2022-10-06 68 瀏覽
上環呢間餐廳平時lunch time勁爆場,食過一兩次都覺得佢質素真係好好。今日遲左收工,有機會食佢地既dinner set, 價錢一樣咁大眾化,選擇又係中西合併都有。。🥢無骨海南雞飯$88平時成日見到人打卡既海南雞,由於本人太唔鍾意雞胸,所以加$15轉雞髀肉,海南雞真係好掂👍🏼 油飯雞油味香,擺盤靚就不在話下,伴碟既胭脂蘿蔔都整得咁靚。另外跟飯會有鮮雪耳濃雞湯好香濃滋補。。🥢蒜香大蝦意大利麵 $88偏幼身既意大利麵,尤其彈牙,蒜香味好出色,加上少少蔬菜同炸蒜片,十分滿意。。🥢香煎栗米墨魚餅 4件 $88小食類既墨魚餅,略嫌粟米唔夠多,但墨魚爽口Q彈,簡單煎香已經好好味。。🥢Expresso Martini $98收左工可以嘆返杯,Expresso x Martini, 濃香咖啡配Martini 既濃厚口感,好特別既飲品。打卡💯💯。🥢Chill Day 白桃乳酸特飲 $52超喜歡呢杯特飲,乳酸味酸酸地配白桃甜甜地。

🥢無骨海南雞飯$88

🥢蒜香大蝦意大利麵 $88

🥢香煎栗米墨魚餅 4件 $88

🥢Expresso Martini $98

🥢Chill Day 白桃乳酸特飲 $52
超喜歡呢杯特飲,乳酸味酸酸地配白桃甜甜地。
2022-10-03 150 瀏覽
同閨密去上環買完海味,搵間餐廳食埋晚飯先返屋企唔洗煮🫣🫢餐廳鄰近地鐵站好方便,晚餐嚟講唔算貴,而且食物質素好,性價比高。荷香蒜茸海鮮蒸珍珠米$118海鮮有帶子、蝦球🦐和珊瑚蚌,海鮮份量多,鋪滿飯面,好香蒜蓉味,濃香得來又唔油唔鹹,推介👍🏻👍🏻黑松露帶子蘑菇忌廉意大利麵$108大大隻帶子煎到表面金黃,味道鮮美,意大利麵係幼身嘅,更能索汁,每條麵都掛滿香滑嘅忌廉同充滿着松露、蘑菇嘅香味。雪耳濃雞湯+$25係餐廳推介,只須加$25 濃郁嘅雞湯超正,仲要係去咗油,加入大量鮮雪耳,爽滑有口感😁甜心鮮菠蘿特飲$48,鮮菠蘿超正,好香甜👍洛神花特飲$46,酸酸地開胃消滯
同閨密去上環買完海味,搵間餐廳食埋晚飯先返屋企唔洗煮🫣🫢

