2016-04-17 118 瀏覽
第一次食炒雪糕 ,個感覺都新奇,啲雪糕係凍板上溝唔同配料而成的意大利雪糕,但係味道比想像中淡左少少,我地嗌左一個奇脆草莓黎食,只係等左無奈個雪糕就炒好左喇,份量比想像中大,男仔一個人食都夠,但係味道偏淡,只係有少少甜甜地既味道,草莓味唔太濃,可能我比較鐘意食濃味少少既食物,個fd就話個雪糕既味對女仔黎講算幾好,幾清新,可能見人見志喇,雪糕既窩夫都唔錯,幾脆,而外相就麻麻喇,可能炒既關係真係唔太靚,只係一pat野撈埋一齊,旺角既店閒日比較少人,但係到左星期六日真係多人到排隊都唔想排,總括而言都算唔錯,但係味道我覺得可以再濃多少少喇
2016-03-31
2016-04-13 179 瀏覽
女孩子就是...即使正餐吃得飽飽還有一個甜品胃今日和幾個朋友來到朗豪坊吃了正餐後便想吃個甜品見到Holly Brown的雪糕好吸引而且餐廳有座位可以坐低慢慢嘆款式很多,,,花多眼亂平時自己沒有機會吃, 一來份量很多二來一個人要花大約$5x確實不太捨得今次四位女士們...點了兩款share~睇住店員炒雪糕真的是視覺的享受店員說他們用的是gelato(意式雪糕)脂肪較一般雪糕也低而質感較普通雪糕creamy一點右邊藍色的是雲尼拿味雪糕配蜜糖星星比一般的雲尼拿味較香滑, 脆底都好好味, 脆邊可以點雪糕一齊食~左邊綠色的是薄荷曲奇味雪糕薄荷味非常清新跟曲奇一起是很夾的~他們的雪糕都不會很快溶而且一個份量足夠兩個人食!
女孩子就是...即使正餐吃得飽飽
還有一個甜品
今日和幾個朋友來到朗豪坊
吃了正餐後便想吃個甜品

見到Holly Brown的雪糕好吸引
而且餐廳有座位可以坐低慢慢嘆
款式很多,,,花多眼亂
平時自己沒有機會吃,
一來份量很多
二來一個人要花大約$5x
確實不太捨得

今次四位女士們...點了兩款share~
睇住店員炒雪糕
真的是視覺的享受
店員說他們用的是gelato(意式雪糕)
脂肪較一般雪糕也低
而質感較普通雪糕creamy一點
右邊藍色的是雲尼拿味雪糕配蜜糖星星

比一般的雲尼拿味較香滑,
脆底都好好味, 脆邊可以點雪糕一齊食~

左邊綠色的是薄荷曲奇味雪糕

薄荷味非常清新
跟曲奇一起是很夾的~
他們的雪糕都不會很快溶
而且一個份量足夠兩個人食!
2016-03-25
$25 (其他)
2016-03-20 150 瀏覽
口淡淡想吃甜,出開旺角,於是去了holly brown食雪糕,準確一點係 gelato, 即意式雪糕light d ,質感又creamy d 個種。女士們又多一個藉口吃甜吧!雪糕是一種價錢與質素成正比既食物。食呢度的gelato是一種奢華, regular size $54, 經收銀員姐姐慫恿加$4 可以轉大喎,然後我就用左$58 吃一客雪糕真是慳慳埋埋旨在食。我叫左Blue jazz ,最受歡迎的夢幻藍色vanilla, 朋友要了coffee 味。店員跟住就炒雪糕,將配料同雪糕炒勻放係碟型cone 上面。一望見就心花怒放😍雪糕本身好幼滑 比想像中更甜一點雲呢拿味不算十分濃郁 棉花糖同彩虹碎碎令質感更豐富 有得趙下 至於coffee 就是正正常常coffee味 入面有百搭的oreo 碎 朋友都說好味最後識食係要食埋塊餅,見好多人都剩左無食 細食兩人可以share 一客。結論,此Holly brown 的雪糕絕對可以同龍頭H牌分庭抗禮
女士們又多一個藉口吃甜吧!
雪糕是一種價錢與質素成正比既食物。

