2019-04-19 35 瀏覽
一提起 「 I Cremeria 」,就會即刻諗起精緻既雪糕同蛋糕原來都有Dinner set ,有 Pasta / Rice / Sandwiches & Wraps, 大概有10 款選擇。呢晩我揀左 Pearl Scallop and Zucchini Linguine (珍珠帶子伴意瓜扁意麵),再另加$30 配左Salad 同熱檸茶。雖然餐廳唔算大, 不過環境舒服, 用上花朵點綴, 佈置簡潔優雅, 令人坐得舒服 !唔駛等好耐就已經有得食, 成個set 用花邊銀盤上, 附上一杯小鮮花作點綴, 頗精美。意粉賣相吸引, 聞起嚟好香!珍珠帶子有很多粒, 分量足, 味道亦夠香濃。扁意粉唔會過腍, 有咬口, 唔會乾淨淨, 很夠味!! 一個人食非常足夠! 以后食晚餐又多個好地方!

2019-04-13
朋友介紹這間餐廳🍽,估唔到原來除咗有雪糕🍦和咖啡☕之外,係有set lunch!真係意料之外!Set lunch嘅選擇都算多,價錢都合理,講真依家一杯咖啡都要30至40元,所以午餐連咖啡,都算抵食!環境亦都好舒服,夠晒陽光🌞,又多花花草草裝飾🌷☘,真係睇得舒服又食得舒服!我叫咗個是日咖喱!份量都好多,真係食到好飽!沙律都有好多唔同嘅蔬菜🥦,非常爽口新鮮!好特別係有前菜,牛蒡好味清甜,如果有多啲就更加好!😆😆😆咖喱比我想像中多小小辣,送飯一流不過我最鍾意就係伴蔬菜,夠新鮮,分量亦都多,感覺都健康啲!最後一杯cappuccino☕,真係超好飲!甜度適中,滿滿嘅泡,又夠晒凍,真係完美嘅句號!👩‍⚖喺度食午餐,會有鮮花伴碟, 即時感覺都green 咗

我叫咗個是日咖喱
!好特別係有前菜,牛蒡好味清甜,如果有多啲就更加好!😆😆😆

咖喱比我想像中多小小辣,送飯一流
不過我最鍾意就係伴蔬菜,夠新鮮,分量亦都多,感覺都健康啲!

👩‍⚖喺度食午餐,會有鮮花伴碟, 即時感覺都green 咗

2019-04-15
2019-04-16 41 瀏覽
每次行過朗豪坊4樓都見到一間好靚好高級既日式下午茶雪糕店 I CREMERIA, 成日都俾佢個半蜜瓜+軟雪糕, 成塊金萡雪糕吸住眼睛, 但哩D睇得出既昂貴, 我哩D窮L點會捨得食丫~ 但係今日有D唔同~ 佢出咗個日本amao士多啤梨期間限定TEA SET, 所以決定同朋友坐底試下佢~ 兩個人叫咗兩個TEA SET, 一個係日本amao士多啤梨輕食$158, 另一個叫咗宇治抺茶芝士蛋糕+綠茶雪糕$128 (勸大家ORDER前要搵定位先好叫丫~ 因為I CREMERIA真係好多人, 再唔係可以坐出面露天位, 不過咁熱天氣, 緊係入面好D啦) 日本amao士多啤梨輕食--- 成個SET 都好鬼少女, 全部粉紅色咁~ 有D唔捨得食佢~ 士多啤梨食咗先~ 勁甜好多汁~ 士多啤梨雪糕好香滑, 士多啤梨鮮忌廉卷蛋好鬆軟~ 好好味~ 配咖啡一流配答~ 宇治抺茶芝士蛋糕+綠茶雪糕--- 一直都忠愛字治抺茶所有既甜品, 芝士蛋糕之士香濃,, 中間搽茶CREAM+紅豆甜度適中, 綠茶雪糕茶味好濃, 好幼滑~ 值得推介~
2019-04-13
好耐冇同女朋友行街 今日行朗豪坊 本來想係朗豪坊Foodcount到揾野食 點知比我見到i Cremria Cafe有晚餐食 見佢咁大膽夠膽做做下甜品踩過界 咁我都大膽D試佢一次 點餐方式係 自己去收銀點完餐先去揾位 同Foodcount既做法一樣 叫完終於坐低左 裝修方面每次行過都覺得好靚 金碧輝煌咁 今次為大家介紹既係『鹿兒島温泉蛋卡邦尼意粉』 本身都諗住伏伏地 因係係甜品鋪再轉型玩埋西餐 期望唔大 點知食落好Creamy 味道濃郁 有蛋香 煙肉粒既咸味 令到個味道豐富左 👍👍👍『野菌黑松露忌廉寬麵』黑松露唔會弧寒 每條意粉都忌廉汁 雜菌炒得好香 每一啖都好滿足 我夠膽講 已經贏左好多打正𣄃號既西餐廳『南瓜湯』呢個反野有D失望 味道有少少偏淡 有D水水地 唔夠(杰)『凍檸茶』一飲落檸檬味都還可以 要再篤多幾下 有陣類似蜜糖既甜味 不過不失『Monbana香醇朱古力Affogato』超級好食 雪糕軟滑 拍得住雪糕車既口感 朱古力非常濃郁 就咁食未必頂得順 但加埋雪糕食一流 一啖接一啖 好快就食晒 女朋友平時好怕朱