荷香蒜茸海鮮蒸珍珠米$118
荷香蒜茸海鮮蒸珍珠米

海鮮有帶子、蝦球🦐和珊瑚蚌,
荷香蒜茸海鮮蒸珍珠米

雪耳濃雞湯

甜心鮮菠蘿特飲$48,鮮菠蘿超正,好香甜👍
洛神花特飲$46,酸酸地開胃消滯

2022-09-28
5 分鐘 (堂食)
2022-10-03 79 瀏覽
上環有間cafe,裝修都好別緻,以粉色牆同格仔圖案地板為主! 我地坐左其中一個打卡位! 呢度食物都幾特別,中西fusion咁,我地就叫左海南雞飯同意粉!..🍱無骨海南雞飯 配 鮮雪耳濃雞湯擺盤好特別,以透明盤放上海南雞飯,旁伴一碗油飯,透明盤就好似畫盤咁,邊邊位有3大圓形位置放醬油、酸辣醬同薑蔥,可以食到唔同風味既海南雞! 好得意! 海南雞肉已經去哂骨,好方便,而雞肉都好滑,油飯好香! 鮮雪耳濃雞湯以透明茶杯裝上,好特別,雞湯好香甜,裡面仲有大大件雪耳!.🍝蒜香大蝦意大利麵意粉炒香左,加上脆卜卜既蒜片,上邊鋪滿4-5件大蝦球,好爽甜!..🌸粉粉櫻花椰香鮮奶特飲好靚既賣相! 少女心! 上邊既忌廉鋪左一片片櫻花片好靚! 櫻花味重,椰香味出,打卡一流!..🌷藻藍蛋白椰香鮮奶特飲係淺藍色既飲品,忌廉上鋪滿彩色既花瓣,呢杯就椰汁出再突出D,我自己就鍾意飲呢杯
🍱無骨海南雞飯 配 鮮雪耳濃雞湯
🍝蒜香大蝦意大利麵
🌸粉粉櫻花椰香鮮奶特飲
🌷藻藍蛋白椰香鮮奶特飲
2022-09-28
2022-10-02 96 瀏覽
由舖面、店內裝潢、座位、菜單款式多元化度、餐具、食材用料和味道,整個氛圍相信都能滿足大眾漸趨變高的餐飲體驗。綿密的泡沫和咖啡融合得漂亮,特別欣賞咖啡師沖泡的速度和它洽到好處的熱度;“Food made good”, simple but true😌星空感滿滿的主菜盤子質感滿滿,泡菜牛柳意粉調味剛好不過咸,吃完不膩。個人喜歡意粉口感再彈牙一點。服務方面,員工都有禮、工作迅速又主動性強,本應是個順心的週日午餐體驗..看到進來的客人開始多,便先付錢離開,讓出座位吧~地舖租金高,能多做一桌便一桌才可生存下去。離開時發生了一件小插曲:經過穿著粉紅色外套裝的女士時,凝望着屏幕的她眼尾看了我一眼,問我付錢了沒。她大概剛回來吧?正常程序,她應該看到我的單子已經close file,即完成付錢程序,不用問客人的。她選擇直接問我,有點愕然呢😅畢竟這兒不是茶餐廳,亦沒有單據讓我拿出去付錢吧?沒關係,就回答她「已經付過了」 ,之後她什麼都沒說,眼睛望回去屏幕了。希望下次不會被誤會🥲

離開時發生了一件小插曲:

Dinner set for one $288紫薯栗子薯餅都幾大塊,超足料入面係滿滿嘅紫薯蓉,濃濃嘅紫薯味😍仲有唔少嘅栗子粒,栗子煮得好腍,原來呢兩樣嘢嘅味道可以咁夾,有驚喜💕西班牙豬鞍架 配炸薯條餐廳好細心,隻碟預熱咗,可以保持住塊肉嘅溫度,店員仲好細心提我地小心熱~豬鞍架好大塊,仲好厚身,成個present好靚好吸引❤️一試果然同想像中一樣咁好味!肉質超嫩,食得出係塊肉本身好高質,再加上煮得好好,成塊肉都好juicy‼️ 肉嘅肥瘦比例好適中,肉嘅味道都好濃郁,超推薦食呢樣‼️伴碟嘅薯條炸得好脆,一啲都唔油,仲配埋個黑松露醬雜菌醬,超好味😋迷你法式焦糖燉蛋面頭嘅焦糖好脆,下層嘅燉蛋好嫩滑,蛋香味濃👍🏻蒜香大蝦意大利麵 $98有5隻好大隻嘅蝦~肉質爽口彈牙,味道鮮甜❤️意粉煮得啱啱好,彈牙得來唔會過硬,另外加咗三色椒絲同蒜頭片,蒜味濃郁,我覺得個意粉真係好好味😋Iced rosAday $48玫瑰鮮奶,陣陣玫瑰花香味,鮮奶好濃!Bittersweet day $48西柚梳打味道酸酸甜甜,好清爽!整體餐廳裝修精緻,成個感覺好舒服!座位闊落坐得舒服,店員仲好主動有禮,最重要係食物質素好高質👍🏻 H

Dinner set for one $288

紫薯栗子薯餅

西班牙豬鞍架 配炸薯條
豬鞍架好大塊,仲好厚身,成個present好靚好吸引❤️

迷你法式焦糖燉蛋
面頭嘅焦糖好脆,下層嘅燉蛋好嫩滑,蛋香味濃👍🏻

蒜香大蝦意大利麵 $98
有5隻好大隻嘅蝦~肉質爽口彈牙,味道鮮甜❤️

Iced rosAday $48
玫瑰鮮奶,陣陣玫瑰花香味,鮮奶好濃!

