2013-10-12 914 瀏覽
話說呢, 我就好少去九龍灣呢邊既~~ 今次黎開呢邊同表姐去上堂學整DIY護膚品~  又唔知呢到有咩好食, 就起淘大花園轉左個圈~ 見到呢間主打食HOT DOG & PASTA, 多選擇之餘, 價錢又唔貴, 就入去試下^^近年, 繼BURGER, PIZZA 熱潮之後, HOT DOG小店都多左~ 正正式式搵HOT DOG專門店黎食, 我就未試過喇~ 來吧!!! 即刻入去 GOGOGO~~ PASTA & HOT DOG我都要食~~  是日優惠 蘑菇熱狗 $20麵包烘熱過, 咬一口外層有微脆既, 內層麵包軟軟的~ 千島醬醬汁, 滿滿既千島醬加埋切片蘑菇~ 加埋法蘭克福腸~ 第一次食, 幾滋味~ MENU入面起碼有10款以上不同既HOT DOG AR~~!!厚切薯條, 薯味有70分, 加埋即叫即炸~ 配HOT DOG食, 是不錯既選擇^^ 飲左個ICED CHOCOLATE~ 飲完又涼又舒服~ ^^所有食物係即叫即整 意粉等10分鐘左右啦, 食住HOT DOG, 先再食岩岩焗好既意粉, SO PREFECT~~焗芝士肉醬意粉 $35 , 面層好多芝士, 溶晒既芝士溶入意粉同肉醬入面相當

正正式式搵HOT DOG專門店黎食, 我就未試過喇~

是日優惠 蘑菇熱狗 $20

是日優惠 蘑菇熱狗 $20
厚切薯條
飲左個ICED CHOCOLATE~
所有食物係即叫即整

焗芝士肉醬意粉 $35 , 面層好多芝士, 溶晒既芝士溶入意粉同肉醬入面相當好食, 就算焗完意粉仍然爽口~ 肉醬又多, 每一啖都充滿濃濃既肉醬味~
 YUMMY YUMMY~*
焗芝士肉醬意粉 $35
2013-08-31
焗芝士肉醬意粉 $35
3K
2013-09-22 668 瀏覽
行過好多次淘大都無留意都有呢間熱狗店,外面燈光太暗,招牌又唔起眼,難得今日發現佢嘅存在,又唔想食粉麵飯,一於比個機會佢啦。熱狗選擇頗多,仲可以加錢轉成餐,廿幾至四十幾蚊,都算平。因為友人話唔餓,只叫一個餐加多隻熱狗算了。個收銀唔知係新黎,定係我問得奇怪,問佢轉成餐A餐飲有咩揀,佢話你見到張menu有咩咪咩囉……但係你個雪櫃又寫住唔知咩無貨,個隻字甩左色,算,要可樂一定有貨。比完錢,收銀話等叫號,ok揾位坐先。全部枱唔係有人坐緊就係有食完嘅野無人執,全間店得個廚同收銀,廚就忙到痴線,但個收銀就企係到發呆。唯有自己執,但個垃圾桶滿左,都唔知執完擺邊好。好無品咁擺哂係隔離張未執嘅枱啦。等左成廿分鐘先有得食,即叫即整好熱喎,不過麵包烤定,涼了,其他ok。辣肉醬酸瓜熱狗唔講得少,堅辣!而且酸瓜太酸,但半溶芝士配熱烘烘腸就好好味,掉咁啲醬同酸瓜就好啲。蘑菇熱狗每日都有一款特價,星期六係呢款,本身都鐘意食蘑菇諗住叫呢隻,感覺抵左哈哈。不少蘑菇片鋪係腸仔上面,加埋厚厚一層千島醬,幾好味,不過又係酸左啲。黄色嘅千島醬,我覺得可能加左芥辣醬入去?肉醬薯容肉醬淡啲,都ok,薯容就大眾貨,屋企買返去開粉都做到