『Monbana香醇朱古力Affogato』超級好食 雪糕軟滑 拍得住雪糕車既口感 朱古力非常濃郁 就咁食未必頂得順 但加埋雪糕食一流 一啖接一啖 好快就食晒 女朋友平時好怕朱古力苦 但今次2者融合 連女朋友都讚

BTW:整體既餐具都好靚 食物味道係會再食既 有機會大家一定要黎試下

2019-04-13 45 瀏覽
Shopping完好肚餓就嚟到朗豪坊食晚餐,見新出左set dinner所以就嚟試下啦😀.餐點價錢88蚊至98蚊不等,係mk算中間價錢啦:-D 不過d野食偏清淡,可算係食素 or light嘅新地方!另外亦有幾款三明治或warp揀😝😝 我地揀左個豚肉番茄意粉($98)🦔上面有只温泉蛋架!吉開撈埋落意粉食味道更豐富🤤 而且豚肉份量好多下,每啖都食到,又新鮮!入面仲有d菇菇,咬口都多左👍🏻👍🏻.Salad就細細個,上面用左芝麻醬😗. 男朋友叫左日式咖哩飯($98)😇入面只有雜菜,但都幾大舊下!食完真心full~ 當清下腸胃係幾好😍味道上偏辣的,食食下就會慣左,又幾惹味😌. Cappuccino 奶味比較重,咖啡味都ok😛

我地揀左個豚肉番茄意粉($98)🦔
上面有只温泉蛋架!

Salad就細細個,上面用左芝麻醬😗.

男朋友叫左日式咖哩飯($98)

Cappuccino 奶味比較重,咖啡味都ok😛
2019-04-13 35 瀏覽
睇完戲就嚟到塭野食!原來呢間雪糕專門店開始左有dinner set offer💁🏻‍♀️ 未食過所以嚟try try🤩 大部分都係素,啱哂想食清d嘅人啦:-D 我地揀左個日式咖哩飯($98)😋😋另加30蚊要湯同野飲❤️ .餐湯係南瓜湯,比較淡味,甜甜地,配包食都幾好味😀 .主食咖哩都幾辣下!入面有青椒、西蘭花、薯仔、番茄同青葵❤️ 配菜都有小小切左嘅車厘茄同洋蔥!薯仔好淋的,幾入味💪🏼飯係圓圓個種,咬口十足😀😀 .另外叫左豚肉意粉!一樣係比較light嘅口味,番茄味重,偏酸嘅 個人嚟講好喜歡❤️❤️.熱檸茶成壺上!茶係用左twinning geh😌.#hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#soup#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#hk#foods

大部分都係素,啱哂想食清d嘅人啦:-D

餐湯係南瓜湯,比較淡味,甜甜地,配包食都幾好味😀 .

熱檸茶成壺上!茶係用左twinning geh😌.

今日同兩個閨蜜喺朗豪坊行街!本身想去呢度食雪糕🍦但係望望下原來有正餐嫁喎🥰二話不說就走咗入去呢間餐廳 諗住食完正餐再可以食埋雪糕🍦餐廳係自助形式嘅 自己搵位坐 再自己出去叫嘢食俾咗個號碼牌你食物準備好嘅時候就會有店員拎過嚟俾你我哋叫咗三個意粉 一嚟到嘅時候發現好靚喎啱晒港女心水 配埋雲石枱好好feel跟餐可以有沙律或者湯然後有杯餐茶 係用茶包🤪意粉比我地想像中煮得香濃😍我哋食咗一個溫泉蛋carbonara意粉一個溫泉蛋番茄意粉一個南瓜醬帶子意粉我個人最鍾意南瓜醬帶子意粉特別得來又唔會太濃烈清清地不過另外兩碟意粉撈埋溫泉蛋都好正一路坐氣氛都好好 望住朗豪坊嘅燈飾同朋友傾計傾到11點先俾人趕走 本身諗住入嚟食雪糕 但係食正餐原來都夠晒飽傾住計我哋都冇再特別去叫嘢食嚕!
今日同兩個閨蜜喺朗豪坊行街!