Bittersweet day $48
西柚梳打味道酸酸甜甜,好清爽!

整體餐廳裝修精緻,成個感覺好舒服!

Home A Day (上環)
上環德輔道中188號金龍中心地下1,2,6號舖
2022-09-28 94 瀏覽
👉舊同事相約飯局,又可以試試新餐廳~~ 地點方便,就在上環永安斜對面。。。.☝️晚上來到,沒有日間的繁忙擠擁,可以慢吃慢談。。。點了2⃣️客主菜一起吃📌蒜香大蝦意大利麵 $98 ~ 用了最基本的調味,蒜片🧄、香草🌿味突出。大蝦🦐數量不少,每隻都用心煎到微微焦香。。。意粉🍝用上優質橄欖油烹煮,簡單製作但味道絕不簡單。。。👏📌韓式泡菜芝士牛肉漢堡包配薯條、沙律菜 $158 ~ 一大盤上枱吸睛度🈵️分,香氣除除飄出。。👉薯條🍟又熱又脆,加上大量沙律🥗菜減少邪惡感。。。😳☝️漢堡包🍔兩面都煎🉐️金黃香脆,亮點是包面的芝麻,不要輕看小小的芝麻漢堡,咬下確是香口很多,但現今很多漢堡店的包都沒有芝麻的!😯👇泡菜爽脆增加口感,但醬汁略為咸了點⋯超級厚的牛肉扒肉汁豐富,即使味濃的泡菜醬也蓋不過牛肉的鮮味⋯很久也沒吃過這麼出色的牛堡,至今仍回味🈚️窮🤤🤤🤤‼️📌士多啤梨鮮奶沙冰特飲 $52 ~ 由新鮮士多啤梨🍓打成的沙冰特飲,真材實料,能吃到啖士多啤梨肉,少少甜,好健康。😉📌藻藍蛋白椰香鮮奶特飲 $48 ~ 粉藍色很夢幻,可以稱為《打咭特飲》。。。😄 喝下椰子🥥味濃郁,面層的奶油令整杯特飲變🉐️香滑,透心涼!👏
📌蒜香大蝦意大利麵
意粉🍝用上優質橄欖油烹煮,簡單製作但味道絕不簡單。。。👏
📌韓式泡菜芝士牛肉漢堡包配薯條、沙律菜
👉薯條🍟又熱又脆,加上大量沙律🥗菜減少邪惡感。。。😳

