2015-09-17 1153 瀏覽
紐倫堡腸黑松露蛋熱狗配黑松露沙律醬($38)Lam脷: 5/5抵食: 4/5相機: 3/5呢間賣熱狗既小店好受歡迎,所以Vi專登走去試下呢款熱狗好大隻黑松露蛋炒得好香半熟!!一咬落去d蛋汁少少流,好正熱狗軟熟微熱,配埋黑松露沙律醬好好食!!!!腸就係普通豬肉腸,咁大隻都係$38, 真心推介地獄芝味四重奏($48)Lam脷: 4/5抵食: 3/5相機: 3/5呢款四重芝士熱狗真係夠唒邪惡芝士腸,雙重芝士醬加熱溶芝士,食落芝士味濃郁,做到拉絲效果芝士迷應該大愛但Vi都係推介黑松露蛋熱狗多d
紐倫堡腸黑松露蛋熱狗配黑松露沙律醬($38)
Lam脷: 5/5
抵食: 4/5
相機: 3/5
呢間賣熱狗既小店好受歡迎,所以Vi專登走去試下
呢款熱狗好大隻
黑松露蛋炒得好香半熟!!一咬落去d蛋汁少少流,好正
熱狗軟熟微熱,配埋黑松露沙律醬好好食!!!!
腸就係普通豬肉腸,咁大隻都係$38, 真心推介
地獄芝味四重奏($48)
Lam脷: 4/5
抵食: 3/5
相機: 3/5
呢款四重芝士熱狗真係夠唒邪惡
芝士腸,雙重芝士醬加熱溶芝士,食落芝士味濃郁,做到拉絲效果
芝士迷應該大愛
但Vi都係推介黑松露蛋熱狗多d
2015-09-14
15 分鐘 (外賣自取)
2015-09-13 1383 瀏覽
記得早前閱過飲食雜誌介紹全城多人排隊的紅磡熱狗店,今天便趁著週末假期,與友人一起慕名前來了解店子究竟有何魔力擄住人心。我們於下午三時左右到了店子,發現已有長長的人龍於門外狹窄的小巷排隊,保守估計也有十個人吧!幸而今天天氣稍稍回涼,否則大家早在門外被太陽曬溶掉了。苦苦等候了十五分鐘,竟然完全還未可點餐,本以為店內點餐人數眾多,但後來毅然發現原來店子因忙於製作食物,乾脆暫停新到的食客點餐,難怪輪候時間那麼久!就此,建議店子為排隊的客人進行分流,並於繁忙時段再多加廚房人手。終於到我點食物了!這店子香腸的款式真是很多,感覺是德國進口的貨色,包括墨西哥辣腸、羊肉腸和匈牙利熱狗腸等。點選時先選香腸款式,然後選醬汁和配料便成啊!是日我便點了紐倫堡腸配上熱熔芝士和蜜糖芥末醬熱狗,再併薯條和汽水。縱使店家落足嘴頭大力推介了一些要多加錢的配料、醬汁和飲料,我並未接受。再隔十五分鐘,熱狗餐總算製作完成,我急不及待打開品嚐!熱狗的表面有大大片溶岩般的的熱溶芝士,香味四溢,視覺和味覺首先享受一番,份量感覺亦算充足。熱狗包微微烤熱過,與紐倫堡腸和熱溶芝士,以及追加達到拉絲效果的熱溶芝士一併放進口裡,實在為人間一大