本身想去呢度食雪糕🍦但係望望下原來有正餐嫁喎🥰

不過另外兩碟意粉撈埋溫泉蛋都好正

一路坐氣氛都好好 望住朗豪坊嘅燈飾同朋友傾計
傾到11點先俾人趕走

本身諗住入嚟食雪糕 但係食正餐原來都夠晒飽
傾住計我哋都冇再特別去叫嘢食嚕!
2019-04-11 77 瀏覽
今日去完旺角朗豪坊睇早埸,見到I Cremeria嘅雪糕/甜品蛋糕真係心思思想叫番杯食下,好認真咁睇緊叫乜好嘅時候店員拎咗張Lunch Set Menu出嚟,原來而家唔只一間雪糕店仲係一間Cafe,12點開始會有lunch set,還掂都要食lunch所以就一放坐低試試。呢度係半自助形式,揀餐俾錢就係counter,之後拎住個牌搵個靚位,店員就會為你送上食物。店舖位於4樓平台屬於半開放式餐廳,可以揀室內或者室外坐,如果天氣好嘅時候,坐室外空間感夠大!而室內佈滿花花佈置,打卡一流! 無論三五知己抑或自己一個人來享受一個午餐和甜點都很舒適。五款套餐大致上係意大利菜配以日本材料而成,選擇有意大利粉、長通粉、日本咖喱和丼。我就叫咗個豚肉柚子胡椒丼,盤子上擺放在小小的花朵,視覺上已經夠精美!套餐可以配沙律或者餐湯今日餐湯係我最愛嘅南瓜忌廉湯,口感夠幼滑,味道清甜!豚肉柚子胡椒丼唔單止睇得,味道仲好有日式風味,豚肉夠嫰滑,加上一點京蔥,炒得十分香囗,餸飯一流餐飲仲包有多款不同種類嘅咖啡或檸檬茶食完正餐咁就當然唔少得甜品啦,食開套餐只需加$30就有一杯軟雪糕,真係成件事都抵返晒喺度啊!

餐飲仲包有多款不同種類嘅咖啡或檸檬茶
午餐
  • 豚肉柚子胡椒丼
2019-04-11 38 瀏覽
朗豪坊不嬲都人來人往,但其實都有一個角落可以坐低慢慢歎下個靚靚嘅lunch,休息一下架☺️今日就同大家介紹係朗豪坊4/F嘅I Cremeria Cafe一尼到你就會俾佢fancy嘅setting吸引到!不論係counter, 坐嘅凳凳枱枱甚至係餐具都係好靚,打卡一流!而且佢亦都有戶外嘅位置,不過尼排有啲熱😂😂今日menu就係咁樣,好體貼,如果要加大都係free(自問我係一個女仔正常食量,我食哂就真係覺得飽哂夠哂,但隔壁個女仔都食唔哂😂我諗應該男仔先要加大)我自己就揀左D餐 珍珠帶子伴意瓜扁意粉,事關我自己係超級鍾意扁意粉架!所以一見到就即刻揀左!沙津係有火龍果架🥰好鍾意啲沙津會有埋水果!意粉亦都好有味,好均勻,特別啲菇好夠味,好香,有洋蔥同埋蒜去調味,所以都好惹味!意粉嘅口感都係好,唔會過硬或者過軟!值得推介🥰🥰下次要試埋佢嘅甜品!

而且佢亦都有戶外嘅位置,不過尼排有啲熱😂😂

沙津係有火龍果架🥰好鍾意啲沙津會有埋水果!

