2022-10-14 39 瀏覽
放工約埋為食姊妹去試新試嘢食,第一次呢間餐廳,餐廳叫 "i Kitchen"位於觀塘巧明街106號冠力工業大廈2樓1號舖,見人地話呢間好好食,今日終於到我哋試吓係咪真係咁好味😋前菜叫左個意大利火腿伴溫室皺皮瓜$98,爽脆清甜的鄒皮瓜配咸意大利火腿,經典的美味!仲有沙律菜在上面好正呀!輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148煎到焦香的帶子外層香口,裏面柔軟,充滿醬汁的意大利飯配埋甜甜的紅椒,味道非常濃郁,配埋咸咸地的芝士片食,味道又更豐富!煙三文魚牛油梨薄餅$148,薄餅底係正宗意大利🇮🇹超薄餅皮,面頭佈滿煙三文魚,裏面充滿牛油梨,配上焗到脆卜卜的餅地,口感非常好👍最後個米蘭海鮮湯 $68,燈紅色的湯上面有隻香煎開邊大蝦,蝦🦐肉非常彈牙,湯充滿番茄和蝦味,好好飲呀!餐廳價錢合理,食物質素超班!呢餐超級滿意,下次都要再黎過食!

輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148

2022-10-14 30 瀏覽
開心星期五,同姊妹去食飯相聚,當然要食好啲!去觀塘巧明街106號冠力工業大廈2樓1號舖的"i Kitchen"。西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268,呢一道菜真係超吸引,不論係份量,色彩,味道,都係大師級水準!海鮮有蝦,扇貝,青口和墨魚仔,辣辣地的辣肉腸加濃郁的雞肉燉飯無得彈!輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148,焦香的帶子外層香口,裏面柔軟,充滿醬汁的意大利飯配埋甜甜的紅椒,味道非常更豐富!韓式炸雞球伴芝士醬$78,雞肉非常juicy,炸雞外皮炸到金黃色,炸得剛剛好,配上芝士醬,真係好"芝"味。如果覺得油膩,配沙律菜食都一樣咁好食,味道更加清新!青檸柚子蜜果茶好似日落的顏色好靚呀😻酸酸甜甜好開胃,仲有D果肉。食咗咁多濃味和油膩嘅嘢,飲佢就最適合!
2022-10-14 33 瀏覽
放假同男朋友去觀塘行街,夜晚食飯帶左我去工廈的一間西餐廳食飯,餐廳叫 "i Kitchen"位於觀塘巧明街106號冠力工業大廈2樓1號舖,可能因為係工廈,所以餐廳面積都幾大。餐廳有個吧枱,好搶眼!見其他枱叫左西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268,睇落好吸引,一於叫嚟試吓!個飯擺到好似朵花咁,賣相真係一流呀!海鮮好多呀,有大蝦,原隻帶子,青口,墨魚仔,每樣都有成3隻,加埋辣肉腸和雞肉的燉飯,材料勁豐富,好好味!一直都好想試吓油封鴨係點,今日終於有機會啦!叫左份油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188,鴨肉好嫩,大廚煎到鴨微微焦香,嫩滑的鴨肉配焦香的外皮,口感非常好,加埋生火腿食味道更豐富,白豆吸左鴨的油脂好好味😋
2022-10-14 23 瀏覽
今次好推介一間位於觀塘工廠大廈嘅人世西餐廳,呢間餐廳環境靚食物正非常適合拍拖去食!今日就同男朋友兩個人去食,我哋叫咗一個魷魚圈一份意大利飯同埋一個薄餅,兩個人都食到非常之飽好滿足呀!小食香脆魷魚圈,呢個魷魚圈嘅份量都大份,而且佢嘅魷魚圈揸得非常香脆,佢嘅炸粉唔會好口,食到魷魚圈好煙銀嘅感覺!主菜方面,香煎厚切鵝肝配牛肝菌意大利飯,這個意大利粉亦都非常出色,自己本身就非常喜歡吃牛肝菌,再加埋非常香濃嘅意大利飯!我重點就係佢嘅厚切鵝肝,真係冇得輸!我哋仲叫多咗份煙三文魚牛油梨薄餅,佢呢個薄餅亦都非常之好食,因為佢嘅薄餅真係好薄而且食落非常香脆,再加埋三文魚同埋牛油果味道非常之白搭。

