2021-12-27 31 瀏覽
呢間係喺屯市入面嘅外賣拿破崙小店🌟有好多唔同味嘅拿破崙揀😽仲有布甸!😆仲可以拎唔同嘅聖誕牌仔添😆😆而且仲有個小冰袋可以保冷😽————————————————❶芒果拿破崙❷ 士多啤梨拿破崙呢兩款嘅拿破崙一樣中間都係用咗吉士醬,只係生果唔同!平時最怕拿破崙個酥皮變到淋哂🥺但呢個酥皮睇到係摺左好多層去焗 所以每層都好厚 咬落就好酥脆!而且充滿牛油香🧈吉士醬就比較杰身 當然一切就會漏哂啲醬出黎🤣🤣所以要食得好小心!😆😆整體都好食 層次分明豐富😽❸朱古力拿破崙呢款就特別啲🤣第一塊酥皮係淋左朱古力醬嘅酥皮🍫第二層中間係用咗朱古力Brownie!而唔係朱古力醬所以咬落嘅層次再豐富啲!😽朱古力味都會重啲!而酥皮keep得最脆就係呢一款 中間嘅Brownie厚實✨估唔到又幾夾😽➍ 焦糖布丁估唔到第一層係奶泡!幾特別🤣第二層就係牛乳布甸,第三層係焦糖醬🍮一定要三層一齊食!如果唔係就會覺得好甜(但整體都係甜左啲🤏🏻)但布甸嘅奶味好出!好creamy幼滑😽焦香味都好出✨————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑| 9/10好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕

❶芒果拿破崙
❷ 士多啤梨拿破崙

呢兩款嘅拿破崙一樣中間都係用咗吉士醬,只係生果唔同!

❸朱古力拿破崙

呢款就特別啲🤣
第一塊酥皮係淋左朱古力醬嘅酥皮🍫
第二層中間係用咗朱古力Brownie!而唔係朱古力醬
所以咬落嘅層次再豐富啲!😽朱古力味都會重啲!

➍ 焦糖布丁

估唔到第一層係奶泡!幾特別🤣
第二層就係牛乳布甸,第三層係焦糖醬🍮

但布甸嘅奶味好出!好creamy幼滑😽焦香味都好出✨

📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6

#hkfattyexplorer屯門
#hkfattyexplorer西式
#hkfattyexplorer蛋糕
屯門真係超多cake店,真係好想試曬佢地🍰 聖誕節緊係要買蛋糕慶祝下🎄 經過見到呢間啲拿破崙蛋糕咁吸引就買咗幾件try try,估唔到又有驚喜喎✨咖啡Oreo拿破崙 $58草莓拿破崙 $54芒果拿破崙 $54蛋糕造型精緻,係用新鮮嘅水果同日本麵粉製成🍰咖啡Oreo味最濃郁,好香朱古力味,但食落又唔會太甜 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)芒果同草莓都好鮮甜,件件都有豐富嘅吉士醬,食落口感十足,層次分別🤟🏻最最最重要嘅餅底食落好鬆脆,下次生日蛋糕買個大嘅先🪅日式焦糖雞蛋布丁 $50/2試過咁多間布丁,呢間味道最正最濃奶味(*¯︶¯*)口感滑身,好似滑落喉嚨咁😍建議撈埋最底嘅焦糖會更好味😋ฺ 建議即日食用,確保酥皮夠脆♪👾味道:7.5/10🔙回頭率:7/10(10分最高)

咖啡Oreo拿破崙 $58
草莓拿破崙 $54
芒果拿破崙 $54
蛋糕造型精緻,係用新鮮嘅水果同日本麵粉製成🍰
最最最重要嘅餅底食落好鬆脆,下次生日蛋糕買個大嘅先🪅