辣肉醬酸瓜熱狗
蘑菇熱狗
肉醬薯容
肉醬淡啲,都ok,薯容就大眾貨,屋企買返去開粉都做到呢隻味。

總括黎講都幾好嘅,仲有好多隻熱狗味想試,有下次。

2013-09-07
2013-08-01 391 瀏覽
喺尖咀過九龍灣學嘢,時間好趕,於是就買個熱狗邊行邊食。有下午茶餐,買咗個蘑菇熱狗加果茶。個收銀好明顯係暑期工,九十後,乜都唔識,問佢蘑菇熱狗有無芝士,佢都要轉個menu 望一望。由於係即整,所以要等。等都算,最攞膽係店員個個都好似發緊夢,樣樣慢半拍。在熱狗ready 前兩分鐘,店內一男職員叫個收銀去執枱,個收銀妹妹就好聽話去報枱。雖然佢明明見到個熱狗已ready,但佢仍然去報執枱。。。救命,枱可以遲啲執架係咪!個男店員都廢事叫佢做,於是自己做。但佢自己都擺明係發緊夢,攞個好大嘅袋裝熱狗同熱飲,杯飲品一放入去已經瞓底咗,滴汗!!!我話已經側咗喇喎,我唔要袋喇!真係火滾!!!講番隻熱狗,蘑菇竟然配千島醬,十萬個不夾,千島醬酸到不得了!蘑菇係罐頭貨,份量又少。個麵包雖然烘過,但好快已俾千島醬浸濕晒,好似發水麵包,好難食。杯果茶係茶包,味道唔錯嘅,可惜熱水唔多熱,温温吞吞!
喺尖咀過九龍灣學嘢,時間好趕,於是就買個熱狗邊行邊食。
有下午茶餐,買咗個蘑菇熱狗加果茶。
由於係即整,所以要等。

等都算,最攞膽係店員個個都好似發緊夢,樣樣慢半拍。

個男店員都廢事叫佢做,於是自己做。
我話已經側咗喇喎,我唔要袋喇!真係火滾!!!

杯果茶係茶包,味道唔錯嘅,可惜熱水唔多熱,温温吞吞!
10 分鐘 (外賣自取)
2013-05-31 431 瀏覽
去九龍灣睇戲之前去找d小食,記得淘大商場有熱狗食,上一次食的感覺不差,又不貴,所以再去幫襯先。Hot day formula 是在淘大商場出面,由delifrance 個門口出去,向右手面直行,過左happy lemon 就會見到,此店有點細,門面不太起眼的。店內大約十多個位子,但我見多數客人都外賣的。他們有11款熱狗,總有一款適合你吧。包括-基本的法蘭克福熱狗($20)-烘底熱狗包及法蘭克福腸加茄汁; -辣肉醬酸瓜熱狗 ($26)-在基本的熱狗上加 秘制辣肉醬、美國入口的酸瓜蓉;-芝士熱狗 ($24) –加了車打芝士、惹味芝士醬;-吞拿熱狗 ($23) –吞拿魚沙律、風味沙律醬;-蘑菇熱狗 ($23)-切片蘑菇、風味千島醬;-芝士肉醬熱狗 ($25) -秘制牛肉醬、車打芝士;-甜酸瓜熱狗 ($23)– 自家制酸瓜醬、德國入口甜酸瓜;-夏威夷熱狗 ($26)- 車打芝士、超甜菠蘿及粟米、風味沙律醬;-招牌熱狗 ($27)- 秘制牛肉醬、車打芝士、烤蘑菇片;-田園熱狗 ($24) –新鮮生菜、粟米、蘑菇、風味千島醬;-香辣熱狗 ($24)- 地獄辣醬、德國入口甜酸瓜、新鮮切粒洋蔥熱狗腸仲

他們有11款熱狗,總有一款適合你吧。
包括
-芝士熱狗 ($24) –加了車打芝士、惹味芝士醬;
-吞拿熱狗 ($23) –吞拿魚沙律、風味沙律醬;
-蘑菇熱狗 ($23)-切片蘑菇、風味千島醬;
-芝士肉醬熱狗 ($25) -秘制牛肉醬、車打芝士;
-甜酸瓜熱狗 ($23)– 自家制酸瓜醬、德國入口甜酸瓜;
-招牌熱狗 ($27)- 秘制牛肉醬、車打芝士、烤蘑菇片;

熱狗腸仲可以加錢轉其他腸,例如加$4 轉黑椒牛仔腸、$3紐倫堡烤肉腸(豬肉腸)、$3 素菜腸 食素的人都可以食熱狗了!!