2022-10-14 24 瀏覽
朋友仔生日,訂左餐廳同佢慶祝,餐廳係觀塘巧明街106號冠力工業大廈2樓1號舖,叫 "i Kitchen"。我哋叫左2個意大利飯,同2個唔係小食份量的小食。輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148 煎到焦香的帶子外層香口,裏面柔軟,充滿醬汁的意大利飯配埋甜甜的紅椒,味道非常濃郁,配埋咸咸地的芝士食,味道又更豐富!香煎厚切鵝肝,牛肝菌意大利飯$168,塊鵝肝真係超厚,鵝肝煎到金黃色,顏色超靚。鵝肝的油脂混合芝士白汁意大利飯味道非常濃郁,配埋牛肝菌獨特的香味,真係非常吸引!香脆魷魚圈$68,有新鮮沙律菜伴碟。炸魷魚圈同沙律菜一齊食,更加清新清新。亦可以點酸酸甜甜的泰式辣醬食,非常惹味。呢個扒德國腸拼盤 $158犀利,份量超級地多,有成7條大德國腸,WoW😋今次呢餐生日飯真係好好味呀!
今次呢餐生日飯真係好好味呀!
2022-10-12 28 瀏覽
雖然呢間餐廳係工業區,但食物質素絕對值得大家去試,而且環境好好,絕對可以一試👍🏻我地先黎一個小食,炸薯條,松露醬 $48🍟薯條炸得香脆熱辣,松露醬係餐廳自家調教,有少少甜,但都好香松露味,好好食😋另外再叫一個意大利火腿伴溫室皺皮瓜$98🍈意大利火腿唔會太厚,好香好濃味,又無豬騷味,同蜜瓜一齊食口感好好!之後就係主食西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯($268)同埋三文魚籽,墨魚,野菌墨魚汁意粉$128🤓燉飯因為真係好多海鮮,好鮮味,滲晒落飯入面,而辣肉腸同雞肉放係飯上面,一齊食真係好好味呀!意粉爽口,每條都沾到墨魚汁,墨魚又彈牙鮮味,配埋新鮮三文魚籽同埋野菌好香,超正!最後再飲埋杯鮮奶咖啡,香濃幼滑既咖啡好好飲,鮮奶又唔會太甜太多🤞🏻
2022-10-12 25 瀏覽
今次同男朋友黎開觀塘,就特登去佐呢間朋友推介既I Kitchen,果然無令人失望!🥩澳洲榖飼牛肉眼配松露燒汁$198牛肉眼嫩滑多肉汁,鮮嫩色既牛肉係岩岩熟,口感好好,配上松露汁好香,更加鮮味!🧡香煎厚切鵝肝,牛肝菌意大利飯$168鵝肝真係好厚,煎到香脆式焦香,但切開仲係軟滑即化,配上濃味既牛肝菌,成個飯好惹味好好食!🍖扒德國腸拼盤 $158呢個拼盤好豐富,有巴雷特豬肉腸,維也納腸,芝士雞肉腸,蘇寶力腸,每一條腸都煎得好香,肉味又濃,芝士雞肉腸好香芝士味,食晒既話其實已經好飽,但又好滿足🤣🍧檸檬雪芭檸檬雪芭當然就會酸酸地,但有埋其他忌廉同生果一齊食,所以唔會太酸,只會有消滯感覺,做甜品岩晒!
🥩澳洲榖飼牛肉眼配松露燒汁$198
🧡香煎厚切鵝肝,牛肝菌意大利飯$168
🍖扒德國腸拼盤 $158
🍧檸檬雪芭
2022-10-11 23 瀏覽
我地先食前菜意大利火腿伴溫室皺皮瓜$98🍈意大利火腿好香,甘香既油香味岩岩好,配埋蜜瓜黎食就更好食,完全唔會好濟!之後就係主食西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯($268)同埋輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯($148)😻海鮮飯真係好多海鮮,蝦,青口,扇貝,魷魚仔,全部都鮮味香甜,辣肉腸同雞肉就進一步提升燉飯既味道,咁多材料口感好豐富!而另外煎香既帶子外皮有啲脆,但本身既鮮味嫩滑仍然保留到,意大利飯唔會過硬,啲醬汁令到意大利飯好香,加上紅椒一齊食,口感超正超好食!食佐咁多野飲埋杯玫瑰士多啤梨鮮奶就岩岩好,士多啤梨鮮奶甜度適中,香濃又滑,超好飲!
2022-10-11 24 瀏覽
位於觀塘既呢間I Kitchen係工業區,但唔難搵,入到去好舒適,食物質素真係好好,慶祝岩晒呀!意大利火腿伴溫室皺皮瓜$98🍈呢個用黎做前菜就岩岩好,又開胃,意大利火腿厚薄適中,味道香濃,唔會有豬騷味,加上蜜瓜一齊食口感岩岩好,更解油膩感👍🏻米蘭海鮮湯 $68😋海鮮湯有好多海鮮,好大隻既大頭蝦,其他青口果啲,好鮮味,而湯煮到好濃好稠,超級香濃好飲!香煎厚切鵝肝,牛肝菌意大利飯$168😍厚切既鵝肝好吸睛,煎到香脆既鵝肝裏面仲好軟滑,牛肝菌引好香,成個意大利飯都好濃味,岩晒啲重口味既朋友🤣但整體真係好好食!油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188🦆鴨髀無鴨騷味,煎香既外皮滴佐好多油落白豆,令到啲白豆唔會好乾,鴨肉又嫩,仲有煙肉夾埋一齊食,好好既口感!檸檬雪芭🍧雪芭酸酸地,但加埋其他忌廉生果一齊食好香好好味,仲有少少開胃消滯,做甜品一流!