再隔十五分鐘,熱狗餐總算製作完成,我急不及待打開品嚐!熱狗的表面有大大片溶岩般的的熱溶芝士,香味四溢,視覺和味覺首先享受一番,份量感覺亦算充足。熱狗包微微烤熱過,與紐倫堡腸和熱溶芝士,以及追加達到拉絲效果的熱溶芝士一併放進口裡,實在為人間一大惹味美食,非常值得一吃!至於薯條亦炸得香脆,且不算油膩,而薯條亦是由整個薯仔連皮人手切條的,特別有薯仔的味道。
紐倫堡腸熱狗追加熱溶芝士
薯條
整體上,店子的熱狗不論款式和滋味都值得一吃。然而,排隊點餐確實嚇怕不少人(包括友人)。觀乎客人的數目和食物的價格,相信店子也有十分不錯的盈利,那為何不趁機好好擴充一下面積和規模以令客人有更佳的體驗?
2015-09-12
30 分鐘 (外賣自取)
紐倫堡腸熱狗追加熱溶芝士
薯條
  • 熱狗
2015-09-06 1424 瀏覽
成日聽人講熱溶芝士狗, 終於有機會黎食啦, 去到冇人, 我諗係因為5點幾關係, 唔係繁忙時間, 店員都態度都好好, 我係門口研究緊食邊款既時間佢叫我入去慢慢睇, 入面仲有相睇可以慢慢揀, 太多選擇我呢d選擇困難證既人真係諗到頭痕, 因為隻隻都想試最後揀左佢既魚蛋狗, 魚蛋意思係明太子炒蛋, 我呢d芝士怪緊係要加埋芝士啦, 同埋黎呢度就係為左食芝溶芝士架嘛!!! 因為7點幾要食晚餐關係, 所以冇跟到餐, 跟餐會有野飲再跟一款小食, 好似加10幾蚊架咋, 都抵架!等左10分鐘度!!終於有得食!!!好大pat蛋!!!店員仲好窩心咁教你點樣食, 首先要搣左個盒既2邊, 再慢慢推隻熱狗出黎, 用佢教既方法食真係冇咁"呢hea"XDD芝士好正, 真係可以做到拉絲, 都幾濃既芝士味, 蛋既份量都好多, 不過明太子味就唔多覺啦, 不過都冇所謂啦, 明太子唔係重點, 整體黎講唔錯, 但因為地點太唔就腳啦, 有經機會黎開呢邊都可以再黎食多次!!!

2015-08-15
2015-09-04 1431 瀏覽
地獄芝味四重奏($48),腸係芝士脆皮,中間係雙重芝士醬,面係熱溶芝士,足足四種黎個四重奏!帶少少辣得黎又食到停唔到口。芝士好多,食到芝士鹹香味,帶d辣, 睇住佢倒熱溶芝士,留哂口水,不過呢個1個人份量其實都真係幾飽,建議2個人share食啦!窮遊指數:6.5/10好味指數:8/10
地獄芝味四重奏

窮遊指數:6.5/10
好味指數:8/10
地獄芝味四重奏
2015-09-02 1202 瀏覽
咖哩腸👉熱熔芝士👉千島醬 ($38)行行下路見到想食好耐既Iconic H熱狗💁一樣一樣咁講下啦咖哩腸係唔辣 而且咖哩味唔會比芝士同千島醬掩蓋熱熔芝士一望落去就見到咁吸引勁邪惡😈 落得芝士既野都唔智太差 呢個熱狗都係本來店主提議咖哩茄汁 但係我同朋友都對千島醬比較有興趣😍千島醬好完美咁同芝士混在一起$38抵啦Curry Frankfurter👉Melted Cheese👉Thousand IslandThe Curry Frankfurter is not spicy but still show the taste of curry 💁 really my cup of teaThe melted cheese is so evil that I cannot handleThe thousand island sauce is not covered by the melted cheese😍 and it really suits
咖哩腸、熱熔芝士、千島醬
咖哩腸👉熱熔芝士👉千島醬 ($38)
行行下路見到想食好耐既Iconic H熱狗
$38抵啦