真是慳慳埋埋旨在食。
店員跟住就炒雪糕,將配料同雪糕炒勻
放係碟型cone 上面。
一望見就心花怒放😍
雪糕本身好幼滑 比想像中更甜一點
  • 藍星魔力
今日下午我們去咗旺角朗豪坊嘅「Holly Brown」食下午茶!我們叫咗鮮蝦茄汁意大利粉、照燒豚肉意大利粉、藍爵士、夏威夷甜心同野莓天堂!鮮蝦茄汁意大利粉嘅蝦都幾爽口彈牙,意大利粉亦好煙煙韌韌!照燒豚肉意大利粉嘅豚肉肉質都幾鬆軟,意大利粉炒得好香口,醬汁嘅味道亦好惹味!藍爵士嘅賣相色彩鮮艷吸引,雪糕超香甜軟滑!夏威夷甜心同野莓天堂嘅味道酸酸甜甜,極之醒胃,鮮果同野莓相當香甜新鮮,窩夫餅底非常香甜鬆脆!
我們叫咗鮮蝦茄汁意大利粉、照燒豚肉意大利粉、
醬汁嘅味道亦好惹味!
藍爵士嘅賣相色彩鮮艷吸引,
雪糕超香甜軟滑!
夏威夷甜心同野莓天堂嘅味道酸酸甜甜,極之醒胃,
鮮果同野莓相當香甜新鮮,窩夫餅底非常香甜鬆脆!
2016-02-24
我們叫咗鮮蝦茄汁意大利粉、照燒豚肉意大利粉、
醬汁嘅味道亦好惹味!
藍爵士嘅賣相色彩鮮艷吸引,
雪糕超香甜軟滑!
夏威夷甜心同野莓天堂嘅味道酸酸甜甜,極之醒胃,
鮮果同野莓相當香甜新鮮,窩夫餅底非常香甜鬆脆!
2016-02-24
2016-02-29 105 瀏覽
由2011年見到圓方有已經想食,今日終於啶起心肝去開左無耐既朗豪坊新店食。一直未去,係因為感到同爭人去食先會份外美味。去前問左同事,佢地話藍雪糕質地較但較甜,但都想一嚐。食完晚餐,等睇戲時去試下,一心想去食特濃朱古力味,點知七八點去到已賣曬,想食綠茶味又係無曬既,最後某人堅持要食藍星星呍喱拿味,所以點了這個。店員炒好的雪糕,面層星星好脆身,雪糕其實不會好甜呀,軟身挺滑,就是呍喱拿味,炒了些彩朱古力粒,增加咬口,脆筒好香牛油香,脆口好滋味。
$29 (其他)
今日係情人節!我們今晚選擇咗去旺角朗豪坊食多國餐!其中一間我們選擇咗「Holly Brown」!由於有情人節其間限定,所以我們叫咗戀戀一世同甜蜜邱比特!戀戀一世嘅頂層有粒印有好多心心圖案嘅馬卡龍同棉花糖,令到賣相更加精緻吸引,藍色雪糕入面有我至愛嘅粒粒焦糖,味道相當香甜!甜蜜邱比特係由一塊大嘅馬卡龍夾住雪糕,再有粒粒心心糖果舖面,令到賣相非常精緻吸引,馬卡龍嘅餅質相當香脆,雪糕亦好軟滑,加埋粒粒心心糖果一齊食,令到感覺非常特別!喺情人節食真係特別有意思同心思!店員嘅服務亦好親切有禮!
由於有情人節其間限定,
所以我們叫咗戀戀一世同甜蜜邱比特!
戀戀一世嘅頂層有粒印有好多心心圖案嘅馬卡龍同棉花糖,
令到賣相更加精緻吸引,
藍色雪糕入面有我至愛嘅粒粒焦糖,味道相當香甜!
令到賣相非常精緻吸引,
馬卡龍嘅餅質相當香脆,雪糕亦好軟滑,
加埋粒粒心心糖果一齊食,令到感覺非常特別!
喺情人節食真係特別有意思同心思!店員嘅服務亦好親切有禮!
戀戀一世
2016-02-14
戀戀一世
2016-02-07 164 瀏覽
吃過晚飯,,,見到holly brown的炒雪糕~~第二個胃被喚醒了~炒雪糕的味道琳瑯滿目,,,三心兩意的我實在揀唔到,,友人隨手一指說點了"藍星魔力"和友人一同share 一杯large,,為食的我地再多左入配料~藍色的vanila雪糕外觀好吸引,,而且vanila 的味道重,"炒"過gei 雪糕口感軟滑入口即溶>~<,加埋蜜糖星星又脆又軟,,最喜歡咁gei 口感,,不過食多幾啖就有d 甜,,,一杯兩份share 就夠了~~
吃過晚飯,,,見到holly brown的炒雪糕~~
第二個胃被喚醒了~
炒雪糕的味道琳瑯滿目,,,三心兩意的我實在揀唔到,,
友人隨手一指說點了"藍星魔力"