👇
📌士多啤梨鮮奶沙冰特飲
📌藻藍蛋白椰香鮮奶特飲
2022-09-23
📌士多啤梨鮮奶沙冰特飲
📌藻藍蛋白椰香鮮奶特飲
2022-09-28 142 瀏覽
今天來到上環附近工作,收工後約好友到附近一家開張不久的cafe 吃晚飯;之前經過已經想試,因為在上環區的cafe 大多是小店,而且通常是西式或著重嘆咖啡/輕食居多,而此店是fusion 菜,而且種類繁多,有扒類飯意粉小食甜品cocktails moctails……裏面的裝修精美,粉色系列牆身,女孩至愛,適合打卡🐥無骨海南雞飯$88負責人向我們推介海南雞飯,首先賣相吸引,全玻璃碟,食物分門別類擺放;海南雞嫩滑入味,點上三色醬更美味,油飯有椰香味,不太油膩,粒粒分明乾爽🦐冬陰功海鮮忌廉長通粉$98海鮮有大蝦青口帶子,配上冬陰功味道也很配合,忌廉混入酸辣香口冬陰功味道,不會太油膩,更開胃,辣味是少辣,一般不太吃辣的也會容易入口🍫Baileys 朱古力芝士蛋糕 $78朱古力及芝士蛋糕都是我喜愛的,兩個加起上來也可以吃到各自的味道 ,還有我最愛的餅底;原來Baileys就融入了忌廉裡面,所以一定要加忌廉吃🍍甜心鮮菠蘿特飲$58夏日透心涼開胃飲品,真的有兩塊菠蘿,可以要求少甜🥃sunset homeday $88特色啡酒飲品 :gin / tonic / grapefruit juice/cold
裏面的裝修精美,粉色系列牆身,女孩至愛,適合打卡
🐥無骨海南雞飯$88
🦐冬陰功海鮮忌廉長通粉$98
Baileys  朱古力芝士蛋糕
🍫Baileys 朱古力芝士蛋糕 $78
甜心菠蘿不飲
🍍甜心鮮菠蘿特飲$58
夏日透心涼開胃飲品,真的有兩塊菠蘿,可以要求少甜
Sunset  homaeday
🥃sunset homeday $88
特色啡酒飲品 :gin / tonic / grapefruit juice/cold brew
2022-09-24
Baileys  朱古力芝士蛋糕
甜心菠蘿不飲
上環竟然有一個美美的𝒽𝒾𝒹𝒹𝑒𝓃 𝑔𝑒𝓂!💓 下課後過來非常近,這裡的環境、食物賣相全部都超級精美!喜歡夢幻粉紅打卡牆和無印文青風格的女生們一定會很喜歡~ 喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖💕📍🏷️ Main Course無骨海南雞飯 $88- 選 雞脾肉 +$15- 雪耳濃雞湯首先這道菜的賣相真的超💖! 級💖!精💖!緻💖!宮廷風玻璃餐碟與雲石餐桌完全是絕配!!!海南雞飯用上了文昌雞🐔,薄薄的一層雞皮油光透亮,配上嫩滑高質的雞肉,一放進口中骨膠原在舌尖上慢慢化開,再喝一口清甜的雪耳濃雞湯,滋味倍增!醬料有薑蓉、辣醬和甜豉油,我獨愛薑蓉,拌飯一流!🏷️ AppetizerGruyere芝士青蘋果沙律 $106煙三文魚 +$28青蘋果沙律裡面有很多配菜,最驚喜是能吃到合桃!而且餐廳竟然可以精心弄成玫瑰花🌹形狀的煙三文魚,超漂亮。整道沙律的味道清新爽透,夏天吃透心涼!🏷️ Snack冬蔭功雞中翼(8件) $68無骨雞翼炸得非常香脆,可惜冬蔭功不太入味。🏷️ Dessert豆腐芝士蛋糕 $68本身沒有打算吃芝士蛋糕,覺得太heavy太膩啦~ 不過看見鄰桌的女生點了這個,樣子看起來好美,所以還是忍不

🏷️ Main Course

Gruyere芝士青蘋果沙律 $106
煙三文魚 +$28

🏷️ Snack
冬蔭功雞中翼(8件) $68

無骨雞翼炸得非常香脆,可惜冬蔭功不太入味。

🏷️ Dessert

豆腐芝士蛋糕 $68

本身沒有打算吃芝士蛋糕,覺得太heavy太膩啦~ 不過看見鄰桌的女生點了這個,樣子看起來好美,所以還是忍不住要試試!💖

豆腐芝士蛋糕的芝士慕絲非常輕盈,口味清新,食落不會過膩,很適合夏天!
🏷️ Drinks

Berry Frosty Day $52

Espresso Martini $98

士多啤梨牛奶沙冰很好喝!🍧 中間放置了一顆士多啤梨牛奶球,質感像極了溶化的雪糕!💖 沙冰的牛奶味道香濃軟滑,口感香甜清爽。Espresso Martini的咖啡口味極其濃郁,喝起來味道醇厚偏甜,Vodka的尾韻長,味道非常棒!💖
/ 環境 Environment /