2015-08-31
咖哩腸、熱熔芝士、千島醬
2015-08-30 1388 瀏覽
之前上網見到人地介紹依間熱溶芝士熱狗,見好吸引,就同男朋友去左食啦,其實之前黎過一次,不過個次太多人排隊,所以放棄左,今次見無咩人就去左食啦,間店得5個位,如果要係間店食,就要等下啦,店員好貼心,服務態度好好,見好多人等緊位,都有同我地講附近有公園,可以到個邊食,終於到熱狗啦,可以自選配料,可以選他們推薦的套餐,叫左個推薦的餐牛仔腸+肉醬+熱溶芝士熱狗 套餐由於有位,所以我係間鋪頭食,好食的,不過有點失望,因為我最想食的熱溶芝士吾熱,一點都吾溶,係偏硬身的,芝士味都有,不過同我想像的不一樣,食吾到肉醬味,失望啊,另外叫左個自選的熱狗匈牙利熱狗腸+熱溶芝士 熱狗 套餐,由於芝士都係吾熱吾溶,所以都係普通熱狗,吾吸引,失望失望,套餐會跟薯條同汽水薯條反而吾錯,幾好食,為左熱溶芝士而食,結果失望了,

間店得5個位,如果要係間店食,就要等下啦,

終於到熱狗啦,可以自選配料,可以選他們推薦的套餐,

叫左個推薦的餐
牛仔腸+肉醬+熱溶芝士熱狗 套餐
由於有位,所以我係間鋪頭食,

另外叫左個自選的熱狗
匈牙利熱狗腸+熱溶芝士 熱狗 套餐,
由於芝士都係吾熱吾溶,所以都係普通熱狗,吾吸引,失望失望,

套餐會跟薯條同汽水
薯條反而吾錯,幾好食,
為左熱溶芝士而食,結果失望了,
2015-08-12 1639 瀏覽
熱潮減卻了,終於沒有了昔日見到的長龍,可以來嘗嘗它的熱狗如何的吸引~點了最簡單的牛仔腸配熱溶芝士和蜜糖芥末汁~ 熱狗包略為烘過,薄薄的麵包皮稍香,麵包亦夠鬆軟~ 但牛仔腸原來並非全牛肉製,點餐時也沒有留意到,吃下就是吃不出什麼肉的味兒,不大喜歡,腸衣亦有少許韌~ 熱溶芝士果然是誘人之處,當中混有兩種芝士,一香一拉絲,融合在一起的那種美味,確實是芝士迷必吃   整個熱狗配蜜糖芥末汁亦很搭當,不過略嫌汁少了一點~下次或許可以一試它的黑松露蛋~ 又看看是否真的那麼吸引~ 至於熱狗腸,還是要小心的選擇~

整個熱狗配蜜糖芥末汁亦很搭當,不過略嫌汁少了一點~
牛仔腸配熱溶芝士蜜糖芥末醬
2015-08-02
$19 (其他)
  • 熱溶芝士
2015-08-11 1528 瀏覽
黑松露蛋/雞肉磨菇腸/千島醬😍🍳炒蛋冇得輸👍👍 又有松露香又夠滑😋 仲有啲蛋汁添😍 腸真係有一粒粒磨菇喺到🙆 呢家睇番相都仲想食番hehee#餵食小tips🙆🙆 落單可以order埋切開一半同frd share 自己都食得方便啲😉/腸 配料 醬汁 夾埋成n百個combination 有選擇困難症點揀好?!!🙅🙅#餵食小tips🙆🙆: 店鋪好好咁設計左幾個特別既theme配搭 黑洞仲計過俾散叫便啲😆 eg. #三重芝士奏 (芝士腸/熱溶芝士/藍芝士汁) for cheese loverssss😍 給想特别啲又係sweet tooth既你😝 #花芝狗 (綿花糖/熱溶芝士/粟米片)之前係咁俾 #魚蛋狗 (三文魚腸/明太子蛋) 洗版 都好吸引呀呀呀😝😝ICONIC H 特色熱狗店 $38紅磡必嘉街97號黃埔唐樓C座106A舖👣行過條長路漫漫既天穚 直行 過馬路 轉右👣