一杯兩份share 就夠了~~
藍色''Vanila''雪糕,,配蜜糖星星+sprinkle
2016-01-31 76 瀏覽
同女友係朗豪坊food court食完野,經過holly brown佢口痕痕想食個雪糕,佢終於一嚐~~~佢講到好特別,有不同口味供選擇,諗左好耐,終於簡到啦佢。。。簡左薄荷朱古力醬的,睇住佢塊板上打下打下,撈下撈下咁,好似成pat 野咁,之後再用餅裝起,一食落口,唔係溶的感覺,仲係夠冰凍,有啲似yogurt! 雖然價錢貴左啲,但偶一為之都未嘗不可但女友食到塊餅到最後好難擺到落口食到,因為都幾硬!仲食到周圍都係
佢終於一嚐~~~
佢講到好特別,有不同口味供選擇,
諗左好耐,終
雖然價錢貴左啲,但偶一為之都未嘗不可

但女友食到塊餅到最後好難擺到落口食到,因為都幾硬!
仲食到周圍都係
2015-12-30 283 瀏覽
FLORIDA草莓派對Regular $54 Large $58以士多啤利Gelato, 淋上朱古力醬,加冷凍至結冰的士多啤利,再配上布朗尼蛋糕,以冷凍板加上配料炒制雪糕,Gelato是意式雪糕,口感與一般普通的雪糕有點不同,口感棉棉,濃密,黏糯,再將雪糕放在窩夫餅做的柸,雪糕帶濃濃士多啤利的乳酪味,再加炒碎了的布朗尼和朱古力醬,配上冷凍了的士多啤利粒,混合均勻,如將弄碎脆脆的窩夫餅跟雪糕一起食,更為滋味,不過如果配料可再多些會更好。
FLORIDA
草莓派對
Regular $54 Large $58

2015-12-30 283 瀏覽
今日下午我們去咗旺角朗豪坊嘅「Holly Brown」食下午茶!我們叫咗野莓天堂 同芝士忌廉鷄肉天使麵! 野莓天堂將幾種唔同嘅雜莓撈埋雪糕一齊嚟食, 感覺味道非常清新同香甜, 雜莓嘅味道酸酸甜甜,非常開胃,下面嘅窩夫極之鬆脆, 味道非常香甜! 芝士忌廉鷄肉天使麵嘅麵質相當煙韌彈牙, 芝士嘅味道亦好濃郁!,鷄肉亦好嫩滑!
同芝士忌廉鷄肉天使麵!
野莓天堂將幾種唔同嘅雜莓撈埋雪糕一齊嚟食,
感覺味道非常清新同香甜,
雜莓嘅味道酸酸甜甜,非常開胃,下面嘅窩夫極之鬆脆,
味道非常香甜!
芝士忌廉鷄肉天使麵嘅麵質相當煙韌彈牙,
芝士嘅味道亦好濃郁!,
鷄肉亦好嫩滑!
芝士忌廉鷄肉天使麵
凍檸茶
芝士忌廉鷄肉天使麵
凍檸茶
2015-12-19 188 瀏覽
Holly Brown其實都喺香港開咗一段時間啦。每次未到食飯時間又肚餓既時候,佢都會係我其中一個選擇。👀對於我嚟講,炒雪糕...純粹係gimmick嚟既,我真心唔覺得炒完,真係會分別好大,尤其係咁既價錢。所以我第一次去食既時候,純粹係普通去食甜品既心態,並冇因為係炒雪糕而有所期待喔。每次我都會食<黑武士>同<藍星魔力>。利申:我係可以食得好甜既,所以<黑武士>對我嚟講係甜味剛好。👉朱古力味雪糕加朱古力碎再加上朱古力味蛋糕👈。今次就食咗<藍星魔力>,相比起市面既雪糕,佢既vanilla味比較重,雪糕本身也好creamy,再加上糖針同星星脆脆,口感一流👍。仲有底下既窩夫餅,每次都係新鮮整完,脆脆既,非常香。一個女仔食完,真係剛剛好。一分價錢一分貨,其實都係可以一試再試㗎。