如果想食得均衡d,加$2有番茄 或者 生菜,加$3蘑菇,或者加$4車打芝士 都得。

意粉有10款,價錢由$31-$37不等。

而每款熱狗及意粉都可以加錢配超值套餐 (加$13-$20不等)
可選肉醬薯蓉,忌廉湯,低脂乳酪,厚切薯條、雞翼(3隻),魚柳(3條)、炸雞塊(5件)、迷你朱古力芭芺(5粒) ,全部餐均配飲料,果汁先生一杯,奶茶/果茶,咖啡,熱朱古力,罐裝汽水,維他清心棧。
我地選了招牌熱狗(左邊)和香辣熱狗,加餐要了厚切薯條及蜜糖雞翼,配2罐可樂。
招牌熱狗面層很油,應該是因為芝士吧,我用紙巾吸了一些油才食的,除了油的問題,熱狗味道不錯的,熱狗包烘焗過,有點熱,法蘭克福腸蠻脆身的,不會太乾,車打芝士及肉醬都超多,肉醬的味道是平時快餐店肉醬意粉的味道,蘑菇有點減膩的作用,是不錯的招牌熱狗。
香辣熱狗沒有試,但朋友說不夠辣,好辣的朋友不妨叫他們加多一點辣醬。
厚切薯條好味,不油,一杯的分量剛好,外脆內軟。
蜜糖雞翼算一般,蜜糖太多,但雞翼亦算炸得剛好,不會過火,肉不太老。
對我而言,平均$4x /餐,比起麥記的餐,呢到的質素好多了。

題外話/補充資料: 超值套餐 :穿校服減$5, 學生証減$3 茄汁及芥醬都可於櫃面自行拎
2013-05-18
2013-05-25 245 瀏覽
1月15日, 今晚去九龍灣睇戲, 為滿足呀菲最近嘅熱狗癮, 於是嚟咗呢間熱狗專門店搵食~ 呢度店面細細, 座位唔多, 檯與檯之間空間狹窄, 好彩都比我地搵到兩個位坐下.::: 芝士蘑菇熱狗 + 蜜糖雞翼 + 可樂 ::: $45呢個肉醬熱狗有法蘭克福腸加肉醬芝士同蘑菇, 望落同招牌熱狗只係多咗d罐頭蘑菇片… 不過眼見條熱狗腸同醬汁餡料都啱啱好可以覆蓋晒成個熱狗包嘅~ 包身烘得微脆, 熱狗腸亦夠脆皮, 不過面頭d肉醬同招牌熱狗一樣都係比較稀, 肉醬偏甜但食唔出有肉味… 芝士味亦都唔夠濃, 罐頭蘑菇都唔好期望有d咩特別喇… 整體都只係ok啦~小食蜜糖雞翼一客三隻, size偏細, 應該係整咗好耐再叮番熱嘅… 有d蜜糖沉晒落兜底, 雞翼皮唔脆雞肉又乾瘦… 勉強蘸上蜜糖嘅外皮叫做甜甜地… 但其實質素真係同便利店叮叮貨色咁上下… 仲要$20得3隻唔係好抵…::: 招牌熱狗 + 厚切薯條 + 西柚汁 ::: $42招牌熱狗其實等如芝士蘑菇熱狗無咗蘑菇… 不過醬汁同餡料都好似少一大截. 包身依舊烘得脆身, 不過同芝士蘑菇熱狗比, 呢個招牌熱狗就真係省唔靚個招牌喇…薯條厚切就厚切, 不過無乜色水, 炸