餐廳佈局巧妙,分了兩個部分,靠近門口的用餐區面迎落地大玻璃,窗邊一隅擺放了一個綠色盆栽,映入下午的明媚陽光,環境開揚;走進去會看見盡頭的用餐區裝潢設計優雅,樓底很高,一邊的粉紅色牆梳化區則盡顯華麗,粉紅色增添一份夢幻感;另一邊用上了典雅貴氣的卡其色為裝潢主調,透明波波吊燈之下設有舒適的梳化卡位,更添藝術氣息。
/ 服務 Service /

這裡的店員不多,但服務態度超級誠懇積極,而且非常親切有禮。

/ 價錢 Price /
/ 其他 Others /

▪️餐廳距離地鐵站超級近,只需1分鐘路程,勁方便!

▪️餐廳位於地鋪,洗手間🚾位於餐廳門口入面,只有一格,清潔程度非常良好。

Home A Day
上環德輔道中188號金龍中心地下1,2,6號舖

茶餐廳服務式的咖啡室。快快趣食一份午餐還可以。但是如果諗住慢活點,嘆杯靚咖啡,這裏絕對不是你找的地方。我和朋友11:30到達,12:15食完,12:20已經開始遞單、清碗碟、抹枱…. 我們識做,很快就走了。當時餐廳都冇三成滿。Very so-so service. Food comes quickly and it’s not bad. But don’t expect to sit and saveur your food or your coffee. You are expected to leave as soon as you are finished even if the restaurant is more than half empty.
茶餐廳服務式的咖啡室。

2022-09-26 53 瀏覽
✨Gruyère 青蘋果紅桑子田園沙律.蜜糖油醋醬沙律用上不同生果包括有青蘋果、紅桑子感覺好新鮮清新!而且份量都好大!仲有啲芝士粉好夾❤️‍🔥❤️‍🔥✨無骨海南雞飯$88食到擺盤咁高級嘅海南雞真係冇得彈!海南雞好滑,而且好香雞味!油飯都好❤️伴 胭脂蘿蔔❤️雪耳濃雞湯雪耳濃雞湯好香濃夠晒滋補!✨意式風味八吋pizza材料有Pepperoni. Parma Ham. Rocket Leaves. Cheese同出邊啲Pizza唔同,就係呢度比較脆!Pizza中間有芝士!適合鍾意濃味嘅人✨吉列咖喱厚豬柳 配 白飯 或稻庭烏冬吉列豬扒好鬆脆,而且入邊好多汁!烏冬好滑同埋咖喱好Creamy!整體來講環境坐得好舒服,而且食物質素都好高!
✨Gruyère 青蘋果紅桑子田園沙律.蜜糖油醋醬

✨無骨海南雞飯

❤️伴 胭脂蘿蔔
❤️雪耳濃雞湯

雪耳濃雞湯好香濃夠晒滋補!

✨意式風味八吋pizza

✨吉列咖喱厚豬柳 配 白飯 或稻庭烏冬

吉列豬扒
好鬆脆,而且入邊好多汁!烏冬好滑同埋咖喱好Creamy!

整體來講環境坐得好舒服,而且食物質素都好高!

2022-09-25 160 瀏覽
星期日去咗附近新開嘅「Home A Day」嘆返個Brunch🍴店內裝修新穎時尚,座位寬闊,感覺舒適又chill香煎粟米墨魚餅一客有四件,餐廳自家製的,雪白色的墨魚餅煎至微微金黃,加入左新鮮墨魚及粟米,口感彈牙,沾上酸甜醬後食用味道更佳鮮雪耳濃雞湯海南雞飯附送鮮雪耳濃雞湯,味道鮮甜,火候十足,帶濃濃雞肉香,好有住家感覺無骨海南雞飯另加$15轉咗雞髀肉,無骨啖啖肉,皮光肉滑,鮮雞味濃👍🏻配上粒粒分明的黃油飯,充滿油香,勁好食!伴碟仲有餐廳自家醃製的胭脂蘿蔔,口感爽脆蒜香大蝦意大利麵意粉口感軟硬適中,加咗蒜片及三色椒絲一同烹調,充滿蒜香,色香味俱全!大蝦份量十足,口感彈牙,輕輕煎過幾香口,鮮甜味美泡沫咖啡賣相美觀,表面以碎乾花作點綴💐奶泡輕盈棉密,咖啡口感絲滑,濃厚醇香Sunny Day藻藍蛋白椰香鮮奶特飲,呈淺粉藍色,好靚呀❤️入口好creamy,微微甜,滿載鮮奶椰香