意大利火腿伴溫室皺皮瓜$98🍈

米蘭海鮮湯 $68😋

香煎厚切鵝肝,牛肝菌意大利飯$168😍

油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188🦆

檸檬雪芭🍧

2022-10-10 24 瀏覽
係I Kitchen同姊妹度過佐開心既一晚呀!呢度裝修幾好,環境坐落好舒服,岩晒我地一路食一路傾計👍🏻我地先叫佐好特別既油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188🦆鴨髀煎到焦香,鴨髀既油香滲晒落白豆,完全唔騷,再有啲煙肉做伴碟一齊食口感就超豐富啦!😍之後有煙三文魚牛油梨薄餅$148🍕大大塊既煙三文魚好香,唔會太油,牛油果又好軟腍,pizza底好薄好脆,口感好好!🤤食完主食就食埋甜品啦,朱古力心太軟🧁心太軟好濃朱古力味,一切開入面既朱古力流心就流晒出黎,香濃既朱古力加上軟綿綿既朱古力蛋糕,真係好正呀🍫甜品就唔少得一杯棉花糖朱古力🧋成杯朱古力味好濃,棉花糖鋪滿成杯朱古力,好甜好香,飲完有好幸福既感覺呀🤣
2022-10-10 25 瀏覽
I Kitchen係觀塘工廈區,但都算易搵,上到去餐廳環境好好,抵讚!🦞龍蝦海鮮意大利粉$168龍蝦好大隻,啲肉又彈口,好鮮味,青口同魷魚仔都好好食,鮮味十足,意粉就吸晒啲味,好濃好香好食!🦀香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律$88蟹肉餅煎到金黃色,一絲絲既蟹肉好有口感,如果覺得油膩既話可以同啲梨片沙律一齊食,咁就可以中和番,做小食好唔錯!🦆油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188鴨髀焦香嫩口,嫩滿既鴨肉配上微焦既外皮口感好好,微微既油香滲透落白豆,加止煙肉做伴碟一齊食,口感好豐富,好香好好食!🍓玫瑰士多啤梨鮮奶成杯都係粉紅色,好少女心呀😆士多啤梨鮮奶唔會太甜,但好香濃好滑,好飲!
🦞龍蝦海鮮意大利粉$168
🦀香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律$88
🦆油封法國鴨髀伴煙肉煮白豆$188
🍓玫瑰士多啤梨鮮奶
2022-10-07 40 瀏覽
同朋友今日黎到觀塘工廈既一間西餐廳,座位闊落裝修有特式,我地幾個女仔一齊傾下計就岩晒。西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268海鮮有好多款,蝦,青口,扇貝,魷魚仔,每款都好鮮味,啲飯吸收晒啲鮮味,加上辣肉腸同雞肉既肉味,燉飯既味道口感都好豐富,超正!🤩輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148帶子煎香佐外皮,但本身既鮮味仍然保留住,意大利飯夠晒軟腍,又好吸收啲醬汁,仲有紅椒一齊食,口感超豐富🤪韓式炸雞球伴芝士醬$78炸雞金黃色,外脆內軟,配埋芝士醬好香,又完全唔會覺得油膩,做小食岩曬呀!🤓