日式焦糖雞蛋布丁 $50/2
試過咁多間布丁,呢間味道最正最濃奶味(*¯︶¯*)
口感滑身,好似滑落喉嚨咁😍
建議撈埋最底嘅焦糖會更好味😋

ฺ 建議即日食用,確保酥皮夠脆♪

👾味道:7.5/10
🔙回頭率:7/10
(10分最高)
2021-12-24 27 瀏覽
在屯門開了一家吃拿破崙的小店,有件裝和整個售賣。店舖位置一樓的POP UP Store 位置,店鋪招牌是粉紅色的貓貓LOGO,感覺挺可愛的🙈。-💥日式焦糖布丁 HKD$28,用小瓶子裝著挺可愛的,焦糖布丁蛋味濃郁,同時吃到奶香味口感幼滑,味道帶點甜味。焦糖醬味道甜甜的,所以不敢吃太多😂,因為不喜歡吃太甜的醬。-💥草莓拿破崙 HKD$54💥芒果拿破崙 HKD$54💥巧克力拿破崙 HKD$58-當天選擇了這幾款的拿破崙,層次分明賣相吸引🙈。夾層是用吉士醬,唧到一粒粒的,是硬身版本所以不易倒下來。酥皮口感酥脆香口🤤,帶少少的牛油香味。-酥皮要鬆脆才好吃的,所以這個很重要的❗。草莓和芒果味道酸酸甜甜的,口味較大眾化。朱古力味道相對濃郁,味道是帶點甜的,對於我來說有點甜。-

💥草莓拿破崙 HKD$54
💥芒果拿破崙 HKD$54
💥巧克力拿破崙 HKD$58

2021-12-19
2021-12-24 34 瀏覽
這間Igatti位於屯門屯門市廣場一期1樓,係一開放式嘅店舖,而佢嘅款賣相十分之吸引🤔,令人睇到都好想食!.草莓拿破崙 $54呢一款草莓拿破崙賣相都好吸引😮,係用咗三款不同嘅配答而成有自家製吉士.新鮮草莓.特製千層酥皮,而每一層放咗唔同嘅配料,第一層放咗清香草莓大大粒以吉士醬鮮甜醬拌住,第二層係用咗脆脆嘅千層酥同埋加咗D滑滑嘅吉士醬,第三層吉士醬同埋士多啤梨圍繞,而底層同樣都有脆脆千層酥十分之吸引😍.芒果拿破崙 $54呢款芒果拿破崙賣相味道清香😙,用咗芒果,自家製吉士.新鮮芒果.特製千層酥皮,聞到清香笀果香甜味😙,又帶有脆脆嘅千層酥,再加埋甜甜滑滑吉士醬😋同埋甜甜芒果肉,這幾款加埋食都好夾!.咖啡Oreo拿破崙 $58呢款咖啡拿破崙用咗Oreo.咖啡吉士.日本麵粉而製,賣相睇得吓🤔,聞到咖啡嘅香味😙,每層有同口感,上面放咗塊脆脆Oreo同埋滑滑咖啡Oreo,夾住一層酥脆拿破崙口感都唔錯😋,中層放咗滿滿滑滑咖啡Oreo醬,非常滿足味道相當好味道😋,再夾多一層拿破崙十分之滿足!.日式焦糖雞蛋布丁 $28呢樽雞蛋布丁細細樽😍,賣相十分之可愛,真係睇得又食得,裹面滑滑雞蛋布丁相當軟滑🤔,加埋