香煎粟米墨魚餅

鮮雪耳濃雞湯

泡沫咖啡

Sunny Day

2022-09-25 65 瀏覽
一星期就等乜嘢?就係等星期五,所以今日一收工就去上環食好嘢兼打卡。呢間食店位置真係殺晒,佢位於上環金龍中心,就正正有幾個地鐵站出口一出就到嘅地方。真係超級方便!而且店舖嘅裝潢真係好適合人嚟打卡,特別係門口嗰幾張枱嘅位置。首先我要講嘅,係老闆娘勁親切,又好人;就連大廚都會出嚟巡視一下,問吓啲食客嘢食O唔OK。所以個感覺非常好,呢間一定要翻炒!金不換日式燒汁牛柳粒+濃雞湯啲牛肉真係食得出係好新鮮,用蒜頭炒過真係好惹味,肉汁鎖得住喺裏面。今次就連碗白飯都好好食。而我最喜歡嘅,就係佢個超濃雞湯,老闆娘話係佢哋特別熬製,真係好惹味而且飲完之後冇頸渴感覺,所以肯定係冇加味精。黑松露蘑菇醬芝士漢堡配薯條沙律菜個包巨型到要恐龍咁大個口先至食得到。老闆娘話個黑松露蘑菇醬同牛肉漢堡都係自家製,難怪特別好食!牛肉一啖咬落去係唔會散嘅,所以好肯定廚師用心製作先知做到咁實淨,加上濃厚嘅芝士,質量真係直逼大型連鎖店RosAday 鍾意飲玫瑰花茶嘅人,肯定都會鍾意飲呢杯。甜甜地加上香香嘅玫瑰花,好香既奶,真係令人心花怒放!

金不換日式燒汁牛柳粒+濃雞湯

黑松露蘑菇醬芝士漢堡配薯條沙律菜

RosAday
2022-09-23
2022-09-24 98 瀏覽
週末中午想獨處一下整理自己的思緒,到了很多藝術、咖啡店進駐的香港後花園上環一帶走走一出地鐵站便看到一家咖啡店門面雅緻,設計摩登簡約,午餐決定在這解決餐廳用餐空間寬敞又光猛,環境舒服寫意,非常適合和朋友細味食物,促膝長談牆上有霓虹招牌及標語讓食客打卡拍照食物款式多樣化,有薄餅、吉列咖喱、意粉、蛋包飯、荷葉飯及炒飯飲品方面除了咖啡外,還有特飲、冰茶及熱茶蒜香大蝦意大利麵擺盤精美、配了大量蒜片和香草意粉煮至軟硬適中,香口惹味大蝦新鮮度不錯,口感清爽在盛夏季節能嘗一囗透心涼的飲品實在是一種享受火龍果荔枝特飲顏色鮮艷,附有新鮮紅肉火龍果作點綴,感覺消暑
牆上有霓虹招牌及標語讓食客打卡拍照
飲品方面除了咖啡外,還有特飲、冰茶及熱茶
蒜香大蝦意大利麵擺盤精美、配了大量蒜片和香草
蒜香大蝦意大利麵
意粉煮至軟硬適中,香口惹味
蒜香大蝦意大利麵
大蝦新鮮度不錯,口感清爽
在盛夏季節能嘗一囗透心涼的飲品實在是一種享受
火龍果荔枝特飲
火龍果荔枝特飲顏色鮮艷,附有新鮮紅肉火龍果作點綴,感覺消暑

