2011-01-23
下午2點幾, 經過淘大HOT DOG FORMULA, 之前試過幾次都唔差, 見又有位於是同女朋友入去.COUNTER冇人排隊叫野食, 有個高高瘦瘦既女子應該是負責落ORDER, 但我企左響度成分鐘, 佢依然非常忙咁左搞右搞冇理我, 快餐店人手少可以體諒, 於是我講左聲唔該(係好好聲氣的), 但該女子望都冇望下我, 態度仲要極唔耐煩咁講"講啦!!". 我當時已經覺得有冇搞錯, 落完ORDER仲要就咁飛個2蚊出來比我, 於是諗住睇下佢有冇名牌, 點知該女子竟然態度惡劣地問我望住佢做咩, 咁我就同佢講, 我覺得佢態度好差, 點知佢竟然話, "我好忙唔係冇野做緊, 你態度差所以我態度差, 我都係打工架炸, 唔需要受你E D氣!" OK, 好男不與女鬥, 我就費時晒氣回應佢.老實講, HOT DOG FORMULA 除左個別員工服務同待客態度"特別"之外, 其他員工都冇問題, 至於野食方面就不過不失, 熱狗包焗得OK, 夠脆, 不過炸雞粒就真係麻麻了.會再去食, 因為成日都會經過淘大, 不過希望店方響員工培訓方面有所改善. 亦希望店方可以回應是次員工態度惡劣問題. 謝謝.