::: 招牌熱狗 + 厚切薯條 + 西柚汁 ::: $42
薯條厚切就厚切, 不過無乜色水, 炸得夠乾但係唔夠脆~ 好普通…
一場嚟到呢間主打熱狗嘅專門店諗住食d有質素嘅熱狗, 不過原來佢只不過係一間普通又求其嘅熱狗快餐店… 連招牌嘅熱狗都唔可以令人留下好印象, 又點會再有翻食嘅意欲?
2013-01-15
2013-03-18 161 瀏覽
自從香港有了三文治、漢堡包、熱狗等食品,漸漸成為了香港人的主餐主食的一部份,有的份量較為輕盈,也有的是重量級的份量,份量的多寡,就取決於個人的胃納。今天用餐的主題,分別是有兩個的:第一就是往日式意大利粉餐廳,一嚐日式意粉;二是走進熱狗店,飽饗美式熱狗風情。今趟來到淘大就遇上了這個問題,可是時間有限,不讓在下左顧右盼和左思右想,要在極短時間內做決定,最終在下還是選擇了後者。還記得上次來到淘大,就已經留意到這間Hot Dog Formula,當時在下還沒有興趣吃熱狗作為午餐,今次到來卻有著一百八度輚變,就來一個熱狗午餐吧!從門外的餐牌,款式確實是後多,除了熱狗之外,還有意粉,兩者都有套餐供應。入到店舖還是要多多研究一番,最後就選定了一個招牌熱狗套餐一客。食物還未送上,眼球已經注視店內每一個角落,店舖採用了點色及啡色作主的顏色,配上黑色枱啡色椅和卡座,讓顧客可以有情調地享用熱狗。招牌熱狗以秘製牛肉醬,加上法蘭克福腸,再配以已烘熔的車打芝士及烤蘑菇片製成,而熱狗亦有七吋之長,與在下之前在熱痀之家的熱狗,有著同樣的長度。其實這裡的秘製的牛肉醬,是有點似肉醬意粉上的肉醬,有蕃茄的味道,除此之外,還

招牌熱狗以秘製牛肉醬,加上法蘭克福腸,再配以已烘熔的車打芝士及烤蘑菇片製成,而熱狗亦有七吋之長,與在下之前在熱痀之家的熱狗,有著同樣的長度。其實這裡的秘製的牛肉醬,是有點似肉醬意粉上的肉醬,有蕃茄的味道,除此之外,還有很濃郁的烤蘑菇片的味道,而車打芝士卻未見豐富,只有兩口的芝士味道。
這裡的薯條雖然都是厚切,但是較之前在下吃過的薯條為幼,不過也都算是滿意的。薯條送到在下手上仍然是熱的,皆因是剛剛炸起,可惜的是炸得不夠香脆,只是炸得鬆軟和鬆化,加上茄汁已經不錯了。
在下也曾說過可樂是貫徹如一的味道,不用多說吧!
總括來說,份量確實足夠的,也能給在下豐富的動力,之前還擔心份量不足而到處溝貨,但是吃後卻不必了。
2013-03-18
2012-10-13 102 瀏覽
有日百無聊賴, 駕車閒逛, 找找地方吃個簡便的. 因常在市區地帶, 吃來吃去不是那些連鎖公式餐廳, 侍應彊屍笑容和一系列的概定答案; 便是那些看似專業, 動輙數百兩人一餐的餐廳. 明白市面來料成本上漲, 租金激增, 但這個經濟勢頭也得節儉節儉.來到近年銳意翻身的淘大, 招入了不少食肆, 亦鼓勵了不少新食店牌子加入商場, 其中這所Hot Dog Formula也是一家. 餐廳位於地面樓層, 食店林立的 一群, 細門口, 易忽略.餐牌圖畫精美, 亦與實物相符. (這個也重要, 有時相跟食物差太遠) 而且熱狗醬汁組合選擇多, 配餐亦靈活.我們兩個人點了一個招牌熱狗+薯條套餐同一個香辣熱狗+蜜糖雞翼套餐. 招牌熱狗以秘製牛肉醬, 熱溶車打芝士及蘑菇片組合 - 因芝士關係, 味道很濃, 但有點膩. 蘑菇片較軟, 沒有太大嚼勁質感.香辣熱狗以香辣汁醬, 酸青瓜及洋蔥粒組合 - 因本人吃熱狗首選必吃酸青瓜, 而這個熱狗的酸青瓜沒有偷工減料, 所以算是很讚. 唯香辣醬不夠惹味.可是蜜糖雞翼沒有特別之餘, 因微波爐返熱時間不足, 而內裡竟是凍的. 翻熱之後, 亦沒有味道, 只有大堆後加的蜜糖味.總括來

餐牌圖畫精美, 亦與實物相符.