黑松露蛋/雞肉磨菇腸/千島醬😍

ICONIC H 特色熱狗店 $38
紅磡必嘉街97號黃埔唐樓C座106A舖
👣行過條長路漫漫既天穚 直行 過馬路 轉右👣
2015-08-09 1410 瀏覽
芝士熱狗 好大份而且有不同的味道可以選擇有腸同而egg有足料的熱燒芝士,可以滿足到芝士控的心願一個都夠飽了我3點鐘去到,等5分鐘就可以等待的時間都正常仲係即叫即整外貌方面,很大份,而且很足料,所以一個就可以當一個正餐食了!我加了熱熔芝士,所以會覺得整個熱狗都有很重的芝士味,而且口口都有,所以我都覺得十分滿意!我叫了牛肉腸,味道有的,所以不怕沒有味道,加了芝士後的熱狗會更加特別重味道所以我都建議要加,souce 方面,如果想再重啲味就可以加啦!可以食到好熱同正的芝士熱狗
芝士熱狗
好大份
而且有不同的味道可以選擇
有腸同而egg
有足料的熱燒芝士,可以滿足到芝士控的心願
一個都夠飽了
我3點鐘去到,等5分鐘就可以
等待的時間都正常
仲係即叫即整
可以食到好熱同正的芝士熱狗
2015-08-04
5 分鐘 (堂食)
2015-07-21 1939 瀏覽
小新今次做外賣仔,買熱狗俾屈係hall就餓死既愛麗絲👫其實一早知有Iconic H呢間熱狗舖,但個陣幫襯既客人唔算多,但好似係有雜誌宣傳,就即刻突然好多人排隊去食😂愛麗絲點左個熱狗套餐:紐倫堡腸熱狗加黑松露蛋,配薯笑餅,飲可樂。首先,個人覺得個腸唔太好食😕 平時係食芝士腸/珍寶腸,今次有朋友介紹先食紐倫堡腸,但味道一般。另外,係Iconic H特別推介既黑松露蛋,雖然要加$10,但因為好食,都會想一試。個蛋閒落好香,啲黑松露份量適中,唔會只係得好少,呃人錢😂 味道好好🙈 個蛋好滑,不過食熱狗加埋個蛋就可能會有啲濟🙊 女仔們可選擇同人share😂 最後係薯笑餅,外型可愛,同埋較少餐廳有,所以逢食Iconic H不坊加幾蚊要呢個小食啦🙈
小新今次做外賣仔,買熱狗俾屈係hall就餓死既愛麗絲👫