草莓拿破崙 $54

芒果拿破崙 $54
同埋甜甜芒果肉,這幾款加埋食都好夾!
咖啡Oreo拿破崙 $58
日式焦糖雞蛋布丁 $28
呢樽雞蛋布丁細細樽😍,賣相十分之可愛,真係睇得又食得,裹面滑滑雞蛋布丁相當軟滑🤔,加埋甜度適中嘅焦糖,味道帶有香味之餘又有甜甜焦糖😋十分之美味!
2021-12-19
$200 (其他)
2021-12-23 27 瀏覽
# #屯門 @igatti_hk話說之前去屯門買聖誕禮物🎁又食燒肉, 雖然係飲飽食醉, 但無甜點始終係爭啲!🛍準備離開商場去搭西鐵, 路經一間好有名的牛角包無人排隊, 但望過少少又見到另一間專賣拿破崙的小店, 當然係試新店啦!  仲用上2隻小貓做 Logo, 好吸引! 😻💃本著試過好味就可訂定聖誕 Party 再食, 決定試多幾款味道! 🍓草莓拿破崙 $54、🥭芒果拿破崙 $54、🍵抹茶拿破崙 $58! 🍓🥭生果新鮮, 好甜! 反而 Cream 唔會太甜, 食落唔覺邪惡, 唔會膩! 自家製吉士好滑, 好香, 清爽、微甜、帶有牛奶的香味,入口即化! 🤤特製千層酥皮, 好好好鬆脆, 易切但唔會碎, 拎到返屋企食都仲好脆身! 當然啦, 店員表示外賣附有小冰包, 1.5小時內食完最好, 如果唔係放入雪柜都可以! 🍮日式焦糖雞蛋布丁 $28 ~ 焦糖味道我是抗拒不了的, 呢間做得好好! 唔太甜, 雞蛋布丁超滑, 超超超滑, 又有蛋味, 激讚!
# #屯門 @igatti_hk

2021-12-21 41 瀏覽
為食嘅我,對甜品一向都有零抗拒力,經過商場見到IGATTI餅店,裡面D拿破崙蛋糕賣相非常吸引,忍唔住買左幾件黎試下,餅店使用日本麵粉,材料及新鮮生果製成,保冷溫度維持於4度或以下,絕對新鮮!🥭🍓🍰🍫我買左朱古力拿破崙,芒果拿破崙同士多啤梨拿破崙,三種都係我最鍾意食嘅口味,蛋糕造型精緻,酥皮酸香鬆化,入口啖啖牛油香味,好有層次感,生果新鮮,不會太酸,中間夾層的吉士味道很濃厚,充滿雲呢嗱味又不會太甜。聖誕節期間購買,仲有一件聖誕小飾物送,放在蛋糕上面影相,充滿節日氣氛,今個聖誕節Party一定要買黎做甜品!🎄🎀

士多啤梨
朱古力
芒果
2021-12-20
士多啤梨
朱古力
2021-12-20 25 瀏覽
屯門市廣場✨最近開咗一間拿破崙蛋糕店😋心思思想試吓👉🏻👈🏻估唔到又幾有驚喜喎拿破崙蛋糕好唔好食取決於佢個皮夠唔夠鬆脆🎂好彩依家嘅皮冇令我失望😍😍😍😍而且吉士醬都挺身👍🏼👍🏼👍🏼唔會好容易倒塌💙✨今次就試左朱古力拿破崙🍫草莓拿破崙🍓咖啡Oreo拿破崙☕️下次再試吓其他味先😋😋😋😋🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂#拿破崙蛋糕#igattihk#抵食蛋糕小店
屯門市廣場✨最近開咗一間拿破崙蛋糕店😋

#拿破崙蛋糕
#igattihk
#抵食蛋糕小店
2021-12-16 84 瀏覽
Igatti既拿破崙蛋糕件件都咁靚,行過忍唔住買几件同朋友開心share😋~芒果拿破崙(件裝)🍰 $54芒果香甜,餅同餅中間芒果蓉好香滑😋~草莓拿破崙(件裝)🍰 $54大大粒香甜多汁草莓係cake上面,下面係一層草莓忌廉一層餅既pattern,好match好正😋~咖啡Oreo拿破崙(件裝)🍰 $58香濃朱古力加上濃郁咖啡,一食就上癮,味道濃郁又啱曬我口味😋~日式焦糖雞蛋布丁🍮 $28/cup布丁好滑,奶味香濃,最底既焦糖溶溶的,mix埋布丁食非常美味😋