2022-09-24
2022-09-24 57 瀏覽
Home A Day ,係一間格調優雅嘅餐廳。如果想坐得舒服,同朋友傾吓計,我覺得呢間餐廳都係一個好嘅選擇。如果你鍾意食喜清淡嘅食物呢間餐廳一定會合適,呢度都有我哋鍾意食嘅素食,好似芝士青蘋果紅桑子田園沙律,佢嘅蔬菜同埋水果嘅色彩好美麗,而且都幾新鮮,注重健康嘅人士一定會鍾意。素三文治係我朋友最鍾意食嘅,佢係素食主義者,所以特別喜歡這個三文治。麵包面上面鋪咗香滑的牛油果,牛油果嘅成熟程度剛剛好所以食落去好軟滑。火箭菜嘅味道好特別,呢度三文治上面鋪滿左火箭菜,又有車厘茄,顏色鮮艷奪目,令人哋好容易引起食慾,女士們一定鍾意。火龍果荔枝特飲嘅顏色好鮮艷,紅火龍果嘅花青素極高,係一杯非常健康嘅飲品,而且佢唔會有太多嘅糖分。

約朋友係上環食晚飯睇中呢一間新開無耐Cafe於是一齊試新野見到餐廳個裝修簡約得黎又靚好鍾意其中一面墻ge粉紅色靚得黎又柔和我地揀咗卡位坐呢一間Cafe係好襟坐因爲臺同臺之間有一段距離唔會話細細聲傾偈比人聼到我地講咩好適合同朋友吹下水Menu好多野都想試但2個人得2個胃唯有叫最感興趣ge食物先鰹魚汁燒魷魚雜菜沙律 $88呢個應該算日式style 沙律成個沙律用鰹魚汁做調味個味道好甜 同沙律好夾!!!魷魚係爆多!呢個值得試 呢個沙律刷新我對沙律ge睇法原來沙律可以又好味 又有營養冬陰功海鮮忌廉長通粉 $98單憑相片已知道廚師好大方要知道有d鋪頭夠膽放條蟹柳同2隻蝦就話自己係海鮮拉麵呢碟通粉用料豐富仿佛大青口 大蝦 帶子大大隻放係你眼前我最重要係個冬陰功忌廉醬汁個醬充分將冬陰功嘅酸同辣 完美融合忌廉估唔到冬陰功變成creamy口感成個配搭會咁特別同好味!!!!呢個我下次又想食過>,<  最厲害係比我打卡打咗咁耐兜通粉仲係熱架!!!黑松露蘑菇芝士手工牛肉漢堡 ·薯條 ·雜菜沙律 $138漢堡包有落牛油煎過再焗過做到鬆脆效果餐廳好大方黑松露醬 芝士同牛肉落得勁多懶得形容 直接上圖
約朋友係上環食晚飯

鰹魚汁燒魷魚雜菜沙律 $88
鰹魚汁燒魷魚雜菜沙律

呢個應該算日式style 沙律
成個沙律用鰹魚汁做調味
個味道好甜 同沙律好夾!!!
魷魚係爆多!

大青口 大蝦 帶子大大隻放係你眼前
我最重要係個冬陰功忌廉醬汁
個醬充分將冬陰功嘅酸同辣 完美融合忌廉
估唔到冬陰功變成creamy口感
成個配搭會咁特別同好味!!!!
呢個我下次又想食過>,<

最厲害係比我打卡打咗咁耐
兜通粉仲係熱架!!!

黑松露蘑菇芝士手工牛肉漢堡 ·薯條 ·雜菜沙律 $138

服務方面真係要比個like
臨食完之前朋友唔小心整跌咗支叉
waitress好快手 拎咗成套餐具
估唔到Cafe 服務好到呢個點 真係好意外
題外話/補充資料: 狂讚呢間cafe唔係冇道理 CP值真心高 fusion野fu得好正!
2022-09-18
鰹魚汁燒魷魚雜菜沙律