西班牙海鮮,辣肉腸,雞肉燉飯$268

輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯$148

韓式炸雞球伴芝士醬$78
2022-10-07 25 瀏覽
觀塘既I Kitchen係工廈區入面,但食物質素一啲都唔差,而且店員態度好好,好熱情❤️‍🔥龍蝦海鮮意大利粉$168🦞大大隻龍蝦絕對唔講得笑,龍蝦肉爽口彈牙,其他海鮮魷魚仔 青口果啲都好重海水味,好好食,意粉吸晒啲海鮮味,好香好正!三文魚籽,墨魚,野菌墨魚汁意粉$128🦑三文魚籽好鮮味,墨魚又唔會太韌,加埋野菌好香,意粉墨汁味好重,有啲咸香,好正呀!香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律$88🦀蟹肉餅煎到金黃香脆,入面每一啖都係蟹肉,香梨同沙律中和和番蟹餅既油膩感,超好食!米蘭海鮮湯 $68🫕海鮮湯有好大隻大頭蝦,仲有其他海鮮,鮮味十足,湯好濃稠,香濃好飲!

龍蝦海鮮意大利粉$168🦞

三文魚籽,墨魚,野菌墨魚汁意粉$128🦑

香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律$88🦀

米蘭海鮮湯 $68🫕

2022-10-06 128 瀏覽
餐廳位於工廈,內裡環境唔錯,光線柔和,藍光下增添浪漫。美食選擇多,樣樣都唔錯。白酒牛油加仁里煮紐西蘭半殼青口 $98紐西蘭青口大隻肥美,肉嫩味道鮮甜,個汁好濃味醮下已經好好食。香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律 $88蟹餅都好大件,依個價錢都幾抵,絲絲蟹肉好足料,配埋沙律菜食健康又美味。套餐:甘筍湯餐湯套餐有埋,湯味清甜濃稠適中,口感滑滑。套餐:醬燒美國豬仔肋骨 $168BBQ醬汁濃郁惹味,均勻地塗滿豬肋骨上保證好夠味,三支骨咁多啦,肉質厚實,啖啖肉幾好食。套餐:紫薯鮮奶 +$12紫薯味淡淡,偏重奶味,熱飲幾舒服。自家制朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕 $68甜品的不二選擇,又熱又凍朱古力少少流心,配埋忌廉加雪糕,完美組合。

白酒牛油加仁里煮紐西蘭半殼青口 $98
白酒牛油加仁里煮紐西蘭半殼青口

香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律 $88
香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律

套餐:甘筍湯
餐湯套餐有埋,湯味清甜濃稠適中,口感滑滑。
甘筍湯

套餐:醬燒美國豬仔肋骨 $168
醬燒美國豬仔肋骨

套餐:紫薯鮮奶 +$12
紫薯味淡淡,偏重奶味,熱飲幾舒服。
紫薯鮮奶

自家制朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕 $68
自家制朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕
2022-09-29
5 分鐘 (堂食)
白酒牛油加仁里煮紐西蘭半殼青口
香煎美式蟹肉餅伴香梨及田園沙律
甘筍湯
醬燒美國豬仔肋骨
紫薯鮮奶
自家制朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕
2022-10-06 41 瀏覽
今晚加班關係,就約埋同事食一間係觀塘工業區的#ikitchen 。同事都話餐廳環境很不錯啊,加上燈光柔和,比到我哋感受到放鬆心情的感覺。點左2 款食物開心分享,惠顧主菜或意粉只需加$38,便可以跟餐湯同餐飲,呢個價錢都很實惠啊☺️。今晚的薯仔忌廉湯,有點肉薯蓉的味道,啱晒喜歡食薯仔的同事🤭。🦞龍蝦海鮮大燴,食材有半邊龍蝦,肉質爽彈鮮甜而且很多膏,藍青口味道咸咸的,🐙八爪魚Q 彈爽口,同埋大量新鮮瓜菜,番茄🍅醬汁味道酸酸甜甜的,令到我哋食得很開胃。另同事點左🍝,帶子黑松露墨汁意粉,帶子底面輕輕煎過,食落軟綿爽口,黑松露醬汁很香,調味都很好👍,成碟意粉都很掛汁,煙煙韌韌有咬口,幾好味😋。飲品我點左滋潤的熱檸蜜,同事則點左蝶豆花梳打,佢話清新爽喉☺️。
今晚加班關係,就約埋同事食一間
係觀塘工業區的#ikitchen 。

🦞龍蝦海鮮大燴,食材有半邊龍蝦,肉質爽彈鮮甜而且很多膏,

2022-10-06