翻熱之後, 亦沒有味道, 只有大堆後加的蜜糖味.

總括來說, 餐廳的熱狗是可以的. 不過如果一個套餐都要差不多元$50, 感覺就不太值. 而且再加一些質量好些的腸還要額外加錢呢!
但事實上, 這個生意的模式是可以成功的, 仿傚外國的Hot Dog Stand的方式. 其實所有材料已事先處理及準備好, 麵包, 香腸已烘過, 青瓜醬汁蘑菇等已一一準備妥; 雞翼, 意炒可預先煮好. 事實上, 落單欠的只是組合後翻熱就可以. 店員沒有技術要求, 有組合, 有特色, 叫價亦可不低, 這樣的是人力上本少利大的優勢. 再加上, 熱狗可堂食, 更可外帶, 鋪面地方要求少, 租金比例減, 但是貨物的流轉可以快, 相信賺錢是可以的. 不過質量把關還請要努力!
題外話/補充資料: 店內負責主理組合, 翻熱及落單的朋友表現賣力; 可是外面招徠, 派優惠劵的女子就有神無氣, 確實有少少趕客. 還值得一提是商場的時租泊車達$22/小時, 九龍灣中算是挺貴, 而且車場九曲十三彎, 收銀處指示不太清晰, 務請泊完車後多加留意你的所在地.
2012-10-06
  • 招牌熱狗
  • 香辣熱狗
2012-09-07 48 瀏覽
其實我一向都算幾大食的人, 常常覺得單是一個面包或熱狗, 通常都未必能填飽我的肚子.所以雖然這家熱狗專門店開了在九龍灣淘大巳有2年多, 一直都只是經過沒認真停下看看.這天放工又來到淘大買點東西, 煩惱著吃什麼好, 突然心血就來潮, 在這家店門停下了看看它的餐牌.原來款式比我想像中要多, 好奇之下又入去試試.店子小小的, 座位約有十多個. 平日晚上人沒幾個.看看餐牌, 單是熱狗巳有十多款, 有加芝士的, 有辣的, 有素食的, 甚至泰式的都有.小食有薯蓉, 湯, 沙律, 炸雞, 雞翼等選擇.作為一家小小的店, 食物種類又真的算是不少.先試個招牌熱狗, 看看有多招牌. (HKD$27 另加HKD$17配小食飲品)等了5分鐘左右就有. 熱狗份量比想像中要大. 茄汁跟芥末是自助加的, 不過我覺得本身巳有醬的話就不用再加其他調味了.主要材料除了有熱狗腸外, 上層還鋪滿了牛肉醬, 蘑菇片及半溶的車打芝士. 賣相又的確幾吸引.面包非常鬆軟, 烘得不算香脆但不失口感. 熱狗腸比較幼身, 肉味算濃不過腸衣不是很脆, 沒有我鐘意的那種吃下去會卜卜的感覺. 牛肉醬跟車打芝士混在一起, 結果是牛肉醬味道比較搶,
原來款式比我想像中要多, 好奇之下又入去試試.
店子小小的, 座位約有十多個. 平日晚上人沒幾個.
小食有薯蓉, 湯, 沙律, 炸雞, 雞翼等選擇.
作為一家小小的店, 食物種類又真的算是不少.

面包非常鬆軟, 烘得不算香脆但不失口感. 熱狗腸比較幼身, 肉味算濃不過腸衣不是很脆, 沒有我鐘意的那種吃下去會卜卜的感覺. 牛肉醬跟車打芝士混在一起, 結果是牛肉醬味道比較搶, 吃下去時也有淡淡芝士味但不算強. 不過醬汁十分夠, 吃完整個熱狗都沒有很乾的感覺.

