2022-12-05
今日放工專登去中環搵個friend, 朋友帶左我去上環一間好多霓虹燈館裝修嘅西餐廳食飯。有韓式、中式、日式及西餐選擇。非常多元化! 餐廳裝修設計非常摩登,每個位都好適合打卡。 店員服務非常親切,我哋需要水時,都好快幫我哋加水,服務一流! 無骨海南雞飯 $88(選雞胸肉加$10,選雞髀肉加$15)送餐來時店員就粉紅色嘅蘿蔔片喺自家製胭脂蘿蔔,採用紫椰菜汁染成粉紅色,冇人造色素,全天然自家製。幾欣賞該店嘅用心之處。 海南雞的雞髀肉超滑,唔會太肥,肉質鮮嫩,超有雞味。油飯吸收晒雞肉嘅精華,每食一啖都有濃濃嘅雞香。 非常好味!韓式泡菜安格斯牛肉炒意粉 $98超有鑊氣,安格斯牛肉粒非常有牛味。煮到剛剛好,肉質鮮嫩,唔會太韌。 牛肉粒切到剛剛好,唔需要再特登切開,就可連意粉一齊吞落去。 意大利粉晶瑩通透,唔會太硬亦唔會過淋。 意粉比泡菜上好晒色,呈橙紅色,仲有紅椒、青椒、黃椒絲作陪襯,非常吸晴。 鮮雪耳濃雞湯 超濃冇味精、冇人造色素自家製嘅雪耳濃雞湯,啱晒鍾意健康嘅人。 飲落非常濃烈嘅雞味,仲飲到一種用紫砂茶壺煲出來嘅味道。特濃生椰子latte $60latte旁邊放咗一啲脆卜卜嘅椰子片,可以一邊
無骨海南雞飯 $88
(選雞胸肉加$10,選雞髀肉加$15)
韓式泡菜安格斯牛肉炒意粉 $98
鮮雪耳濃雞湯
特濃生椰子latte $60
latte旁邊放咗一啲脆卜卜嘅椰子片,可以一邊飲住杯latte,並將椰子片放在口中含住。 咖啡☕️再帶點椰子味,感覺幾特別。
士多啤梨鮮奶沙冰 $52
粉紅色嘅鮮奶喺杯中湧出嚟嘅感覺,非常澎湃,打卡一流!杯上面放咗勁多新鮮士多啤梨,超足料。 士多啤梨味道非常清甜及爽口。喜歡士多啤梨嘅朋友一定要order。