破崙蛋糕 #igattihk #抵食蛋糕小店
屯門一直都有好多蛋糕店🍰

另外我哋仲買咗日式焦糖雞蛋布丁🍮
牛奶味🥛好香濃
仲要質地非常滑
好味喎✨❤️

✨Igatti (屯門)
📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6

#heacookmama
#拿破崙蛋糕 #igattihk #抵食蛋糕小店
2021-12-31 32 瀏覽
早排太太話好想食拿破崙蛋糕,所以尋日放工返到屯門,一落車第一時間就衝左過去「Igatti」買幾件拿破崙蛋糕比太太食😋士多啤梨拿破崙 $54芒果拿破崙 $54朱古力拿破崙 $58呢三款拿破崙蛋糕都非常酥脆!又唔會太甜!味道岩岩好😋同摯愛share就非常之好了!🤣味道:😋😋😋😋 4/5環境:😋😋😋😋 4/5服務:😋😋😋😋 4/5價錢:😋😋😋😋 4/5翻食:😋😋😋😋 4/5

士多啤梨拿破崙 $54

服務:😋😋😋😋 4/5
價錢:😋😋😋😋 4/5
翻食:😋😋😋😋 4/5
2021-12-31 25 瀏覽
一見到開果時同朋友講想食,點知佢經屯門就買比我,引我出門搵佢😜要珍惜現在擁有的,幸福不是必然,其實你並不孤單💞我回想起真係好多朋友都好中意食拿破崙。果時舊同事次次話買生日蛋糕都要買一間既芒果拿破崙。呢間都有一個買,但要提前訂。聖誕期間消費仲可以拎去俾錢前面到既糖🤣呢間出廣告都好似好正咁,就試試佢。朋友買左士多啤梨,芒果,咖啡Oreo 3個味道比我。3個味都好足料,3層中每層都有層次滿滿的鋪排吉士醬同水果。因為好足料,一食爆曬,所以要斯文食就唯有分開兩層咁食。芒果同埋士多啤梨都好甜,而且睇到好新鮮。咖啡Oreo,唔食咖啡嘅人要留意,因為佢味都重。

要珍惜現在擁有的,幸福不是必然,其實你並不孤單💞

芒果同埋士多啤梨都好甜,而且睇到好新鮮。
咖啡Oreo,唔食咖啡嘅人要留意,因為佢味都重。
2021-12-30 41 瀏覽
月中入開屯門,特地買埋cake俾表妹表弟食,賣相幾靚,買嘅時候都好多人排隊,我少嚟屯門,呢日係weekend又多人,行咗個圈都未搵到間舖,好彩打嚟問staff都有耐性教我點行嚟😌🥭芒果拿破崙$54🍓草莓拿破崙$54🍫朱古力拿破崙$58好鐘意食拿破崙,以前成日都買,但年紀漸長,唔食得成大個咁多😂🤣今次見到細細件西餅size,又有小朋友鐘意食又少見嘅朱古力味拿破崙,就買返幾件try try啦芒果味最signature,味道最夾冇得輸草莓味一樣清新好食,生果都好甜朱古力味都好正,表弟最鐘意食,食晒成件見佢都有大size,做生日蛋糕都幾好🤪🚩Igatti (屯門)📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6

🥭芒果拿破崙$54
🍓草莓拿破崙$54
🍫朱古力拿破崙$58

芒果味最signature,味道最夾冇得輸
草莓味一樣清新好食,生果都好甜
朱古力味都好正,表弟最鐘意食,食晒成件

見佢都有大size,做生日蛋糕都幾好🤪

🚩Igatti (屯門)
📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6
2021-12-19
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-12-29 41 瀏覽
為左獎勵自己平日辛勞工作買左甜品治癒一下呢間位於屯門市廣場小店主打拿破崙亦有雞蛋布甸店鋪拿破崙除左用新鮮水果亦用左日本原料製成鐘意食拿破崙嘅朋友絕對要試😋🔸芒果拿破崙 $54呢件係店內人氣之選之一,外觀非常吸睛,造型好精緻,影相打卡一流。芒果非常鮮甜,完全唔酸,拿破崙酥皮有多層亦好鬆化,配埋輕盈細滑嘅吉士醬食好好味。一啖咬落去真係有幸福嘅感覺☺️🔸草莓拿破崙 $54另一款嘅人氣之選,同樣地酥皮鬆化,好有層次感,草莓亦都好甜好多汁,十分開胃。 拿破崙頂層仲有忌廉,令到口感變得更豐富。底部同樣鋪左草莓,真係好足料👍🔸抹茶拿破崙 $58抹茶味嘅拿破崙蛋糕真係少見,身為抹茶控嘅我緊係要一試🤣有別於水果口味嘅拿破崙蛋糕,佢嘅吉士醬係加埋抹茶粉去調配,食落有淡淡嘅抹茶味,抹茶味唔會呈苦澀,配埋鬆化嘅酥皮食好正😍🔸日式焦糖雞蛋布甸 $28雖然呢間鋪主打拿破崙蛋糕,不過呢款布甸一點都唔遜色。布甸非常滑溜, 奶味香濃,底層焦糖唔會太甜,同布甸好夾,好味到兩三啖就食完🤩
為左獎勵自己平日辛勞工作
買左甜品治癒一下