紐倫堡腸熱狗加黑松露蛋
熱狗套餐 薯笑餅 可樂
15 分鐘 (外賣自取)
2015-07-20 1536 瀏覽
去到 店內只有兩張貼牆既枱同四張櫈 咁岩已經坐滿人 所以我同男朋友就企喺店內食 我地揀左有粒星推介既紐倫堡腸($25)加熱熔芝士($10)仲有甜酸瓜($6)做配料同蜜糖芥未醬汁($3)見隔離枱有人點左熱熔芝士+黑松露蛋 唔知兩樣濃味既配料加埋一齊會唔會太"漏"呢? 講番我地隻熱狗,等左4分鐘左右就熱辣辣整好 一拎起隻熱狗,地心吸力既關繫令厚厚既芝士好似岩漿咁緩緩開始流動, 一入口同時食倒至愛既蜜糖芥未醬 不過略嫌個醬太少 好似普通牛油塗麵包薄薄既一層咁 如果多d就更好 d cheese既韌性好強 可以拉倒長長既絲 yummy. 紐倫堡腸係豬肉腸尼 味道唔會好似多數d熱狗腸-特別係喺外國食倒既嗰隻咁咸, 唔錯唔錯. 加左甜酸瓜係意想不到咁好食 平時我唔太中意酸瓜醬或麥記漢堡入面片酸瓜 偏偏我男朋友好中意所以揀左 呢度既酸瓜係一條條迷你型原條既 驚喜既係食倒甜味 個人覺得呢個配搭真係幾好味 不過建議兩個人share 一半好滋味 成個可能就會濟~
2015-07-19
2015-07-19 1395 瀏覽
舖內只有4張椅子~多數都係俾人坐曬~ 為左唔想等叫左2個包餐就去斜對面既賣包快餐店到買左個批坐低食,以為得我地會咁,點知去到都有幾枱係咁,不如2間舖頭對換好過啦🙊講返食~2個熱狗分別係三重芝士&黑松露炒蛋+$12跟餐有得揀小沙律/笑面薯餅/薯條+$10有柚子梳打。即叫即整都唔洗等好耐時間。熱辣辣既包同薯餅已經係面前!三重芝士有藍芝士,車打芝士同脆皮芝士腸!車打由熱轉室溫時間會慢慢變「煙銀」,藍芝士溶曬後比車打流質好多,一口食落加埋脆皮腸就會有好多層次係口內發生。個炒蛋好滑~少少半生熟既流質+上黑松露的香!😋呢個包係2條細腸前後放~腸有少許黑椒味~柚子梳打幾好飲,幾清新,但其實就同出面既無咩分別既。+$10就好似唔太抵了。笑薯餅同薯條都係脆既,即叫即炸嘛話曬,讚既係,唔係好油囉又啖啖肉咁。
舖內只有4張椅子~多數都係俾人坐曬~

😆
10 分鐘 (外賣自取)
😆
2015-07-13 1482 瀏覽
在新大光燈吃過午餐,沿着必嘉街直走,再一次路過這人氣熱狗小店 - ICONIC H。特來朝聖大可不必了,但既然是再次路過,也算是有食緣吧,姑且一試吧。此店小得可憐,也不好意思站在熙來攘往的路上拍門面照了。窄長的店面,四分三位置是廚房及下單收銀處,餘下的位置就是給客人「堂食」的。又是那種靠牆的窄長的桌面,加上不甚舒適的高椅子,在此用餐絕對要比快餐更快吃完才是正道。        店面以橙黃作為主調,加上牆上可愛的卡通熱狗擺飾,雖然簡單卻甚具心思。也許是小本經營的吧,感覺就是主打外賣的店,但看店的人氣擴充店面也是指日可待的吧!         時值三時,雖不致傳聞中排隊半小時那麼誇張,但店內的位子早就坐滿,店外店內都是等外賣的人客。我倆早已吃過午餐,只為嘴饞而來,單點一隻熱狗已很足夠了。        這兒的熱狗$25起跳,配熱狗包及不同口味的香腸,以及指定口味的醬汁。備受熱捧的熱溶芝士須以$10加購,此外也可以加購配料令熱狗口感更豐富。           因此,要吃到大熱的熱溶芝士熱狗,最少是$35起跳,值得與否真的要一試才知吧!           選了芝士腸熱狗配熱溶芝士($35)
在新大光燈吃過午餐,
沿着必嘉街直走,再一次路過這人氣熱狗小店ICONIC H

特來朝聖大可不必了,
但既然是再次路過,也算是有食緣吧,姑且一試吧。

時值三時,雖不致傳聞中排隊半小時那麼誇張,
但店內的位子早就坐滿,店外店內都是等外賣的人客。
我倆早已吃過午餐,只為嘴饞而來,單點一隻熱狗已很足夠了。

這兒的熱狗$25起跳,
配熱狗包及不同口味的香腸,以及指定口味的醬汁。

備受熱捧的熱溶芝士以$10加購
此外也可以加購配料令熱狗口感更豐富。

因此,要吃到大熱的熱溶芝士熱狗
最少是$35起跳,值得與否真的要一試才知吧!