值得推介🥰🥰下次要試埋佢嘅甜品
2019-04-11
2019-04-11 48 瀏覽
今日月好多假 都唔知去邊好 最後決定去旺角行街食個tea嘆嘆平時經過朗豪坊都好想食佢既雪糕 但又冇咁得閒坐係到慢慢食 今日無所事事 最終買左個tea慢慢食1400-1800先有tea 因為想食生果🍈🥝🍓 所以要左個雪糕+生果+飲品 雪糕有得要綠茶/牛奶/兩溝。飲品都有幾款選擇都唔洗加$ 最後要左綠茶全餐💚💚好快就有得食lu 不過溫馨提示 🍦雪糕好快溶🤣影完卡溶左小小 綠茶味🍵未算超濃 但絕對有綠茶味 都唔會太甜 調得剛剛好👍🏻抹茶紅豆拿鐵 比雪糕有點點苦澀 大量紅豆 剛好平衡二者既味道 💯生果唔洗講 日本生果一定甜 3樣野都切左 一啖一口 快樂人生😌雖然$138@唔係特別平 但都稱得上值得 間唔中獎勵下自己🥳🥳
2019-04-10 33 瀏覽
朋友講起I cremeria,以為係日本好出名好濃牛奶味好甜嗰隻雪糕,原來香港嘅I cremeria cafe唔係賣果隻😂本身好鍾意食日本嘅牛奶雪糕所以今次行過就同家姐試一試個tea set啦!宜個日式雜錦tea set會包兩杯野飲架,雖然有d貴,不過杯咖啡好好飲,特別係杯Latte!盒入邊會有六款甜品,其中一款係三文治,個set可以揀雪糕嘅味道,因為我哋見有兩個綠茶嘅甜品,所以就叫咗牛奶雪糕,估唔到真係好香滑,好好味好重牛奶味呀!綠茶芝士蛋糕都好重綠茶味🍵雖然睇落份量唔係好多不過其實兩個人share啱啱好👍🏿

天氣時冷時暖, 星期六的下午燒到三十度 。 最好的活動當然是食雪糕,雖然賣雪糕的地方週街都有,麥當當又有、7-仔亦有, 但作為吃貨的我,不會亂花Quota ¸ 所以在朗豪坊云云食店中選了 Icremeria Icremeria 一早已經片地開花, 以日本哈蜜瓜抹茶打出名堂。 我一向喜歡她們的抹茶芭菲,今天心思思來食個TEA。 時間剛剛好, 我們選了 套餐 $128  這裡是先到收銀點食物,随後店員會將食物送到客人面前 (雪糕除外) 我們點好食物後再到對面的CAFÉ 搵位。 店子在商場一角,採用了英式餐桌, 加上陽光照射下, 打咭一定無得輸。轉眼間 套餐已放到枱前套餐甜品包括了 和  份量是一人前, 抹茶軟雪糕轉得唔係幾靚, 而且溶得超快, 先試一口我愛的抹茶軟雪糕。抹茶味和牛奶味平衡得不俗, 抹茶味唔算好濃郁,不會死甜, 味道較為大眾化, 口感幼滑,令人沒有不愛的理由。   喜歡抹茶的我急不及待要試  宇治抹茶海綿卷是迷你版,海棉卷包著抹茶忌廉、紅豆蓉,  抹茶味和軟雪糕的有所不同, 茶味較沉實,甜度不高,但配甜糯的紅豆蓉食味道就剛剛好。 咖啡香味幾出,味道微酸,略欠幼滑,不過不
天氣時冷時暖, 星期六的下午燒到三十度 。

所以在朗豪坊云云食店中選了 Icremeria

我一向喜歡她們的抹茶芭菲,今天心思思來食個TEA。

時間剛剛好, 我們選了 [午後輕食] 套餐 $128

我們點好食物後再到對面的CAFÉ 搵位。

轉眼間 [午後輕食] 套餐已放到枱前

套餐甜品包括了 [宇治抹茶海綿卷、 抹茶軟雪糕] 和 [即磨熱咖啡]

喜歡抹茶的我急不及待要試 [宇治抹茶海綿卷、紅豆蓉、 白玉]