小食選了炸雞塊, 其實就點像M記的麥樂雞.
一包有4塊, 剛炸起熱烘烘的, 皮十分薄也很脆口, 內裡的免治雞肉也很幼滑, 感覺比M記的好吃多了!!
另外飲品加了HKD$3要了凍朱古力. 但朱古力味不濃, 很水. 可以不用試.

一個人埋單HKD$47,
吃完感覺比想像中豐富也飽肚, 算不錯也幾滿足.
作為快餐來說, 價格是比M記貴, 但味道起碼比它好幾倍.
  • 炸雞塊
2012-07-29 71 瀏覽
見下門口幾多人諗住依間都吾錯...點知叫個咩無咩都算...最後叫左一個hot dog+沙律+意粉+雞翼。等左20mins...正常一間快餐吾應該甘耐...都算出去拎個陣佢先話無雞翼*叫我轉其他。等左20mins先話無甘我吾要個雞翼...好正常啦甘但個到d員工係甘叫我轉....一開始個陣已經叫咩無咩無野想食點轉。但好似我吾轉吾得甘....結果我發惡先肯退錢....個熱狗味道都叫ok意粉勁乾身出到尼*沙律怪味以後無幫襯
見下門口幾多人諗住依間都吾錯...
等左20mins...正常一間快餐吾應該甘耐...都算
出去拎個陣佢先話無雞翼*
但個到d員工係甘叫我轉....一開始個陣已經叫咩無咩
無野想食點轉。
但好似我吾轉吾得甘....
結果我發惡先肯退錢....

個熱狗味道都叫ok
意粉勁乾身出到尼*
沙律怪味

以後無幫襯
20 分鐘 (堂食)
2012-07-26 38 瀏覽
同友人來此店食個快LUNCH...我地叫左芝士肉醬熱狗配薯條, 薯條好好味最起碼熱辣辣又夠厚身, 至於熱加配上香濃既芝士又多肉醬好豐富味道.反而另外一個磨姑意粉一食就知道係罐頭貨式完全令人失望, 估唔到作為一間食店連自製磨姑湯都唔願意整, 咁倒不如只出售熱狗會更好啦.
同友人來此店食個快LUNCH...

2012-07-17
2012-07-16 15 瀏覽
叫左一個standard一個spicy hot dog,2個跟餐一個有雞塊(即麥樂雞)一個有雞翼,再另點一個勁大既芝士薯條($31),好抵又好味!我諗正常人既個份量可以做2人晚餐架喇,但係我同朋友當午餐完全無問題!
  • 芝士薯條
2012-04-04 15 瀏覽
4人去九龍灣行街,唔知食咩好,見到喱間幾岩食又平平地就試下,除左熱狗亦有意粉,叫左個吞拿魚熱狗,加$12有個SET A(肉醬薯蓉+餐飲),共$34~!吞拿魚熱狗,個賣相一般,個包軟身少少甜,側邊烘燶左少少...吞拿魚and沙律醬都多唔錯,腸就冇乜特別,整體都ok既~!肉醬薯蓉,肉醬味道一般,熱奶茶唔得架,普普通通咁啦~!
肉醬薯蓉,肉醬味道一般,熱奶茶唔得架,普普通通咁啦~!

2012-04-04
下午茶
2012-03-15 14 瀏覽
之前都有來過,每次和男友走過都會看到那個三人大餐。結果,我們終於去吃了那個豐盛的大餐。全個套餐可以叫三個飲品、兩個熱狗、一個意粉(可以轉作熱狗)、一份薯蓉和一份厚切薯條。.飲品只是普通的叫了二個有氣果汁和LatteLatte一般,像一般的咖啡。.薯蓉肉醬較酸,但十分適合配薯蓉。薯蓉一般,不算太滑,也不夠香。.熱狗分別叫了招牌熱狗和芝士肉醬熱狗。招牌熱狗很一般,香腸沒有特別,芝士不夠香,有點淡,整個熱狗只吃到一點點有蘑菇。芝士肉醬我沒有吃到,但相信應該是淡淡的芝士加酸酸的肉醬。.意粉叫了芝士肉醬蜜糖腸意粉,是預先弄好,有客人的時候便「叮」出來。一般一般,意粉亦「叮」到有點乾。.薯條是整個餐最可取的,平日我也不太愛吃薯條。有個四款可選,我選了香草薯條。很香,也很燙很脆,內面很綿。配上墨西哥芝士醬,辣辣咸咸的。給ok還是因為薯條。
之前都有來過,每次和男友走過都會看到那個三人大餐。
結果,我們終於去吃了那個豐盛的大餐。