選了芝士腸熱狗配熱溶芝士($35),夠Chessy吧!
需時十分鐘,期間看見店員沒帶手套,徒手把香腸放進去...衛生方面必須要改善!
熱狗用趣怪的熱狗盒盛着,吃起來也更方便,也不會令芝士流出弄污地方。

這熱腸給我的第一好感是芝士用量十分慷慨!
要知道芝士的成本不高,
看那芝士的顏色深淺相間,
就知道這是以不同的芝士 -
Cheddar
Mozzarella混搭而成,感覺甚有誠意

熱溶芝士滿滿的鋪在熱狗上,
每一口咬下去都嘗到豐盈的芝士,芝士迷之福也!

Cheddar令芝士香濃滋味,而Mozzarella造出澎湃的牽絲效果
選配燒烤汁的關係,那蜜味的甜香跟咸香芝士非常搭配,比配平凡的茄醬更佳。
熱溶芝士十分出彩,但芝士腸同樣出色,
長長的橫跨包身兩邊,並沒有偷工減料,
每口熱狗都嚐到芝士腸之餘,腸衣十分煙韌
豬肉和芝士味不算濃,但肉質緊緻彈牙,以口感取勝。

而最平凡就是熱狗包本身了,除了鬆軟外,幾乎就只是為了承載熱溶芝士而存在的載體,不過沒有了它就成不了熱狗吧! 而且也是因為它,而令這東西變得飽肚的,吃過午餐的我倆分嚐熱狗,結果飽上加飽。
芝士腸熱狗配熱溶芝士

這熱狗看似簡單,卻是意想不到的美味
欣賞小店的誠意,不是單純賣弄噱頭,值得支持

2015-07-17
芝士腸熱狗配熱溶芝士
2015-07-02 1898 瀏覽
Who said sausages had to be beef, pork or chicken? At ICONIC H, they have this sausage made of SALMON!I tried two starting with a plain one so that I could taste the sausage properly.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Salmon dog with mustard:This was just the salmon sausage with mustard.The mustard and salmon tasted great together and the fish sausage was really interesting because there was mashed fish in it and the sausage casing was made of a vegetarian casing.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★ Salmon Addiction hotdog:The

Salmon dog with mustard:
Salmon Addiction hotdog:
The Salmon Addiction hotdog is a Salmon sausage topped with Mentaiko Egg and Mayo.
The egg was beautifully done, it was almost like a liquid omelette which acted like a sauce for the hotdog.
Both were delicious so it is hard to say which one I liked more.
Apple drink:
The fizzy apple tasted natrual just like appletiser which is not too sweet.
◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎
2015-06-20 1386 瀏覽
繼上次來訪後,一直很懷念這裏的熱溶芝士,得悉最近有新品,✌️又找到藉口來了!甜熱狗的配搭新穎有創意,以棉花糖取代香腸,起初擔心會格格不入,怎料熱溶芝士可跟熱溶綿花糖如此匹配!麵包鬆軟不在話下,加上甜甜的棉花糖和大量芝士,好吃到我倆搶着吃!還有都是新推的魚蛋狗,不要誤會,沒有魚蛋的。魚是指肉腸以三文魚製成,比一般雞肉豬肉腸少了肉汁,但富鮮味,跟吃三文魚無異,比起一般肉腸更健康。蛋是指上面的明太子炒蛋。記得第一次來的時候,就是要了黑松露炒蛋,炒蛋十分嫩滑,而且黑松露香氣濃郁。這次的明太子炒蛋沒讓我失望!同樣嫩滑流心,有濃濃的明太子鮮味。喜歡吃魚肉的朋友,不能錯過它!

魚蛋狗 $48 花芝狗 $32

魚蛋狗$48

還有都是新推的魚蛋狗,不要誤會,沒有魚蛋的。

流心蛋

喜歡吃魚肉的朋友,不能錯過它!
  • 熱熔芝士
  • 花芝狗