[即磨熱咖啡 ] 咖啡香味幾出,味道微酸,略欠幼滑,不過不失。
2019-04-06
  • 抹茶雪糕
2019-04-09 29 瀏覽
一直都非常支持的甜品店一直很愛它的原味和綠茶雪糕但今天職員說雪糕機壞了, 所以只能試試期間限定新產品, 士多啤梨卷蛋糕的士多啤梨味不是太重, 忌廉一如既往的香滑但甜度適中不會太甜而漏
一直都非常支持的甜品
一直很愛它的原味和綠茶雪糕
蛋糕的士多啤梨味不是太重, 忌廉一如既往的香滑
但甜度適中
不會太甜而漏
士多啤梨卷/熱泡沫咖啡
2019-04-08
下午茶
士多啤梨卷/熱泡沫咖啡
星期六約左朋友係旺角行街購物行到三點半已經有d肚餓,就想揾地方食個下午茶休息下,朋友想食甜品所以就揀左呢間食蛋糕甜品,點知一行埋個甜品櫃就已經唔想走,佢d蛋糕真係好靚好精緻除左有蛋糕同雪糕,下午茶set都有好多款揀,我地見set包野飲,最後都點左下午茶set雖然人好多,但收銀好快,買完只要坐底等就會有人送過黎效率好高,我地只係等左大約5分鐘就送到黎見到實物真係嘩左一聲,餐具,杯同個托盤都好靚,影相打卡都無得彈Tea set有六格雪糕有得揀抹茶,牛奶或者mix,我地當然想兩個都試晒,雪糕上面加左少少金箔,賣相好靚,牛奶味好濃,同抹茶味夾埋甜度剛好,而且雪糕夠晒滑下次一定要試下食其他雪糕抹茶芝士蛋糕都好吸引,原本以為只有面層係抹茶,但一食先知佢底個層都係抹茶味芝士蛋糕,三層配合一齊食,芝士同抹茶味都好出但又唔會好甜好膩,值得一讚之後就到紅豆,白肉丸子,紅豆好香好大粒,佢煮得好腍,真係好想食完再食,之後食一粒白肉丸子中和左甜味又可以食下一款,真係款款都有驚喜抹茶大福好有日本風格,入面係類似綠豆蓉既餡,好煙靭,抹茶迷既我當然唔會錯過,連朋友一向唔太特別鐘意抹茶,食完呢個tea set都改觀之後
星期六約左朋友係旺角行街購物
蛋糕
密瓜蛋糕,士多啤梨蛋糕

雖然人好多,但收銀好快,買完只要坐底等就會有人送過黎
效率好高,我地只係等左大約5分鐘就送到黎

抹茶芝士蛋糕

紅豆,白肉丸子,栗子

抹茶大福
牛油果蕃茄芝士三文治

之後食埋個三文治,見佢細細件,以為無咩特別,但原來入面有蕃茄、牛油果,沙律菜,芝士,沙律醬,好足料又新鮮

日本密瓜
最後食埋件日本密瓜,超級甜,未食已經聞到密瓜既香味
果然係高質下午茶

熱柚子蜂蜜
飲品我揀左柚子蜂蜜,好重柚子味,加蜂蜜都不會太甜搶左柚子味
見到個杯好靚好想買返隻
熱柚子蜂蜜
  • 二人set
  • 密瓜
2019-04-07 186 瀏覽
平日都會經過朗豪坊呢間i creameria cafe, 見到佢既裝修好靚,好有歐式mix日式的風格,係到high tea打卡一流,呢度既雪糕亦都係好有名氣,係ig fb都成日見到有人po相,今晚經過時再細心睇原來呢度係有dinner set食,我亦都比佢既menu吸引左,所以決定今晚係到落腳啦係櫃面比完錢之後,店員會比個號碼牌我地 我地就自己搵座位坐,店員稍後就會送上食物青醬魚蝦長通粉,青醬香料味度濃郁,意粉上面有芝士粉,所以好creamy,再加左一粒粒既松子仁,食落非常夾好有口感!主角就係大蝦 ,一碟有5隻既大蝦 而且每真蝦既size真係好大,,蝦既質感彈牙爽口,好味呢個係意大利紫薯雲吞,其實我都係第一次食,非常特別既菜式同埋令我一試難忘啊!首先食物擺盤要讚 擺得好靚。味道方面我比佢五粒星,首先個皮係比平日雲吞厚,佢仲有芝士,芝士同紫薯好夾,碟上面會有菠菜忌廉汁,好creamy南瓜忌廉湯 好正 好濃郁每個餐都會有鮮花送上,for你影相,好有心思估吾到呢間主打雪糕同蛋糕既店 連dinner都咁高質推介

羅勒青醬鮮蝦長通粉

意大利紫薯雲吞伴忌廉菠菜

,碟上面會有菠菜忌廉汁,好creamy
南瓜忌廉湯

南瓜忌廉湯 好正 好濃郁
䄂子沙律

每個餐都會有鮮花送上,for你影相,好有心思

估吾到呢間主打雪糕同蛋糕既店 連dinner都咁高質
推介