~芒果拿破崙(件裝)🍰 $54

芒果香甜,餅同餅中間芒果蓉好香滑😋

~草莓拿破崙(件裝)🍰 $54

~咖啡Oreo拿破崙(件裝)🍰 $58

香濃朱古力加上濃郁咖啡,一食就上癮,味道濃郁又啱曬我口味😋

~日式焦糖雞蛋布丁🍮 $28/cup

2021-12-13
下午茶
  • 咖啡Oreo拿破崙
  • 草莓拿破崙
  • 芒果拿破崙
2021-12-14 59 瀏覽
呢排返工真係好多阻滯~放工之後真係要放縱吓自己💔本來已經戒咗甜食一段時間嘅我突然今日放工好想食啲甜嘢調劑吓於是就決定試吓 @igatti 嘅拿破崙~1️⃣芒果拿破崙2️⃣富貴柿拿破崙3️⃣朱古力拿破崙拿破崙好唔好食取決於個皮夠唔夠鬆脆,呢度嘅年拿破崙冇令我失望,而且佢嘅吉士醬夠晒「杰」身唔會咁易「瀉」落嚟,頗香奶味,唔會過甜,味道唔錯!😋芒果味同朱古力味相信一定係最合乎大眾口味,係好受歡迎嘅款,但係個人覺得富貴柿係最特別,我亦最推介試✨因為佢係喺其他地方比較少見嘅口味,食落爽脆得嚟又夠香甜,為拿破崙大大加分!.除咗拿破崙之外,我仲試咗佢嘅日式焦糖雞蛋布丁🍮呢個布丁嘅顏色已經自帶治癒感,望住呢種溫柔色系個人已經溶咗一半😍食落好香雲尼拿味,奶味都好濃郁,仲好滑添~.🍮Igatti📍地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6...#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkinfluencer #hkyoga #hkig #hkgirl #yogagirl #打卡 #香港打卡 #hkbeautyblogger #hkgirls #discoverhk #discover
呢排返工真係好多阻滯~
放工之後真係要放縱吓自己💔
本來已經戒咗甜食一段時間嘅我

突然今日放工好想食啲甜嘢調劑吓
於是就決定試吓 @igatti 嘅拿破崙~

1️⃣芒果拿破崙
2️⃣富貴柿拿破崙
3️⃣朱古力拿破崙

🍮Igatti
📍地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓Kiosk 6
#hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkinfluencer #hkyoga #hkig #hkgirl #yogagirl #打卡 #香港打卡 #hkbeautyblogger #hkgirls #discoverhk #discoverhongkong #香港 #香港好去處 #tuenmun
2021-12-10 99 瀏覽
我上網睇社交平台見到有人介紹咗呢一間喺屯門市中心嘅拿破崙蛋糕店,就咁望到呢度嘅蛋糕賣相非常精緻!鍾意靚野同埋鍾意嘆吓嘅我就梗係唔執輸一定要嚟呢度試吓啦!食蛋糕其中一個自己最鍾意嘅款式就係拿破崙蛋糕,呢度嘅拿破崙蛋糕口味唔算好多,我自己叫咗兩款,其中一款就係芒果拿破崙!本身我好鍾意食芒果,呢度嘅芒果果肉好甜!而且大大粒好飽滿好Juice!加埋呢度拿破崙蛋糕嘅吉士!真係好正!非常之高級嘅享受!另外仲叫咗呢個雜莓拿破崙,雜莓亦都好甜,而且都係大大粒,相信呢間餐廳嘅生果都係經過挑選所以先至擺喺蛋糕入面!整體來講非常喜歡!值得推介嘅一間小店!

整體來講非常喜歡!值得推介嘅一間小店!
2021-12-10 80 瀏覽
今日返工嘅時候,同事介紹咗我去呢一間喺屯門市廣場嘅蛋糕店度買蛋糕試吓,本身自己非常鍾意食拿破崙蛋糕,聽到佢咁樣講,都真係忍唔住lunch time嘅時候特登抽空去買!一去到呢間小店嘅時候都覺得呢間小店好有特色!而且一啲都唔貴,每日新鮮即整嘅拿破崙蛋糕,平均一件都係50幾蚊,絕對係超值!今次就叫咗兩件蛋糕一件係草莓拿破崙,另一件係雜莓拿破崙!兩件蛋糕都係新鮮整!所以好好味,有好香脆嘅夾心!加埋吉士嘅味道,令成件拿破崙蛋糕已經非常滋味!再加埋新鮮嘅果肉,好甜!士多啤梨同埋雜莓都好甜,而且太大粒!雖然好邪惡,但係真係好滋味🤣🤣

