2022-09-05 103 瀏覽
Home a day靚靚cafe,新裝環境舒服!menu好多選擇!玫瑰鮮奶特飲,玫瑰香氣撲鼻!陣陣花香好舒服,非常自然又好有feel.Cold brew, 洪都拉斯精品咖啡豆, 味道優香!雲呢拿餘韻滲出,非常特別。All day breakfast,賣相夠靚又豐富!而且用料質數幾靚,芝士豬肉腸, 煙三文魚,牛油果,蕃茄,雜菜沙律,太陽蛋等等,非常大堆頭!食完會有滿足感!無骨海南雞飯,賣相好靚,大圓玻璃碟盛住,肥美既海南雞,係我食過頭5位好食!雞肉肥嫩,肉質非常嫩滑,其實唔使多加汁醬食原味都非常好食,可想而知真係好出色。心思位係旁邊既蘿蔔自家醃製! 微微酸香都好好食,而油飯亦都好夠香。另有碗鮮雪耳濃雞湯!好滋潤既感覺,無味精感。好正!自家製baileys朱古力芝士蛋糕,最重要唔會太甜!朱古力芝士香幾濃,baileys酒香滲出,好夾!整體店員有heart食物又幾好,靠得住!

Home a day靚靚cafe,

新裝環境舒服!menu好多選擇!
玫瑰鮮奶特飲,
玫瑰香氣撲鼻!陣陣花香好舒服,非常自然又好有feel.

All day breakfast,

無骨海南雞飯,賣相好靚,

大圓玻璃碟盛住,肥美既海南雞,係我食過頭5位好食!

另有碗鮮雪耳濃雞湯!好滋潤既感覺,無味精感。好正!
整體店員有heart食物又幾好,靠得住!
2022-08-27 437 瀏覽
典雅佈置,粉🍊色裝修給人溫暖和諧感。甜點有驚喜,豆腐芝士蛋糕嘅忌廉有杏仁味,十分令人減壓的一間休閒小店;冬陰功雞中翼也不錯,可以要求沒有那麼辣,充滿香茅味。飲品也有特式,點了凍蜂蜜綠茶,在夏天是最佳選擇。其他熱飲也很有特色,熱飲有有洛神花茶及其他果茶。老闆殷勤有禮,在入口處已經熱烈歡迎顧客,再加上可自由選擇座位,給人從容不迫嘅感覺,建議在下班後去更舒適,可能是週末關係,上班一族較少在上環區出現,才能體驗其休閒感覺。

2022-08-17 707 瀏覽
很少到上環區「搵食」,尤其是午餐時段,今日仲帶著小朋友,「搜尋」了一段時間都好似沒有合適的餐廳⋯⋯正想放棄時,行到電車路旁一間貌似coffee shop的新餐廳,店員很快迎前介紹他們是新開張及店內的午餐。坐低定神看看餐牌,發現有頗多選擇: poke bowl, pasta, pizza, 海南雞飯,咖喱等等三個人試了三個午餐:海南雞(脾)飯配雪耳湯雪耳湯細細杯但好好味,海南雞非常滑,油飯一粒粒熱辣辣,辣醬是泰式的吉列咖喱豬扒配稻庭烏冬咖喱汁和豬扒分開,豬扒炸得脆卜卜,咖喱香而不辣,可選烏東就啱晒我個小朋友帶子黑松露蘑菇忌廉意大利粉 好食但是分量較細午餐可選特飲:菠蘿梳打 - 新鮮菠蘿🍍追加了warm banana muffin (店員推介)😋😋非常不錯的餐廳,環境舒適,午餐選擇多,店員有禮主動,希望下次有機會再來試下其他菜式。

三個人試了三個午餐:

吉列咖喱豬扒稻庭烏東
帶子黑松露蘑菇忌廉意大利
Warm  banana  muffin
2022-08-15 491 瀏覽
We went here tonight to try something new in the area.Food was very tasty and a good portion size. Nice selection of Hong Kong beer and the house drinks are also nice.So many places have "Tom Yung Chicken Wings" - I think this might be the first time I've ever actually tasted Tom Yum!Will definitely return - check it out!
2022-08-15
  • Brisket Rice
  • tom yum chicken wing
  • Omurice
2022-08-15 649 瀏覽
開業只有個幾星期的西餐廳,地方整潔,環境舒適,價錢合理,見很多人客也是第一次到來;地點就在上環地鐵站樓上,電車路渣打銀行旁邊,金龍中心地下,非常方便。早餐分三款大細,分別係a little hungry、hungry、very hungry,可另加迷你菜湯、長通粉或麥皮。一向大食的我當然選擇very hungry中的大隻仔早餐,包香煎雞扒、太陽蛋、香草蒜茸牛油多士、雜菜沙律、熱咖啡,另加了迷你意大利離菜湯長通粉。雞扒即叫即煎,皮脆肉嫩,意想不到的好味;太陽蛋香滑,但蛋味偏淡;長通粉唔會過腍,唔錯;咖啡就普通啦。價錢不貴有水準,值得一試!Home A Day地址: 上環德輔道中188號金龍中心地下126號舖電話: 23623830

大隻仔早餐
迷你意大利離菜湯長通粉
咖啡

價錢不貴有水準,值得一試!

Home A Day
地址: 上環德輔道中188號金龍中心地下126號舖
電話: 23623830
2022-08-12
$78 (早餐)
大隻仔早餐
迷你意大利離菜湯長通粉
2022-08-10 450 瀏覽
新餐廳新嚐試,餐廳試業,因為在公司附近,所以試試。餐廳的裝潢很漂亮及舒適,食物質素也不錯,看得出來盛餐的餐具是有放心思。菜單包含不同原素的菜色(中式、日式、韓式、西式),符合他們做多國菜的原則。美中不足乃是 : (1) 服務生比較生手,但有禮貌; (2) 只是試業幾天巳有餐具破損,仍用來上菜;(3)餐價比附近同類型的餐廳高,而且主餐和飲料等是分開收費。若要在競爭多的上環生存,我相信餐廳在各方面要再調整,才會客似雲來。
2022-08-10