每次我都會食<黑武士>同<藍星魔力>。

一分價錢一分貨,其實都係可以一試再試㗎。
2015-12-19
外賣自取
  • 藍星魔力
2015-11-07 260 瀏覽
放假約左男友睇戲,只係得一個鐘的時間食少少野,見六點鐘里間重有set lunch ,拿拿聲坐低先。叫左一個wild mushroom risotto ,同埋一個綠茶紅豆雪糕。講真里啲甜品店的熱食水準通常都一般,點知里間有驚喜囉,個飯份量雖少,但味道一流。菇的香味適中,唔會俾啲cream cover 晒佢的香味,啲飯重要係帶微硬個種👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我最唔鐘意啲餐廳為左遷就香港人的口味,煮到啲飯好淋,好像一pat pat 禁😣因為個飯的份量真係有點少,所以叫左個雪糕食。雪糕係主打,無得挑剔啦,面的紅豆甜度適中,唔會甜到食唔落,加上個綠茶雪糕一齊食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另一樣要讚的係佢個威化底,夠脆👍🏻👍🏻👍🏻不過有少少甜左啲,overall 都幾好食啲

2015-11-06
2015-10-24 240 瀏覽
見到有學生星期1-5 20%off優惠就即刻入去食啦!平時都係食薄荷朱古力口味比較多 今日就試試新口味哈哈即刻同朋友叫左個野莓同草莓香蕉既口味其實holly brown佢幾得意既 show出黎既photo係未炒之前既原型 炒完之後就活完全mix埋一齊!第一次食個陣仲會諗 做咩啊一舊野咁 同張圖差咁遠既哈哈不過今日炒得麻麻地啦 可能係因為塊板唔夠凍....d雪糕有d融😢但係原來mix左草莓個口感真係好fresh!正!以後除左薄荷朱古力我仲可以食草莓嫁喇😏😏😏威化杯地好脆丫~~同埋!20%真係平好多!

見到有學生星期1-5 20%off優惠就即刻入去食啦!
平時都係食薄荷朱古力口味比較多 今日就試試新口味哈哈
即刻同朋友叫左個野莓同草莓香蕉既口味
第一次食個陣仲會諗 做咩啊一舊野咁 同張圖差咁遠既哈哈
但係原來mix左草莓個口感真係好fresh!正!
同埋!20%真係平好多!
2015-10-10 184 瀏覽
一直被藍色既雪糕吸引住次次都冇機會去食今日終於可以食到啦😊原來有意粉、burger食😳😳超好呀!可以順便食個午餐✌🏻️黑松露醬雜菌帶子天使麵黑松露好重👍🏻👍🏻冇諗過個帶子好新鮮份量比較少,男士們可能唔夠食🙈🙈拿破崙天使麵有香腸、菇菌、蕃茄醬香腸個種質感未試過🙈呢個番茄味冇剛才個黑松露意粉咁出色整體上都唔錯我地嗌左伯爵茶都係茶包。好濃郁!到甜品啦😋😋😋係度諗點解要炒雪糕呢?其實係想將啲材料撈埋一齊每一啖都可以食到三種味道😋😋😋幾好既做法😎個雲呢嗱好重,好好味
一直被藍色既雪糕吸引住
次次都冇機會去食

今日終於可以食到啦😊
原來有意粉、burger食😳😳
超好呀!可以順便食個午餐✌🏻️

黑松露醬雜菌帶子天使麵
黑松露好重👍🏻👍🏻
冇諗過個帶子好新鮮
份量比較少,男士們可能唔夠食🙈🙈
黑松露醬雜菌帶子天使麵

拿破崙天使麵
有香腸、菇菌、蕃茄醬
香腸個種質感未試過🙈
呢個番茄味冇剛才個黑松露意粉咁出色
整體上都唔錯

拿破崙天使麵

我地嗌左伯爵茶
都係茶包。
好濃郁!

甜品啦😋😋😋
係度諗點解要炒雪糕呢?
其實係想將啲材料撈埋一齊
每一啖都可以食到三種味道😋😋😋
幾好既做法😎
個雲呢嗱好重,好好味

自己調配既藍色雲呢嗱雪糕加焦糖同藍莓
自己調配既藍色雲呢嗱雪糕加焦糖同藍莓