2021-12-09 69 瀏覽
今日食咗一件好好食嘅蛋糕,忍唔住要幫佢打一個好評!除咗呢個蛋糕嘅賣相好吸引之外,味道亦都好好!食得出呢間餐廳嘅蛋糕真係每一日都新鮮製作👏🏻👏🏻👍🏻一去到呢間舖頭嘅時候,雖然要排隊,不過相信都係值得嘅!而且呢度嘅店員都非常細心同埋好認真!拎蛋糕嘅時候都會戴晒手套,非常衛生乾淨!👍🏻我自己今次就叫咗一件朱古力口味嘅拿破崙蛋糕試吓!呢個朱古力味真係好好食!而且口感同埋層次都好豐富!呢個拿破崙蛋糕有一層朱古力醬,而且中間嘅餅底好好食!重點係中間嘅餡料除咗係吉士之外仲有另外嘅脆脆!所以令到整個口感都更加豐富😋

2021-12-09 43 瀏覽
真係好耐都冇去過屯門行街啦,今日終於都可以去到行屯門行街食飯睇戲,難得可以去到屯門,就梗係要試吓呢度嘅唔同特色嘅嘢啦!其中一個我自己覺得佢嘅特色就係呢一間拿破崙蛋糕專門店Igatti👍🏻👍🏻呢間蛋糕小店真係主力淨係做拿破崙蛋糕,可見佢哋嘅信心係十足!一見到呢個芒果嘅拿破崙蛋糕就已經心心眼😍有我鍾意食嘅芒果,仲有我鍾意食拿破崙,呢兩個組合埋一齊真係完全好似呼喚緊我咁!芒果嘅果肉好甜,而且份量都好多,重點嘅係中間夾雜左吉士同埋拿破崙嘅鬆軟餅底!所以令到成個蛋糕嘅層次非常豐富!甜得來又唔會太漏!下次試埋其他味道先得!

2021-12-09 48 瀏覽
係咁多款蛋糕入面,我自己最鍾意就係食拿破崙蛋糕,身為一個正宗嘅拿破崙蛋糕愛好者,梗係要有機會就去試吓唔同嘅餐廳啦!今次我就嚟咗呢一間非常有特色嘅小店!呢間小店喺屯門,唔好睇小只係一間屯門嘅小店,但係真係內有乾坤!款式唔算好多,不過勝在已經有我鍾意食嘅味道❤️❤️屋企人生日,就梗係要喺呢度買一個拿破崙蛋糕比佢慶祝一下啦!今次我就叫咗一款士多啤梨味嘅拿破崙蛋糕,呢個拿破崙蛋糕真係好吸引!好多好多好甜嘅士多啤梨喺度,而且唔係剩係得蛋糕上面鮮油,中間都依然有士多啤梨!中間嘅吉士好好食,而且拿破崙嘅餅底好鬆脆!非常新鮮!

中間嘅吉士好好食,而且拿破崙嘅餅底好鬆脆!非常新鮮!
2021-12-08 49 瀏覽
知道男朋友做嘢好辛苦,所以今日都好想慰勞下佢,就去咗買佢最鍾意食嘅拿破崙蛋糕俾佢食啦!講到拿破崙蛋糕,就梗係要去試吓呢一間拿破崙蛋糕嘅專門店Igatti 啦❤️一去到嘅時候揀好蛋糕之後,呢度嘅店員係預先帶好咗手套先再去拎蛋糕俾我哋,非常乾淨衛生!今次就叫咗一個男朋友好鍾意食嘅朱古力拿破崙蛋糕俾佢,朱古力味道非常香濃,而且中間夾雜左朱古力嘅吉士同埋朱古力醬,仲有拿破崙重點嘅餅底!令到成個蛋糕嘅口感層次非常豐富,我自己食咗一啖之後都有啲後悔點解淨係買一件咁少😂😂😂不過男朋友都非常鍾意,所以我自己都好開心,下次生日蛋糕可以知道去邊度買啦!