.飲品
只是普通的叫了二個有氣果汁和Latte
Latte一般,像一般的咖啡。

.薯蓉
肉醬較酸,但十分適合配薯蓉。
薯蓉一般,不算太滑,也不夠香。
飲品and薯蓉
.熱狗
分別叫了招牌熱狗和芝士肉醬熱狗。
芝士肉醬我沒有吃到,但相信應該是淡淡的芝士加酸酸的肉醬。
hotdog(招牌(左)and芝士肉醬(右)
.意粉
叫了芝士肉醬蜜糖腸意粉,
是預先弄好,有客人的時候便「叮」出來。
一般一般,意粉亦「叮」到有點乾。

.薯條
是整個餐最可取的,平日我也不太愛吃薯條。
有個四款可選,我選了香草薯條。
很香,也很燙很脆,內面很綿。
配上墨西哥芝士醬,辣辣咸咸的。
意粉and薯條
給ok還是因為薯條。
題外話/補充資料: 這個三人大餐 只需$118 就有齊以上的食物,平日要叫齊以上的大概都要150up,所以這個餐真的很正。 要是不夠的,我記得大概150多就可以多加5個食品。
2012-03-14
  • 香草薯條
2011-12-11 53 瀏覽
太太吃不飽,看到Hot Dog打算叫外賣,但原來是有堂食的,當然堂食好過一路行一路食吧,點了芝士薯條配肉醬,另加凍朱古力。薯條夠哂熱但頗多油,芝士分布不均,肉醬味道頗佳,如能加大量洋蔥就更佳。凍朱古力粉感覺和茶餐廳的味道不一樣,好飲。基本上是不錯的,不過weekend時間而且是下午為何那麼小客人?而且被學生佔領了,而且有一對小情侶攬頭攬頸在暗角肉慾橫流,差不多互相愛撫的地步,耳鬢斯磨用雙手感受體溫恰似一江春水向東流,我看一看他們真的很想請他們移師到酒店吧,可能80後90後沒有樓的結果吧!窮學生要在食店談情真的很可笑!外賣是不錯的,堂食則要好好考慮一下周邊是不是很多學生/小朋友。
太太吃不飽,看到Hot Dog打算叫外賣,
但原來是有堂食的,當然堂食好過一路行一路食吧,
點了芝士薯條配肉醬,另加凍朱古力。
薯條夠哂熱但頗多油,芝士分布不均,
肉醬味道頗佳,如能加大量洋蔥就更佳。
凍朱古力粉感覺和茶餐廳的味道不一樣,好飲。

而且被學生佔領了,而且有一對小情侶攬頭攬頸在暗角肉慾橫流,
我看一看他們真的很想請他們移師到酒店吧,

2011-12-10
2011-07-08 16 瀏覽
行開淘大, 友人推介可以試下HOT DOG FORMULA, 都幾出名, 其實舖面唔係好顯眼, 行過都唔知叫左個"芝士蘑菇濃湯烤意粉" , 跟薯條同一罐汽水, 合計36元 價錢OK.地方唔大, 得幾張枱, 仲要係全自助形式, 等左5-6分鐘, 終於有得食.個意粉有D怪怪地, 雖話係濃湯, 但係個汁唔多似反而薯條比M記的好好多!!. 但係最失望係店內的衛生, 唔知係唔係店舖對面係垃圾房, 所以發現店有好多蚊滋飛來飛去

其實舖面唔係好顯眼, 行過都唔知

地方唔大, 得幾張枱, 仲要係全自助形式,

等左5-6分鐘, 終於有得食.

個意粉有D怪怪地, 雖話係濃湯, 但係個汁唔多似

反而薯條比M記的好好多!!.

芝士濃湯意粉, 薯修
餐牌
2011-07-07